Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הפעם אני צריך את עזרתכם.

אישתי עקב עבודה צריכה רכב,אנחנו עכשיו אוספים כסף לבית,לכן השאלה מה לדעתכם יותר משתלם:

1-לקחת כ 20K מהסכום שאנחנו אספנו ולקנות לה סופר מיני לעיר וכשיהיה ילד גם לפעוטון דברים כאלו.

2-למכור את הפנדה אני מאמין ב 43K בערך,ואז מזה לקנות לה את הרכב ב20K,ולי משפחתית ב 20-25K.

מה דעתכם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא מביא בחשבון עוד דברים, כמו בלאי של רכב ישן וכו'.

אם אתה מוסיף משפחתית עבורך, אז תוסיף עוד מאות שקלים בחודש לדלק.

לצורך העניין תכניס למשוואה הוצאות של 3000 ש"ח בלאי למשפחתית שלך + 300 ש"ח אקסטרא בחודש על דלק = סה"כ סביבות 6000 ש"ח בשנה תוספת. תוך 3 שנים אתה מוציא את הכסף שחסכת...

עדיף לך לקנות איזו גרנדה פונטו משנתון 2007-8, במקום לפצל את הפנדה שלך.

פורסם

תשאיר את הפנדה.

תקנה ב20-30K איזה יונדאי גטס וסע לשלום.

היא יחסית חדשה ואמינה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

זה גם מה אני חשבתי,להשאיר את הפנדה כי היא חדשה יחסית,ולקנות לה איזו גטס,השאלה אם לא כדאי משפחתית אחת במשפחה עקב העגלה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אשתך עומדת ללדת בקרוב? אם לא - אין מה למהר להחליף למשפחתית. בינינו - גם רוב הסופרמיני יכילו עגלה + ציוד של תינוק + נגלה של קניות מהסופר. בודאי סופרמיני מהסוג הארוך (כלומר בסגנון של אקסנט או ריאו "סדאן").

אם אתה דואג סע לאחד החברים שיש לו ילד ובקש לנסות להכניס את העגלה לפנדה. אני מהמר שהיא תכנס ותשאיר מקום לתיק וכמה שקיות סופר. מעצבי הרכב מבינים מי הלקוחות הפוטנציאליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ללדת אני מאמין יהיה לקראת סוף השנה הבאה,הבעיה היא בעבודה במיוחד עכשיו כשמתחילים עוד מאט גשמים ואנחנו גרים בצפון,אז גם קר,לפעמים היא לוקחת מונית,למשל כשממש חם,אבל בחורף לא יודע אם זה משתלם פעמיים במיום מונית בעיר,וכשהיא עובדת מפוצל זה יכול להיות 4.

פורסם

זה תלוי בשכר וברמת ההשתתפות של העבודה בהוצאות על מוניות.

כדאי לברר זאת עם מקום העבודה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אם היא עדיין לא בהריון כלל אין מה לחשב חישובים מסוג זה. היא יכולה להכנס להריון מוקדם מהצפוי, והתהליך יכול להיות גם ממושך בהרבה. לכן, לדעתי, בשלב זה, כאשר מדובר ברכב שאותו יחסית קל להחליף במקרה הצורך אתה לא צריך למהר. תכנס להריון עם תאומים? תצטרך להתארגן אחרת. זאת בשונה מדירה שהיא רכישה לטווח הרבה יותר ארוך, לאור משך הזמן הארוך וההוצאות הנלוות הגדולות בהחלפת דירה. תביא בחשבון שברכישת דירה הוצאות עו"ד, תיווך ואולי גם מיסוי עשויות ללות על מחיר מכונית קטנה לא זקנה במיוחד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העבודה לא משתתפת,מרחק ההליכה הוא כ20-25 דקות,הבעיה שבכיוון אחד זה בעיקר ירידה ובחזור זה עליה.

מבחינה כלכלית,כמובן זה יקשה יותר,אנחנו לא מרווחים 40K ביחד :wink: ,אבל נוכל לחיות עם עוד רכב,אנחנו כרגע חיים עם ההורים לכן כמעט ואין הוצאות חוץ מקניות והשתתפות בחשמל+מים.

פורסם

ברור לי שאתם לא מרויחים 40K בחודש - אחרת לא היית מתלבט לגבי הפנדה.

אתם נמצאים בדיוק בזמן הקריטי לחסכון. שאלה לי לפני הדיון בבחירת רכב - האם אין אפשרות לאיזה שילוב של הובלות אתך או עם ההורים?

אני הייתי במצב דומה פעמיים - בהבדל שהייתי כבר עם שניים ושלושה ילדים, והעבודה שלי במרחק 20-30 ק"מ מהבית. הסתדרתי בטרמפים עם אבא שלי שהיה נוסע באותו כיוון, נסעתי באוטובוסים ומוניות שרות, וכאשר רכשנו טלפונים סלולריים (לא טריויאלי לפני קרוב ל-20 שנה) התיאום באמצעותם סייע לדחות רכישת רכב שני בשנה לפחות.

כמובן שלא כל אחד יכול לעמוד בתנאים אלה, אבל בכל מקרה לא הייתי מחפש משפחתית לפני שהאשה בשבוע ה-35 להריון. בעצם עד שהילד בן חודשיים והאשה צריכה לחזור לעבודה וברור שהרכב הקיים לא עומד בצרכים. וכאמור - לדעתי (ומנסיון, אם כי לפני הרבה שנים) סופרמיני יכול לספק את הצרכים גם עם שניים ושלושה ילדים.

פורסם

לצערי התלוות לא אפשרית,היא מתחילה לעבוד ב 8 ואני ואבא שלי יוצאים ב 6 בערך.

פורסם

ללכת 20 דקות בעליה בגשם או בשרב - לא נעים. בודאי יהיה עוד פחות נעים כאשר תהיה בהריון.

לא הבנתי אם אתה עובד עם אבא ויכול להשאיר את הרכב לאשה (כפי שכתבתי - כך נהגתי משך מספר שנים - לא עבדתי עם אבא שלי אבל מקומות העבודה היו במרחק סביר ושעות העבודה לא גרמו לעיכוב של יותר משעה), או שבכל מקרה אתה זקוק לרכב לצורך העבודה.

בכל מקרה - העדף להשאר עם רכבים קטנים ואמינים ככל האפשר. את הפיאט אתה מכיר ויודע מה מצבו, ומדובר ברכב חסכוני. לכן, אם הוא תקין, לא הייתי מחליף אותו. לאשה שעובדת במרחק 1-2 ק"מ מהבית אפשר לקנות רכב בכל גודל - הוצאות הדלק לא יהיו משמעותיות - אבל בכל מקרה הייתי מנסה לחפש רכב זול ככל האפשר, ושוקל החלפת אחת המכוניות למשפחתית רק כאשר גודל המשפחה או אופי הנסיעות יכתיב זאת. הרי ברכב יותר קטן תוכל להשיג שנתון יותר גבוה ואולי בזכות זה גם ההוצאות נלוות יהיו יותר נמוכות. כמובן המנע מרכבים שאחזקתם יקרה, במקרה שלך דגש על עלויות ביטוח ורישוי שעלולות לקזז את כל יתרון המחיר הזול.

פורסם

אנחנו עובדים במקומות שונים,אני בכלל נוסע לעיר אחרת,אני מניח שנתחיל בחיפושים אחר איזה גטס או משהו בסגנון.

פורסם

שיהיה בהצלחה - בכל שלושת הנשאים שהעלית.

ובכל זאת הייתי מחפש סופרמיני בעלת תא מטען נפרד, מתוך מחשבה על העתיד (שים לב שלא משפחתית בגודל מלא) וכן כיון שכנראה שהעלות לא תהיה שונה מזו של סופרמיני 5 דלתות.

• תוכן חדש...