Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במנוע של הסיויק שלי יש 4 בוכנות, כרגע הוא עובד רק על 3.

שמתי לב לזה כשהרגשתי פתאום רעידות ממש חזקות והכוח בנסיעה נמוך מהרגיל, פתחתי את המכסה מנוע ובדקתי את המצטים,

כשמוציאים את הראשונים הפעולה של המנוע משתנה דרסטית אבל כשמוציאים את הרביעי לא קורה כלום.

המצט עצמו עובד, שמעתי אותו פועל בזמן שהיה מחובר לכבל שלו אחרי שהוצאתי.

גילוי נאות: ברכב שלי יש בעיות חום שלא נפתרו מאז שהן התחילו, הייתי כמה פעמים במוסכים, לקחו לי כבר אלפי שקלים,

החלפתי וונטה, טרמוסטט, רדיאטור, צינורות, מכסה רדיאטור ויוניט וונטה ועדיין החום של הרכב לא סדיר ותמיד עולה ויורד בסביבות החצי (זה לא היה ככה לפני שהתחילו את הבעיות, המחוג תמיד היה על הרבע התחתון).

אתמול הוונטה הפסיקה לעבוד והרכב התחמם, לא היתה לי ברירה אלא לעמוד בצד לקרר אותו להוסיף לו מיים ובסופו של דבר עשיתי גשר בין הונטה למצבר (במצב הזה היא כן עובדת).

בסך הכל הרכב התחמם ארבעה פעמים, לא ברצף, בתקופת זמן של כמה חודשים.

מה קורה כאן????

תודה למנסים...

אבי

פורסם

האם בדקת קומפרסייה? תבדוק גם לחץ הפוך. ממה שאתה מתאר יש לי הרגשה שקרה לך בדיוק מה שקרה לי באחת הפיאסטות. כנראה שאחד או שני השסתומים שלך לא אוטמים טוב ולכן בצילנדר שלא עובד אין בניית לחץ. למרות שיש ניצוץ התערובת לא מסוגלת לבעור בצורה תקינה כי אין מספיק דחיסה של התערובת כי היא בורחת דרך השסתומ\ים. לכן, כאשר הפלאג נותן ניצוץ אין בעצם תערובת שתבער שם. זוהי הסיבה שהרכב שלך רועד כי הוא עובד על 3 בוכנות שסוחבות עוד בוכנה אחד שכביכול מהווה נטל ולא עזרה.

בדיקת לחץ הפוך תוכל גם לתת לך אינדיקציה לגבי מה מצבו של אטם ראש המנוע.

הזכרת בעיית חום מנוע, ייתכן שזה גם הרס את האטם ולכן יש לך בריחה של תערובת בין הצילנדרים. דבר שגם כן מסביר מדוע המנוע רועד לך, לא עובד תקין ומאבד כוח.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קרה לי מקרה דומה בסיויק שלי , ככל הנראה מדובר במנוע

התחל לחפש מנוע מיבוא . אם לא קיים ויטק רכוש מנוע עם ויטק ומחשב ,והעבר חיווט 3 חוטים סהכ .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על מדיד השמן ופקק המילוי של השמן יש חומר לבן שדומה לטחינה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני שמספידים את המנוע חובה לבצע בדיקה אצל חשמלאי רכב למע' ההצתה (אולי מפלג/חוט הצתה אינם תקינים).

בעבר בדייהטסו שהייתה לי,נשארתי על 2 בוכנות בגלל שחוט הצתה אחד הפסיק להגיב וזה נגמר בהחלפת חוטי הצתה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יכול להיות גם שיש לך משיכת אויר מסעפת היניקה בחיבור לראש המנוע אתה יכול לבדוק זאת על ידי כך שאתה

מרסס ספריי לניקוי קרבורטורים באזור החיבור הסעפת לראש המנוע תוך כדי שהמנוע עובד אתה מרסס ואם הסל"ד עולה תוך כדי שאתה מרסס אז סימן שיש לך משיכת אויר וצריך לפרק את סעפת היניקה ולהחליף את האטם.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

תוציא את המצת, תצלם ותעלה לפה .

אפשר לדעת המון ממראה המצת.

האם בדקת את הפלג של הצלינדר שלא עובד ? או שרק בדקת שיוצא ניצוץ מהחוט מבלי לפרק את הפלג ?

פורסם

תודה רבה לכם על התשובות המנומקות, אני מעריך את זה.

Cerebral cortex

לא בדקתי קומפרסייה ולחץ הפוך, נאמר לי שהבדיקות האלה הן חלק בלתי נמנע מפירוק ראש המנוע.

כך או כך המוסכניק אמר לי שהטיפול בבעיה הזו כולל הבדיקות היא 2000 שקל.

dubina

המנוע שיש לי כרגע נמצא בערך שנתיים או שלוש אצלי, אחרי שמוסך מורשה המליץ להחליף את הקודם בטענה שהוא גמור.

אגב, הרכב עומד על 195 קילומטרז'.

slowride

כל האזור של השמן רגיל לגמרי ואין חומרים משונים או צבעים אחרים

colauti 9

כדאי לבצע בדיקה אצל חשמלאי רכב למערכת ההצתה למרות שהמצת עבד ברצף גם אחרי שהוצאתי אותו מחובר לחוט?

אחלה חתימה אגב

יניב רז

בסופו של דבר זה מסתכם באטם אחרי כל הבדיקות לא? זאת אומרת שלא משנה מה אני אצטרך להחליף אטם, ככה הבנתי

פוצינו

פרקתי את הפלאג, ניקיתי אותו וגם החלפתי אותו, אותה תוצאה לצערי.

הרעידות האלה מעיקות אני מרגיש כאילו מערבבים אותי, אף פעם לא הרגשתי רעידות כאלה חזקות.

האם כדאי לגשת לקבל יעוץ מכמה טכנאים במוסכים מורשים?

ויותר חשוב, האם אני יכול להמשיך לנסוע ברכב למרות המצב הקיים ולא ייעשה נזק חמור?

פורסם
תודה רבה לכם על התשובות המנומקות, אני מעריך את זה.

Cerebral cortex

לא בדקתי קומפרסייה ולחץ הפוך, נאמר לי שהבדיקות האלה הן חלק בלתי נמנע מפירוק ראש המנוע.

כך או כך המוסכניק אמר לי שהטיפול בבעיה הזו כולל הבדיקות היא 2000 שקל.

איך הוא יודע בדיוק כמה יעלה לטפל בבעיה אם הוא לא יודע מהי הבעיה בכלל? לא יודע באיזה מוסך אתה מטפל אבל המוסך שלי לא לקח לי שקל שחוק אחד בעבור בדיקת הקומפרסיה. בדיקת לחץ הפוך היא ממש לא מסובכת כפי שהיא נשמעת. בסך הכל לוקחים צינור אויר שיש לו סופית עם הברגה כזו שתתאים לחור של הפלאג. ברגע שמהדקים טוב טוב את החיבור מזרימים אויר בלחץ ומנסים לשמוע מאיפה יש בריחה של אויר. עושים את זה כאשר הבוכנה נמצאת בנמ"ע במצב שבו שני השסתומים סגורים.

בבדיקת קומפרסייה בודקים מהו הלחץ שהבוכנה יוצרת בתוך הצילנדר. בבדיקת לחץ הפוך מזרימים לחץ לצינלנדר ובודקים מאיפה יש בריחה של אויר.

תפתח את הפלאג הבעייתי, תנתק את כל חוטי ההצתה מהפלאגים האחרים ותן סטארטר. תראה אם יש ניצוץ בפלאג של הצילנדר הבעייתי. אם אין אז תקח פלאג אחר ותבדוק שום פעם. אם אין אז הבעיה היא במערכת החשמל. אם יש אז יש בעיה או ברינגים או בשסתומים.

אני כבר פירקתי והרכבתי ראשי מנוע של פיאסטה YOUTH כך שאני יודע את העבודה. אני יכול לקנות אטמים, לשלוח את הראש לבעל מקצוע בכדי שינקה את הראש ויחליף שסתום. הבעיה היא שאני לעולם לא אקבל מחיר שפוי שיגלם את כל עבודת התיקון.

תבדוק את הנושא הזה, נשמע שיש לך אותה בעיה כמו זו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

עדכון:

אז ככה, עשיתי בדיקת קומפרסיה והחלפתי כמה כבלים וכמה פלאגים, הקומפרסיה היתה תקינה ואין בעיה בכבל או בפלאג, יש ניצוץ.

עברתי כמה מוסכים כדי לשמוע חוות דעת (במוסך מורשה מסויים בתל אביב הוא רצה 150 שקל רק על בדיקת קומפרסיה, אני לא יודע אם זה תקין אבל לדעתי זה חוצפה ילדותית ובנוסף, סתם בשביל הרקורד, הוא אמר שטיפול כזה עולה כפול ממה שהציע לי המוסך הראשון - 4000), ברובם אמרו לי שצריך לפתוח את הראש מנוע אך קודם לוודא שהוא לא תקין עם בדיקת קומפרסיה. מוסך אחד אמר לי שהבעיה היא כנראה במפלג ויש בו חלק שלא עובד כמו שצריך.

מה הולך כאן? חחח

פורסם

אם יש קומפרסיה בכל הצילינדרים ויש ניצוץ לכל הצילינדרים הבעיה היא במזרק דלק של אותו צילינדר, בדוק אותו ע"י שמיעה, בעזרת מברג תיגע איתו על המזרקים אחד אחד ושים את האוזן על הידית של המברג ותשמע אם יש תיקתוקים.

או שתעזר בסטטוסקופ מוסך אם תוכל להשיג.

גם אם אותו מזרק של צילינדר עובד יתכן והוא נסתם(נדיר מאוד), לרוב הסליל שלו נשרף והמזרק כלל לא עובד ולא שומעים אותו מתקתק.

פורסם

מחזק את קודמי, אם יש ניצוץ והקומפרסייה בסדר אזי הבעייה היא רק במערכת הדלק.

פורסם

תודה רבה חבר'ה!

אגב, היום מישהו נוסף אמר לי שהבעיה היא כנראה במפלג, אך מכם אני מבין שזה לא המקרה, לשלול זאת לחלוטין?

אני יכול להחליף בעצמי את מזרקי הדלק, האם כדאי לעשות זאת ולפי זה לשלול את המפלג?

יש לכם אולי מושג כמה עלול לעלות סט?

פורסם

אני מבין שאתה רוצה ללכת בדרך הקשה של קודם כל להחליף ואחר כך לבדוק, שיהיה בהצלחה, אני הסברתי לך טוב מאוד איך לבדוק בדיקה ראשונית את המזרקים.

• תוכן חדש...