Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה 98'- סיכום 13 שנה/282,000 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמינות מדהימה, הרכב שירת אותך בצורה נאמנה עד מאוד.

עם זאת, כמובן שהרוכש פראייר, במחיר הזה מכרתי את הפונטו 2006 שלי, רכב צעיר ב-8 שנים ועם 130 אלף ק"מ פחות מהקורולה הזו וללא שום סדק או בעיה\תקלה. אי אפשר לומר שנעשתה פה איזו עסקה טובה במיוחד לקונה, אבל גם עסקה טובה למוכר זה דבר נחמד :lol: עכשיו אתה יכול לגשת בכיף ולקנות משהו כמו מיצובישי ספייס סטאר יד 00 מליסינג ב-70K ואפילו לא תצטרך להוסיף הרבה כסף בזכות העסקה המושקעת הזו.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אוי ואבוי, הפאביה החדשה :lol:

לא....יש כבר ״פאביה חדשה״, היא נמוכה, לפעמים יש לה גג פתוח, במדינת המוצא שלה יש לגברים אות שביעית קטנה אבל זה לא מפריעה לה לזכות בתואר רכב השנה של ״הזמן הורוד״.

כן, בדיוק מה שחשבת, מאזדה מיאטה.

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
האמינות מדהימה, הרכב שירת אותך בצורה נאמנה עד מאוד.

עם זאת, כמובן שהרוכש פראייר, במחיר הזה מכרתי את הפונטו 2006 שלי, רכב צעיר ב-8 שנים ועם 130 אלף ק"מ פחות מהקורולה הזו וללא שום סדק או בעיה\תקלה. אי אפשר לומר שנעשתה פה איזו עסקה טובה במיוחד לקונה, אבל גם עסקה טובה למוכר זה דבר נחמד :lol: עכשיו אתה יכול לגשת בכיף ולקנות משהו כמו מיצובישי ספייס סטאר יד 00 מליסינג ב-70K ואפילו לא תצטרך להוסיף הרבה כסף בזכות העסקה המושקעת הזו.

אבל אל תשכח שלפעמים אין ברירה, לא מוצאים משהו איכותי, אין כח כבר, אין זמן, ומוצאים אז משהו איכותי מאוד ושמור (כמו הקורולה של הבחור הזה)ואז אין ברירה, שופכים כסף רק כדי להתפטר ולקנות כבר משהו.

אולי אני הולך רחוק, אבל זה גם אופציה.

עריכה:

חברים, לפי המחירון הקורולה שווה גם קרוב ל20,000. (לפי המחירון, אל תירו בי צרורות).

פורסם

drsubaru :

לא ידעתי ששוק הפונטו כ"כ חלש. אני מכרתי קורולה 98' ב 15,000 ואתה אומר :

במחיר הזה מכרתי את הפונטו 2006 שלי, רכב צעיר ב-8 שנים ועם 130 אלף ק"מ פחות מהקורולה הזו וללא שום סדק או בעיה\תקלה.

חשבתי שהמחירון לדגם כמו שלך מעל 20K.

ולקוריוז , הקורולה שירתה בשנים האחרונות את בני הסטודנט. לבת הסטדנטית קניתי לפני 3 שנים פונטו ספייס 05' 16V רציפה. בעוד הקורולה הייתה עם 0 תקלות לאורך כל השנים , הפונטו , שבאמת כיפית ושמורה היטב , הייתה עם תקלות שונות והחמורה בהן כמו שהעליתי :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=435935&highlight=speedgear

כמובן שאין להסיק מסקנות גורפות על אמינות ממקרים בדידים.

פורסם

...

והדבר החשוב - המכונית טופלה במוסך מורשה יבואן ומעולם לא היתה לי כל תחושה שמישהו שודד אותי. המחירים היו תמיד סבירים מאד

מאחר שהחזקתי קורולה, וגם היום אני עדיין מחזיק טויוטה, אשמח מאוד אם תוכל להמליץ על המוסך שאתה מתכוון אליו.

הקורולה 99 שאני נוהג בה מביישת מנועי 1.2 ומנוע 1.4.

כן, אוהב אותה, כן השקעתי בה מלא, כן כולם אומרים לי האוטו עייף וישן ובלה ובלה ובלה..

אני נכנס לפורום וקורא עליה (או על כל רכב ישן) ומבין שהמצב באוטו שלנו לא ממש תקין.

רכב זריז צריך להישאר זריז תמיד, לא כמו חדש, אבל עדיין, זה כלל שלמדתי פה והבנתי בהנחה שהכל מטופל.

פותח האשכול, לא חלה איזשהי בעיית סחיבה?בעליות?"ביציאה" מהרמזור"?

פשוט הזוי.

נשמור את השרשור הזה.

ולנושא עצמו:

אין רכב יותר אמין מהדגם שבשנתון הזה(ואני מדגיש בשנתון הזה), אין כמעט.

מאז טויוטה רק התדרדרה.

אגב, הצריכת שמן הזויה, האם המנוע לא עבר הרצה?

אנשים שוכחים שהעומס שהמכלוללים עוברים לאורך 15 שנה זה אדיר, זה לא רק הק"מ!

אני החזקתי קורולה מודל 1995 קרוב לשבע שנים, מכרתי אותה בסוף 2012.

אני לא כ"כ מבין למה אתה מתכוון, הרכב שלי היה אמנם ידני, אבל גם יותר ישן ועדיין היו לו פתיחות יפות מאוד, שמעולם לא הרגשתי שאני עושה עוול למי שמאחורי ברמזור.

לגבי הצריכת שמן, זה נורמלי לחלוטין, ותמיד החזקתי גלון ליקווי מולי בתא המטען ולפני/אחרי נסיעה ארוכה ומאומצת (200 ק"מ וצפונה) הייתי בודק שמן.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
הקורולה 99 שאני נוהג בה מביישת מנועי 1.2 ומנוע 1.4.

אושריקו, מצטער מראש על המשך "התנפלות", אבל למה התכוונת במשפט הזה? למה אתה משווה קורולה עם מכוניות 1.4 או 1.2? הרכב שלך לא נופל ביחס הספק/משקל מכל רכב מודרני בר השוואה.

לגבי 1.4 או 1.2, אתה יכול ליפול על מיטו/ג'ולייטה 1.4 או VAG 1.2, והן כבר ישאירו לך חצץ :wink:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אכן מכוניות אלה הן דור הולך ונעלם !

יש לי 2 כאלה האחת מודל 99 כבר 3 שנים (כמעט) ועוד אחת מודל 96

ובינתיים חוץ מטיפול תקופתי לא התקלקלו/נתקעו/התחממו לעולם .

פעם בחודש אני מוצא פתקית על החלון אם אני מעוניין למכור :)

איתן בר 8)

פורסם
אושריקו, מצטער מראש על המשך "התנפלות", אבל למה התכוונת במשפט הזה? למה אתה משווה קורולה עם מכוניות 1.4 או 1.2? הרכב שלך לא נופל ביחס הספק/משקל מכל רכב מודרני בר השוואה.

לגבי 1.4 או 1.2, אתה יכול ליפול על מיטו/ג'ולייטה 1.4 או VAG 1.2, והן כבר ישאירו לך חצץ :wink:

הי, לא הבנת.

בניגוד לשרשורים אחרים, אני לא מחמיא כאן לאוטו. להפך, באוטו שלי קשה מאוד לצאת "חזק", קשה מאוד לי לעקוף עם אנשים במיוחד שיש מזגן ויותר קשה שהאוטו אשכרה לא זז לא בסל"ד ולא במהירות בעלייה קבועה מפותלת שאני עושה.

אני יודע שיש כאן בעיה, אמנם הרכב מטופל אצל מוסכניקים ולא אצל אנשים שמבינים במחשבים, אז כשאומרים לך "האוטו עייף וישן" אתה יכול רק לשבת בשקט.

מצטער על החפירה, אבל השרשור הזה בדיוק בא על דגם שאני מכיר אותו טוב, אז אני נוכח הרבה בשרשור.

אתה יודע, כשהוצאתי רשיון לא ידעתי מה זה רכב חזק, מה זה רכב זריז יחסית, רק רציתי לנהוג.

היום, אחרי כמעט 4 שנים, ממש מאכזבת אותי העובדה שאני נוהג ברכב משפחתי זריז (ביחס לכמה משפחתיות מודרניות)אבל בכביש המצב ממש לא ככה.

בוא נגיד ככה, לדוגמה, אני יוצא לכביש מהיר ויש סיבוב וממשיכים במישור, אני רואה הרבה פעמים רכבים קטנים עם מנועים קטנים שבורחים לי, ולא אני לא מתחרה באף אחד.

זה מעצבן.

כמה פעמים כבר התעניינתי בלקחת את האוטו למוסך אחר שיעשו לו סריקה וזה, אבל התחרטתי בגלל שאני יודע שסך הכל האוטו מטופל מאוד, במיוחד המנוע, וכל כניסה למוסך יכול לגרום לתקלות שלא היו.

בגלל זה שאני שומע, טויוטה קורולה ישנה עם 700000 מיליון ק"מ ממשיכה לסחוב טוב, זה מבאס אותי.

פורסם

הקורולה בשנתונים האלה החזיקה גם מעל לחצי מיליון קילומטר תחת שימוש אינטנסיבי של משטרת ישראל.

עד היום בכבישים רואים קורולות כאלה שנוסעות כמו שצריך.

אח של אבא שלי בשנת 95 קנה קורולה חדשה, הרכב שימש אותו עד שנת 2011.

אחרי 16 שנה לא היה אפשר לשכנע אותו ללכת לכיוון רכב אחר, ובמקומה נרכשה קורולה 2011 חדשה.

מקרר מקרר - אבל רכב מאוד אמין.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
הי, לא הבנת.

בניגוד לשרשורים אחרים, אני לא מחמיא כאן לאוטו. להפך, באוטו שלי קשה מאוד לצאת "חזק", קשה מאוד לי לעקוף עם אנשים במיוחד שיש מזגן ויותר קשה שהאוטו אשכרה לא זז לא בסל"ד ולא במהירות בעלייה קבועה מפותלת שאני עושה.

אני יודע שיש כאן בעיה, אמנם הרכב מטופל אצל מוסכניקים ולא אצל אנשים שמבינים במחשבים, אז כשאומרים לך "האוטו עייף וישן" אתה יכול רק לשבת בשקט.

בהחלט נראה שיש לרכב שלך בעיה, כנראה במנוע או בתיבת ההילוכים. לא אמורה להיות לך שום בעיה "לצאת חזק" או לעקוף, עם מזגן או בלי. או שאתה פשוט לא יודע לנצל את מה שיש לך, זו גם אפשרות, אין לי מושג איך אתה נוהג.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הפונטו שלך לא היתה אוטומטית, וללא מעט (א)נשים זוהי נקודה מכריעה.

ללא ספק, שנות ה90' היו שנות הזוהר של תעשיית הרכב היפנית, שייצרה מכוניות איכותיות, פשוטות ואמינות להפליא, כמעט ללא יוצא מן הכלל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בהחלט נראה שיש לרכב שלך בעיה, כנראה במנוע או בתיבת ההילוכים. לא אמורה להיות לך שום בעיה "לצאת חזק" או לעקוף, עם מזגן או בלי. או שאתה פשוט לא יודע לנצל את מה שיש לך, זו גם אפשרות, אין לי מושג איך אתה נוהג.

יודע, זה פשוט הרגשה של חוסר סחיבה.

רוב הנסיעות שלי מסתכמות בקיק דאונים והורדת הילוכים אחרת הרכב לא ממש מתקדם.

בסך הכל, רכב מעולה ואמין באופן כללי.

רק מה, לשים מבוגרים שלא שוקלים 50-60 קילו מאחור זה קצת מצחיק, כמו דגיגונים חטופים...:wink:

פורסם

היא צפופה מאחור, אין מה לעשות. אגב, חבר מכר כזו לא מזמן ותתפלא מה הזנחה עושה אפילו לקורולה. גם לטובים יש גבול.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא אומר שלא, אין מכונה שלא רגישה להזנחה.

אבל בהשוואה לרכבים אחרים, הטויוטות קורולות (לפחות הישנות)עמידות יותר, אבל לא מדבר על הזנחה שלא לטפל בה יותר משנתיים, אלא על דחיית טיפולים במעט או משהו.

פורסם

שמע עם כול הכבוד לרכב שלך , דגת לך פראייר. לדעתי בנאדם שמחפש רכב ב-15 אלף ואין לו סביבות 5-6 אלף שקל להוסיף במידת הצורך , לא צריך לקנות רכב. אבל מה לעשות, יש כאלה ואותם לא נדיר לתפוס.

רק בשביל לסבר את האוזן קניתי מיצובישי לנסר 2005 עם 150 אלף קילומטר שמטופלת אך ורק במוסך מורשה(יש ספר טיפולים) ב-19 אלף.

בכנות, איזה רכב עדיף? קורולה 98 עם 280 אלף וקילופי צבע ב-15 אלף ? או לנסר 2005 עם חצי קילומטראג' ושמורה קוסמטית ב-19 אלף?

ואושריקו, אמנם אין לי נסיון רחב עם קורולה, אבל לחבר שלי יש יאריס TS שעשברה 120 אלף, והיא מרגישה זריזה מאוד. זריזה עד כדי כך שמאוד רציתי לקנות אותה, אבל בתקציב שלי היו רק יאיסים כאלה שעברו סביבות ה-200 אלף. הלכתי לראות 2 כאלה. שניהם טופלו אך ורק במורשה ובזמן. בכנות? פשוט התאכזבתי. הרכבים הרגישו בסביבות ה-20-30 אחוז יותר חלשות מהיאריס של חבר שלי.

• תוכן חדש...