Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יש פה מומחים לשמנים, וגם מאמר גדול על שמנים בפורום ג'יפולוג

לי יש ניסן סרנה, (אותו מנוע בדיוק כמו שלך)

לי במוסך שמו 15W40

בהצלחה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

וואלה :roll:

אני עדיין מחכה לשמוע מה הסיבה המסתורית שגורמת לאנשים להמשיך להמליץ על שמן מינראלי 15W40 ולהעדיף אותו על פני 5W40 סינטטי מלא.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין כאן שום דבר מיסתורי שמן דליל יותר יגרום לתצרוכת שמן לרכב הזה ואך לנורה דולקת של לחץ שמן בעבודה מאומצת עם הרכב עבר קילומטראז מכובד

פורסם

איתמר לא לכל מנוע שמן בצמיגות 5W40 עושה טוב, יש מנועים שעובדים שקט יותר וטוב יותר עם שמנים 10W40 ו 15W40.

למשל יונדאי אלנטרה וגטס(ועוד דגמים של יונדאי מאמצע שנות ה90 עד כ 2004 בערך) עם שמן 5W40 יגרום למנוע בהתנעה קרה לרעש מהמרימים הידראולים למשך זמן מה עד שהמנוע מעט יתחמם, לעומת שמן 10W40 שיגרום להתנעה שקטה הרבה יותר.

והסיבה היא בלאי במרימים הידראולים שעם כיבוי המנוע אחרי זמן מה השמן מתחיל להתרוקן מהם כתוצאה מכך שהשמן דליל ובהתנעה לוקח הרבה זמן עד שהמרימים יתמלאו חזרה בשמן והאוויר יתנקז, לעומת שמן בצמיגות 10W40 שנשמר בתוך המרים הידראולי ולא דולף ממנו.

לא רק יונדאי, גם מאזדה לאנטיס, שברולט אבאו/אופטרה/דייהו ועוד הרבה רכבים יש את ה"בעיה" הזו אחרי ק"מ מסויים בצמיגות 5 במנוע קר יהיו נקישות מהמרימים הידראולים למספר שניות, ועם צמיגות 10 לא יהיו נקישות.

ובכללי מנועים שעברו ימים טובים עם שמן דליל בהתנעה קרה יפלטו עשן ויצרכו שמן עד שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה.

בכללי 5W40 הרבה יותר טוב משמנים בצמיגות 10/15W40 אבל תלוי במצב המנוע.

• תוכן חדש...