Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, הקודן שבתמונה רוצה לעשות אותי קירח.

מרגע שהרכב נפתח יש כמה שניות לשים את הקוד, אם פספסתי כל לחיצה תגרור צפצוף כפול ואי יכולת ניטרול.

מה שאני עושה זה סוגר דלת ואז פותח מחדש (כאשר כל שאר הדלתות סגורות) ואז הקודן מאפשר הקלדת הקוד.

זה משגע ומטריף וכמובן מציק.

מה אני רוצה ? פתרון באם קיים, כך שלא משנה מתי ואיך, וללא תלות בשום גורם חיצוני ( כמו דלת או דריכת אזעקה) אקיש את הקוד והקודן יאפשר זאת ולא יציק עם צפצוף שגיאה.

לחלופין, אם יש מי שמכיר את הקודן הנ״ל ואת ה pinout שלו ויכול לתת עצה איך אני עוקר אותו מהרכב בלי לבלגן דברים אחרים, אודה לו מאוד.hezane4y.jpgsyhedaje.jpg

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לדעתי יש לך תקלה בקודן, היה לי קודן כזה במאזדה שלי, לא הייתה שום בעיה להקיש את הקוד גם אחרי שעה שהרכב פתוח.

מה שבאמת עיצבן אותי היה שכול פעם שדלת הייתה נפתחת, היה צפצוף קטן מהקודן

פורסם

בקודניות של החברה הזו לא חסרות תקלות.אצל אבי,מותקנת במאזדה שלו קודנית אחרת ואין שום מגבלת זמן.

אם הקודנית שברשותך אינה חדשה,אפשר לנתקה לגמרי ולהתקין במקומה אחת פשוטה (במחיר של קודנית היום כ-350-400 ש"ח לסוג הפשוט ביותר בלי יותר מידי חוכמות ושטאנצים לא חושב שיש טעם להתעסק בתיקון הבעיה שעלול להיות יקר יותר).

עכשיו תוכל להחליט מה עדיף-להשקיע סכום צנוע בקודנית חדשה או לקנות את תרופת הפלא נגד התקרחות..:oops:

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ככל שאני חושב על זה, אני בכלל מעדיף להוריד אותה וזהו, אבל בטח יהיה איזה עניין ביטוחי פה.

אלו אלמנטים מחוברים לקודן הזה?

ברור שהוא מחובר איכשהו לדלתות, או אולי לתאורת הדלתות?

הניתוק הוא כנראה של הסטרטר, וכיצד מתבצע החיבור בין הקודנית לבין הנורה המקורית בלוח השעונים? ולנעילה מרכזית, שסביר להניח באה עם מערכת אחרת?

ומה לגבי הסוויץ׳ ? הרי הדלקה וכיבוי הסוויץ מתפקד כמו סגירת הדלת ופתיחתה, כלומר גם מאפשר הקשת הקוד וקבלתו.

אני חייב לדעת מה הקשר בין כל האלמנטים הללו כדי לפרק את הקודנית ולהרכיב אחת אחרת.

באאודי שלי שמתי אחת עם סמל כזה, כמו של שריונית חוסם, עובדת כמו נמרה !!!!

למה הדברים לא פשוטים ופשוט עובדים ? :-(

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אז זהו, שבמיוחד בענייני חשמל, אני סומך רק על עצמי.

הרי ידוע שאף אחד לא יבצע עבודה יותר טובה ממך, ואני כבר למוד נסיון מחשמלים חאפרים.

נציץ מחר ונראה מול מה אני עומד.

פורסם

אל תיהיה בטוח שאתה יודע יותר טוב מחשמלאי, לקודנים הללו לעיתים ישנם עלוקות שאינם מחוברות באופן ישיר אלא על ידי חיבור אל חוטי (RF) ולמצוא אותם ברכב זה סיפור לא קטן (כבר יצא לי לפרק דש בורד שלם או בית פיוזים במנוע ולמצוע עלוקה כזאת)

יתרה מזאת עלוקה כזאת יכולה להראות כמו ממסר סטנדרטי ככה שאתה אפילו לא יודע מה אתה מחפש.

גש למומחים- הם יודעים על מה מדובר.

לגבי הקודן קצת רקע - SERPI STAR מדגם gemmel קודן מתוצרת איטלקית המתחרה של קוברה בתחילת שנות ה 2000 בתחום הביטוח.

הסיבה שיש לך בעיה עם הדלת היא שלקודן הנל יש עוד שימוש- בעבר כאשר היו גניבות רכב חלקן היות מסוג החטיפות רמזור - כאשר היו פותחים את הדלת הקודן היה מנתק את המנוע(ניתוק משאבת דלק), ולכן כל פעם שפותחים את הדלק יש לך צלצול מעצבן וזה מצב טוב יש מצבים שהרכב גם מתכבה- וזה אומר שהיא בדמי ימיה.

תעשה לעצמך טובה גש למתקין- הוא ידע מה לעשות.

פורסם

היה לי כזה בשברולט,לא היו תקלות ולא הייתה שום הגבלת זמן.

כמו שאמרו פה לך תחליף קודן, אבא שלי התקין קודן לא מזמן ב 300 ש''ח (רב-בריח דגם כוכב).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אז זהו, שבמיוחד בענייני חשמל, אני סומך רק על עצמי.

....

איזו הכשרה יש לך?

אל תיהיה בטוח שאתה יודע יותר טוב מחשמלאי, לקודנים הללו לעיתים ישנם עלוקות שאינם מחוברות באופן ישיר אלא על ידי חיבור אל חוטי (RF) ........גש למומחים- הם יודעים על מה מדובר.......תעשה לעצמך טובה גש למתקין- הוא ידע מה לעשות.

אין בעיה לנתק את הקודן הזה ולעקוף את הניתוקים שלו. זהו קודן בסיסי ואשר אמור להיות מחובר לשני ניתוקים בסיסים.

אין כאן לעניות דעתי עלוקה.

ובכל זאת, יש לנתקו, להחזיר ניתוקים למצבם המקורי טרם שהיו ניתוקים וכן להתקין קודן אחר אשר מבצע ניתוקים לפי סוג דרישת חברת הביטוח המבטחת את הרכב בביטוח מקיף, ככל שיש כזה ביטוח. אם אין מקיף, על אחת כמה וכמה רצוי שיהיה אמצעי מיגוןן מעכב כלשהו.

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הכשרתי אינה רלוונטית כאן ( מהנדס חשמל ד״א), אבל אני מבין דבר או שניים בענייני חשמל , גם ברכב.

כבר ביצעתי הסרה וגם התקנות קודניות בעבר, ואף מציאת תקלות לחברים (״ תעשה טובה תציץ אתה מבין בזה״ … בטוח נשמע מוכר לכולנו).

הדגש שלי הוא שכמו בכל נושא, אני קודם פונה ללימוד ולמחקר, להבין בדיוק מה עובד ואיך , ולדבג מה אמור לעבוד ולא מבצע תפקידו כראוי.

עד שלא ארכוש הבנה כוללת של הקודן לא אגש לביצוע.

אני בטוח שיש המון בעלי מקצוע מנוסים משכמם ומעלה, אני רק חושב שהם לא באיזורי.

החשמלאי הכי נחשב בעירי הוא זה שזרק מרכבי את כל מנעולי היניקה של הנעילה המרכזית והתקין מנעולים סיניים סוג ז׳ במקום לתקן את משאבת הוואקום (אני בספק אם ידע כיצד היא פעלה).

חשמלאי זה זוכה מיפי לכל מילי דמיטב NOT בכל פעם שאני עובר ליד החשמלייה שלו.

ד״א את המשאבה תיקנתי בעזרתו האדיבה של חברנו לפורום אביב, עכשיו לך תשיג בחזרה מנעולי יניקה לדלתות.

המשימה שעומדת מולי לא בשמיים היא , והיא תבוצע כך או אחרת.

פורסם

בהצלחה כי זה באמת לא סיפור גדול לנתק קודן רק כדאי שהיה לך באותו מעמד קודן חדש כי אחרת זו תיהיה סתם עבודה כפולה

מציע בכל זאת לברר עם מתקיני אביזרים כמה עולה התקנת קודן כי לרוב הם לא מחייבים אקסטרא על פירוק הקודן הישן ואם הוא יסכים שתהיה נוכח בזמן ההתקנה תוכל לפקח שהכח מתבצע כמו שאתה רוצה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז הנה עדכון.

מכיוון שלא מצאתי מקשי קודן חליפיים, ונורא לא היה בא לי לפרק את האוטו ולנתק את הנוכחי, השקעתי עוד קצת מחשבה והבנתי שגורם בעייתי הוא המקשים עצמם.

על הבורד יש מגעים שחורים כאלה, שהגומי של הלחצן אמור לסגור ביניהם מעגל. נראה שהשטות הזו לא מחזיקה מעמד לאורך זמן. החלטתי לתקן את זה בשיטות שאני מכיר.

פירקתי מרדיו ישן לחצנים מכניים, הלחמתי אותם על המגעים וזהו, כל מקש עובד בול !

אני עדיין חושב שעלי לנטרל את תלות הקודן בדלתות, אבל נכון לעכשיו התיקון הזה עובד בובה ;-)8unyrytu.jpg

פורסם

יש לי את הקודן הזה בדיוק (וגם אותו הרכב), וכשהתחיר לעשות לי צרות עם המקשים הפתרון היה להחליף את המקשים לחדשים, אך בגלל חוסר זמן לחפש חנות שמוכרת את סוג המקשים האלו, פשוט הפכתי את המקשים כיוון וזה עובד מצויין מאז, ז.א. במקום 1 2 3 4 עכשיו זה 4 3 2 1 והספרות הפוכות.

• תוכן חדש...