Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

VOLVO S60-R מנוע נכבה באמצע נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצלחתי "לשים ידי" לאחרונה על הדגם שבכותרת משנת 2006, לפי מה שידוע לי יש כמה יחידות בודדות ממנו בארץ.

כללית, הרכב במצב מצויין. טופל תמיד במוסך מורשה, ועבר יפה מאד בדיקה לפני קניה ב"מבדק", וגם בדיקה במוסך מורשה.

ובכל זאת, בעיה חמורה שנתקלתי בה כבר מההתחלה...

מדי פעם, המנוע האימתני הזה (300 כ"ס!), פשוט מחליט שקצת "משעמם" לו (זה קורה דווקא בנסיעה רגועה יחסית),

ונכבה אחר כבוד באמצע נסיעה, או בעמידה ברמזור. מרבית הפעמים, כשהסל"ד נמוך.

אבל כשהוא "מחליט" שנמאס לו אז גם הגברת העומס ועליית הסל"ד לא בהכרח עוזרת!

התדירות לא לגמרי ברורה, כאמור זה יכול לקרות מספר פעמים ברצף בנסיעה נינוחה מחוץ לעיר,

ויכול לא לקרות בכלל (מן הסתם - דווקא כשהלכתי למוסך...).

בפעמים הראשונות, התקלה גם גרמה לדליקתה של נורת ההתרעה של מערכת הפליטה.

באחד המוסכים המורשים של וולוו נאלצו רק "לגשש באפילה" על דרך האלימינציה , אך טרם "פגעו".

הנושאים שטופלו עד כה ונשללו כסיבה אפשרית:

1) מסנן אויר - נבדק ונמצא נקי.

2) ניקוי בית מצערת.

3) שדרוג תוכנה (הכוונה לא למשהו "אגרסיבי" שאמור להוסיף כ"ס, פשוט שדרוג גרסת היצרן של תוכנת ניהול המנוע)

4) יוזמה עצמאית שלי - החלפת מצבר , במוסך לא דיברו עליו, אבל מבדיקה שעשיתי גיליתי שהוא מעט חלש.

האמת שדווקא החלפת המצבר נראה לי שצמצמה מעט את הבעיה , אך לא ממש פתרה אותה!

עוד רעיון מקורי של מנהל המוסך, מודה שטרם יישמתי : נטרול האיתורן למספר ימים... ומודה שאני קצת סקפטי...

אני מעדיף לא לציין את שם המוסך, ולאו דווקא כי הוא ידוע ומומלץ כאן, אלא כי אני מתרשם שהם ח'ברה כן מאד אמינים

ומקצועיים ויוצאים מגדרם כדי לפתור את הבעיה...

הם גם מאד הוגנים - נזהרים לא להכניס אותי להוצאות מיותרות. אבל מה לעשות, פשוט לא הולך להם...

הבעיה המרכזית כרגע היא שהכיוונים (או ליתר דיוק - ה"גישושים") הבאים שעומדים על הפרק, לאור פלטי המחשב,

הם יקרים מאד וכרוכים בהימורים לא קלים מצדי :

אחד מהשלושה הבאים - החלפת מחשב ניהול מנוע, והחלפת עוד שני חיישנים שאני לא זוכר את שמם...

כל אחד מהנ"ל - הימור של לפחות 2000K ללא שום התחייבות מראש שזה מה שיפתור את הבעיה!

קודם כל , שאלה כללית - עד כמה זה בכלל לגיטימי "לגשש באפילה" על חשבונו של הלקוח?

אני מניח שאם הרכב היה חדש יחסית , באחריות, אז המוסך היה נאלץ לספוג את העלויות הגדולות של "הגישושים" האלה...

אני חייב לציין שלמרות השירות המצוין שאני מקבל, אני די מאוכזב, כי מדובר בכל זאת בתקלה מאד חמורה, ובמוסך מורשה

שאמורים להיות לו כל הכלים כדי לאבחן תקלות כאלה.

דבר שני, לגופו של עניין, האם למישהו יש במקרה נסיון עם בעיה דומה, ויש לו כיוון יותר קונקרטי?

או המלצה קונקרטית על מוסך של וולוו (לא בהכרח מורשה...), שעשוי בסבירות גבוהה יותר לאתר את התקלה?

-----------------

אני בכוונה מותח כאן קו, התלבטתי אם את הבעיה הבאה לפרסם כאן, או בכלל ב"פורום שיפורים",

כי מדובר בבעיה הרבה פחות חמורה ואף מודה שקצת "ילדותית" מצדי.

אבל מי יודע , אולי יש קשר בין הדברים . . .

ובכן, אחד המבחנים הראשונים שביצעתי בשבוע הראשון, זה.. תאוצה מ-0-100 קמ"ש כמובן (איך לא???)

הייתי פשוט חייב לבדוק אם יש איזשהו בסיס לנתון הרשמי של 5.7 שניות!

ושוב, אני מראש מתנצל אם אני נשמע קטנוני או ילדותי, אך אני ממש ממש מאוכזב מזה שהצלחתי לעצור את השעון רק

על 7.9 שניות!

בשביל זה קניתי TYPE-R? כדי להשיג נתון שהוא בשנייה יותר גרוע מ-T5 "סולידית", ובשתי שניות גרוע ממה שאמור

היה להביך WRX ברמזור??? :wink:

טוב, אני עדיין שומר על פרופורציות, ברור שקודם כל חייבים לפתור את הבעיה של כיבוי המנוע.

אבל חשבתי , אולי יש קשר בין הדברים...

אולי יש מסגרת מעט יותר רחבה של "ישור קו" שמומלץ לבצע בכל מקרה, ואמורה לפתור גם את הבעיה החמורה,

ו-"על הדרך" גם את הבעיה ה-"קלילה" של מחסור בביצועים.

אני מניח שאם הייתי מפרסם רק את נושא הביצועים, וב"פורום שיפורים" יותר סביר שהייתי מקבל המלצה להחליף צ'יפ...

פתרון זול יחסית, ומאד אפקטיבי , במיוחד עם טורבו (וגם מניסיון אישי שיש לי עם 850 מוגדשת...)

אבל, יש לי "תחושת בטן" שזה הכיוון הפחות "בריא", במיוחד לאור הנתונים הרשמיים של מנוע זה ללא כל שיפורים,

ולאור מצבו המצויין של המנוע עצמו -

(90,000 קמ' בלבד, בבדיקה לא נרשמו שום דליפות לחץ!)

אשמח לקבל המלצות מכל סוג ממומחי הפורום, ובמיוחד ה-"וולוולוגים" המדופלמים בחבורה!

תודה,

עידו

פורסם

עידו, אני חושב שכדאי לך להתחיל עם תוכנה סטוק וליראות אם יש עדיין את התקלה.

בכל אופן, מומלץ לגשת למוסך שמבין ברכב מיוחד כזה ויש לו ציוד לדיאגנוסטיקה.

אתה שמת את התוכנה המשופרת?

אני מקווה שדי ברור לך שנתוני פרוספקט בדרך כלל אופטימיים משהו. 7.9 שניות אמיתיות זה מאוד מכובד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עידו, אני חושב שכדאי לך להתחיל עם תוכנה סטוק וליראות אם יש עדיין את התקלה.

בכל אופן, מומלץ לגשת למוסך שמבין ברכב מיוחד כזה ויש לו ציוד לדיאגנוסטיקה.

אתה שמת את התוכנה המשופרת?

אני לא מכיר תוכנה זו, ואין לי שמץ מה מהות השדרוג.

במוסך תיארו את השדרוג כ"עדכון תוכנה של היצרן", מבלי להכנס לפרטים.

חשבתי שמוסך מורשה של וולוו, שגם די ידוע ומומלץ כאן, אמור להיות לו את כל ציוד הדיאגנוסטיקה שצריך.

לפי דבריך, אז אולי לא בהכרח...

יש לך המלצה על מוסך כזה?

אני מקווה שדי ברור לך שנתוני פרוספקט בדרך כלל אופטימיים משהו. 7.9 שניות אמיתיות זה מאוד מכובד.

הרשה לי לחלוק מעט על דברייך! כנס ליוטיוב, חפש "volvo S-60R 0-100", ותראה בעצמך הוכחות מצולמות

לאימות הנתונים הרשמיים. ועם קילומטראז' גבוה... ולאו דווקא דגמים משופרים...

טוב, תמיד יש את התירוצים הרגילים של "רק אצלנו בארץ הדלק כזה מזוהם", ו-"רק אצלנו הנהגים מזניחים,

המוסכים לא יודעים לתקן" וכולי.

אותי זה לא מעניין ! 5.7 שניות הבטיחו השוודים?? לא מוכן לוותר להם אפילו על 0.1! :wink:

עידו

פורסם
הצלחתי "לשים ידי" לאחרונה על הדגם שבכותרת משנת 2006, לפי מה שידוע לי יש כמה יחידות בודדות ממנו בארץ.

כללית, הרכב במצב מצויין. טופל תמיד במוסך מורשה, ועבר יפה מאד בדיקה לפני קניה ב"מבדק", וגם בדיקה במוסך מורשה.

ובכל זאת, בעיה חמורה שנתקלתי בה כבר מההתחלה...

מדי פעם, המנוע האימתני הזה (300 כ"ס!), פשוט מחליט שקצת "משעמם" לו (זה קורה דווקא בנסיעה רגועה יחסית),

ונכבה אחר כבוד באמצע נסיעה, או בעמידה ברמזור. מרבית הפעמים, כשהסל"ד נמוך.

אבל כשהוא "מחליט" שנמאס לו אז גם הגברת העומס ועליית הסל"ד לא בהכרח עוזרת!

התדירות לא לגמרי ברורה, כאמור זה יכול לקרות מספר פעמים ברצף בנסיעה נינוחה מחוץ לעיר,

ויכול לא לקרות בכלל (מן הסתם - דווקא כשהלכתי למוסך...).

בפעמים הראשונות, התקלה גם גרמה לדליקתה של נורת ההתרעה של מערכת הפליטה.

באחד המוסכים המורשים של וולוו נאלצו רק "לגשש באפילה" על דרך האלימינציה , אך טרם "פגעו".

הנושאים שטופלו עד כה ונשללו כסיבה אפשרית:

1) מסנן אויר - נבדק ונמצא נקי.

2) ניקוי בית מצערת.

3) שדרוג תוכנה (הכוונה לא למשהו "אגרסיבי" שאמור להוסיף כ"ס, פשוט שדרוג גרסת היצרן של תוכנת ניהול המנוע)

4) יוזמה עצמאית שלי - החלפת מצבר , במוסך לא דיברו עליו, אבל מבדיקה שעשיתי גיליתי שהוא מעט חלש.

האמת שדווקא החלפת המצבר נראה לי שצמצמה מעט את הבעיה , אך לא ממש פתרה אותה!

עוד רעיון מקורי של מנהל המוסך, מודה שטרם יישמתי : נטרול האיתורן למספר ימים... ומודה שאני קצת סקפטי...

אני מעדיף לא לציין את שם המוסך, ולאו דווקא כי הוא ידוע ומומלץ כאן, אלא כי אני מתרשם שהם ח'ברה כן מאד אמינים

ומקצועיים ויוצאים מגדרם כדי לפתור את הבעיה...

הם גם מאד הוגנים - נזהרים לא להכניס אותי להוצאות מיותרות. אבל מה לעשות, פשוט לא הולך להם...

הבעיה המרכזית כרגע היא שהכיוונים (או ליתר דיוק - ה"גישושים") הבאים שעומדים על הפרק, לאור פלטי המחשב,

הם יקרים מאד וכרוכים בהימורים לא קלים מצדי :

אחד מהשלושה הבאים - החלפת מחשב ניהול מנוע, והחלפת עוד שני חיישנים שאני לא זוכר את שמם...

כל אחד מהנ"ל - הימור של לפחות 2000K ללא שום התחייבות מראש שזה מה שיפתור את הבעיה!

קודם כל , שאלה כללית - עד כמה זה בכלל לגיטימי "לגשש באפילה" על חשבונו של הלקוח?

אני מניח שאם הרכב היה חדש יחסית , באחריות, אז המוסך היה נאלץ לספוג את העלויות הגדולות של "הגישושים" האלה...

אני חייב לציין שלמרות השירות המצוין שאני מקבל, אני די מאוכזב, כי מדובר בכל זאת בתקלה מאד חמורה, ובמוסך מורשה

שאמורים להיות לו כל הכלים כדי לאבחן תקלות כאלה.

דבר שני, לגופו של עניין, האם למישהו יש במקרה נסיון עם בעיה דומה, ויש לו כיוון יותר קונקרטי?

או המלצה קונקרטית על מוסך של וולוו (לא בהכרח מורשה...), שעשוי בסבירות גבוהה יותר לאתר את התקלה?

-----------------

אני בכוונה מותח כאן קו, התלבטתי אם את הבעיה הבאה לפרסם כאן, או בכלל ב"פורום שיפורים",

כי מדובר בבעיה הרבה פחות חמורה ואף מודה שקצת "ילדותית" מצדי.

אבל מי יודע , אולי יש קשר בין הדברים . . .

ובכן, אחד המבחנים הראשונים שביצעתי בשבוע הראשון, זה.. תאוצה מ-0-100 קמ"ש כמובן (איך לא???)

הייתי פשוט חייב לבדוק אם יש איזשהו בסיס לנתון הרשמי של 5.7 שניות!

ושוב, אני מראש מתנצל אם אני נשמע קטנוני או ילדותי, אך אני ממש ממש מאוכזב מזה שהצלחתי לעצור את השעון רק

על 7.9 שניות!

בשביל זה קניתי TYPE-R? כדי להשיג נתון שהוא בשנייה יותר גרוע מ-T5 "סולידית", ובשתי שניות גרוע ממה שאמור

היה להביך WRX ברמזור??? :wink:

טוב, אני עדיין שומר על פרופורציות, ברור שקודם כל חייבים לפתור את הבעיה של כיבוי המנוע.

אבל חשבתי , אולי יש קשר בין הדברים...

אולי יש מסגרת מעט יותר רחבה של "ישור קו" שמומלץ לבצע בכל מקרה, ואמורה לפתור גם את הבעיה החמורה,

ו-"על הדרך" גם את הבעיה ה-"קלילה" של מחסור בביצועים.

אני מניח שאם הייתי מפרסם רק את נושא הביצועים, וב"פורום שיפורים" יותר סביר שהייתי מקבל המלצה להחליף צ'יפ...

פתרון זול יחסית, ומאד אפקטיבי , במיוחד עם טורבו (וגם מניסיון אישי שיש לי עם 850 מוגדשת...)

אבל, יש לי "תחושת בטן" שזה הכיוון הפחות "בריא", במיוחד לאור הנתונים הרשמיים של מנוע זה ללא כל שיפורים,

ולאור מצבו המצויין של המנוע עצמו -

(90,000 קמ' בלבד, בבדיקה לא נרשמו שום דליפות לחץ!)

אשמח לקבל המלצות מכל סוג ממומחי הפורום, ובמיוחד ה-"וולוולוגים" המדופלמים בחבורה!

תודה,

עידו

בקר טוב וחג שמח . אני בעל מוסך וולוו בהולנד ומוכן אני לעזור לך . ואפשרי ליצור איתי קשר במיספר 0524690018 קרית ביאליק

פורסם

הרכב הזה מאוד מסקרן, ואין לי ידע לגביו או לגבי הבעיה, עם זאת, שיטוט קצר באינטרנט הניב מספר דברים.

ממה שהצלחתי לקרוא, לא מעט אנשים נתקלו בתופעה דומה לשלך, ולא רק בדגם הנ"ל.

אצלהם בזמן התקלה הופיעה הודעה של REDUCRD ENGINE PREFORMANCE, אם כי להם אין כיבוי מנוע, רק חוסר סחיבה.

אחד החברה, עם דגם T5 גילה שהתופעה קוראת בגלל צינור וואקום של הטורבו שנמחץ באחד המקומות, וגורם לטורבו לעבוד במצב OVER-BOOST, דבר שגורם לאחר פרק זמן מסויים למנוע להיכנס למצב הגנה.

קישור לאתר שממנו נלקח המידע:http://www.volvo-forums.com/index.php?showtopic=15328&hl=reduced+engine+performance

פורסם

אל תצפה ממוסכים בארץ כלום ! אצלי ברכב היתה בעיה שהרבה מוסכים (גם מורשים), וגם בעלי מקצוע שמומלצים כאן בפורום. לא עלו עליה .הרכב היה מתחיל לאבד סחיבה שהיה בט"מ עבודה. במחשב הרכב לא נרשמה שום תקלה ולא נדלקה שום מנורה. ולכן כל בעלי המקצוע שכנראה רוצים חיים קלים לא המשיכו הלאה ועשו מה שצריך ,או שלא יודעים לעשות מה שצריך!!!! בכל מקרה לא הצליחו לפתור לי את הבעיה.הבנתי שאני לבד התחלתי לגלוש באינטרנט ומצאתי אתר שמלמד לגשת לפיתרון בעיות ברכב.ומשם באה הישועה הבנתי שהבעיה באה ממספר חישנים שמזיפים אך ממשיכים לעבוד ,ולא מדליקים את נורת הצ"קאנגן ,ולכן לא נרשמת שום תקלה במחשב הרכב.מאחר שאין לי רב מודד לבדוק את החיישנים (מה שהיו צריכים לעשות כל בעלי המקצוע) שהעדיפו לקחת את הכסף של הבדיקה ולישלוח אותי הלאה.(חלקם לא ביקשו כסף.)החלטתי להמר על אחד החיישנים שגורמים לתופעות שהיו חי ברכב . החיישנים הם-חמצן(למדה),חום אויר בסעפת יניקה ,והמפ. המרתי על המפ השגתי משומש מפרוקיה ,הרכבתי והרכב חזר לעצמו כמו גדול בעלות של 150 שקלים.אותו סיפור היה לי 4 שנים קודם עם רכב אחר ועם בעלי מקצוע אחרים ק ששם מצאתי לבד שוב !!! שהבעיה היתה בחיישן החמצן .קבל קישור לאתר אולי דרכו תבין מה יש לרכב שלך ,או תדע מה בעלי המקצוע צריכים לעשות בכדי למצוא לך את הבעיה. http://www.autoshow.co.il/default.aspx?Pageid=22

פורסם

לגבי ההאצה זה תלוי בהמון משתנים: מישוריות הכביש, צמיגים, סוג הדלק, תקינות מלאה של כל המערכות וכו׳. זה בטח עוד ישתפר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני לא מכיר תוכנה זו, ואין לי שמץ מה מהות השדרוג.

במוסך תיארו את השדרוג כ"עדכון תוכנה של היצרן", מבלי להכנס לפרטים.

חשבתי שמוסך מורשה של וולוו, שגם די ידוע ומומלץ כאן, אמור להיות לו את כל ציוד הדיאגנוסטיקה שצריך.

יש לך המלצה על מוסך כזה?

הרשה לי לחלוק מעט על דברייך! כנס ליוטיוב, חפש "volvo S-60R 0-100", ותראה בעצמך הוכחות מצולמות

לאימות הנתונים הרשמיים. ועם קילומטראז' גבוה... ולאו דווקא דגמים משופרים...

טוב, תמיד יש את התירוצים הרגילים של "רק אצלנו בארץ הדלק כזה מזוהם", ו-"רק אצלנו הנהגים מזניחים,

המוסכים לא יודעים לתקן" וכולי.

אותי זה לא מעניין ! 5.7 שניות הבטיחו השוודים?? לא מוכן לוותר להם אפילו על 0.1! :wink:

עידו

השאלה היחידה היא אם השבדים הבטיחו גם שמירה על הנתון הזה אחרי שבע שנות שימוש ובמיוחד כשמשהו כנראה "דפוק" באחת המערכות, כך לדבריך. ובכל מקרה מדובר בנתון מאוד מרשים לגילו של האוטו.

פורסם

יש לך המלצה על מוסך כזה?

לא היה ברור מדברייך שאתה מטפל במוסך מומחה. עם ככה אתה בידיים טובות.

אז אני מבין גם ששמו תוכנה סטוק (של היצרן).

אז רק נישאר להמשיך בדיאגנוסטיקה על למציאת התקלה.

לגבי 0-100 ויוטיוב, מעבר לזה שספידומטר זה לא דבר מדוייק וכאשר אתה רואה 100 זה משהו כמו 96, אתה בטוח שהרכבים שנבדקו ללא צ'יפ?

שיטת בדיקה היא לנסוע לשני הכיוונים: פעם אחת אתה בודד לצד אחד ופעם שנייה לצד השני והערך הממוצע זה זמן ההאצה. יחד עם זאת אתה כניראה מתדלק 95, אתה צריך לברר איזה דלק מומלץ על ידי היצרן לקבלת מלוא הביצועים.

ועדיין הרכב שלך לא חדש, נתון האצה מכובד.

אל תצפה ממוסכים בארץ כלום !

זה ממש לא נכון. יש בארץ מספר מוסכנים שאפשר לספור על יד אחד עם בעל מקצוע מומחה שמסוגל לעשות דיאגנוסטיקה ברמה גבוהה ביותר. דיאגנוסטיקה זה אומנות, דורש המון ידע והבנה מעמיקה ויש בעלי מקצוע שמסוגלים לעשות את זה. כניראה לא ביקרת אצל מומחים מהשורה הראשונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא היה ברור מדברייך שאתה מטפל במוסך מומחה. עם ככה אתה בידיים טובות.דיאגנוסטיקה ברמה גבוהה ביותר. דיאגנוסטיקה זה אומנות, דורש המון ידע והבנה מעמיקה ויש בעלי מקצוע שמסוגלים לעשות את זה. כניראה לא ביקרת אצל מומחים מהשורה הראשונה.

רק חבל שחלק מבעלי המקצוע מאוד מומלצים בפורום זה!!!

פורסם

עדכון חי:

היום העברתי את המשך הטיפול למוסך השירות של וולבו בא.ת. רעננה.

למרות הסקפטיות ניטרלתי את האיתורן . כצפוי - לא עזר..

לבוחן יש התלבטויות בין משאבת הדלק לבין חיישן מסויים.

ביקש ממני לבדוק קיום לחץ על השסתום של מערכת הדלק מיד לאחר שהאוטו נכבה.

והוא אכן נכבה הערב. יש "שפריץ" של דלק מהשסתום.

מחר יום חדש של הרפתקאות וניחושים... על חשבוני כמובן.. :-/

עידו

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סיכום תקלה

לפני מס' שבועות התקלה נפתרה סופית.

אשמח לשתף אותכם כאן בסיכום "הדרך והפיתרון" של בעיה מאד לא נעימה זו,

בתקווה שזה יעזור גם לחברים אחרים שנתקלים במצבים דומים, מתנצל מראש על החפירה המדוקדקת !

נכון, זה וולבו , ועוד אחד מהדגמים הנדירים ביותר במחוזותינו, כך שלא ציפיתי לעלויות תיקון כמו של פונטו...

ובכל זאת, הייתי שמח לקבל פידבקים מהמומחים בפורום בדגש על השאלות הבאות :

1) האם זה סביר לאתר את הסיבה לתקלה רק לאחר מס' לא קטן של ביקורים במוסך (4) , בשיטת ניסוי ותעייה?

2) וגם אם כן - האם זה סביר "להפיל" את מלוא "מחיר הלימוד" על הלקוח? (כולל חלקים ופעולות שבדיעבד, לא פתרו כלל את הבעיה!)

הנימוק של מנהל המוסך:

"יש למוסך אך ורק חלפים חדשים לגמרי, ולכן לא ניתן להחזיר אותם לאריזה לאחר הבדיקה..."

להלן הסיכום...

מהות התקלה : מנוע משתנק בסל"ד נמוך ובינוני, ובחלק מהמקרים נכבה לגמרי.

תדירות : מס' פעמים ביום

חומרה : גבוהה ביותר! לעיתים המנוע גם נכבה בזמן נסיעה !!

אבחון ראשוני במוסך : לפי פלט המחשב ("תוכנת דיאגנוסטיקה מקורית של וולבו"),

יש בעיה כלשהי במנגנון הזנת הדלק. אין אבחנה מדויקת של איזה רכיב בדיוק פגום (יש בערך 4-5 רכיבים "חשודים")

(הסכומים להלן כוללים מע"מ)

ביקור 1 - 13/9

פעולות שבוצעו :

א. ניקוי בית מצערת והחלפת אטם - עבודה: 478 ש"ח. חלפים: 55 ש"ח

ב. שדרוג תוכנת ניהול מנוע - 96 ש"ח

ג. תוסף דלק קיי-44 - 112 ש"ח

סה"כ עלות הביקור : 741 ש"ח

מסקנה (לאחר 4 ימי מעקב) : הבעיה לא נפתרה, ואף הוחמרה!

------------------------------

ביקור 2 - 17/9

פעולה שבוצעה :

א. החלפת אטמי גומי סדוקים - עבודה + חלקים : 200 ש"ח

ב. נטרול מערכת איתורן (חשד שהיא משפיעה...) : 170 ש"ח

סה"כ עלות הביקור : 370 ש"ח

מסקנה (לאחר שבוע מעקב) : הבעיה לא נפתרה!

ביקור 3 - 23/9

פעולה שבוצעה :

* החלפת מחשב משאבת דלק - עבודה: 478 ש"ח. חלפים: 2732 ש"ח.

סה"כ עלות הביקור : 3210 ש"ח

מסקנה (לאחר יומיים מעקב) : הבעיה לא נפתרה!

ביקור 4 - 25/9

פעולות שבוצעו :

א. החלפת חיישן לחץ דלק - עבודה: 159 ש"ח. חלפים: 2195 ש"ח.

ב. החלפת צינור לנשם - עבודה: 255 חלפים: 261 ש"ח

סה"כ עלות הביקור : 2456 ש"ח

מסקנה (לאחר חודש מעקב) : הבעיה נפתרה.

סה"כ עלות ביקור 4 (פיתרון התקלה) : 2456 ש"ח

סה"כ עלות כל הביקורים (כולל פתרונות הסרק) : 6777 ש"ח

טוב, תקשיבו...

אני מתכנת במקצועי, ומניסיוני ארוך השנים עם מחשבים למדתי שכאשר המחשב מתחיל לעבוד, אסור לכבות את השכל!

זה לכל החכמים שטוענים ש"אין מה לעשות, המנועים הממוחשבים של היום מסובכים מדי, ולכן נאלצים לסמוך

רק על מה שהמחשב אומר"...

יחד עם זאת אני מודה שבתחום של מחשוב הרכב אין לי שום ניסיון, כך שאני נותן איזשהו קרדיט בסיסי ל-"גדולי המומחים"

מהתחום שטוענים זאת.

כמו כן, לאחר התלבטויות רבות, בחרתי לא לחשוף כאן את שם המוסך.

הוא מוכר , ואף מוערך כאן בפורום, ולכן אין לי כוונה לפגוע בשמו הטוב ובהערכה המקצועית של אנשיו.

ייתכן שבאמת נתקלתי במצב נדיר ומצער, שאף מוסך אחר לא היה מסוגל לספק לי פתרון יותר יעיל וזול...

על כך , רק "זקני וולבו" בפורום יוכלו להעיד... :wink:

בברכה,

עידו

פורסם

סחטיין על התיעוד ותודה על השיתוף!

אני גם נתקלתי בבעיה דומה (עם רעשים מכיוון הקלאץ' לאחר החלפתו) ומספר ביקורים רצופים במוסך,

אשמח לשמוע דעות בנושא.

• תוכן חדש...