Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא ברור לך? הדברים האלה קורים לטריילר טראש בוורסיה הישראלית שלו. ואין קשר לעדות.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 504
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הפתרון היחידי פה הוא מודעות (המודעות היא ה FAIL SAFE).

צודק לגמרי, אם זה לא משתמע מדבריי אז אני די מופתע כי זו בעצם כל המהות שלהם.

אבל חלק מהעניין הוא שאנשים שפוטרים את הסיפור ב"לי זה לא יקרה" אוטומטית מורידים אצלם את המודעות, כמובן שזה לא אומר שזה חו"ח יקרה להם, אבל נדמה לי שלא צריך להיות מתמטיקאי או פסיכולוג בשביל להבין שמודעות והסתברות למקרה טראגי הם ביחס הפוך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני לגמרי עם oryo.

לכל אלו שחושבים שזה אף פעם לא יקרה להם.

הנה תזכורת קטנה

Shit Happens ואתה לא יכול לשלוט בכל דבר כל הזמן.

לכל אחד זה יכול לקרות, מאלף ואחד סיבות שהסיחו את דעתו באותו הרגע.

אני בטוח ב 1000% שאותו אבא מאשדוד בכתבה חשב לעצמו אותו הדבר, ראה הרבה כתבות ואזהרות בטלויזיה, מילמל לעצמו את אותם דברים

שאנחנו ממלמלים כשרואים את זה, איזה אבא מטומטם, איך הוא עשה את זה, זה הזנחה, זה פשע, בלה בלה בלה.

והנה, זה קרה לו.

פורסם
זה לא ברור לך? הדברים האלה קורים לטריילר טראש בוורסיה הישראלית שלו. ואין קשר לעדות.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

זה פשוט לא נכון, אלא אם ההגדרה שלך לטראש היא עצם השכחה עצמה ואז יש לך הגדרה מעגלית.

כן מסכים שלמצב הסוציואקונומי יש קשר להסתברות למקרה (כאילו, "מסכים", סטטיסטית נראה שזה המצב), אך הוא לא קשר חח"ע... קל להפריך את הטענה שלך ע"י חיפוש קצר בגוגל ומציאת משפחות שהן לא 'טראש' ועברו את זה.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אז אתה מבין שברווז זה ברווז, רק מסרב להודות בזה

מה זה חחע?

הרוב המוחלט הן כן בהחלט טריילר טראש ולא זוג מהנדסים משכונה מיוחסת. מעניין למה...

פורסם (נערך)
אפשר להניח את הטלפון במושב האחורי כדי לוודא שלא תשכח להציץ שם לפני שאתה עוזב את הרכב.

תחשוב על פתרון יצירתי אחר.

לשים נייד לייד תינוק ברכב סגור

(בעיקר בזמן שהסוללרי על וצ אפ,שיחות, וניווט)

זה לחשוף תינוק/ילד לקרינה מסוכנת,

אני מהמהדרין בכלל לא משתמש בפל' כאשר ילדים ברכב.

אגב כנ''ל גם במעליות,

ברמב''ם יש שלטים גדולים ב 3 שפות על איסור דיבור בסוללרי במעלית.

לעיניין המקרה מזעזע,ראיתי בחדשות וליבי עם המשפחה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
אז אתה מבין שברווז זה ברווז, רק מסרב להודות בזה

לא.. כנראה אתה לא מבין את הכוונה שלי. בכלליות אני לא רואה טעם להתווכח לשם וויכוח, זה בזבוז זמן של שני הצדדים. כשאני מבין שאני טועה אין לי בעיה להודות (תחזור כמה הודעות אחורה ותראה בעצמך).

הרוב המוחלט הן כן בהחלט טריילר טראש ולא זוג מהנדסים משכונה מיוחסת. מעניין למה...

לי זה נשמע די ברור למה, וזה מה שאני אומר מההתחלה - חינוך ומודעות.

חח"ע = חד-חד ערכית. בתכלס לא השתמשתי נכון במושג (בטעות שמתי ח' מיותרת), ובתכלס תכלס לא הייתי צריך להשתמש במונח מתמטי מלכתחילה אבל לפעמים מתפלק תחת חוסר תשומת לב.

הכוונה שלי היתה: אתה טוען שכל האנשים שעושים את זה הם טריילר טראש, יענו שכחת ילד ברכב --> אתה מה שכינית 'טראש'

אני טוען שזה לא נכון, והסברתי מדוע

בכלליות נשמע לי הרבה יותר קונסטרוקטיבי לעורר מודעות ולחשוב על פתרונות, מאשר לקטול.

*(חח"ע אומר שגם כל הטראש שוכחים ילדים, קרי , וברור שזה לא נכון)

פורסם (נערך)
לא מסכים כלל ולחלוטין עם פתירת מעשה כ"כ רשלני ב"זה יכול לקרות לכל אחד".

עובדה שזה לא קורה.

פעם בשבוע אני קונה ארטיקים שם בתא כפפות (המקורר) ולוקח הבייתה, "יכול לקרות לכל אחד" שישכח בתא הכפפות, מעולם לא קרה לי.

פעם בחודש אני מנקה את הנשק, "יכול לקרות לכל אחד" שיפלוט כדור וידפוק לאשה בראש, מעולם לא קרה לי.

כל יום אני מבשל, "יכול לקרות לכל אחד" שישכח סיר על האש וישרוף את הבית, מעולם לא קרה לי.

הדוגמאות עוד רבות, אבל אני חושב שהעיקרון מובן.

אז אל תפטרו לי את הרוצחים האלה ב"יכול לקרות לכל אחד" כי זה לא!

זאת רשלנות פושעת מהמדרגה הראשונה!

אור,

הנעל האמיתית הוא זה ששוכח את הילד שלו באוטו.

אתה טועה ומטעה, זה יכול לקרות לכל א ח ד

לקחת דוגמא של ארטיקים ונשק זה לא חוכמה, אינדוקציה לא עובדת בחיים.

אל תשליך משני התחומים האלו על הכלל.

אולי פעם השארת דוד דולק?

אולי פעם קיבלת כוויה מהתנור כי שכחת שהוא דלק לפני 10 דק?

שכחת את התיק של הילד בגן שאספת אותו?

או סתם שכחת את הארנק בבית.

לא חסרות דוגמאות, אמנם תגיד שאלו דברים לא קריטים, אבל אני אגיד שגם את הקטנות האלו לא התכוונת לשכוח/לא לשים לב.

או בקיצור זה יכול לקרות לכולם, וכמו כל דבר בחיים, צריך לנסות להוריד את הססטי האישית למינימום. בין אם באמצעים טכנולוגים ובין אם בתזכורות אישיות.

עריכה אחרונה על ידי yarongti
פורסם

לא טועה ולא מטעה, אין שום קשר בין ביצוע פעולה שעלולה לסכן חיי אדם ובין לשכוח מזגן עובד כשיוצאים מהבית.

אתה יודע מה, בא נלך הפוך, איך זה יכול להיות שלטענתך יכול לקרות לכל אחד (ואני ממש לא מסכים, אבל ניחא), אבל תכלס, זה קורה לדוסים ולאנשים מרקע סוציו-אקונומי נמוך.

אם זה יכול לקרות לכל אחד, איפה הקיבוצים בנתונים? הרצליה? ראשון לציון? איפה ההתפלגות הכלל ארצית של "יכול לקרות לכל אחד"?

פורסם

בגירה אתה מאוד נחרץ בדעה שלך אבל אתה שוכח דבר אחד- מספיק פעם אחת ששוכחים משהו קריטי כדי לגרום לאסון.

אנשים שורפים דירה כי שכחו סדין חשמלי דולק, ילדים טובעים בבריכה של 2 מטר כשקרוביהם נמצאים 5 מ' מהם, אנשים גומרים משפחות כי נרדמו בנהיגה, יש עוד מליון דוגמאות שהמכנה המשותף לכולם זה שאנשים נורמטיבים וגם כאלה שנחשבים למאוד אחראיים טועים.

יש טעויות שגורמות לנזק הפיך ואחרות שהנזק בהן בלתי הפיך.

אף אחד לא רוצה לאבד ילד, בטח לא בצורה כזאת שמלווה ביסורים לילד ובהמשך רגשות אשם וכאב להורים שאני לא מאחל לאף אחד.

זה חוסר אחריות של ההורים לשכוח ילד ברכב או לא להסתכל על הילד כשהוא בבריכה.

זה גם חוסר אחריות להיות כל כך בטוח ש"לא זה לא יקרה", זה משפט שחוץ מלשדר ביטחון עצמי גדול (אולי אפילו מופרז) עלול לגרום לשאננות שעלולה להוביל לאסון.

ארקו,

אתה מאוד דרמטי בעונשים שאתה רוצה להטיל על הורים, הבנאדם הרגע איבד את הילד שלו, אתה חושב שמעניין לו את הביצה איזה עונש תטיל עליו?

מערכת משפט שתטיל עונשים כאלה רק תייצר נזק כפול בכך שתחסל כל סיכוי של אותה משפחה להשתקם מהאסון שחוותה.

תזכור שלאותו הורה יש אישה שצריך להרים מהאסון הזה ואם יש ילדים נוספים אז בכלל.

הבנאדם איבד תינוק כתוצאה מרשל ותו, הוא שילם את המחיר הכי כבד שניתן לשם כאדם בוגר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
הבא שעושה את זה

צריך להיכנס למאסר עולם או לקבל קנס של 3 מיליון שקל

ושזה יופיע בכל אמצעי תקשורת אפשרי

רק ככה אנשים יבינו. אם אתה יודע שתזרוק את כל החיים לזבל כי לא הסתכלת במושב האחורי, תתחיל להסתכל כאילו יש לך שם 3 אוקריאניות ו3 מולטיות

אתה פשוט לא מבין איך המקרים הללו קורים, ולמה.

מציע לך להקשיב:

http://103fm.maariv.co.il/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=GJEIFJ&c41t4nzVQ=EF

אתה יודע מה, בא נלך הפוך, איך זה יכול להיות שלטענתך יכול לקרות לכל אחד (ואני ממש לא מסכים, אבל ניחא), אבל תכלס, זה קורה לדוסים ולאנשים מרקע סוציו-אקונומי נמוך.

זה גם בשבילך.

זה לא חוסר אחריות לשכוח ילד ברכב, זה היסח דעת שיכול וקורה לכולם.

זה בכלל לא מודע.

כל אחד גם יכול לעבור בטעות באור אדום. המוח שלנו מתוכנת לעבור לאוטומט, בביצוע משימוש רוטיניות, חשובות ולא חשובות.

לכן הפתרון הוא להכניס הרגל קבוע שיאבטח אותנו.

למשל, תמיד לבדוק את הצומת, גם כשהאור ירוק. ככה, אם תעבור בטעות באדום, לפחות ההרגל יעזור לך לשים לב שיש עוד מכוניות שנכנסות לצומת. קרה לי, כששמו רמזור חדש בצומת שלא היה, ישר אחרי רמזור קיים, ואני ראיתי/קלטתי רק את הראשון. אבל בגלל שאני תמיד מחפש בצומת, קלטתי שיש עוד מכונית שנכנסת ועצרתי בזמן.

במקרה שלנו, צריך להכניס הרגל אוטומטי פשוט, לגעת במושב האחורי לפני כל יציאה מהרכב. אולי גם להגיד לעצמך משהו. מין טקס קבוע של אמונה טפלה. אולי מרגיש דבילי, אבל אפקטיבי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה שנקרא, מ.ש.ל.

עצוב מאוד, ואני ממליץ לכל אנשי ה"לי זה לא יקרה" (שלא נדבר על "צריך להכניס אותה לכלא ל20 שנה ולקנוס ב20 מליון...) לשמוע ולחשוב עם עצמם אם עדיף להיות צודקים או חכמים.

כשדובר על עונשין מקודם חשבתי שהעונש האפקטיבי היחידי שאני חושב עליו באופן מיידי זה עבודת שירות שהיא הרצאה/שיחה על המקרה שקרה לך מול אנשים אחרים, אבל מנגד לאלץ אנשים לעשות את זה... לא באמת בר ביצוע.

פורסם
מה שנקרא, מ.ש.ל.

עצוב מאוד, ואני ממליץ לכל אנשי ה"לי זה לא יקרה" (שלא נדבר על "צריך להכניס אותה לכלא ל20 שנה ולקנוס ב20 מליון...) לשמוע ולחשוב עם עצמם אם עדיף להיות צודקים או ח.

בהקשר של הדיון הזה, הם לא זה ולא זה.

שמעתי עד הקטע שהוא מגיע למכונית. אז סגרתי את הרדיו. יותר מדי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כאבא לילד, אי אפשר להגיד "לי זה לא יקרה".

זה קורה, וזה קורה לכולם-לא משנה מאיזה שכבה סוציו-אקונומית.

אי אפשר לשפוט הורה לעונשים חמורים יותר, כי את העונש שלו הוא כבר קיבל. זהו עונש שאני לא מאחל לאף אחד.

מכיוון שאישתי לרוב שמה את הילד בגן, יש לנו כמה הרגלים שפיתחנו:

1. לשים את התיקים עם הדברים החיוניים מאחורה ליד כסא הבטיחות של הילד.

2. התקנתי לשנינו אתמול בפלאפון אפליקציה שמתריעה (babyminder) לבדוק האם הילד באוטו.

3. בכל פעם שאחד מאיתנו הולך לשים את הילד בגן, אוטומטית מתקשרים ומעדכנים ברגע שיוצאים מפתח הגן.

4. להסתכל במושב האחורי בכל עזיבה של הרכב.

התפתח לי גם "הרגל מגונה" שאם אני עובר ליד רכב שאני רואה בו כיסא בטיחות של ילד, אני מציץ פנימה לראות שלא נשכח שם (חס וחלילה!) ילד.

פורסם

אני כן מסכים עם בגירה בנוגע לקביעה ש"זה לא יקרה לכל אחד", אבל לא נראה לי שיש לזה קשר סוציו אקונומי כלשהו. יש בוודאות קשר למין השכחן...

הרגלים בטיחותיים זה טוב, כמו שפאלו ציין, אני באופן אישי הרחבתי את זה לאי-התעסקות עם הפלאפון כשאני אחראי על הילדים בסיטואציה מסוימת. מגיע להם אבא שלא תקוע במסך כל היום, בלי קשר לבטיחות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...