Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(הנהלת האתר- בטעות פרסמתי את השרשור הזה כאן, אשמח אם תעבירו לפורום המתאים. אני מתנצל)

אהלן חברים.

ישנו סיכוי לא קטן שהרנו קנגו, בסופו של דבר לא תעבור אליי מפאת אי איילו סיבות/ לא סיבות של עבודה של אבי,

לכן אני מעדיף למצוא לי אופציות שיכולות לעמוד על הפרק במקרה כזה.

אז לאחר לא מעטים לבטים וכמה רכבים שירדו מהפרק

נשארו הסיד וה- I30 הפיינליסטים.

בעיקרון אני מחפש רכב עד 40K ש''ח עם התגמשות קלה לעוד כמה אלפים בודדים.

אני מודע לכך שאני יכול למצוא מכונית סופר מיני מצוינת בתקציב הזה ואפילו גם לשמור

על עודף בכיס אך אני מעוניין במכונית משפחתית, למען הנוחות (אשמח לא לקבל היערות על

דרישותי ברי השינוי. יש סיכוי שבסוף אעבור למכונית סופר-מיני).

חשובה לי מאוד האמינות, עלויות אחזקה וחלפים סבירות ולא יקרות

ותצרוכת דלק סבירה (סביב ה- 1/10-11), וכמובן בטיחות (שזה דבר חשוב מאוד לכשעצמו אך פחות קריטי

מפאת שרוב האופציות שעמדו מולי היו מכוניות בטיחותיות, הכלה המיועדת תהיה בעלת ציון בטיחות של 4 כוכבים מינימום).

לאחר סינונים נשארו היונדאי I30 וקיה סיד אבל אני נורא מבולבל לגבי שתי המכוניות, ואני אסביר:

היונדאי I30 היא נטיית הלב שלי, העיצוב שלה קצת יותר מושך אותי מהסיד, תחושה יותר מהודרת ויוקרתית,

האבזור נורא קורץ (USB, תא כפפות מקורר, שליטה מההגה וכמובן מראות חשמליות (למה כמובן? כי זה דבר

דיי אלמנטרי שאין בסיד [זאת שלפני מתיחת הפנים שנכנסת בתקציב]).

מנגד, יש את הסיד, שהיא מכונית מאוד יפה לכשעצמה (אך עדיין לטעמי ה- I30 יותר), מכונית מעולה סך הכל,

קיבלה המון תשבוחות באירופה. האבזור יותר פשוט מה- I30 הכולל, שליטה מההגה (קיים גם ב- I30) ופה זה מסתכם

(תקנו אותי אם אני טועה). דבר שאותי אישית הרגיז הוא קיומן של מראות שמכוונות ידנית ולא חשמלית, זה לא דבר שאמור

להיות לטעמי, בייחוד שאני מכוון את המראות לא מעט, בחניות, בזמן שאני נוהג ברכב אחרי אבי וכדומה.

הקלף של הסיד הוא בעצם קיומה של האחריות המורחבת ל- 7 שנים.

הבנתי שהאחריות היא לא מקיפה והיא כוללת אחריות על מנוע, גיר וציריות, ואני שואל- זה מה שאמור להכריע כאן את ההתלבטות?

או שמא עצם היותה של האחריות היא מצוינת והיא טובה אבל אפשר לחיות בלי זה ולחיות טוב?

אשמח לקבל את כל פיסת המידע שיש לכם, תיקונים, המלצות והערות לגבי שני הרכבים ואם יש לכם אופציות טובות יותר

מהסיד וה- I30 אשמח לקבל מידע והסבר.

שלומי.

פורסם

כנראה שאתה מדבר על הדגם היותר פשוט של קיה סיד - LX.

ממליץ לך לחפש את הדגם מאובזר יותר - EX.

ההפרש במחיר לא אמור להיות גדול מדי, אך את ההבדל מרגישים מיד.

פורסם

בתור אדם שנסע על הקיה סיד אכן הרכב סבבה לחלוטין והאמת נוח ומגיב בהאצה דיי מהיר ללא תחושה מעצבנת של קיקים. אבל לפי הדרך שאתה כותב. עזוב את הקיה ה I-30 יותר טובה ויותר תספק את שביעות רצונך. זה לטעמי האישי

בעבר Mazda 3 Comfort 2008 :twisted: (תענוג מאבא)

היום Toyota Corola GLI 2009 :twisted: (תענוג מאבא)

כרגע Ford Focus Trand 2010 :evil: (רכב ראשון שלי)

פורסם

הרכבים מאוד דומים, ההבדלים הם מינוריים באבזור ובהתנהגות כביש כיול מתלים/הגה.

לדעתי I30 במחירים האלה תתקשה למצוא, הרכב דיי מבוקש והמחירים גבוהים גם לרכבים יד שניה מליסינג.

המחירון של הסיד מלכתחילה נמוך יותר ואולי באמת תצליח למצוא את הדגם המאובזר יותר. האחריות למיטב ידיעתי לא תקפה לרכבים מליסינג אלא לרכבים פרטיים בלבד.

שתיהן בחירות טובות, תתחיל לחפש ופשוט תלך עם זאת שתהיה כי שמורה והכי קרובה לתקציב שלך.

בהצלחה.

פורסם

אני מאמין שעם עוד התגמשות קלה מעל ל- 40K ש''ח אני אוכל לרכוש I30 אחת, שמורה במצב טוב.

מעבר לזה, רכישת הרכב תהיה מינימום עוד שלושה חודשים, אני פשוט מתחיל לחפש את האופציות

לרכישה מעכשיו.

אשמח לעוד דעות על ה- I30 מול הסיד.

שלומי.

• תוכן חדש...