Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אסכם ככה את מה שאני חושב,

אם מה שהייתי מתכנן להשקיע הוא כ1500-2000 שקל על HU מגבר (ויכול להיות שגם סאב ו/או קומפוננט) אני חושב שהייתי הולך על מכשיר פשוט יותר שייתן איכות טובה (ברור שהכל יחסי ויהיה יתרון מסויים ל9887)דוגמאת ה8350 של פיוניר שבני הציע גם מבחינת הכסף,גם מבחינת הנוחות(קשה להסתדר רק עם דיסקים) וגם כי לא באמת עומד להיות פה שימוש ביכולות של מכשיר מתקדם דוגמאת ה9887. בצורה כזאת הוא ירוויח נוחות ותקציב לשאר הרכיבים.

*אני אומר את הכל כאחד שהיה בבעלותי 9887 ויצא לי לשמוע לא פעם את ה8350.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי, עם כמה שמור ואריק צודקים לגבי האיכות של "ספינות גדל", אין על זה ויכוח מדובר במעבדי קול טובים יותר, הם אכן יישמעו טוב יותר מהשאר (9887, 865), אבל הם מכשירים ישנים, כשלעצמו זה לא מפריע, מפריע שאין USB, להשתעבד לדיסקים לדעתי זה נוראי.

עם כל הצער שבדבר לדעתי אבד על המכשירים האלה הקלח, ולא הייתי שוקל ולא לרגע רכישה של מכשיר ללא USB.

אין לפותח השרשור תקציב לספינת דגל, לא נורא, גם לא חייב.

להגברה פאסיבית, אני הייתי הולך או 8350 או על 501, ונהנה מה USB.

אם הייתה מחפש כיוון אחר- שמצריך שימוש בקרוס מתקדם יותר, הייתי מציע להמתין עם הרכישה להגדלת התקציב, ולא ללכת על הדגמים הישנים יותר עם כמה שהם עדיפים מבחינת סאונד.

המערכת אמורה לשרת אותך, להכין דיסק חדש פעם בשבוע ולמשמור על אוסף הדיסקים, זה לשרת את המערכת.

SCANSPEAK

פורסם
אסכם ככה את מה שאני חושב,

אם מה שהייתי מתכנן להשקיע הוא כ1500-2000 שקל על HU מגבר (ויכול להיות שגם סאב ו/או קומפוננט) אני חושב שהייתי הולך על מכשיר פשוט יותר שייתן איכות טובה (ברור שהכל יחסי ויהיה יתרון מסויים ל9887)דוגמאת ה8350 של פיוניר שבני הציע גם מבחינת הכסף,גם מבחינת הנוחות(קשה להסתדר רק עם דיסקים) וגם כי לא באמת עומד להיות פה שימוש ביכולות של מכשיר מתקדם דוגמאת ה9887. בצורה כזאת הוא ירוויח נוחות ותקציב לשאר הרכיבים.

*אני אומר את הכל כאחד שהיה בבעלותי 9887 ויצא לי לשמוע לא פעם את ה8350.

זאת דעתך, אני אמרתי את דעתי.

הבחור מחפש לשפר את האיכות, מעבר ממכשיר בינוני זה לאחר לא יהווה לא שום שדרוג.

אם הוא רוצה לנצל את המקסימום מהציוד שלו, בטח ובטח שיש להשקיע את המקסימום בחוליה הראשונה בשרשרת שמעבירה את הסיגנל לכל השאר.

אם usb כלכך חשוב לו ישנה גם האופציה להוסיף מתאמים למכשירים ה"ישנים" שהוזכרו.

ללכת ולהחליף למכשיר מקביל בינוני רק בשביל שיהיה לו usb זה לדרוך במקום.

אתה עברת לאקליפס שיש שיגידו יותר איכותי מהאלפיין אז המעבר שלך לא כלכך מראה דוגמה.

לדעתי, עם כמה שמור ואריק צודקים לגבי האיכות של "ספינות גדל", אין על זה ויכוח מדובר במעבדי קול טובים יותר, הם אכן יישמעו טוב יותר מהשאר (9887, 865), אבל הם מכשירים ישנים, כשלעצמו זה לא מפריע, מפריע שאין USB, להשתעבד לדיסקים לדעתי זה נוראי.

עם כל הצער שבדבר לדעתי אבד על המכשירים האלה הקלח, ולא הייתי שוקל ולא לרגע רכישה של מכשיר ללא USB.

שוב, גם פה זאת דעתך, המכשירים האלה דווקא מאופיינים באיכות בנייה הרבה יותר טובה וישרדו גם הרבה מעבר למכשירים הבינוניים שחדשים מהם.

שרדנו בלי usb ונמשיך לשרוד (חוץ מזה שכמו שאמרתי ישנה האופציה להוסיף ולהנות מ2 העולמות).

אין לפותח השרשור תקציב לספינת הדגל? יש פה מכשירים כמו אלה שצויינו שנמכרים בפחות מהמכשירים החדשים יותר, קח דוגמא את המחיר שדודו קנה את ה9855 ובכמה מכרת את הפיוניר שלך.

אם הייתה מחפש כיוון אחר- שמצריך שימוש בקרוס מתקדם יותר, הייתי מציע להמתין עם הרכישה להגדלת התקציב, ולא ללכת על הדגמים הישנים יותר עם כמה שהם עדיפים מבחינת סאונד.

פעם נוספת, אתם משייכים את התנאי בקנייה של מכשיר מתקדם רק בקשר של שימוש בפונקציות של הקרוס והtc וזה ממש לא נכון.

דבר ראשון במערכת זה מקור טוב שיעביר אות טוב, אם לא אין טעם בשדרוגים ושיפוצים של המערכת.

המערכת אמורה לשרת אותך, להכין דיסק חדש פעם בשבוע ולמשמור על אוסף הדיסקים, זה לשרת את המערכת.

אני אישית עברתי ממכשיר די מתקדם של אלפיין עם קרוס וtc ואפילו איקולציה אוטומטית ע"י מיקרופון למכשיר הרבה יותר ישן אבל מאוד נחשב (ה80 הישן) ההבדל היה ענק! (ושוב אני מדבר על מכשיר שיחסית מתקדם הרבה יותר מהמכשירים הבינוניים שציינתם).

פורסם

אני גם ככה תמיד רק עם דיסקים.

ואם צריך לשמוע משהו מסויים דרך פלאפון או אייפוד תמיד יש את ה AUX (הרבה פחות איכותי אבל גם סבבה)..

אז נגיד ש USB לא אכפת לי ממנו, איזה HU מכל מה שרשמתי הכי עדיף לי לקחת?

ובקשר לנפילות, אני מבין שעדיף ללכת לבעל מיקצוע שיבדוק הכל כמו שצריך ויסדר / ימליץ לי מה עדיף לעשות נכון?

פורסם

מור יהיה הבדל גדול מאוד ממכשיר בעל יציאה אחת ובלי פיצ'רים בכלל כמו שיש לו עכשיו למכשיר עם 3 יציאות עם חיתוכים בסיסיים לסאב ואיקולייזר דוגמאת ה 8350, ואני אומר את זה מניסיון. בכל מקרה פותח השרשור בידיוק אמר שהוא משתמש בעיקר בדיסקים, במקרה כזה הכי איכותי הוא ה9887 אבל הוא גם יקר ויגמור כמעט את כל התקציב שהיה מיועד ל"שדרוג כולל".

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

לא הייתי ממהר להגיד שהאלפיין הכי איכותי, זה פתוח לוויכוח וגם טעם אישי, יש הרבה שיגידו שהקלאריון, לא יצא לי להשוות אחד לאחד אז אין לי דעה בעניין.

דבר שני, אם אתה אומר חד משמעית שיהיה הבדל בין מכשיר עם יציאה אחת לאחד עם 3 (הפיצ'רים ממש לא קשורים לאיכות עיבוד האות של המכשיר) איך זה שדנו במערכת שלך התעקשת שאין הבדל\ירידה באיכות בפיצול rca?

אתה די סותר את עצמך.

פותח השרשור, אריק ענה לך על השאלה הזו בעמוד הקודם.

פורסם

דבר ראשון לקלאריון לא שמתי לב ולא מכיר אותו, יכול להיות שגם הוא אופצייה טובה.

ואני בכלל לא סותר את עצמי, באותו יום התווכחת איתי שעוצמת האות תרד עקב פיצול אחד מהערוצים למידריינג' ולטוויטר לפני הכניסה למגבר ואני אמרתי לך שגובה האות לא ישתנה והמתח יישאר זהה ואני עדיין טוען את אותה טענה. החסרון אצלי הוא שאין לי אפשרות לשלוט בחיתוך התדרים ובעצמה של הטוויטר והמידריינג' בנפרד דרך הHU ואם הייתה כזאת הייתי יכול להגיע לתוצאה "מלוטשת וטובה יותר".

לגבי המקרה פה, יש הבדל גדול בין מכשיר עם יציאה ייעודית לסאב שאפשר לשלוט ולכוון את העצמה וגובה החיתך שלה דרך הHU לבין מכשיר עם יציאה אחת שהיא FULRANGE שלא נותן לך שום אפשרות לשלוט ברכיבים שלך. דבר נוסף הוא שלדעתי יש קשר לאיקולייזר כי כמה שתגיד שעדיף להותיר את האות נקי בפועל הרבה פעמים, ובעיקר במערכות פשוטות יחסית יש צורך ב"ליטוש" לסאונד שמתקבל כי חלק מהרכיבים לא יכולים לעמוד בעצמה של האחרים או לא מנגנים מספיק טוב תדרים מסויימים שפשוט נשמעים רע במצב FLAT.

דבר נוסף הוא שמערכת בעלת יציאה אחת היא בד"כ מערכת "סופר בסיסית" ומערכת בעלת 3 יציאות היא מתקדמת הרבה יותר עם כל המשתמע מכך (יציאות חזקות יותר,שליטה על הסאב,איקולייזר גמיש יותר ועוד..).

פורסם
דבר ראשון לקלאריון לא שמתי לב ולא מכיר אותו, יכול להיות שגם הוא אופצייה טובה.

ואני בכלל לא סותר את עצמי, באותו יום התווכחת איתי שעוצמת האות תרד עקב פיצול אחד מהערוצים למידריינג' ולטוויטר לפני הכניסה למגבר ואני אמרתי לך שגובה האות לא ישתנה והמתח יישאר זהה ואני עדיין טוען את אותה טענה. החסרון אצלי הוא שאין לי אפשרות לשלוט בחיתוך התדרים ובעצמה של הטוויטר והמידריינג' בנפרד דרך הHU ואם הייתה כזאת הייתי יכול להגיע לתוצאה "מלוטשת וטובה יותר".

לא דיברתי על עוצמת אות ולא הגובה שלו, חד וחלק שהפיצול גורע מהאיכות, אחרי זה קיבלת הסבר מושכל ומגובה עובדות מיורי למה זה נכון ,מקווה שאדע להסביר את זה גם בהמשך לימודי האקדמיים בינתיים אני ניזון מהפורום ופורומים אחרים ופחות בקיא במדע מאחורי זה, וגם מכל שאר הנוכחים במפגש כולל הוותיקים מאוד בינהם ליאור ועדיין אתה ממשיך להתווכח בנושא.

לגבי המקרה פה, יש הבדל גדול בין מכשיר עם יציאה ייעודית לסאב שאפשר לשלוט ולכוון את העצמה וגובה החיתך שלה דרך הHU לבין מכשיר עם יציאה אחת שהיא FULRANGE שלא נותן לך שום אפשרות לשלוט ברכיבים שלך. דבר נוסף הוא שלדעתי יש קשר לאיקולייזר כי כמה שתגיד שעדיף להותיר את האות נקי בפועל הרבה פעמים, ובעיקר במערכות פשוטות יחסית יש צורך ב"ליטוש" לסאונד שמתקבל כי חלק מהרכיבים לא יכולים לעמוד בעצמה של האחרים או לא מנגנים מספיק טוב תדרים מסויימים שפשוט נשמעים רע במצב FLAT.

את החיתוך שמנית כחיסרון במכשיר עם יציאה אחת לעומת אחד עם 3 אתה יכול לפתור עם רוב המגברים הבסיסיים שקיימים שיש להם lpf, בשביל זה לא צריך מכשיר עם 3 יציאות בטח ובטח לא עם קרוס.

אי אפשר לכוון את העוצמה זה אכן החיסרון היחיד אבל אני מתמקד בהבדל באיכות השמע.

במשחק באקולייזר אתה תשפר סגנון אחד של מוזיקה ותפגע באחר ככה שאם יש לך כח להתחיל לשחק איתו כל פעם שאתה עובר ז'אנר בבקשה, פה אני מסכים איתך שזה בהחלט יכול לשפר אבל ממש לא פונקציונאלי.

דבר נוסף הוא שמערכת בעלת יציאה אחת היא בד"כ מערכת "סופר בסיסית" ומערכת בעלת 3 יציאות היא מתקדמת הרבה יותר עם כל המשתמע מכך (יציאות חזקות יותר,שליטה על הסאב,איקולייזר גמיש יותר ועוד..).

שוב אתה חוזר על אותו הדבר, אני מדבר נטו על איכות הסאונד ולא על אקולייזרים ושליטה בעוצמת הסאב.

ודרך אגב ישנם גם מכשירים עם יציאה אחת למגבר שהם 4v פריאאוט ואולי גם יותר.

בקיצור אי אפשר להשליך על הכל ואתה עדיין סותר את עצמך בעניין הפיצול.

פורסם
אני גם ככה תמיד רק עם דיסקים.

ואם צריך לשמוע משהו מסויים דרך פלאפון או אייפוד תמיד יש את ה AUX (הרבה פחות איכותי אבל גם סבבה)..

אז נגיד ש USB לא אכפת לי ממנו, איזה HU מכל מה שרשמתי הכי עדיף לי לקחת?

ובקשר לנפילות, אני מבין שעדיף ללכת לבעל מיקצוע שיבדוק הכל כמו שצריך ויסדר / ימליץ לי מה עדיף לעשות נכון?

לדעתי חבל שאתה עדיין עם דיסקים, מיותר מסורבל ומגביל, ברגע שאתה משתמש ב AUX אתה מאבד המון מהאיכות, ככה שכל ההשקעה יורדת לטימיון. רק USB.

ואם אתה מתעקש על מכשיר טוב אך מיושן, ועמוס לעייפה בפיצרים שאינך צריך (קרוס,TA), ועם מעבד צליל איכותי (מלפני שבע שנים, כי התעשייה קפאה בשבע השנים האחרונות), אני הייתי הולך על הקלאריון או האלפיין.

מור בוודאות ה 8350 מוציא צליל יותר נקי מהאלפיין של דודו, בוודאות, דיי להתרפק על העבר, אז הוא כיכב לפני כמה שנים, יצאו טכנולוגיות חדשות.

איכות בנייה? מה זה טנק? מה יוצאים איתו לטיולי שטח?

הוספת המתאמים למינהם? הוספת עוד מקורות רעש, אני לא בעד הפתרונות האלו.

ובתגובה הקודמת רשמתי שאכן יש מעבדי קול מתקדמים יותר במכשירים עם הקרוס, אבל לא הייתי קונה כזה מכשיר בידיעה שרוב הפונקציות בו יהיו ללא שימוש.

SCANSPEAK

פורסם

אני לא סותר את עצמי אבל באמת שאזלו לי הכוחות מויכוחים חסרי טעם ככה שזו באמת ההודעה האחרונה שלי בנושא.

הירידה בתוצאה הסופית אצלי (שאגב אני מאוד מרוצה ממנה) נובעת בעיקר מחוסר יכולת שליטה על כל אחד מהאלמנטים דרך הHU ולא מפיצול האות, האות של האקליפס הוא גבוהה מאוד והוא לא יישמע רע גם לאחר פיצול, בטוח שלא ברמה שתהיה נוראית. אם כבר אתה מדבר על סמך מה שאחרים אמרו, ליאור כלל לא חווה את דעתו על עניין "נפילת האיכות" וכמה היא משמעותית מה שכן הוא אמר זה שהשינוי בהוספת המידריינג' היה מעולה, אגב אותו דבר אמר יוני ואמר שהפיצול לא יורגש כאן משמעותית.ואני על סמך מה שאני הידע שלי יכול להגיד לך שה8V של היציאה נשמרים אצלי גם בפיצול, הזרם במידה והוא מגיע למיגבלת המכשיר יתפצל ל2 אבל כל עוד באות גבוה כמו זה,זה לא הופך אותו לרגיש מאוד לרעש.

לגבי פיצול יציאה אחת FULLRANGE אתה יכול לעשות את זה, אבל בשורה התחתונה אתה עם מכשיר סופר בסיסי ואתה מאבד את השליטה החשובה ביותר במערכת לדעתי שהיא עצמת הסאב והחיתוך שלו שאני משנה אותה כל יום 3 פעמים בהתאם למוזיקה שאני שומע.

אגב בידיוק כמו שיש הבדל באיכות המקור בין מכשיר בינוני-טוב ל"ספינת דגל" יש הבדל בין מכשיר סופר בסיסי לבין אחד בינוני טוב.

פורסם
לדעתי חבל שאתה עדיין עם דיסקים, מיותר מסורבל ומגביל, ברגע שאתה משתמש ב AUX אתה מאבד המון מהאיכות, ככה שכל ההשקעה יורדת לטימיון. רק USB.

ואם אתה מתעקש על מכשיר טוב אך מיושן, ועמוס לעייפה בפיצרים שאינך צריך (קרוס,TA), ועם מעבד צליל איכותי (מלפני שבע שנים, כי התעשייה קפאה בשבע השנים האחרונות), אני הייתי הולך על הקלאריון או האלפיין.

מור בוודאות ה 8350 מוציא צליל יותר נקי מהאלפיין של דודו, בוודאות, דיי להתרפק על העבר, אז הוא כיכב לפני כמה שנים, יצאו טכנולוגיות חדשות.

איכות בנייה? מה זה טנק? מה יוצאים איתו לטיולי שטח?

הוספת המתאמים למינהם? הוספת עוד מקורות רעש, אני לא בעד הפתרונות האלו.

ובתגובה הקודמת רשמתי שאכן יש מעבדי קול מתקדמים יותר במכשירים עם הקרוס, אבל לא הייתי קונה כזה מכשיר בידיעה שרוב הפונקציות בו יהיו ללא שימוש.

פה כבר הגזמת הגזמה פראית :hihi: :hihi: :hihi:

לדעת רבים וותיקים הרבה יתר ממני וממך ביחד ה9855 אפילו יותר איכותי מה9887.

מעניין אותי איך קבעת שהוא יותר איכות? בדקת אחד על אחד? או שוב לפי מזג האוויר?

לא צריך להיות טנק כדי להגיד איכות בניה, כן בני איכות בניה ורכיבים, כדי שהמנגנונים הפנימיים לא יפסיקו לתפקד, ואיכות הרכיבים גם היא, קח את כל ספינות הדגל של אלפיין/קלאריון, מלפני שנים! אחורה מה9855 אפילו, 9835 אם אני לא טועה, אלפיין, עדיין מתפקדות כמו תותחיות לעומת מכשירים בינוניים שנופלים נשמתם אחרי 3-4 שנים.

אתה תיכף מהנדס, לא תשובה שמתאימה לך.

אין שום קשר להתרפקות על העבר ואני באמת ובתמים אשמח שתגלה לי כמה חידושים בעיבוד האות הסטריאו היו בשנים האחרונות, למעט מערכת המיקסטראקס של פיוניר לא ראיתי חידושים כבר מלא זמן וגם זה לא קשור לאיכות הסאונד והעיבוד.

אסיף, באותו יום כשיצאנו מהרכב כששללת את מה שאמרתי, עברנו ושאלנו אחד אחד וגם ליאור, גם יורי, גם אדי ולא זוכר מי עוד הסכימו ואמרו שפיצול RCA פוגע באיכות, תנסה להסתתר מאחורי הסברים שונים זה לא משנה את העובדה שאתה עובד עם פיצול וזה פוגם בצורה זו או אחרת.

אמרת שיש לך אפשרות חיתוך מלאה מהמגבר אז לא הבנתי במה החסרון אצלך מתבטא (אתה אומר חוסר אופציה לחיתוך מהמכשיר) אז זה קיים במגבר, מה ההבדל?

אם כך איזה חיסרון יש לך מעבר לפיצול עצמו?

פורסם

אחרי נסיון של שנתיים עם ה-9855 ולאחר מיכן עברתי ל-9887 בגלל הטכנולוגיה החדישה (כמו שאתה אומר) כמו המעבד 24bit (שבכלל אנחנו לא משתמשים בו אבל נגיד) וב 9855 המעבד הוא 1 bit אני יכול להגיד לך שהוא הרבה הרבה יותר טוב באיכות הצליל גם מהפיוניר שציינת וגם מ-9887.

וזה שהוא ישן אדרבה וכמו שמור אומר בניה יותר איכותית ורכיבים יותר איכותים, המכשירים של היום יותר למשכרה ולא משקיעים בהם את מה שהשקיעו ברכיבים הישנים כי ראו שזה לא מוכר ולא שווה את ההשקעה, הרכיבים של היום הרכיבים הבאמת טובים עולים המון כסף.

Clarion HXD2 | Genesis iii + phonix gold ti 500.4 | W: morel dotec ov M: HAT L4 T: pioneer TS-B350PRO and yamaha horn old school

פורסם

שמח שהגבת, אהבתי אצלך את המערכת הכי הרבה עם ה9855.

חוץ מזה שמעבד 24 יש גם ב9855 וגם בהרבה ישנים יותר, והשימוש בו, אתה משתמש בו הרבה פשוט לא מודע לזה.

פורסם

ליאור לא אמר כלום כי הוא בכלל לא היה שם, יורי אמר שהזרם יתפצל ויוני אמר שזה לא ישפיע לגבי אדי אני לא זוכר.

החסרון העיקרי הוא שצריך לתאם עצמה של רכיבים בצורה מדוייקת ולפעמים לשנות נקודות חיתוך בין סגנון מוזיקה אחד לאחר.

אגב אם תיקח אות של 1.5V של מכשיר בסיסי שהוא גם ככה רגיש לרעש פיצול יהיה משמעותי הרבה יותר.

עכשיו באמת שדי עם הויכוח הזה,הוא טיפשי, זה לא תורם לפותח השרשור ואני בטוח שלא מעניינת אותו המערכת שלי.

פורסם

שמח שהגבת, אהבתי אצלך את המערכת הכי הרבה עם ה9855.

חוץ מזה שמעבד 24 יש גם ב9855 וגם בהרבה ישנים יותר, והשימוש בו, אתה משתמש בו הרבה פשוט לא מודע לזה.

ממה שהבנתי מרומן, ההבדל בין ה9855 ל9887 הוא שהם עברו ב87 למעבד שנקרא אימפרינט, אותו אחד שהיה באלפיין שהייתה לי, והמעבד הישן כנראה היה יותר מוצלח, לצערי גם לא יודע להסביר את זה, אבל שמעתי את העניין מהרבה אנשים מאוד וותיקים בתחום.

ו+1 למה שאמרת על איכות בניה ורכיבים.

• תוכן חדש...