Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

קיבלתי הודעה מהצבא כי שובצתי למערך הטכני של חיל האויר. יש יותר מידי סיפורים באינטרנט למה לא ללכת לטכני והסיבות שתמיד עולות שם: גריז, הרבה עבודה, יחס חרא ותפקיד לא מתגמל, יציאות חרא. אישית אני באמת בן אדם טכני שמלחים, מתקן דברים וכל מיני.אפילו עבדתי בזיווד מכני 300 שעות בערך בחיי. אם היו נותנים לי טכנאי מחשבים בכלל היו רק מרוויחים ממני יש לי ניסיון מאוד גדול בפתרון בעיות התקנות וכו.. אבל לא היה לי אפשרות לבקש (אם יש אפשרות בטכני לעבוד בזה תספרו לי)

השאלה שלי עד כמה זה נכון, אבא שלי היה במשהוא דומה בחיל הים ואמר הרבה אחריות הקפצות וכו..

יש לי עוד שאלה ספציפית לגבי הטענה על הגריז: זה באמת כזה נורא? אני אישית משמן את האופניים ומתלכלך מהגושי שמן שאני מנקהוזה חא סוף העולם, מתנקה ולכלוך מהגנטים של האוטו,.מתלכלך מפחמים וגיפה ממדורות ומנגלים ועוד כל מיני.

שאלה אחרונה: אם זהכל כך גרוע איך אני יוצא משם בלי כל מיני שטויות של לחתוך ורידים. אני מיתגייס עוד שבועים. תודהעל העזרה.

חשוב לי לציין הייתי בבית ספר עיוני רגיל ולא איזה אורט (שתמעד אבא שלי תמיד אמר לי למה לא הלכתה לשם)

מסרב לחתום:evil:

פורסם

תסתכל גם על הצד החיובי, ויש הרבה:

* בחיל האוויר ילמדו אותך לקחת אחריות, מקצוע ומקצועיות, תוכל למצוא עבודה בקלות לאחר השחרור (תע"א, רפאל, אלביט) ותהיה

בעל הכשרה טכנית (שלב 11)

* תוכל לחתום קבע יחסית בקלות, במידה ותהיה איש מקצוע טוב

* רוב הבסיסים נמצאים באיזור המרכז (חצור, תל נוף, פלמחים, נתב"ג)

* תוכל לעסוק במקצועות מוטסים בהם יש גם חיכוך עם אנשי צוות האוויר

* בסיסים גדולים ובהם הרבה פעילויות

* חברה חכמים

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

* בחיל האוויר ילמדו אותך לקחת אחריות, מקצוע ומקצועיות, תוכל למצוא עבודה בקלות לאחר השחרור (תע"א, רפאל, אלביט) ותהיה

בעל הכשרה טכנית (שלב 11)

* חברה חכמים

תודה שימחתה אותי

עוד דעות בבקשה בעד/נגד

פורסם

בעל הכשרה טכנית (שלב 11)

* חברה חכמים

תודה שימחתה אותי

עוד דעות בבקשה בעד/נגד

תסתכל גם על הצד השלילי, ויש הרבה:

* בחיל האוויר ילמדו אותך לקחת אחריות גם אם היא לא שלך, שהרי טייס בחיים לא טועה, איש צוות קרקע יהיה תחת חקירה צולבת עד שיוכיח שהוא לא אשם (אשם עד שלא הוכחה חפותו, בניגוד לאזרחות ששם זכאי עד שלא הוכחה אשמתו), פעמים אני וכל צוות הממ"ס (ממלא מקום סמרטוט) עברנו חקירות צולבות עד שלבסוף התברר שזה היה בכשל מכני של הציוד, לא בהכרח שתמצא עבודה בתעשיה אווירית גם אם עבדת בתחום שקשור אליהם (צריך מזל כמו בכל דבר ובהתאם לדרישות כאשר תשתחרר)

* רוב הבסיסים נמצאים באיזור המרכז (חצור, תל נוף, פלמחים, נתב"ג), יופי שירתתי קרוב לבית, אך את הבית ראיתי כמו משה מרחוק.

* תוכל לעסוק במקצועות מוטסים בהם יש גם חיכוך עם אנשי צוות האוויר שמתייחסים לצוות הקרקע כאל המשרתים שלהם.

* בסיסים גדולים ובהם הרבה פעילויות, אך במשך 4 שנים (3 שנים חובה +1 קבע) הייתי פעם אחד בבריכה ושלוש פעמים ראיתי סרטים (נכון הצגות בכורה עוד לפני שהגיעו לבתי קולנוע בעיר)

* חברה חכמים, אם קבלו אותי נראה לך שכולם חכמים :mm_wink:

אני הייתי בדרג א' (בטייסת) הרבה שעות פעילות, מלפני זריחה ועד אחרי שקיעה.

תנסה להגיע לדרג ב' או ד', שם העבודה היא יותר (אך לא בהכרח) לפי שעות 8-17 בדר"כ, עבודה יותר לעומק המערכת, כך גם תתמקצע יותר וגם תוכל להינות ממנעמי הבסיס.

דרך אגב מניין לנו שאתה גר במרכז?

ואז אתה נגיד משרת בחצור אך גר בעפולה?

פורסם
תסתכל גם על הצד השלילי, ויש הרבה:

* בחיל האוויר ילמדו אותך לקחת אחריות גם אם היא לא שלך, שהרי טייס בחיים לא טועה, איש צוות קרקע יהיה תחת חקירה צולבת עד שיוכיח שהוא לא אשם (אשם עד שלא הוכחה חפותו, בניגוד לאזרחות ששם זכאי עד שלא הוכחה אשמתו), פעמים אני וכל צוות הממ"ס (ממלא מקום סמרטוט) עברנו חקירות צולבות עד שלבסוף התברר שזה היה בכשל מכני של הציוד, לא בהכרח שתמצא עבודה בתעשיה אווירית גם אם עבדת בתחום שקשור אליהם (צריך מזל כמו בכל דבר ובהתאם לדרישות כאשר תשתחרר) זה עד כדי כך רציני? עד כמה אני צריך לדאוג מזה?

* תוכל לחתום קבע יחסית בקלות, במידה ותהיה איש מקצוע טוב זה שלילי?

* רוב הבסיסים נמצאים באיזור המרכז (חצור, תל נוף, פלמחים, נתב"ג), יופי שירתתי קרוב לבית, אך את הבית ראיתי כמו משה מרחוק.

* תוכל לעסוק במקצועות מוטסים בהם יש גם חיכוך עם אנשי צוות האוויר שמתייחסים לצוות הקרקע כאל המשרתים שלהם.

* בסיסים גדולים ובהם הרבה פעילויות, אך במשך 4 שנים (3 שנים חובה +1 קבע) הייתי פעם אחד בבריכה ושלוש פעמים ראיתי סרטים (נכון הצגות בכורה עוד לפני שהגיעו לבתי קולנוע בעיר)

* חברה חכמים, אם קבלו אותי נראה לך שכולם חכמים :mm_wink:בילבלתה אותי עכשיו אתה מתכוון חכמים בציניות או באמת? בכל מקרה האנשים שם בסדר פחות או יותר או שיש ויש?

אני הייתי בדרג א' (בטייסת) הרבה שעות פעילות, מלפני זריחה ועד אחרי שקיעה.

תנסה להגיע לדרג ב' או ד', שם העבודה היא יותר (אך לא בהכרח) לפי שעות 8-17 בדר"כ, עבודה יותר לעומק המערכת, כך גם תתמקצע יותר וגם תוכל להינות ממנעמי הבסיס.

דרך אגב מניין לנו שאתה גר במרכז?

ואז אתה נגיד משרת בחצור אך גר בעפולה? במרכז

בציטוט

פורסם

שלא תחשוב שמחפשים את הצוות הטכני על קוצו של יוד, אבל כן בכללי זה נכון, פעמים יצא שהתרסק מטוס שעבדתי עליו בימים שקדמו להתרסקות.

בשני המקרים החקירה התמקדה קודם כל בצוות הטכנאי, אתה נחקר מול שלושה קצינים שהדרגה הנמוכה בניהם היא רב סרן ואתה צריך להוכיח שאחותך לא זונה כאשר אין לך בכלל אחות.

לסיכום במקרה אחד ההתרסקות התבררה בגלל טעות טייס (וכמובן שלא עשו לו כלום) , והשנייה בגלל כשל טכני של בורג.

לחשוש מהנ"ל, ממש לא. כאמור שירתיתי 4 שנים ולא ישבתי אפילו פעם אחד במעצר ו/או בכלא, מי שחייל טוב ועובד בדייקנות ובהתאם לנוהלים - מסודר.

חתימת קבע?

היום לא מובטח כלום, אתה יכול לצאת לפנסייה בגיל 45 ואתה מסודר ויכול לפתוח לך קריירה שניה וגם יש לך בצד פנסייה מובטחת.

אך יכולים לשחרר אותך משרות בגיל 35 ואז אתה יוצא לשוק עם מקצוע שלא בטוח שהוא ממש שימושי ולא בטוח שבגיל 35 יש מי שיקלוט אותך לעבודה, ולך תמצא לך קריירה חדשה בגיל 35.

חברה חכמים?

לא בהכרח, יהיה חברה טובים ופחות טובים (ברמה האנושית) כמו בכל מקום אחר בצבא.

שוב לסיכום

אם אתה רוצה להפיק את המיטב, אל תגיע לטייסת. תשדל להגיע לדרג ב' או ד'.

גם מבחינה מקצועית תרד יותר לעומק המערכות וגם תוכל להינות ממנעמי הבסיס

פורסם

אני למדתי שמהצבא ניתן להוציא המון תועלת לחיים המקצועיים שבאים אחר כך, יש לי הרגשה שאת הניסיון והתעודות שתשיג בצה"ל תוכל לפדות באזרחות בריבית דה-ריבית.

קח את זה על הצד החיובי ותהנה מהתקופה הזו.

אופנוען

פורסם

אני שירתתי במערך הטכני בדרג ב אך גם ביליתי לא מעט עם אנשי דרג א .

טם יוצא לך כול דבר שהוא דרג א ,פשוט תברח. תכנס לכלא,אל תעזוב את הטכני , רק אל תלך לדרג א ,זה באמת פשוט חרא. אם בא לך לטחון כמו קרבי,אס לפחות תהיה קרבי.

דרג ב זה סביר,לרוב העבודה היא מ 7 עד 5 וחצי שזה סבבה,אבל מצד שני אתה טוחן תורנויות(בחיל האוויר יש הרבה שמירות ומטבחים) והיציאות חרא-אחת לשבועיים.

תשתדל להגיע לדרג ד, שם העהודה קצת יותר מעניינת מאשר להיות סבל,וככה גם העבודה היא מ 7 עד 5 מבלי הקפצות(אופציה לעשות יומיות).

פורסם

עדיף באמת לעבוד בח"א בדרג ב' (מוסך מטוסים או גף טכני כלשהו) מאשר בטייסת עצמה, שזה אומר עבודה בשעות 'נורמליות' למעט מקרים דחופים שצריך להשמיש משהו.

בטייסת - עבודה קשה, לפעמים גם פיזית, גם בלילות (טיסות לילה לא חסרות).

לגבי חומר אנושי - תמצא מכל מגוון האוכלוסיה כפי שאמרו.

עבודה ייחודית ומעניינת, שכמותה באזרחות קצת נדיר למצוא. כ"כ - עבודה עם הרבה אחריות.

תתנחם במגורים מסודרים (לא אוהלים) ובתנאים שחיל האויר יכול להציע (זה חייל דיי מסודר) - בריכות שחייה בבסיסים למשל.

תקופת שרותי בח"א (גף טכני בדרגים א+ב) זכורה לי עד היום כאחת היפות בחיי.

alfa 156 2.5.

פורסם

בתור מישהו שהשתחרר לפני שנה מחיל האוויר ( אומנם תפקיד מנהלתי יותר מאשר טכני ) אני יכול לספר לך שאתה לא צריך לפחד כי גם אם יהיו לך יציאות לא טובות התנאים שיהיו לך לא משתווים לשום חיל אחר במיוחד בבסיסים הגדולים של חיל האוויר ( במיוחד בחא 28 - נבטים ).

בחיל האוויר יקרעו אותך ( מתוך דרישה שתהיה הכי טוב במה שאתה עושה ) ולדעתי זה רק מחשל ומוציא אותך בן אדם יותר טוב.

אם תרצה לקבל עוד פרטים אשמח לענות לך.

פורסם
ריבית דה-ריבית.

רבית דרבית. זו ארמית, לא צחפתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז ככה . אומנם אני משוחרר כבר 7 שנים אבל אני חושב שאני יכול להועיל לך. בטכני שיבצו אותי לקורס של ממ"ס - שזה אומר שאתה הולך להיות דרג א' - סוג של תאילנדי בשביל 350 שקל לחודש. אחרי שהצגתי כל מיני תעודות של בית ספר מקצועי - האמת אורט כמו שכתבת :-P , העבירו אותי לקורס של דרג ב' , טכנאי נשק מונחה. ברגע שהגעת לטכני אתה צריך לבחור - או שאתה הולך בתלם ואומר מה שיהיה יהיה , או שאתה בא כמו למלחמה. היו איתי אנשים בקורס שעושים את הקורס כבר פעם 4 ו-5 . היו כאלה ששיחקו אותה דפ"רים ,אבל הם צפוניים אז מבחינתם לצאת חמשושים זה מספק. לא יודע מה קרה איתם האמת אבל אני סיימתי את הקורס ואז צריך לבחור שיבוצים לבסיס , אתה ממלא העדפות ו"כאילו" מתחשבים בך. שלחו אותי לחצרים שזה בסיס גיהנום לפי דעתי ,סבלתי שם כל שניה ואחרי חודש וחצי הועברתי לתל נוף. לא שליקקתי דבש אבל לומדים להסתדר כשהבסיס מרחק יריקה מהבית. העבודה היא בדרך כלל משעות 8:00-16:30 או 17:00 ויש מלא תורנויות. מטבח ,שמירה, רס"ר. האוכולוסיה מגוונת ,היה איתי חייל פשוט גאון ברמות שאי אפשר לתאר והיו גם כאלה שלא סיימו בית ספר תיכון. הטעות שלי הייתה שלא התעקשתי לקבל איזה שהוא תפקיד בתחום המחשוב והסכמתי ללכת לתחום האלקטרוניקה . למרות שלמדתי תוכנה ככה הצבא החליט , לך תבין.

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן בפרטי. בהצלחה שיהיה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

תאילנדי חדש!!!

תקשיב לי,אמנם יש פה אנשים עם ניסיון אבל הם עשו את זה לפני כמה וכמה שנים והדברים השתנו.

אני עכשיו בטכני,סיימתי קורס,אני משובץ בחצור בתפקיד של טילים, תברח!

וכמה שיותר מהר.

אם אתה רוצה הכוונה פנה אליי,אני בדרך לפסול רפואי.

עכשיו ככה,יש לך 2 אופציות:

או שאין לך בעיה לסגור 11-3 (שבועיים בבסיס ואז חמשוש) ולהפך,אתה דווקא רוצה להיות יותר בבסיס.

אם זה ככה אצלך אז אתה תהנה,אוכל סבבה (בחצור חרא) ,בריכה, טוטא וחדרים סבבה לגמריי.

בקורס בטכני אתה תסבול כי חם מאוד מאוד מאוד(הגגות מאזבסט) ותנאים חרא ואוכל חרא אבל זה זמני.

אם אתה לא רוצה 11-3 ואתה רוצה חמשושים או יומיות אז תברח

תשמע אתה אומר לצאת משם רק אם חותכים ורידים אז כן,אני פרופיל 64 עם שלל סעיפים ואחרי כבר שנכתב לי המלצה לפסילת קורס עדיין לא יצאתי משם,זה רק בדם יזע ודמעות.

אם לא מתאים לך היציאות אז ככה:

קודם כל שחק על בעיות רפואיות,כל יום שלך בקורס בטכני זה ברכה,לך לרופא אל תוותר ינסו להגיד לך לא היום אבל פשוט אל תוותר ושחק על איזה בעיה רפואית או איזה סעיף

אל תסרב קורס,אתה תכנס למעצר מפגר שלא יועיל בכלום,בתום ימי המעצר ישאלו אותך אם אתה רוצה לחזור לקורס או ללכת לכלא,לא בטוח שכלא יעזור,ורוב הסיכויים שתחזור לקורס.

בקורס אל תלמד כלום,תגיד שאתה לא יודע,יפחידו אותך שאם תכשל במבחן תקבל שבתות זה שטויות,יש כאלו אצלנו שנכשלו בלי סוף ושום שבת וגם לא שישי,יצאו כמו כולם.

אני כבר עכשיו לא הייתי מתפנה בבקום.

העתיד שלך.

במידה ולא תחתום קבע כנראה שלא יצא ממך כלום והמקצוע לא יועיל,רפאל וכל התעשיות הגדולות לא מקבלות סתם חיילים חפ"שים שכולה היו 3 שנים במקצוע הזה,הם מחפשים ראשי צוות וכד'.

והשירות?

במידה ותשרת בדרג' א' תקרע את התחת,יש המון טיסות לילה משמע שאתה חוזר למגורים ב 10,לפעמים אין זמן לאכול צהריים ויביאו לך חמגשיות .

הבסיסים של חיל האוויר גדולים וכדי לנוע ביניהם צריך הסעות או טרמפ,הסעה כל שעה (זה מייגע) וטרמפ כמובן הטייסים וכל אנשי הקבע שבשבילם(בשביל הטייסים) אתה קורע את התחת, לא עוצרים לך גם אם זה אמצע הלילה ואתה כמו מסכן בתחנה.

בדרג' ב' העבודה עד 5 אבל רוב הפעמים צריך להשאר לתורנויות ושטויות.

יש ים תורנויות.

ומזה דרג ד',שמעת שיש קורסים טובים?

יש מספר קורסים שנפתחים בכל מחזור,אי אפשר לדעת מה הם,דרג ד' נלקחים בדר"כ בוגרי בית הספר של חיל האוויר,הנדסאים וכד',גם למקצועות האלקטרוניקה נלקחים כאלה שלמדו אלקטרוניקה 10 יח"ל.

אם לא למדת משהו שקשור בבית הספר אתה תהיה כמו כל השאר ותזרק למערך האחזקה ככל הנראה בדרגי א' או ב',אם יש לך פרופיל בריא תשובץ בדרג א'.

במהלך שבוע המיונים תפגשו אנשים שרק יהוללו את היותכם במערך הטכני,יתנו לכם כבוד של מלכים ויעשו ממכם מלכים (לשבוע המיונים בלבד),חבריך בטח יעדיפו להשאר עקב קבלת הפנים היפה אבל אתה צריך להדבק למטרה (כך אני עשיתי)

זה דיי פריקת תסכול שלי והכוונה שלך להמשך,זה נכתב באמת מעצבים .

Miata ND2

פורסם

הייתי שנה בזרג א', חצי שנה בזרג ב' ושנה וחצי בזרג ד'.

ככה שאפשר להגיד שהתנסתי בכל הזרגים.

בזרג' א- יש הרבה עבודה פיזית, הרבה שעות של כוננות כאשר אפשר להקפיץ אותך גם באמצע הלילה ולתוך הלילה.מגעיל ביותר.

ההרגשה הייתה של תרומה מינימלית לכח.

בזרג ב'- תרמתי הכי הרבה, הייתי היחיד במחלקה שקיבל הסמכה להכין צמות חשמל מוטסות :lol:

חצי שנה הרכבתי צמות בכל הצבעים ובכל המינים. אני מאמין שעדיין משתמשים בצמות האלה, עשיתי עבודה איכותית.8)

תרומה מירבית ללא ספק.

בזרג ד'- שנה וחצי הסדר יום שלי היה לבוא לבסיס ב9, ללכת להתאמן עד 11, ללכת לאכול עד 13 ומשם חזרה הבית.

רוב הבסיס עובד לפי שעות 8-17, אין חיי חברה אחרי 5 בערב , משעמם תחת בבסיס.

גם אם ניקח את אלה שבאמת עבדו בבסיס, הם לא עבדו קשה, העבודה היא במקום ממוזג לרוב ובתנאים הרבה יותר טובים משאר הבסיסים.

תנסה להגיע לזרג ד'- לא תצטער!

😈Seat Leon Cupra 280😈

• תוכן חדש...