Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. ביום שלישי ה 20 לחודש הגעתי אל המוכר וחתמנו על זכרון דברים. הרכב יד ראשונה. הוא אמר לי שכשהוא קנה אותו הרכב מושכן לבנק בסכום של כ 12,000 שקל (או משהו כזה). הוא אמר שזה שטויות, זה שום דבר, אי אפשר להעביר בעלות כשזה קיים, ושיום למחרת הוא יסיר את המשכון. עכשיו נכנסתי לאתר של רשם המשכונות, וגיליתי שהרכב ממושכן לבנק הפועלים, ושהוא מושכן ב 30/01/2011 (ידוע לי שהרכב עלה לכביש בינואר 2011, כנראה שזה יום הרכישה). מה זה אומר? מה עושים? קבענו למחר בדיקה והעברת בעלות.

פורסם

אם הרכב מעוקל, לא ניתן להעביר בעלות.

רכב ממשוכן כן ניתן להעביר בעלות.

לעיתים אפשר לבדוק אם הרכב ממשוכן דרך הדואר:

http://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/collateral?OpenDocument

ולפעמים צריך לבדוק ברשם המשכנתאות.

הכי חשוב שתהיה יסודי ותיזהר.

שי.

פורסם

מצטער, או שלא הבנתי משהו, או שקראת רק חצי מההודעה שלי.

עכשיו נכנסתי לאתר של רשם המשכונות, וגיליתי שהרכב ממושכן לבנק הפועלים,

בדקתי ברשם המשכונות וגיליתי שהוא אכן ממושכן. הבנתי שבדואר מתבצעת בדיוק אותה בדיקה, רק שהיא עולה 90 שקל במקום ה 10 שעכשיו שילמתי.

פורסם

הולכים עם המוכר לבנק דואגים שהמוכר יסיר את המישכון כלומר ייפרע את החוב לבנק ויקבל הפניה לרשם המשכונות לביטול המישכון.

אח"כ הולכים לבדיקה ומשם לרשם המשכונות להסרת המישכון ומשם להעברת בעלות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המשכון יירד מיידית, או שייקח לו זמן להתעדכן? אם הוא יילך לבנק ואז לרשם המשכונות לבד, איזה טופס הוא אמור להמציא כדי להוכיח שהוא אכן הסיר את המשכון?

פורסם

אישור של רשם המשכונות שהמשכון הוסר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

קח בחשבון שאם אתה קונה רכב ממושכן - במידה ובעל החוב (הבעלים הקודמים במקרה שלך) לא עומד בתשלום החוב לבנק, הבנק רשאי לעקל את הרכב (למרות שהבעלות עליו הועברה לידיך).

פורסם

דיברתי עם הבחור בטלפון, הוא אמר לי שב 21 לחודש הוא התקשר לבנק והסיר את השעבוד, הוא קיבל מהבנק אישור ביטול שיעבוד וגם יש לו את טופס 10 א׳ 3 (או משהו כזה) של ביטול שיעבוד של רשם המשכונות (הוא טוען שהבנק פנה לרשם בבקשה לבטל את המשכון). הוא אמר שהפקידה בבנק אמרה לו שיכול לקחת שבוע עד שהשינוי יתעדכן ברשם, ולכן עדיין רשום כאילו הוא ממושכן.

Makes sense?

פורסם

קודם תוריד משכון - אחר כך תקנה.

ברגע שנתת את הכסף אתה נתון לרצונו הטוב של המוכר וזה יכול באותה מידה להפסיק לענות לך לטלפונים ולשלוח אותך לחפש...

פורסם

לך עימו לבנק קבל אישור מהבנק שניתנה הוראה להסרת המשכון קח לבדיקה הכל בסדר תעביר בעלות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כל שאתה זקוק לו הוא מכתב רשמי מהבנק שמתחייב להסיר את המשכון מהרכב.

שים-לב לתאריך, למספר הרכב.

דאג להיות נוכח עם המוכר בבנק בעת הוצאת המסמך כדי למנוע זיופי מסמכים.

מעבר לזה אתה מכוסה.

פורסם

הייתי בסיפור הזה לפני שבוע, כשמכרתי את רכבי שהיה משועבד ללאומי קארד.

אי אפשר להעביר בעלות כשהרכב משועבד!

הסרת שעבוד מחייבת יום עסקים!

כלומר- לילה חייב לעבור מרגע התשלום וכיסוי החוב ועד להסרת השעבוד הרשמית!

החברה המשעבדת/הבנק מודיעים הן לרשם המשכונות והן לחב' הביטוח של המוכר.

כשתגיע לדואר עם המוכר לאחר הסרת השעבוד, פקיד הדואר יראה שהדרך פתוחה וימשיך משם.

אלו הכללים ואלו הנהלים.

בהצלחה

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

פורסם

בקיצור, הוא הביא לי שני מסמכים. האחד מה 21 לחודש, אישור מבנק הפועלים בו כתוב "סטטוס שעבוד: רכב לא משועבד", ומסמך "הודעה על ביטול משכון" של משרד המשפטים, בו הפרטים הנכונים רשומים, ויש חותמת של בנק הפועלים. זה מה-25 לחודש. כנראה שפשוט באמת לוקח לזה זמן להתעדכן באינטרנט. מקסימום, אני יודע מי הוא, איפה הוא גר, איפה הוא עובד (אגב, עבודה מכובדת והרבה מוניטין להרוס), כך שגם אם זה מזוייף אפשר לתבוע בקלות (אגב, כל שניית שיחה איתו מוקלטת). קיבלנו (אני ואמי) רושם שהוא בנאדם אמין, נגמר הסיפור.

• תוכן חדש...