Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש רכב שני למשפחה שישמש לנסיעות פחות ארוכות ולפחות צורך באחסון ולכן חשבתי ללכת על סופרמיני. בעיקרון אני מעדיף אוטומט אבל בגלל ההפרשים הגדולים יכול להיות שאלך על גיר ידני.

לקו הסיום הגיעו מס' מועמדות:

- סוזוקי סוויפט ידנית חדשה מהחברה

מחיר: 75,000

- קיה ריו ידנית חדשה

75,000 במבצע חבר

כולל קודן חיישני רוורס ומרימי שמשות

- קיה פיקנטו אוטומטית חדשה

73,500 במבצע חבר

כולל קודן חיישני רוורס ומרימי שמשות

יתרון: אוטומט חיסרון: קטן מידי?

- פורד פיאסטה ידני חדש

76,000

- פורד פיאסטה אוטומטית - חדשה מליסינג 0 ק"מ

87,000 כולל רישוי וקודן

יתרון: דגם מאובזר, אוטומט. חסרון: יד שנייה מליסינג

מה אתם אומרים? אשמח לשמוע דעות לגבי כל הרכבים.

תודה :-)

פורסם

לפני כשבועיים התלבטתי בין כמה רכבי מיני, בהבדל שאצלי האוטומט חובה (אשתי החליטה שבגילה מגיעה לה הנוחות של אוטומט, למרות שעד לפני 12 שנה נהגה על ידני בלי קושי משך למעלה מ-20 שנה).

רוב הדגמים האוטומטיים תומחרו בלמעלה מ-100 אש"ח. יצאו מכלל זה הסויפט והספלאש בסוכנויות סוזוקי, המיקרה בחברות הליסינג והפיקנטו בסוכנות היבואן. ההתרשמות מהפיקנטו היתה טובה, אבל בסופו של דבר, לאור דיווחים בפורום על כך שאינה חסכונית בדלק, וכיון שרוב הנסיעות יהיו בין עירוניות קצרות (עד 30 ק"מ לכיוון) הוחלט לרכוש רכב יותר גדול, בסופו של דבר נבחרה הסויפט (התלבטנו מול הספלאש הזולה ב-6 אש"ח אבל כבדה ב-50 ק"ג וזכתה ב-4 כוכבי EuroNCAP לעומת 5 של הסויפט).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עצה שלי, אל תתקרב לקיה ריו. הייתה לי ומכרתי. קניתי פיאסטה חדשה 1600 אטומטית במחיר שציינת של הליסינג, וזה עולם אחר לגמרי. בינתיים אני מרוצה עד הגג. אין בכלל מקום להשוואה.

לריו יש מנוע וגיר ישנים, ואתה מרגיש שאתה נוסע על סיטרואן 88. והכי גרוע, בצריכה משולבת היא הגיעה ל-1-9 בנסיעה רגועה.

פורסם

הי אור

אני מחזיק בסוויפט ידנית החדשה מזה 10 חודשים, מאוד מרוצה, יתרונות בולטים של חיסכון בדלק (עושה אחד ל 14-15 ב 70% עירוני 30% בינעירוני בנהיגה עם רגל נחושה על הגז), מאוד נוחה והגה מתקשר טוב, חיסרון - בגז' קטן-רצוי לראות בעיניים.

קיה ריו - לא מכיר

קיה פיקנטו - מכיר מחבר (אוטומט), רכב די מוצלח מהרבה בחינות, די מרווח ומאובזר יחסית לקטגוריית המיני, למעט צריכת דלק לא מדהימה, הוא עושה אחד ל 12.5 עם רגל סופר-עדינה על הגז, 70% עירוני- 30% בינעירוני.

פורד פיאסטה - מכיר מעט, אולי חסרונו בצריכת דלק קצת פחות טובה מהמקובל בקטגורייה.

גבר שלא מבין כלום ברכב ובכדורגל מושך בדיוק כמו בחורה עם שפם..

פורסם

תודה חברים.

בינתיים הקיות ירדו מהפרק, פיקנטו בגלל הגודל וריו בגלל צריכת דלק.

נשארנו עם הסוזוקי סוויפט או פורד פיאסטה.

האמת שאשמח לשמוע יותר לגבי הפיאסטה, הנתונים והביקורות מאוד טובים אבל אני כמעט ולא רואה אותה על הכביש והיא גם לא זמינה לי כרגע לנסיעת מבחן

פורסם
תודה חברים.

בינתיים הקיות ירדו מהפרק, פיקנטו בגלל הגודל וריו בגלל צריכת דלק.

נשארנו עם הסוזוקי סוויפט או פורד פיאסטה.

האמת שאשמח לשמוע יותר לגבי הפיאסטה, הנתונים והביקורות מאוד טובים אבל אני כמעט ולא רואה אותה על הכביש והיא גם לא זמינה לי כרגע לנסיעת מבחן

לא הייתי פוסל את הריו הידנית כל כך מהר. ממה שאני קראתי צריכת הדלק שלה דווקא בכלל לא רעה. מומלץ להעמיק קצת ולא להסתמך על חוות דעת של אדם בודד.

יש אשכול שלם שעסק בנושא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=430849&page=3

ובנוסף מצאתי את הסקירה הזו שמציגה נתונים די מחמיאים בתחום הזה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4216008,00.html

בשורה התחתונה אני ממש לא בטוח שהקיה תהיה פחות טובה בצריכת הדלק מהמתחרות בקטגוריה שלה.

אני הייתי בדילמה דומה לשלך לפני כמה שבועות, ובסוף בחרתי בריו במבצע חבר. קיבלנו אותה אתמול, כך שעדין אין נתוני צריכת דלק, אבל אני נוטה להאמין שבמחיר בו היא מוצעת במבצע 'חבר' היא העסקה המשתלמת ביותר בקטגוריה היום.

פורסם

יש לי אפשרות לקנות אותה מחבר אבל האמת ששמעתי כמה ביקורות לא טובות אבל אולי עדיין שווה להשאיר אותה כאופציה.

דבר נוסף ששמתי לב, לא ראיתי בכלל את הריו ההאצב'ק והפיאסטה על הכביש. השאלה היא למה וגם איך הסחירות שלהן? כדאי לקנות אותן בהתחשב במצב השוק?

• תוכן חדש...