Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

קודם כל, אציג את עצמי בגלל שאני חדש כאן.

שמי עדו, בן 14 מהמרכז. אני אוסף לוחיות רישוי (מכל העולם), ואני גם אוהב מאוד מכוניות אספנות (הייתי בכמה מפגשים של מועדון ה-5 כצופה, ונורא נהנתי).

בגלל שאני לא מכיר הרבה אנשים שאוספים לוחיות רישוי, אני אשמח לדעת על עוד אנשים כאן בפורום שאוספים.

אני יודע שזה לא המקום הכי מתאים, אבל לא מצאתי מקום יותר מתאים מפה לשאול את זה.

תודה בכל מקרה,

עדו :)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל: ברוך הבא לפורום.:-D

כן- יש כאן כמה, אני בטוח שעוד מעט יראו ויגיבו. גם אני "קצת" אספן- קצת כי אני לא ממש משקיע בזה ואין לי הרבה- "מה שבא- ברוך הבא".:oops::wink: יש לי כמה בודדות...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
קודם כל: ברוך הבא לפורום.:-D

כן- יש כאן כמה, אני בטוח שעוד מעט יראו ויגיבו. גם אני "קצת" אספן- קצת כי אני לא ממש משקיע בזה ואין לי הרבה- "מה שבא- ברוך הבא".:oops::wink: יש לי כמה בודדות...

תודה, אם בא לך לשתף ולהראות תמונות - כל המרבה הרי זה משובח :-)

פורסם

תחזקתי אוסף כזה עד גיל 12 בערך.

רוב הלוחיות היו מהדגם הישן שהוחלף ב90'-91'. היו גם כמה מחו"ל (אאל"ט מצרפת).

היום לא נשאר מזה כלום, אבל אשמח תמיד לראות תמונות...

פורסם

לדעתי האספן הכי גדול בארץ של לוחיות רישוי (ולא רק..) הוא בועז דגן האחד והיחיד.

ממליץ לפותח השירשור לבקר במוזיאון/מקדש המדהים שלו בנושא.

הוא יושב בפנצריה בתחנת הדלק סונול רמת אביב, שבתל אביב בדרך נמיר.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
שלום לכולם!

שמי עדו, בן 14 מהמרכז. אני אוסף לוחיות רישוי (מכל העולם),

תמונות!!!

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
תמונות!!!

ל'

אני יעלה בקרוב, ואני גם שמח על הבקשה :-D

לדעתי האספן הכי גדול בארץ של לוחיות רישוי (ולא רק..) הוא בועז דגן האחד והיחיד.

ממליץ לפותח השירשור לבקר במוזיאון/מקדש המדהים שלו בנושא.

הוא יושב בפנצריה בתחנת הדלק סונול רמת אביב, שבתל אביב בדרך נמיר.

אבדוק את הנושא, תודה רבה :-)

אתה לא לבד.יש לפחות עוד אחד

אשמח לשוחח עמך וגם להחליף כמה לוחיות אם תרצה.

נמרוד

בהחלט אשמח לעשות כך, תודה רבה!

והקישור ששמת נעול בשבילי ואני לא יכול להיכנס אליו (כנראה שהוא בפורום לחברי מועדון ה-5 בלבד, שבשל גילי אני לא חבר בו)...

פורסם

והקישור ששמת נעול בשבילי ואני לא יכול להיכנס אליו

בבקשה:

רוב האנשים חושבים שאיסוף לוחיות רישוי זה תחביב קצת חריג. במיוחד כשאני מספק להם יותר מידע בנושא ממה שיש להם נטיה טבעית להעריך. יתכן וגם אתם תחשבו כך בסוף ההודעה הזו. מצד שני, יתכן ותהיו חלק מאותם בודדים, אינטיליגנטים ואניני טעם, שיודעים להעריך את הדברים המשובחים שיש בחיים.

התחלתי לאסוף לוחיות בגיל 11. אני לא זוכר טראומה נפשית מיוחדת שגרמה לי לרצות לאסוף- זה פשוט קרה. בתמונה רואים אותי עם אבי בניו-המפשייר ב 1972, עם אחת הלוחיות הראשונות באוסף:

thebegining.jpg

רוב האנשים גדלים, עוברים את גיל העשרה, מתבגרים ומפתחים שאיפות גבוהות יותר. לא אני!

הנה תמונה שצילמה אשתי בירח הדבש שלנו בצרפת ב 1986:

honeymoon.jpg

מראה כללי של האוסף, לפני שניכנס לפרטים:

rightwall.jpg

leftwall.jpg

ethiopiaeritrea.jpg

easterneuropeitaly.jpg

זה החלק שיקר לי ביותר: הקיר הישראלי.

Israelwall.jpg

אלו הלוחיות המנדטוריות הישנות ביותר שיש לי. הן אולי לא נראות כמו משהו, אבל מאוד קשה למצוא כאלה. הלוחית התחתונה היא מסביבות 1935, והלוחית של האופנוע מאוחרת יותר.

mandate.jpg

זאת הלוחית הישנה ביותר באוסף. האמריקאים היו הראשונים ששמו לוחיות רישוי על עגלות ואח"כ מכוניות, והיו להם הרבה מכוניות, אז הלוחית הזו לא כלכך נדירה כמו הישראלית המנדטורית שצעירה ממנה בהרבה.

penna1915.jpg

כעם בעל מורשת מוטורית מפותחת, האמריקאים יודעים שמכונית היא חלון הראווה לתרבות ולערכים שלהם. מסיבה זו הם מקפידים שרק אזרחיהם הראויים ביותר ייצרו לוחיות:

prisonplate.jpg

לוחיות ממדינות ערב. אלו לוחיות קשות להשגה, ונאספו בחלקן בזמן שירותי הסדיר ובמילואים. את הלוחית החאקי של הצבא המצרי נתן לי יוחנן ספיר ז"ל שהיה שכן של הורי, כשחזר ממלחמת יום-כיפור.

arabplates.jpg

צמד לוחיות מיוחד בקנה מידה בין-לאומי. לוחיות לרכב גנוב. לוחיות אלו מונפקות ע"י הרשות הפלסטינית למכוניות משומשות "ללא תיעוד בעלות קודם". העליונה נועדה לרכב גנוב בשימוש פרטי, והתחתונה לרכב גנוב בשירות הרש"פ...

stolencarplate.jpg

לוחיות מיוון:

greece.jpg

מקפריסין:

cyprus.jpg

מצפון קוריאה:

northkoreasmall.jpg

מקונגו הבלגית:

demrepcongo.jpg

עד כאן סיורנו להיום. מקווה שנהניתם.

אני מקווה שבפעם הבאה שתיתקלו בלוחית נטושה שמחכה לבית חם- תדעו למי להפנות אותה :wink:

נמרוד

פורסם

נראה לי שקצת מאוחר מידי בשבילי להתחיל לאסוף לוחיות רישוי..

אוסף מדהים, גם אם כבר קראתי את הכתבה הזאת, או לפחות כך נדמה לי, בעבר.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

• תוכן חדש...