Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

כסטודנט שיש לו די הרבה זמן מיותר במהלך השבוע, ורצון למצוא עבודה נוחה/ תחומי עניין נוספים במקום רביצה על המחשב ללא מטרה, התחלתי לחשוב על רעיונות לעבודה או לחלופין לימודים בתחומים נוספים.

מישהו הציע לי ללמוד פיתוח אפליקציות לאפל.

קראתי מידע באינטרנט על מה לומדים, ואיך התהליך בפיתוח האפליקציה עובד.

אין לי נסיון עם שפות תכנות כלשהן במחשבים. למרות שאני חזק בללמוד תוכנות מורכבות ובשליטה כללית במחשבים (בתוכנה ובחומרה). בתוכנות אוטוקאד ואדובי פרימייר למשל, תוך כחודש למדתי והרצתי איתן דברים די מורכבים בצורה שוטפת ובמהירות. וכל מה שלמדתי עליהן זה בזיכרון בראש ולא כתוב במחברת.

אין לי מושג אם זה מעניין אותי או לא. אין לי מושג אם זה בכלל כדאי.

אם אני לא טועה, יש פה מחברי הפורום מספר אנשים שעובדים בתחום (ליביו?). מה אתם אומרים על התחום? מעניין? עם סיפוק (חשוב מבחינתי)? אין לי בעיה לעבוד קשה. רק שארגיש מתוגמל מזה.

ישנה גם ההתלבטות בין סביבת אפל לסביבת אנדרואיד. אפל ידרוש ממני רכישת אייפון+ מק, דבר שלא דמיינתי שיקרה לי.

מה היתרונות של כל סביבה? והאם ניתן ללמוד לבד או שצריך וחייב קורסי הכשרה מסודרים (כדוגמת הקורסים של ג'ון ברייס)?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

התחום אכן אפשרי ללמידה עצמית,

אבל אם תבוא לחברה ותגיד להם "למדתי באינטרנט" עבודה לא תמצא,

אתה צריך להגיע עם "תיק עבודות" של פרויקטים שעשית וזה לוקח זמן,

גם כדי שהם יהיו ברמה צריך להשקיע זמן.

תתחיל מזה וייקח לך כמה חודשים(במקרה הטוב) להגיע לרמה של התחלת חיפוש עבודה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לגבי סביבות, מאוד ממליץ לך להשאר עם אנדרואיד. לא צריך לקנות שום דבר של אפל, יש יותר משתמשים ויש פחות בלאגן לוגיסטי סביב הפיתוח (למשל, אתה יכול לשלוח לחברים שלך את האפליקציה גם בלי שיהיו עם מכשירים פרוצים, והעלאה למרקט מיידית ולא דורשת אישורים).

מעבר לזה גם שימושי יותר ללמוד Java מObjective C (ג'אווה פשוט יותר נפוצה).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא מסכים. הכסף נמצא באפליקציות לאפל, וכל אפליקציה חדשה תצא תמיד בגן של סטיב

לפני אנדרויד, כי פה נמצאים הלקוחות המשלמים. לכן, לא יעזור כלום, חייבים ללמוד גם obj-c.

כמו כן, הרבה יותר נוח לפתח במחשב של אפל עבור שתי המערכות, מאשר לתמרן עם לינוקס / WIN, עם כל הצער שבדבר.

אני מסכים שה-deploy הראשוני תמיד יהיה מהיר יותר באנדרויד, ובשביל הלימוד הראשוני

אכן קל יותר להישאר בסביבה הזאת.

לגבי ג'אווה ושימושיות - לא משמעותי בכלל. אני עובד עם שלל מערכות

שאין להן שום קשר לג'אווה (איכס, שונא את השפה). פייתון מישהו?

- - - - - -

אפליקציות "רגילות" עם טפסים וכיו"ב נהוג לכתוב בשפת המקור, ג'אווה או obj-c,

אבל משחקים נהוג לכתוב בכלל בעזרת ספריות חיצוניות או מערכות שמבצעות build ל-2 המערכות,

וכתובות בכלל בשפה שלישית. unity, למשל. או adobe air אם יש לך את העצבים לכך.

המערכת הכי זריזה שאני מכיר לפיתוח משחקי 2d עם מנוע פיזי זה בכלל corona... תוריד ותנסה.

אני מכיר מישהי שלמדה בג'ון ברייס - זה קורס שטחי וצריך עוד המון שפשוף לפני המעבר לעולם האמיתי,

אבל בסה"כ אני ממליץ, במיוחד אם אין רקע קודם בתכנות. אגב, היא התקבלה לעבודה מיד בתום הקורס.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אכן, הנטיה היא לאפל בגלל הכסף. אולי אם יהיה רעיון טוב/ מקום עבודה שיעדיף סביבת אנדרואיד- לא תהיה לי בעיה עם זה.

רק איך יש דרך לראות אם זה מעניין אותי? משהו להתנסות בבית שקשור לתחום, ושיכול להמחיש אם שווה לי להוציא סכום לא מבוטל על קורסי הכשרה בתחום? בעדיפות לבלי שאצטרך להוציא כסף על מק. במקרה הגרוע יש מי שישתמש במק אם זה לא ימצא חן בעיני, לצרכי עבודות גרפיקה.

אגב, זה לא דומה ללשבת על המחשב ולכתוב בשפת HTML (בבניית אתרים, בתקופה של לפני יותר מ8 שנים)? שנאתי את זה בגלל שזה היה מסורבל יחסית. אודה ואציין שלא התנסיתי בשפת C ואו שפות תכנות מונחות עצמים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
לא מסכים. הכסף נמצא באפליקציות לאפל, וכל אפליקציה חדשה תצא תמיד בגן של סטיב

לפני אנדרויד, כי פה נמצאים הלקוחות המשלמים. לכן, לא יעזור כלום, חייבים ללמוד גם obj-c.

כמו כן, הרבה יותר נוח לפתח במחשב של אפל עבור שתי המערכות, מאשר לתמרן עם לינוקס / WIN, עם כל הצער שבדבר.

אני מסכים שה-deploy הראשוני תמיד יהיה מהיר יותר באנדרויד, ובשביל הלימוד הראשוני

אכן קל יותר להישאר בסביבה הזאת.

לגבי ג'אווה ושימושיות - לא משמעותי בכלל. אני עובד עם שלל מערכות

שאין להן שום קשר לג'אווה (איכס, שונא את השפה). פייתון מישהו?

- - - - - -

אפליקציות "רגילות" עם טפסים וכיו"ב נהוג לכתוב בשפת המקור, ג'אווה או obj-c,

אבל משחקים נהוג לכתוב בכלל בעזרת ספריות חיצוניות או מערכות שמבצעות build ל-2 המערכות,

וכתובות בכלל בשפה שלישית. unity, למשל. או adobe air אם יש לך את העצבים לכך.

המערכת הכי זריזה שאני מכיר לפיתוח משחקי 2d עם מנוע פיזי זה בכלל corona... תוריד ותנסה.

אני מכיר מישהי שלמדה בג'ון ברייס - זה קורס שטחי וצריך עוד המון שפשוף לפני המעבר לעולם האמיתי,

אבל בסה"כ אני ממליץ, במיוחד אם אין רקע קודם בתכנות. אגב, היא התקבלה לעבודה מיד בתום הקורס.

לא התכוונתי שצריך לדעת ג'אווה, אבל בעוד שאתה נתקל בג'אווה בכל מיני מקומות מחוץ לעולם המובייל, אין שום מקום שמשתמש בObj-C. אז זה יתרון למי שעכשיו מתלבט מה ללמוד. ואיזה תמרון לינוקס צריך לאנדרואיד? אתה מתקין את הסביבה וזהו. הכל עובד, על מחשב ווינדוס רגיל לגמרי.

נתח השוק של אנדרואיד גדול בהרבה - ועוד הולך וגדל - ותוכן איכותי יכול להמכר היטב.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

נתחיל מהסוף - לא זה לא דומה לhtml - זו שפת תכנות שלמה - ממש לא markup. לא בסיבוכיות ובטח לא במחשבה. זה לא אתר סטטי.

כמו שנאמר - יש יתרון בלפתח על מק לשניהם - ההתעסקות עם ההתקנות , ההרצות , source control והרבה דברים מסביב הרבה יותר נמוכה. (מניסיון)

לגבי הלעשות תיק עבודות לבד - זה לא באמת כזה קל. כדי לפתח אפליקציה שלא תתבייש להראות אותה צריך לרוב גם מעצב גרפי ואיזה מאפיין ux , במיוחד אם אתה חדש בתחום. אלו לא הימים לפני 5-6 שנים שכל אפצ'י עם 4 כפתורים ו2 מקומות להכניס טקסט היה מרשים משהו.

ג'אווה כאמור יותר פופולארית כשפה, אבל החומר מסביב לאנדרואיד יותר חלש וההתעסקות של התאמות וכו הרבה יותר מתסכלת. בצורה מפתיעה גם מניסיוני יש הרבה יותר אתרים וקוד פתוח לפיתוח ios.

ונגיע להתחלה.התחום (עבורי) כיפי מאוד , יש הרבה מאוד אתגר וסיפוק בפיתוח בכלליות.

אני גם אוהב מאוד את תחום המובייל. that said לפחות 50% מהחברות הם חברות פרוייקטים שעושות זבל שמקביל לאתרי אינטרנט ושם העבודה (לדעתי) לא ממש מעניינת.

שאר החברות מחפשות לגייס לרוב אנשים עם ניסיון ולרוב גם עם תואר (במדעי מחשב , לאף אחד לא אכפת מתעודה של ג'ון ברייס).

העניין הוא שכדי לדעת לתכנת למובייל - הדרישת פיתחה היא לדעת לתכנת. ולזה אין יותר מדי קיצורי דרך.

בנוסף יש סט סיבוכים נוסף של להריץ על מכשירים ניידים (אם זה קונספטים של תכנות שיותר מוטמעים בobj כמו MVC בכל מקום , סביבות עם ביצועים מוגבלים, התאמות למכשירים ועוד).

ללמוד לתכנת מכלום דורש לאהוב את הנושא ולהשקיע הרבה.

אתה עושה את זה כדי להגיע למקצוע או ללמוד בשביל עצמך?

בכלליות רוב הקורסים (וגם מהידע שלי של מי מעביר את חלקם) לא משהו (כמובן זה תלוי בך ומה אתה עושה בהם - יש לי גם כמה חברים שטחנו את הקורסים מכל כיוון והוציאו מהם המון). ורוב הידע באינטרנט (וקורסים של סטנפורד וכו) מתחילים מקצת גבוהה מדי למשהו ללא ניסיון בכלל בתכנות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רועי - יש :) במק משתמשים בobj c.

שפה בסוף היום היא שפה - לדעת לתכנת זה משהו יותר בסיסי.

לגבי החסרונות בלפתח על חלונות - Source control , דרייברים לכל מכשיר בנפרד והיציבות של אקליפס.

לגבי נתח השוק של אנדרואיד - אכן עולה בהדרגה. עדיין באחוזי שימוש ובכסף הוא לא שם.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
אשנאתי את זה בגלל שזה היה מסורבל יחסית. אודה ואציין שלא התנסיתי בשפת C ואו שפות תכנות מונחות עצמים.

הרבה-הרבה יותר מסורבל.

בניגוד ל-HTML, זה גם תחום פחות סלחני לטעויות.

לא נותר לי אלא לחזק את ליביור, קודם תלמד לתכנת.

הגישה שלי היא שאפשר לקבל טעימה סבירה של המושג "תכנות" בג'ון ברייס, במידה ואין רקע קודם.

אחרי הרקע הבסיסי בתכנות אפשר להחליט האם לקנות אפל. :wink:

- - - - -

נ.ב.: ברגע שמתחילים לגעת באופן רציני בעיצוב אפליקציות,

מגלים שאנדרויד עלול להיות סיוט מההפטרה מסיבה פשוטה -

כל מסך בגודל שונה וביחס שונה. פה הגן של סטיב מקל על החיים -

העיצוב לאייפון 3 ו-4 והעיצוב לאייפדים השונים הוא זהה לחלוטין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
רועי - יש :) במק משתמשים בobj c.

שפה בסוף היום היא שפה - לדעת לתכנת זה משהו יותר בסיסי.

לגבי החסרונות בלפתח על חלונות - Source control , דרייברים לכל מכשיר בנפרד והיציבות של אקליפס.

לגבי נתח השוק של אנדרואיד - אכן עולה בהדרגה. עדיין באחוזי שימוש ובכסף הוא לא שם.

ליביו

אין לי נסיון (בכלל) בעבודה עם מק. אני לא מכיר בעיות יציבות עם אקליפס (אני משתמש בה לפיתוח embedded, פייתון וקצת אנדרואיד). סביבה יציבה לחלוטין וחזקה מאוד. לא הכי מהירה, זה כן.

לגבי source control, חשבתי שכולם עובדים עם git בכל מקום אז זה לא כלכך משנה מה הפלטפורמה.

פורסם

רועי - אתה משתמש בcommand line?

בbranchים מרובים?

בsubmodules?

אתה ממרג'ג' הרבה קבצים?

השתמשתי בgit בחלונות וזה זוועה לעומת מערכות לינוקס.

Then dying is forgetting

פורסם

בשביל זה המציאו את msysgit (מה שנפתח כgit bash).

יש לך bash רגיל לכל דבר, עם גיט מלא, על ווינדוס.

לא משתמש בsubmodules, אלא בsubtrees.

מרג'ים וכו' עושה עם כלי ווינדוס (tortoise שרץ ישר מהcommand line בתור git mergetool) או בממשק של גיטהאב.

אכן גיט בcommand line רגיל של ווינדוס זה לא דבר שמיש, אבל בפורמט הזה אין שום הבדל לעומת הגרסה הלינוקסית.

פורסם

סבבה, אני אמליץ למפתח הבודד אצלי בחברה שלא עובד על לינוקס / מק להעיף מבט (הוא פשוט מפתח גם win8).

אתה מבין אבל שכל זה בא מובנה במערכת הפעלה כבר במק כן?

שלא לדבר על תמיכה בpods , התקנותבhomebrew שרתים מקומיים אמיתיים של רובי ואפצי ועוד המון קטנות.

מה לעשות לפתח על חלונות כל דבר שהוא מחוץ לדוט נט הוא פשרה. (ותעיף מבט ברוב החברות הגדולות בעולם מחוץ לארץ ותראה שהמצב שם הוא כזה. בארץ עם כמה שמייקרוסופט מספנסרים את הצבא והאקדמיה הוא שונה אז יש תחושה אחרת. בכל כנס מפתחים שאני הייתי בו והכרויות כולם עובדים על דברים אחרים. דרך אגב - יש גם נוכחות דומה של רוב אפלי גם בצוותי מובייל בגוגל...)

Then dying is forgetting

פורסם

לא צריך מק להריץ גיט אבל על יוניקס / לינוקס הcommand line פשוט עובד יותר טוב והdev tools שמגיעים עם xcode סוגרים לך הרמטית את כל ההתקנות והקינפוגים פיקס.

ועל הדרך זה גם IDE מעולה אם אתה מתכנת c/c++ בסביבות כאלו.

נסה קצת... לא יזיק.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...