Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המתכנתים שעובדים אצלי בוחרים את הכלים שלהם, רובם יושבים על לינוקס כי זו בחירתם. ההתנשאות שלך קצת לא במקום, אולי אתה "תנסה קצת" להבין שיש אנשים שלא צריכים הטפות ופרסומות, ומסוגלים לבחור את הכלים שלהם בהתאם למשימה, ולא כי יש לזה מסך רטינה או homebrew.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

לגמרי. המשימה שלי פשוט מחייבת את זה.

אני אומר תנסה כי רוב המתכנתים בלחץ נגעו בלינוקס בארץ ועוד פחות מהם במק או ביוניקס אחר... אז ההכללה לאו דווקא כלפיך.

כתבתי, מניסיוני ומבחירתי אני לא רואה את עצמי בוחר מערכת הפעלה אחרת אלא אם יום אחד אחזור לדוט נט. גם לפיתוחים אחרים שיצא לי להתעסק בהם. גם במהלך התואר הראשון שאפשר היה לספור את המקים סביבי חוץ ממני על יד אחת.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אז בניגוד לרב הדעות פה,

אני דווקא אמליץ אחרת -

אם אין לך שום ניסיון קודם בפיתוח - הייתי מתחיל מלראות בכלל אם פיתוח זה משהו שמתאים לך.

שפות סקריפטים, כגון פייתון או רובי,

הן לדעתי הפלטפורמה הכי נוחה להתחיל "לשחק" איתן קצת,

לראות מה זה פיתוח,

מה אפשר לעשות,

איך עובדים וכו'.

יש Tutorials מאד טובים באינטרנט - ואפשר להתחיל עם משהו קטן ולא גרנדיוזי.

(אם אתה מעוניין אני יכול לעזור לך למצוא לינקים)

אנדואיד/אייפון - זו מקפצה אחת מעל.

בהצלחה בכל מקרה!

דקל

פורסם
המתכנתים שעובדים אצלי בוחרים את הכלים שלהם, רובם יושבים על לינוקס כי זו בחירתם. ההתנשאות שלך קצת לא במקום, אולי אתה "תנסה קצת" להבין שיש אנשים שלא צריכים הטפות ופרסומות, ומסוגלים לבחור את הכלים שלהם בהתאם למשימה, ולא כי יש לזה מסך רטינה או homebrew.

אני חושב שלקחת את זה קצת אישית, אני עובד המון על סביבות מרובות יש לי בפרודקשן אפליקציות שרצות מעל לינוקס, מק ווינדוס ולא מכונה או שתיים אלא כמה מאות ומן הסתם המפתחים שלי גם כן יכולים לבחור את הכלים, המערכות הפעלה וכו'.

אני אישית מצאתי שעבודה מעל ווינדוס עם חומרה חזקה (SSD הרבה ראם וכו') בשילוב עם ווירטואליזציה הוא אידאלי עבור רוב המטלות כשאפשר פשוט לזרוק מכונות פיתוח בשנייה וכמו"כ פשוט למשוך את קובץ הVM ולהמשיך לעבוד מכל מקום אחר.

מבחינת חומרה, המחשבים שאני הכי נהנה לעבוד איתם הם מקים הן מבחינת הסביבת עבודה, הפשטות של הדברים, היציבות ובאופן כללי הפלטפורמה כפלטפורמה פותרת לך הרבה דברים בכך שהיא אחודה.

זה לא סתם שאתה מסתכל בכנסים רציניים,בעמק הסיליקון ובכל החברות שבאמת היית רוצה לעבוד בהן מריצות בעיקר מקים.. תכנס לטוייטר לדוגמא, סטארטאפ שאין לו שום נגיעה לאפל (מלבד האפליקציה שלהם אבל זה לא הmain business שלהם) ותמצא שיש להם יער של קופסאות מiMacים(!!), כמעט כולם שם באופן מוחלט עובדים על מקים.

ספציפית פה בארץ יש חברות שלא נותנות למפתחים ומעצבים לבחור את החומרה שלהם ומעדיפים ללכת בגישת הcorp ופשוט לקנות חוזה מול דל על מחשבים מחורבנים מה שגורם לזה שהמון מפתחים ניגשים באופן טבעי ללינוקס וחבל.

פורסם

הדעה שלי בנושא:

* הקורסים בארץ ברמה יחסית שטחית (למרות שזה כביכול 400 ומשהו שעות אקדמיות), במיוחד ביחס ל-20K+ שקלים על הקורס עצמו.

* לא מתחילים מללמוד פיתוח ל-Mobile, אלא מתחילים מללמוד פיתוח תוכנה בכלל, אני אישית ממליץ להתחיל מ-C, ללמוד תכנות איטרטיבי ולהבין את עקרונות התכנות, ואח"כ להתקדם ל-OOP. בללמוד פיתוח תוכנה אין קיצורי דרך בלי מחיר כבד, כשהכיוון הוא מ-C ל-C++ למשל, אתה מכסה כמעט את כל התחומים בקלות. לעבור מ-C++ ל-C#/Java זה עניין של לימוד השפה עצמה והתעלמות מניהול זיכרון וכו'. אם תתחיל מ-C#/Java מה שהרבה אנשים עושים בטעות, אם וכאשר תצטרך ניהול זיכרון או כתיבת ספריות בעצמך (כי ב-C++ יש הרבה פחות דברים ממומשים מאשר הספריות המוכנות ב-C#/Java) אתה לא תבין מה רוצים מהחיים שלך.

* תבדוק שפיתוח תוכנה מתאים לך, למי שלא אוהב את התחום זה קשה ללמוד אותו וקשה עוד יותר לעבוד בו, וכמובן מתסכל יותר מהרבה תחומים אחרים.

* הכסף הגדול בעולם ה-Mobile לא נמצא במפתחי אינדי (עצמאיים) שמוכרים אפליקציה בדולר, הכסף הגדול נמצא בארגונים שבהם מרוויחים שכר הייטקי בהתאם לנסיון שלך ובהם אתה מפתח אפליקציה/ות.

בכל מקרה להתחיל ישירות מפיתוח ל-Mobile זה לא נכון, זה לא רציני וככה זה ייראה גם בעיני מעסיק פוטנציאלי, אתה בעצם אומר "בוא נדלג על הכל, נתחיל ללמוד Obj-C או Java, עם הספריות וה-SDK המוכנים").

ראש צוות / מראיין מנוסה יראה את הקו"ח שלך ואם יזמן אותך לראיון אחת השאלות הראשונות תהיה מימוש מיוחד למשהו שקיים ב-SDK כדי לראות אם תוכל להתמודד עם זה.

בסופו של דבר מה הכוונות שלך? פיתוח תוכנה (ומובייל כחלק מזה) בתור מקצוע? עבודה צדדית? עבודת סטודנט?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בכל מקרה להתחיל ישירות מפיתוח ל-Mobile זה לא נכון, זה לא רציני וככה זה ייראה גם בעיני מעסיק פוטנציאלי, אתה בעצם אומר "בוא נדלג על הכל, נתחיל ללמוד Obj-C או Java, עם הספריות וה-SDK המוכנים").

ראש צוות / מראיין מנוסה יראה את הקו"ח שלך ואם יזמן אותך לראיון אחת השאלות הראשונות תהיה מימוש מיוחד למשהו שקיים ב-SDK כדי לראות אם תוכל להתמודד עם זה.

בדיוק , במיוחד שיש מספיק בוגרי תואר ראשון שיתחרו על אותה משרה.

(מניסיון בתור משהו שמראיין בתחום וכמה מחבריו הטובים גם מראיינים, גם עובדים , בעלי חברות , כח אדם ועוד כל מני בנישה הזו)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מילא בוגרי התואר הראשון האלה, מה לגבי כל אותם יוצאי הקורסים של ג'ון ברייס, סלע, היפר אקטיב ושות', יש הרבה יותר כאלה מבוגרי תואר ראשון והם בוודאות של 100% יפנו ויופנו למשרות הנ"ל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...