Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה לקחת לשירות קרבי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג מתחיל אין כאן שום משחק מדובר בחיי אדם, וצריך לזכור דבר אחד הבחור לא הולך לעשות על האש.

מתגייס יקר, תהיה אחראי בעיקר על עצמך, ותזכור שנשק שלך בידיים שלך אחריות שלך! תזכור שאם תיפול תמיד תנצור, ואם יש מעצור אז תתפעל :)

התענוג שמוביל אותך

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחד הטיפים החשובים ביותר - כשאתה מתקלח תדאג טוב טוב לסבן את כפות הרגליים, ותישן בלי נעליים או גרביים, עם רגליים יבשות. לחיים קלים ונטולי פטרת..

פורסם

לגבי נייר הטואלט - לקחת כמות גדולה, כדי לרפד את מושב האסלה כשאתה יושב עליה. אמנם יש מוצר ייעודי אבל הוא פחות נוח לשימוש.

דווקא ה"אסלוניות" שנמכרות למשל בסופר פארם וכו' הרבה הרבה יותר נוחות מאשר לפרוס נייר טואלט על המושב

וזה בתור "סטרילי" שאפשר לספור על יד אחת את הפעמים בכל שנותיי שישבתי על אסלה לא "מרופדת" מחוץ לבית

מה גם שהצורת ניקיון של השירותים הצבאיים היא הרבה מים בכל מקום, לקחת דלי למלא מים ולשפוך על האסלות, ככה שהמושב בד"כ נמצא באחד משני מצבים: נקי ורטוב, או יבש ומלוכלך.

במצב יבש ומלוכלך אין בעיה לרפד עם נייר טואלט, אבל במצב נקי ורטוב נייר הטואלט הופך לעיסה ולא נעים לשבת עליו

האסלוניות הטובות מיוצרות מניילון ככה שגם על מושב רטוב אתה לא מרגיש ששמת את התחת בגיגית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
נהג מתחיל אין כאן שום משחק מדובר בחיי אדם, וצריך לזכור דבר אחד הבחור לא הולך לעשות על האש.

יש משהו שאתה רוצה לחדש לי על שירות קרבי וחיי אדם? שניה אני מביא מחברת לרשום.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ליאור מסע סמל היה פיקניק לעומת המכין כומתה שלנו, שבאמת הרגשתי שהלב שלי יוצא עוד שניה ומגיע לירח מרוב מאמץ.

אחרי 30 ק"מ אתה ממילא הולך על אוטומט, אין כבר הרבה הבדל בין עוד 20, 30 או 40 ק"מ, כל עוד יש לך מספיק אקילן במפשעה ואין שפשפת. אני הפצצתי באקילן ולמרות שהייתי עקום מהקילומטראז', שפשפת לא הייתה לי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן זה לא הק"מ כמו התוואי של הדרך, לטפס את החרמון לדוגמא יותר שואה מללכת 30 ק"מ במישור ועשיתי את שניהם. במסע כומתה שום דבר כבר לא עובד אצלך, רק האוטומט כמו שאמרת, אחרי המסע כומתה לא יכולתי לקום ולעמוד על הרגליים, הייתי חרוך משווארמות, עם רגליים שבורות מכאבים, ובעיקר חוסר כוח פיזי, פשוט תשישות.

נהג מתחיל אני לא יודע איפה אתה היית אבל באתי להבהיר נקודה מסוימת וזה הכל, זה לא משחק, בכלל!

התענוג שמוביל אותך

פורסם

הנה, הדגמת למה אני קורא לזה משחק: בהשוואה לשואה למשל זה משחק. אל תשתמש במונח הזה לתאר את מה שעברת בשירות.

מה שאתה, אני ועוד מאות אלפים עברנו ועוברים בשירות קרבי זה משחק מגוחך לעומת מה שילדים, נשים וגברים עברו בשואה.

עוד קצת פרופורציות, סתם בשביל הכיף - מה זה קריעת תחת בצבא לעומת מאבק שלך, של הורה או של ילד שלך בסרטן?

להמשיך?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

שירות קרבי (חוץ מהלחימה עצמה) הוא בפירוש משחק. אני מסתכל עכשיו על דברים שהייתי לוקח ללב בשירות ובא לי לתלות את עצמי על הטמטום. מצד שני - זה אחלה בית ספר ליחסי אנוש.

Hindsight is always 20/20...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עברתי ברפרוף ולא ראיתי שהזכירו מברג. אפילו 2-3 כאלו, פשוטים שמסייעים בניקוי פינות וחרירים. כי תמיד מישהו יבקש לרגע ואז אתה או הוא נעלמים.

חשובים מברשת בגודל אינץ' ואיזוליר באנד, טוש לא מחיק. יכול לסייע אולר לא יקר עם כמה אבזרים, אפילו משורית .

במאה הקודמת גם פותחן קופסאות היה שימושי, אבל אולי כיום צה"ל מנפק כמה פריטים קטנים ושימושיים, ככה שהסלולרי והמטען שלו נהיים הכי חשובים...

באיזה קורס ארוך הבאתי שמיכת פוך ישנה, מה שהיה בעיה כי כל יום היה צריך להסליק אותה בארונית, ולהשתמש בעונג רק בלילה...

בהצלחה !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני מסכים בהחלט עם "טוש לא מחיק"

כ-ל דבר שאתה מקבל - תרשום שם!

ציוד א', ב', תיקים אפודים מחסניות וכו'...

פורסם

אגב הטוש, חוץ מהשם תאמץ לך איזשהוא סימן קטן ויוצא דופן וסמן אותו על הציוד בצד שכלפי מעלה או אפילו בשני צדדים. למה? כי שאתה מנסה להוציא קיטבג ב' ממערום ענק של קיטבגים באמצע לילה קפוא, הסימן הזה יכול לקצר לך את הזמן בהרבה, כנ"ל באשר לשאר הציוד שהצבא מאוד אוהב לשים במערומים שונים ומשונים. (דוגמא טובה נוספת - סימון של הרצועה לנשק/שרוך צבעוני קטן על הקת)

פורסם

א. שרוך צבעוני על הקת?, אני לא מכיר את הבנאדם אבל אני מתאר לעצמי שהוא ירצה לצאת הביתה מתישהו במהלך הטירונות.

ב. בטירונות שלי, לפני שנים רבות, נאסר עלינו לסמן ציוד ב', אני לא יודע אם זו עדיין ההנחיה (אח"כ בגדוד כמובן שמציירים על השכפ"ץ, האפוד והרצועה של הנשק את סמל הפלוגה ו/או המחזור).

ג. טסטר קטן יעזור בדברים קטנים ושונים, אבל בערכת כלי הניקוי מקבלים את כל מה שצריך ע"מ לנקות את הנשק (חוץ מפלנליט כמובן).

ד. פנס מגהלייט קטן, חשוב מאוד!

פורסם
גבעתי,בתקווה ורצון להגיע לפלוגת סיור.

מאחר ואמרת גבעתי אז קודם כל אגלה לך שמאחורי המאהל של שקד תמצא בכל אחר צהריים את השקיעה הכי יפה בארץ.

תזהר מהשמירות בבונקר, המפקדים שלך לא מפחידים אותך סתם כשהם אומרים שכבר כמה פעמים ניסו לפרוץ אותו עם טרקטורונים (זה לא המקום להתעפץ בו).

האוכל (לפחות בתקופתי) היה סביר בהחלט.

כשתגיע להר קרן תגלה שהבא"ח היה פינוק אש (ותמסור ד"ש לצ'וצ'ולינות...).

ולגבי ציוד כבר אמרו לך מספיק אבל שוב אדגיש- גרביים עבות ואיכותיות, לפני מסעות לשים 2 זוגות גרביים אחת על השניה, טאלק, גופיות חמות וחומות (אין צבע לבן מתחת למדי ב' של קרביים) לתקופה בה יתחיל להתקרר, כפפות דקות עם אצבעות חשופות (לאותם ימים קרים) וזהו פחות או יותר.

את רוב הציוד אתה כבר תקבל מהצבא ומה שלא תקבל תוכל להשלים בהמשך, לא צריך לרוץ לחתום על שותפות בריקושט...

מעבר לזה, קח דברים בקלות ותסתכל על הכל כחוויה אחת גדולה, זו הולכת להיות תקופה של רכבת הרים מבחינתך- רגעים של אושר, רגעים של שבירה, רגעים של צחוק ורגעים של געגועים וכו'.

תיהיה פתוח בראש מבחינה חברתית, אתה הולך להכיר חבר'ה שלטוב ולרע הם הולכים להיות החברים שלך לפלוגה\מחלקה\כיתה\חוליה, אתם הולכים לישון ביחד, לצחוק ולבכות ביחד וחשוב מכל- אתם הולכים לשמור אחד על התחת של השני, אלה בדיוק אותם אנשים שיכול להיות שבערב תריב עם מישהו ומחר אתה תצטרך ממנו סיוע בהתקלות אז לשמור דברים בפרופורציות.

תהנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כשיהיה קר, לא לחסוך על חולצות טרמיות ארוכות. שוב, בזמני לא היו כאלה זמינות, אבל מהניסיון שלי במזג אוויר קר, הן עושות וואחד הבדל (כמו גרביים טובות, שדרך אגב, כבר ממש לך צריך גרביים כפולות בגלל זה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...