Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסעתי הלילה למצפה רמון.

הגענו ל'אירוע המרכזי', היה עמוס, רועש ומואר. הסתובבנו וירדנו מהכביש בפינה שקטה ליד בה"ד 1.

פרסנו כסאות מתקפלים ונהננו מהנוף, השקט ומזג האוויר. היה מעולה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם (נערך)

באיזור יאושליים היתה ימבה עננות, שקצת (הרבה) דפקה לי את החשיפות - אבל it is what it is.

StarStaX_DSCF0763-DSCF0903_lighten-4.jpg

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

נעשה שימוש בפוג'י X-E2 יחד עם עדשת ה Samyang 12mm F/2 (ידנית לחלוטין).

התמונה הסופית הורכבה ממס' רב של חשיפות (מעל 50) שכולן נלקחו בצמצם 2.8, 25 שניות ו ISO-640.

פורסם

קצת סיכומים והמלצות לשנים הבאות, ולמי שיש אפשרות ועדיין מעוניין, כל השבוע ועד 24 באוגוסט נמשכת החגיגה, בקצב קצת פחות אינטנסיבי לאחר השיא.

ירדנו בליל שבת ("שישי בערב" למניינם) לאזור הדרום לצוד קצת חושך שיאפשר להנות מהפרסאידים. עיון במפות זיהום אור עדכניות העלה שהנקודה החשוכה באופן הוגן (לא, לא בני ברק) הצפונית ביותר היא הגן הלאומי הפתוח "חולות חלוצה" שנמצא בין הישוב והבסיס צאלים ובין הישוב רביבים, על ק"מ 171 בערך בכביש 222 באמצע הדרך בין צומת צאלים ובין צומת משאבים הסמוכה לטללים על כביש 40, בערך 17 ק"מ לכל כיוון). את המקום הכרתי בעבר אבל לא יצא לי לסייר שם עדיין ברכב פרטי. הכביש עצמו ללא תאורה, ובשביל היורד יש קטע קצר מאוד נוח לכל רכב. רק כשחזרתי גיליתי שרק השביל עצמו מצולם במפות של גוגל. אם לא משלבים טיול נוסף, האזור החשוך הבא נמצא מעל 100 ק"מ דרומה, ולא נראה לי שווה להמשיך לנסוע לאזור מצפה, בשביל אותה חשיכה.

הירח שקע לקראת 1:00 ואת השביל החביב חלקו איתנו עוד שלוש מכוניות מפוזרות. מאוחר יותר "הפריעו" את החושך והמנוחה קבוצת ג'יפים שהמשיכה בדרכה. עם אור ראשון המשכנו לסיבוב רגלי קצר בעתיקות מה שמשוער להיות "רחובות המקראית". כעבור שעתיים היה כבר די חם ועצרנו לארוחת בוקר בשיחים המצלים של אחד היובלים המקסימים של נחל הבשור.

בדרך היה פשוט טרוף של המונים נוהרים לדרום, שהיה מאוד משמח לראות (פחות משמח תור לשרותים בתחנת דלק).

הפרסאידים מאוד חביבים והם אחלה תירוץ עבור אנשים מבוגרים (ובטח לנוער/ילדים) לצאת לראות קצת כוכבים מחוץ לבית. הרוח המדברית קצת מקררת בלילה ובגדים ארוכים או שמיכות מתאימות הן הכרחיות למי שרוצה להנות.

נסעתי הלילה למצפה רמון.

הגענו ל'אירוע המרכזי', היה עמוס, רועש ומואר. הסתובבנו וירדנו מהכביש בפינה שקטה ליד בה"ד 1.

פרסנו כסאות מתקפלים ונהננו מהנוף, השקט ומזג האוויר. היה מעולה.

אני לא מבין כל כך את הארגונים האסטרונומיים שמזמינים את הציבור לנסוע עד מצפה רמון לאמצע עיר מוארת בשביל לא לראות כלום, בשביל זה קיים המצפה בגבעתיים. סעו עוד עשרה ק"מ לאמצע המכתש (או לכוון הר שגיא) לחושך אמיתי.

פורסם

הייתי ביום שישי בערב בחניון המחצבות (קצת אחרי מצפה רמון) דרך חברת טיול אחר, החניון היה חניון בתשלום עם הדרכה.

היו הרבה משפחות עם ילדים אך היה סביר מבחינת זיהום האור והרעש (שהלך ונעלם לקראת 12 -1 לפנות בוקר שאלה השעות הקריטיות לתצפית).

קיבלנו הדרכה נחמדה של 40 דקות ממדריך מטעם החברה ותצפית עם שני טלסקופים גדולים שהוצבו במקום.

סה"כ חוויה נחמדה אבל נראה לי שבפעם הבאה נחפש חוף מבודד במרכז ולא ניסע לדרום בשביל האיורע.

פורסם

אני לא מבין כל כך את הארגונים האסטרונומיים שמזמינים את הציבור לנסוע עד מצפה רמון לאמצע עיר מוארת בשביל לא לראות כלום, בשביל זה קיים המצפה בגבעתיים. סעו עוד עשרה ק"מ לאמצע המכתש (או לכוון הר שגיא) לחושך אמיתי.

החשיכו את כל פנסי הרחוב. האור הגיע מפנסי רכבים ודי הרבה דבילים עם לייזרים. רצינו לשמוע את ההרצאות. לא הצלחנו להתקרב למרצים ומהרמקולים לא שמענו כלום.

בכל אופן, תודה על ההמלצה על חולות חלוצה, אבקר שם באחד הלילות הקרובים.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אני תכננתי לילה שקט עם הבת שלי באוהל. בשיטת חבר מביא חבר יצא בסוף כינוס של 30 איש באורחן של מצוקי דרגות, עם עלאש ואלכוהול ושאר מריעין בישין לרב. אני חושב שראיתי מטאורים מרשימים ביותר, אבל באף בית משפט לא יקבלו את העדות שלי כקבילה.

מזל שהתרחקנו מהנגב ונמנענו מהתנועה, ככה שהקקטורבוס הורידה עשרים דקות מהתכנון המקורי של Waze (שעה וארבעים), בנסיעה חלקה ללא עיכובים (להוציא מזדחלי שמאלי מזדמנים).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני הגעתי למצפה רמון, ראיתי את כמות האנשים שהייתה שם והחלטתי להמשיך עוד קצת דרומה. בסופו של דבר מצאתי את עצמי במנסרה. היו לא מעט אנשים אבל היה איפה לחנות והשטח עצמו לא היה עמוס ואנשים באופן כללי די שמרו על משמעת אור. הדרך לשם לא הייתה פשוטה, עם תנועה שכמעט עמדה בין צומת טללים ועד הפניה ימינה לכיוון שדה בוקר.

בסופו של דבר יצאו כמה תמונות, ראיתי איזה שישה מטאוריטים בשעתיים שהייתי שם.

זה מה שיצא:

DSC_1764.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מצאנו מקום די מבודד בצד הכביש בין חוות האלפקות למצפה כוכבים, ממש ליד מכתש רמון. עד לשקיעת הירח ראינו בטלסקופ את הירח בקירוב ×180 ושבתאי. בבוקר, כבונוס, ראינו גם זריחה על נוף המכתש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...