Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית ב130-140K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה חברים,

אנחנו בעלים של מאזדה 3 מהדור היוצא במשך 4 שנים. לפניה החזקנו מאזדה 3 משנת 2005 למשך אותו פרק זמן. (כל 4 שנים מקבלים מענק לרכישת רכב.)

החלטנו שהגיע הזמן לשינוי (אני כבר מזמן החלטתי, אבל אני לא הגורם היחיד) ואנחנו פוזלים לכיוונים אחרים.

ההתלבטויות הן בין האוקטביה החדשה שאותי מאוד הרשימה, הג'טה שהיא גם מועמדת אבל אני לא מוצא בה משהו מיוחד, וסיאט לאון החדשה.

בין היתר נמצאת בתמונה גם טויוטה אוריס HYBRID, שנשמעת אטרקטיבית אבל לא מספיק מושכת מבחינת אבזור.

ההתלבטות העיקרית היא בין האוקטביה ללאון. מבחינת מרווח פנימי לנוסעים אני לא חושב שיש מה להשוות, אבל רציתי לשמוע אם מישהו מהגולשים כבר מחזיק ברכב או עשה נסיעת מבחן ויכול לתת חוות דעת על ההרגשה של חמישה נוסעים ברכב.

אם קיימים עוד רכבים שעולים לכם לראש בתקציב, אשמח לשמוע מכם.

תודה רבה ושבת שלום :-)

פורסם

עשיתי היום נסיעת מבחן על אוקטביה 1.4 - מרגיש מצוין, מאובזר היטב גם ברמת הבסיס, שילוב של מנוע ותיבה שמפגין ביצועים מעולים. אני אישית דווקא אלך ככל הנראה על ה-1.2, אבל אין אותה לנסיעת מבחן (מה גם שנסעתי מספר שבועות על ייטי 1.2 אז אני מכיר את הביצועים הטובים של המנוע הזה).

פורסם

מסוג הרכבים שאני יותר חושש מהם. מנועי TSI חדישים יחסית בשילוב של DSG שבפורום לא בעל שם מי יודע מה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
עשיתי היום נסיעת מבחן על אוקטביה 1.4 - מרגיש מצוין, מאובזר היטב גם ברמת הבסיס, שילוב של מנוע ותיבה שמפגין ביצועים מעולים. אני אישית דווקא אלך ככל הנראה על ה-1.2, אבל אין אותה לנסיעת מבחן (מה גם שנסעתי מספר שבועות על ייטי 1.2 אז אני מכיר את הביצועים הטובים של המנוע הזה).

מכיר טוב את ה-1.2 - מנוע חזק ונמרץ. הוא בהחלט מספיק אבל זה בא על חשבון צריכת דלק כמובן אם תלחץ אותו בנהיגות אגרסיביות כל הזמן. אני מאוד אוהב אותו בעיקר בגלל זמינות הכוח בכל מצב והחסכוניות שלו בנסיעה רגילה. אף אוטו בליגה שלו לא עומד מולו בתאוצות.

האוקטביה החדשה מאוד מאובזרת ומרווחת אבל הסיאט לאון החדשה מאובזרת לא פחות ועולה הרבה פחות. הייתי שוקל אותה למרות שכמובן אין לה את תא המטען העצום של האוקטביה.

פורסם

ב- 145 אלף ש״ח יש את האוקטביה עם מנוע 1.4 החדש של הקונצרן, בניגוד לליאון ולגולף שמוצעות עם מנוע 1.4 הישן, מעניק ביצועים חזקים מאד וחסכון בדלק כמו ב- 1.2.

לאוקטביה בסיס גלגלים גדול יותר הן מהלאון והן מהגטה וכפועל יוצא מכך היא ככל הנראה גם מרווחת יותר.

תא המטען ענק עם דלת חמישית שימושית.

נראית לי כטובה ביותר בקטגוריה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

חברים קודם כל תודה רבה על התגובות והנכונות לעזור.

לגבי האופל וההונדה, אם להיות כנה - פחות התחברתי.

ההתלבטות שלי מאוד קשה בין האוקטביה ללאון. אם תוכלו לפרט על השוני בין דור המנועים החדש שצויין פה לישן, אשמח. כי גם הלאון השתדרגה לצורה חדשה, ייתכן שהיא נשארה עם דגם מנועים ישן יותר ?

בנוסף, החשש היחיד שקיים במעבר לVAG למיניהם הוא ירידת הערך בהשוואה ליפניות. אנחנו מחליפים רכב כל 4 שנים כמו שציינתי וזה גם פרמטר חשוב בבחירת הרכב.

יש הבדל בין ירידת הערך של סיאט לצורך העניין, לעומת סקודה ?

בנוסף, ידוע לי שהדגמים של שנים קודמות במנועי הTSI וגיר ה-DSG היו בעייתיים ובין היתר זוללים שמן. האם יש מה לחשוש גם מהדגמים החדשים ?

שוב, תודה רבה לכולם על העזרה.

פורסם
חברים קודם כל תודה רבה על התגובות והנכונות לעזור.

לגבי האופל וההונדה, אם להיות כנה - פחות התחברתי.

ההתלבטות שלי מאוד קשה בין האוקטביה ללאון. אם תוכלו לפרט על השוני בין דור המנועים החדש שצויין פה לישן, אשמח. כי גם הלאון השתדרגה לצורה חדשה, ייתכן שהיא נשארה עם דגם מנועים ישן יותר ?

בנוסף, החשש היחיד שקיים במעבר לVAG למיניהם הוא ירידת הערך בהשוואה ליפניות. אנחנו מחליפים רכב כל 4 שנים כמו שציינתי וזה גם פרמטר חשוב בבחירת הרכב.

יש הבדל בין ירידת הערך של סיאט לצורך העניין, לעומת סקודה ?

בנוסף, ידוע לי שהדגמים של שנים קודמות במנועי הTSI וגיר ה-DSG היו בעייתיים ובין היתר זוללים שמן. האם יש מה לחשוש גם מהדגמים החדשים ?

שוב, תודה רבה לכולם על העזרה.

תשמע אם אתה מחפש את האמינות, ואת הראש שקט בלי סיכונים, הכיוון הוא מזרחה, לסוכנויות הדרום קוריאניות, והיפניות:

יונדאי i30

טויוטה קורולה

וכו'

• תוכן חדש...