Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כחודשיים התחדשתי בסט(ג'אנטים+צמיגים)במידה המקסימלית המותרת לרכב-195/55/15.

לאחר ההתקנה של הסט התחלתי להרגיש מן רעידות כאלה באוטו-ההגה לא רועד אבל יש הרגשה כאילו אחד הצמיגים קיבל בליטה וכל האוטו מקפץ בגלל זה.

חזרתי למקום ההתקנה ונעשה איזון לכל ארבעת הצמיגים-חל שיפור אך התופעה לא נעלמה.

חזרתי למקום פעם נוספת והם שלחו אותי לעשות כיוון פרונט לרכב-ההגה נהיה קל יותר ורגיש יותר אך התופעה של הקפיצות לא נעלמה.

היום חזרתי פעם נוספת למקום ההתקנה ולאחר נסיעת מבחן הוחלט להעביר את הצמיגים הקדמיים אחורה ואת האחוריים קדימה ובמקביל לעשות איזון.

לאחר ההחלפה הקפיצות מורגשות בצורה הרבה יותר קיצונית וממש קשה לנסוע במהירות של 80 קמש ומעלה.

חשוב לציין :1. הבולמים הקדמיים גמורים ואני כרגע חוסך בשביל להחליף אותם.

2.לפני התקנת הסט החדש,שגדול במידה אחת מהסט המקורי, לא היו שום קפיצות.

3. בעת ביצוע פנייה רחבה שמאלה/ימינה התופעה של הרעידות מורגשת הרבה יותר.

מה דעתכם?עקב היותי חייל קצת קשה לי כרגע לזרוק אלפיה וחצי על החלפת בולמים וממש קשה לי להאמין שבגלל בולמים עייפים יש הרגשה של אוטו מקפץ.

תודה רבה על כל עזרה/הערה/תגובה.

פורסם

לא חשבתה אולי על זה שלאוטו לא מתאים גאנט 15?

אני גם פעם החלפתי גאנט מ 14 ל 15 והגאנט נגע לי בכנף, לא חשבתי פעמיים פשוט חזרתי לחנות החזרתי את הגאנט ברזל האורגינל של האוטו, וקניתי רק צמיגים חדשים מידה 14

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

הצמיג לא משפשף שלום חלק באוטו, הסט נבדק מבחינת התאימות שלו לפני שהרכב יצא מהפנצ'ריה.

נגיד והצמיג היה משפשף איזה חלק הייתי שומע את זה...הצמיגים שקטים ולא נוגעים בשום חלק פלסטי/מתכתי גם בעת סיבוב מלא.

פורסם
הצמיג לא משפשף שלום חלק באוטו, הסט נבדק מבחינת התאימות שלו לפני שהרכב יצא מהפנצ'ריה.

נגיד והצמיג היה משפשף איזה חלק הייתי שומע את זה...הצמיגים שקטים ולא נוגעים בשום חלק פלסטי/מתכתי גם בעת סיבוב מלא.

לא אומרתי ששלך משפשף, ציינתי שאצלי בעבר שניסיתי להגדיל לגאנט 15 זה מה שקרה לי, אבל אולי אצלך לא מתאים גאנט 15 ברכב, זה קורה בהרבה הונדות, גם אם הוא ניראה שהוא יושב טוב.

נסה לחזור לגאנט 14 רק בשביל לראות אם הבעיה מסתדרת, אם כן אז אכן הבעיה היא בהגדלת הגאנט, מאיזה סיבה לא יודע.

פורסם

קצת קשה לי לקבל את זה שהג'אנט פשוט לא יושב טוב וזהו...מה הסיבה שברגע שהעבירו את הצמיגים אחורה האוטו התחיל לקפוץ בצורה הרבה יותר קיצונית?

יכול להיות שלפני ההחלפה הצמיגים קפצו פחות בגלל המשקל המופעל עליהם(מנוע/גיר)?

פורסם

ג'אנט 15 לא אמור לעשות שום בעיות , הוא מתאים.

אין דבר כזה שההונדה שלו דוחה את המידה הזאת ואצל אחרים זה יושב מצוין, ואף מידות גדולות יותר.

הבעיה היא כמובן במכלול אחר ברכב,

לצערי איני יודע לכוון אותך במדויק לגורם הבעיה.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

אני מכיר את הבעיה הזאת אך לא באמת יודע מימה היא נובעת, יצא לי לשמוע כבר מקרים שאנשים מנסים להגדיל לגאנט 15 במידה חוקית לפי הספר וזה גרם להם לכל מיני בעיות משונות.

אני חושב שאם תגביע קצת את הרכב אולי הבעיה תסתדר, אחרי הכל עליתה במידה ועדיין יש בעיות.

פורסם

הרכב הזה מספיק גבוה, וג'אנט 15'' לא עושה שום בעיה לרכב.

איזה צמיגים הרכבת ברכב? האם הם חדשים? האם הג'אנטים שהתקנת הם חדשים?

בדרך כלל לג'אנטים צריך להתאים גם טבעות מרכוז, עם לא תרכיב אותן במידה הנכונה שמתאימה לרכב הרכב ירעד ממהירות מסויימת.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

האם בין הג'אנט לנאבה הותקנו טבעות מרכוז?!

אם התשובה היא כן אז יש לבדוק האם הטבעות מרכוז מתאימים בדיוק שאין להם חופש (בקיצור שהם מתאימים בדיוק.), לפעמים בפנצ'ריה מתקינים טבעות מרכוז לא בדיוק מתאימים ויש להם חופש קטן כי אין להם את המידה המתאימה ומשחררים את הלקוח עם רעידות.

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובות.

maatrixx: ברכב הותקנו ג'אנטים חדשים לגמריי וצמיגים מסוג "אקסלרה" עם תאריך ייצור של לפני שנה.

אכן הייתה בעיה עם הטבעות מרכוז אך הן הוחלפו עוד בפעם הראשונה שחזרתי להתלונן על הבעיה...אך זה לא עזר.

נעשתה בדיקה של הצמיגים במכונה שממש דומה למכונה של האיזון רק שבמכונה הזאת הצמיג מסתובב ועליו מופעלת התנגות(משקל) מסויימת וכך בעצם המכונה מדמה מציאות בה הרכב נוסע על כביש ומשקל הרכב "יושב" על הצמיגים-הצמיגים נפסלו עוד בבדיקה הראשונית והתבקשתי לא לנסוע באוטו כי זה מסוכן.

הבעלים של הצמיגיה טוען כי בעקבות הבולמים העייפים הצמיגים נשחקו בצורה לא אחידה ולכן יש רעידות, האם יש הגיון בדבריו?

הצמיגים נסעו סה"כ טיפה יותר מ1000 ק"מ.

• תוכן חדש...