Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסיים כרגע מכינה להנדסה בבן גוריון.

הגיע אלי מייל שצד את עיני, של בית הספר לתיירות בישראל.

מענין אותי הקורס מדריכי טיולים בחו"ל, כי אני רוצה קצת לראות עולם לפני שנתחיל את התואר.

גילוי נאות: לא עשיתי טיול אחרי צבא. 8 ימים בבולגריה עם החברה לא נחשב.

האם למישהו יש נסיון עם המקום הזה? האם יש כאן סוכני\מדריכי נסיעות או כאלה שלמדו את הקורס במקום אחר ועבדו במקצוע הזה?

אשמח לכל עצה מכאלה שעבדו בזה\עובדים בזה\מכירים ממקור ראשון מישהו שעוסק בזה.

:-P

פורסם

אתה מתכוון לעבוד בזה גם כן?

אתה מודע לכך שלהדרכת קבוצה בחו"ל בהצלחה עליך להיות בוגר מאוד נפשית (התמודדות עם לחץ ועם אנשים מעצבנים), להיות בעל יכולת עמידה מול קהל, יכולת אילתור, התמצאות, וגם לא מעט נסיון בהתמודדות עם אתגרים בחו"ל?

אם אתה רוצה לעשות את הקורס בשביל הכיף, לך על זה, אם אתה רוצה גם לעבוד בזה מאוחר יותר, תעשה חושבים ותראה אם זה באמת מתאים לך, ותוכל לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מן הסתם שהכוונה היא לעבוד בזה לתקופה של שנה+-, ואם נאהב את זה אולי גם נדבוק במקצוע הנ"ל.

התמודדות עם אנשים מעצבנים ולחץ זה לא דבר שמפריע, אלתור אתגרים וכו' גם לא נראה לי שיציק לי.

עמידה מול קהל, לא נלחץ מזה, ומקסימום מתרגלים אחרי הפעם הראשונה :-P

פורסם

אולי לא בדיוק לא מה שאתה שואל אבל אולי יעזור לך/ למישהו שחושב על משהו כזה:

להורים שלי יש חברה שהיא בעלת חברה לתיירות. היא עצמאית (יש לה שותף. היא מנהלת את כל העסק והוא שם את רוב הכסף בהתחלה). העבודה מאוד קשה! כל היום טלפונים, כמובן שבגלל שהיא עצמאית אין ימים פנויים, ימי מנוחה וכו'... כל יום עבודה.

בגדול תיירות זה מקצוע (לפי מה שהיא מספרת) של "יום אחד יכול להיות לך עסק, ויום למחרת הוא פושט רגל". זה קצת קיצוני כי ביום אחד לא תיפול אבל הכוונה למהר מאוד.

אתה רוצה להיות מדריך, דע לך שזו עבודה קשה, שמצריכה ממך אחריות ואנרגיה רבים. גם בתור מדריך יש לך הרבה טלפונים- בוסים, מנהלי בתי ספר/קייטנות/מי ששכר אותך ועוד ועוד. העבודה, גם בתור מדריך, מתחילה מוקדם בבוקר ומסתיימת מאוחר בלילה. אתה צריך להיות בעל כושר ביטוי גבוהה ויצירתיות.

שיהיה בהצלחה ואם יש לך שאלות אני ישמח לשאול אותה כדי לנסות לתת לך תשובה 8)

פורסם

אני מכיר לא מעט מדריכי תיירים בארץ.

עבודה כעצמאי עם כל החסרונות שבכך. תנודתיות גבוה.

כל עוד אין לך משפחה, הקטע של להיעלם מהבית למשך שבוע לפרקים דווקא לא אמור להוות בעיה.

אישיות חובבת אנשים ויכולת להנפיץ סיפורים שמרתקים את הקהל - יתרון משמעותי.

שפות נוספות - יתרון גדול.

בטווח הארוך אתה צריך גם להתמודד עם מארגני טיולים ושאר "מספקי עבודה"

שהם לרוב רעים ואטומים - בקיצור, ניהול קריירה.

מכיוון שהשוק די מוצף, אתה די מהר תצטרך ליצור לעצמך נישה.

אני מכיר צבר בן צבר שלמד על דעת עצמו אינדונזית... וזאת רק דוגמה.

הקורס עצמו נחמד, קח אותו בשביל הכיף, גם אם לא תתמיד בסופו של דבר (כמו רוב המדריכים).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מענין אותי הקורס מדריכי טיולים בחו"ל, כי אני רוצה קצת לראות עולם לפני שנתחיל את התואר.

גילוי נאות: לא עשיתי טיול אחרי צבא. 8 ימים בבולגריה עם החברה לא נחשב.

גם אני לא עשיתי טיול כזה, אז מה? מישהו חייב לי משהו? :roll:

אני מאד תומך ברעיון של קורסים להעשרה עצמית, אולם חשוב לקבוע את הציפיות הנכונות לפני שנכנסים אליהם ולבדוק אם ההשקעה שווה את התמורה הפוטנציאלית ובעיקר את הזמן שאתה מבלה שם כשיכלת לעבוד ולצבור כסף.

מורי דרך זה אחד המקצועות המוצפים בארץ, ממש בשורה הראשונה לפי מאמר כלכלי שקראתי לפני מספר שבועות. אין דרישה בשוק, המשכורות לא גבוהות במיוחד, ואלא אם כן אתה באמת מסוגל לבלוט איכשהו (נגיד לדבר שבע שפות ולהחזיק דרכונים בכל המדינות הרלוונטיות), אז אין כ"כ פרספקטיבות מעניינות. מה גם שהלקוח הישראלי יכול להרוס כל חלקה טובה וכל תחושת ערך שהתפקיד הזה נותן - ואתה הרי לא תחיה בוואקום אלא תצטרך לעבוד מולו כל יום.

בקיצור, לא הייתי הולך על זה בתור מקור פרנסה אופציונלי, אפילו זמני. הייתי שוקל ללכת על זה למשל כחלק משנת שבתון אם היה לי סכום כסף יפה בצד שיכול להחזיק אותי כמה חודשים מבלי לעבוד. אם אתה רוצה להגיע לחו"ל במסגרת העבודה, יש תפקידים אחרים (בטחוניים למשל) שאפשר לעסוק בהם באופן חוקי. אם אתה רוצה לטייל בארץ יש מגוון תפקידי אבטחה, או שאפשר לעבור קורס חובשים במד"א ולהצטרף במסגרת הזאת לשלל טיולים מעניינים, לעתים קרובות עם שכר משני בצדם.

הערה אחרונה לגבי התחום: קח בחשבון שהאוכלוסיה שתפגוש שם היא לא בדיוק השמנא והסלתא של החברה, הרי כל נהג לימוזינה למשל חייב לפי חוק להיות גם מורה דרך מדופלם. לא יודע אם הייתי רוצה לבלות יותר ממספר ימים בחברה כזאת, קל וחומר מספר חודשים שאני מניח שהקורס הזה נמשך.

אתה נשמע לי בחור די אינטליגנטי סה"כ ואני לא מאמין שתמצא את עצמך שם באופן מקצועי, אבל אם המצב הכלכלי מרשה אז אולי זו באמת יכולה להיות חוויית פנאי מהנה ומעשירה.

פורסם

חובש מלווה זה בהחלט משהו שגם חשבתי עליו, הייתי חובש קרבי בחלק מתפקידיי בצבא.

הבעיה ששחכתי כבר את מה שלמדתי שם ולא רוצה לקחת אחריות על חיי אנשים בגלל זה.

אני ארד מהרעיון הזה, תודה לכם :-P

• תוכן חדש...