Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחי הקטן בשעה טובה עובר לדירה משלו, אבל הרצפה בדירה ה"חדשה" לא ממש חדשה, ומלאה בכתמים, חלקם משתן של כלבים, חלקם בצבעים עקב עיתון ששחה בשתן של כלבים והצבע עבר לרצפות

האם יש חומר שיעזור לטפל ? (כבר שיפשפנו עם אקונומיקה, לא ממש עזר)

תודה.

פורסם

קשה לי להאמין שתמצא חומר שפשוט יהיה אפשר לשטוף איתו את הרצפה.

החומר שאני השתמשתי בו כשעברתי לבית הוא חומצת מלח שפשוט המיסה הכל (בית חדש, משמע כתמי צבע, טיט וכל מה שאתה יכול לחשוב עליו).

התזתי נקודתית על כתם, חיכיתי כמה שניות (רואים מיד איך החומצה פועלת- ולא להמתין יותר מידי כי החומצה תתחיל לפגום בריצוף עצמו) ומיד שטפתי במים (מים מנטרלים חומצה).

לעבוד עם כפפות ונעליים סגורות, לשמור שהמקום יהיה מאוורר ובכל אופן לא לשאוף את האדים.

(אני עבדתי עם חומצת מלח מרוכזת מאוד, ניתן למצוא בשוק גירסאות טיפה יותר "עדינות" של החומר)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

מאיזה חומר עשוי הריצוף? כל חומר מצריך טיפול שונה.

אם מדובר במרצפות טראצו עצתו של גיא בעייתית מאוד כיון שהחומצה תאכל את המרצפות ותשאיר חורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם לא מתחרעים ועובדים בזהירות ובדילול, מי אש (חומצת מלח מרוכזת) הם פתרון טוב ואני אישית עשיתי את זה כמה פעמים על מרצפות טרצו ללא שום בעיה, הן מגיעות ללובן שלא ייאמן אחרי שמורידים מהן לכלוך של שנים.

המהדרין יעשו מיד אחר כך פוליש קריסטל להשבת הברק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
(מים מנטרלים חומצה).

מים לא מנטרלים חומצה. הם מוהלים אותה לריכוז לא מזיק.

בדירה שלנו היתה צחנת שתן שלא הצלחנו להפטר ממנה בשירותים. הילדים של הדייר הקודם היו מפספסים קבוע:?

הדבר היחיד שבסופו של דבר עבד היה מריחה של סנו ג'אוול אקונומיקה, המתנה של רבע שעה - 20 דק' ושטיפה.

בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

במקומות שיש צורך בניטרול ריחות (כמו שתן), לשפוך נקודתית אקונומיקה (לא לדלל עם מים) ולחכות. אקונומיקה מנטרלת ריחות מעולה, במיוחד של שתן (וכל דבר אחר, אגב).

להסרת כתמים קשים (צבע, בטון וכד') יש לדלל מים עם חומצת מלח. הריכוז תלוי בכמות הליכלוך בבית.

ברמה העקרונית: אריחי קרמיקה וגרניט פורצלן (אריחים אטומים בד"כ) אין בעיה לנקות עם חומצת מלח ומים - אבל צריך לעשות ניסוי במקום נסתר טרם ההתחרעות על כל הבית - כי קיימים בשוק אריחים מכל מיני סוגים ולעיתים יש גם כאלה שהם סופגים (ואז אם יש לך כתם, אתה בבעיה סופר רצינית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מים לא מנטרלים חומצה. הם מוהלים אותה לריכוז לא מזיק.

בדירה שלנו היתה צחנת שתן שלא הצלחנו להפטר ממנה בשירותים. הילדים של הדייר הקודם היו מפספסים קבוע:?

הדבר היחיד שבסופו של דבר עבד היה מריחה של סנו ג'אוול אקונומיקה, המתנה של רבע שעה - 20 דק' ושטיפה.

בהצלחה.

לא ראיתי צורך להיכנס להסבר על יוני הידרוניום, הידרוקסי, חישובי מולארים, והצגת נתונים מינימליים של חומצה שלא מזיקה.

חשבתי שזו הדרך הכי פשוטה להעביר את הרעיון ששפיכת מים תעשה את העבודה.

בכל מקרה, לא לזלזל בחומר הזה הוא באמת מסוכן מאוד, גם האדים שלו. לעבוד אך ורק במקום מאוורר ובאזורים קטנים.

בהצלחה!

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

מתעלק:

חומצת מלח טובה למרצפות הרגילות האלה של פעם, 20X20 ס"מ? אם לא, מה כן? אקונומיקה לא עוזרת, מדובר על לכלוך ענתיקה.

הרצפה אצלי לא אחידה, יש קצת הפרשי גובה וסדקים. האם יש חשש שהחומצה תחלחל ותגרום נזק?

איפה קונים חומצת מלח?

תודה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ממליץ על חומר ניקוי מעולה שקניתי בטמבוריה בשם: "שיפוצניק" :roll:

למרות השם המוזר הוא עשה אחלה עבודה על קרמיקה, הוציא כתמים של שנים והחזיר אותה למצב מעולה

פורסם

מי אש זה שם אחר לחומצת מלח. לא בטוח ששווה להתעסק עם זה כי פוטנציאל הנזק (במיוחד לבלטה שחוקה) הוא גדול.

שיזמין פוליש מקצועי, אח"כ הרצפות ייראו טוב בהרבה, השטיפה קלה וספיגת נוזלים/מים תהיה פחותה.

פורסם

מתעלק על השרשור ברשות פות"ש.

איך מנקים אריחי רצפה מסוג גרניט-פורצלן אבל שהם מסוג אנטי-סליפ (מעט מחוספסים יותר ומותקנים בחדרי אמבטיה ע"מ למנוע החלקה)?

בכמה מקומות הם כבר שחורים לגמרי.

מה אפשר לעשות? המליצו לי על חומץ הדרים שלא ממש עזר.

פורסם

תסתכל בתגובה של איציק.

הבעיה בקרמיקה היא באריחים עם מרקם מבריק/לכה כזה, שנפגם בגלל החומצה (אפילו סנו אנטי-קאלק).

משכנתא זה קל

פורסם
לא ראיתי צורך להיכנס להסבר על יוני הידרוניום, הידרוקסי, חישובי מולארים, והצגת נתונים מינימליים של חומצה שלא מזיקה.

חשבתי שזו הדרך הכי פשוטה להעביר את הרעיון ששפיכת מים תעשה את העבודה.

בכל מקרה, לא לזלזל בחומר הזה הוא באמת מסוכן מאוד, גם האדים שלו. לעבוד אך ורק במקום מאוורר ובאזורים קטנים.

בהצלחה!

שאלה קטנה, אמא שלי שוטפת את הבית הרבה בסבון רצפות (נדמה לי שזה אקונומיקה מבושמת או משהו)

וכשהיא מנקה חם לה והיא מדליקה מזגן, החלונות כמובן סגורים.

הריח הזה גורם לעיניים שלי לשרוף, זה רעיל או שסתם קצת מגרה את העיניים?

• תוכן חדש...