Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי שווה לך לפנות\לקפוץ לספי מהפורום.

שי.

רחוק מידי

*בדקתי עכשיו בעוד 2 מכוניות במשפחה שמן גיר

*באחת השמן עובר את הפול מגיע עד חצי המדיד משהו כמו 10 ס''מ נבהלתי ושהרכב חם הופ איזה יופי הוא בדיוק בין המינימום למקסימום פיקס!

*הרכב השני שהוא קר עובר את המקסימום בקצת ושהוא חם הוא בדיוק בין המינימום למקסימום

*כל רכב זה שונה לפי הבנתי

*אבל אצלי לא יודע מה המצב אשמח להסבר

**זה לא כמו שאומרים כאן שהרכב קר הוא צריך להיות במינימום ושהוא מתחמם הוא עולה למקסימום הפוך!?

תודה.

פורסם
זה לפי ההגיון הבריא: כשהשמן בטמפרטורת ״החדר״ הוא במצב רגיל וכשהוא מתחמם הנפח שלו גדל.

שי.

אבל בפועל זה לא ככה תבדוק מחר ותעדכן אותי.

ובדקתי גם בעוד 2 מכוניות לא מאזדה שהוא קר המדיד מראה מעל המקסימום ושהוא חם מראה בין המינימום למקסימום.

תודה.

פורסם

עשיתי ככה בדיוק יש לי גם ספר רכב וראיתי הכל אבל אצלי המצב שונה.

שהרכב קר מראה לי מעל המקסימום בכמה ס''מ קרוב לקיפול במדיד ממש מעל המקסימום.

ושהרכב חם מראה לי לפי הספר רכב תחום B בין המינימום למקסימום ''כביכול כאילו הרכב קר'' וממש למטה במדיד

*הגיוני שהמפלס יורד שהשמן מתחמם?

תודה רבה

פורסם

לכל רכב הוראות בדיקה שונות .

ב מאזדה בד"כ , אחרי 10 דקות נסיעה - עוצרים במקום ישר - המנוע עובד בסרק , ידית הילוכים ב P - פארקינג , ובלם יד משוך .

מוציאים מדיד ובודקים , גובה הנוזל באזור החם מגיע כמעט למקסימום בסמן - זה תקין .

ב מיצובישי בד"כ - אחרי 10 דקות נסיעה - עוצרים במקום ישר - מנוע עובד בסרק , ידית הילוכים ב N - ניוטראל - ובלם יד משוך .

מוציאים מדיד ובודקים , גובה הנוזל באזור החם מגיע כמעט למקסימום בסמן - זה תקין .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עוד פעם אני יסביר אצלי שהרכב קר השמן מגיע מעל הפול

וכשהרכב חם הוא במינימום

זה תקין?

או חסר שמן או שיש יותר מידי שמן?

המצב כרגע כמו בתמונה.

תודה.

מצבים.jpg

פורסם

יתקנו אותי אם אני טועה, אבל לפי הבנתי (מהמסמך המצורף) גם במצב "קר" המנוע צריך לפעול, והידית על מצב P.

ההבדל היחיד בין בדיקה "חמה" ל"קרה" הוא טמפ' נוזל הממסרה, ובשני המקרים יש לבדוק עם מנוע פועל.

ככה שאם הבדיקה על "קר" התבצעה עם מנוע כבוי, מפלס גבוהה יותר מהמקסימום הכי גבוהה הגיונית, כיוון שכנראה וחלק מהשמן התנכז לאגן השמן-והעלה את המפלס. כאשר המנוע פועל, חלק מהשמן "ממלא" חללים במכלול הגיר. אין בכלל גובהה מוגדר לבדיקה כזו, לדעתי.

הבדיקה העדיפה היא בדיקה במצב "חם", אבל זה בעייתי בגלל שצריך להתחבר עם סורק על מנת לנתר את טמפ' השמן (65 מעלות).

בכל מקרה כנראה שחסר לך שמן, אם אחרי נסיעה ביצעת את הבדיקה ואתה מתחת למינימום ה"חם".

פורסם

אני מניח שבקר אתה רואה את השמן שעל צינור המדיד, ולא את המפלס האמיתי, בהנחה שאתה בודק כשהמנוע מונע והגיר ב P.

תעשה מפלס אחרי נסיעה. עזוב את הבדיקה בקר.

דרך אגב, די ג'י שי, אני מניח שהיית באמצע סט כשכתבת את הפוסט שלך על הנפח השונה של ליטר שמן ישן וליטר שמן חדש, אה?

(באהבה, באמת באהבה).

ספי

• תוכן חדש...