Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

חיפשתי את נושא החוקיות אך תוצאות החיפושים לא ענו על השאלות.

ראיתי המון פרויקטים בחול של E46 M3 לסדאן

יש לי E46 ידנית 1.8 שנת 99

רציתי לשאול לגבי חוקיות האם אפשרי לקבל אישור ממשרד הרישוי למנוע מM3?

לדעתי הדגם שלו הוא S54

הקארדן ההנעה ושאר החלקים הנלווים זהים ל 318 ?

הכוונה היא אם לעשות אז לעשות כבר עד הסוף מה אני צריך לשנות ?

וחשבתי להשאר עם התיבה הנוכחית.

מה אתם ממליצים לבדוק לחקור לפני תחילת פרוייקט שכזה?

תודה מראש.

פורסם

בתור אחד שבדק את האופציה הזאת בעצמו ועם בסיס טוב משלך (325 עם M PACKAGE מקורי)- אמליץ לך בחום לרדת מזה.

אתה הולך להכנס לסיפור מ-א-ו-ד יקר ומורכב שממנו לא תקבל M3.

מה אתה צריך להחליף?

מנוע

גיר

ניהול מנוע+צמה

לוח שעונים

סרן אחורי (דיפרנציאל שונה וחזק יותר ה-M3).

מכלולי מתלים שונים ב-M3.

מערכת פליטה שונה.

מערכת בלימה שונה (שככל הנראה תחייב אותך גם להחליף ג'אנטים כדי להכיל אותה).

אתה מדבר פה על פרוייקט מאוד יקר וזה עוד לפני שדיברנו על "כמה קל יהיה למצוא את החלקים בארץ".

בוא נגיד את זה כך, יהיה נכון יותר עבורך למכור את ה-1.8 שיש לך, לקנות אחרת עם מנוע 2.5 ליטר ומעלה, להושיב אותה על בולמים נורמלים ולזרוק סופרצ'ארג'ר למנוע.

המתלים והסופרצ'ארג'ר יעלו לך כ- 30K שקלים ואתה תיסע לא פחות טוב מ-M3 מקורית, ועוד הרבה יותר טוב מאחת מוסבת.

אלה ה-2 שקלים שלי....

אגב, אף אחד לא יאשר לך מעבר מ-1.8 ליטר למנוע של M3, היתרון של הקיטים של הסופרצ'ארג'ר טמון בכך שהם נראים מאוד אנונימיים וכחלק אינטגרלי כמעט מהמנוע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מצטרף להמלצה של עדן

פרוייקט יקר מידי ובארץ אולי אפילו דמיוני מידי

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אגב,

במקומך הייתי קודם כל מוכר את הרכב ועובר לאחת עם מנוע 2.5 ליטר ומעלה, יכול מאוד להיות שזה יספק אותך.

המנוע שלך חלש מאוד על השילדה הזאת, מנועי ה-2.5 ומעלה הינם מנועי ה-6 טורי המצויינים של ב.מ.וו, הם גם כיפיים הרבה יותר מבחינת תחושות וגם יש להם סאונד מצויין.

זה יהיה מעבר הרבה יותר הגיוני מאשר להתחיל לפרק את הרכב ולבנות איזושהי קומבינה של M3 כי לעולם לא תקבל את אותה תוצאה של אחת מקורית.

אם ה-2.5 ליטר לא תספק אותך תקנה קיט סופרצ'ארג'ר BOLT ON לרכב וזה בהחלט יספק אותך.

פורסם

מחזק את התגובה של עידן,נסה 325,או 330 אני מאמין שהשינוי בכח יהיה מורגש מ318 (הדיי אומלל יש לציין) באופן מאוד מאוד ברור.

Porsche 944 turbo

פורסם

מה תחסוך בזה ?? תשלם יותר מהמקור ולא יהיה לך את המקור .

תשפר קוסמטית יותר זול ,ואף אחד לא יבדיל .

פורסם
מה תחסוך בזה ?? תשלם יותר מהמקור ולא יהיה לך את המקור .

תשפר קוסמטית יותר זול ,ואף אחד לא יבדיל .

אתה רציני ??????

Audi A3 2.0T FSI DSG 2006

פורסם
בתור אחד שבדק את האופציה הזאת בעצמו ועם בסיס טוב משלך (325 עם M PACKAGE מקורי)- אמליץ לך בחום לרדת מזה.

אתה הולך להכנס לסיפור מ-א-ו-ד יקר ומורכב שממנו לא תקבל M3.

מה אתה צריך להחליף?

מנוע

גיר

ניהול מנוע+צמה

לוח שעונים

סרן אחורי (דיפרנציאל שונה וחזק יותר ה-M3).

מכלולי מתלים שונים ב-M3.

מערכת פליטה שונה.

מערכת בלימה שונה (שככל הנראה תחייב אותך גם להחליף ג'אנטים כדי להכיל אותה).

אתה מדבר פה על פרוייקט מאוד יקר וזה עוד לפני שדיברנו על "כמה קל יהיה למצוא את החלקים בארץ".

בוא נגיד את זה כך, יהיה נכון יותר עבורך למכור את ה-1.8 שיש לך, לקנות אחרת עם מנוע 2.5 ליטר ומעלה, להושיב אותה על בולמים נורמלים ולזרוק סופרצ'ארג'ר למנוע.

המתלים והסופרצ'ארג'ר יעלו לך כ- 30K שקלים ואתה תיסע לא פחות טוב מ-M3 מקורית, ועוד הרבה יותר טוב מאחת מוסבת.

אלה ה-2 שקלים שלי....

אגב, אף אחד לא יאשר לך מעבר מ-1.8 ליטר למנוע של M3, היתרון של הקיטים של הסופרצ'ארג'ר טמון בכך שהם נראים מאוד אנונימיים וכחלק אינטגרלי כמעט מהמנוע.

תודה רבה על התגובה .

הבעיה היא שרוב הE46 אצל בני דודינו שעברו התעללויות רבות בנוסף הן לא ידניות שזאת אומרת חוץ מהקיט סופר צארג'ר אני יצתרך להביא קיט להסבה ידנית וזה נורא יקר זה כלול הגיר דפרנציאל וקארדן וכל שאר המכלולים או שאולי אני טועה ?

אולי השאלה שלי לא נכונה מלחתחיחה אז אני יתקן את עצמי וישאל עוד הפעם:

איזו דרך הכי זולה הכי הגיונית למימוש בארצינו מבחינת חוקיות וחלקים לגדוש על e46 ידנית?

תודה מראש!

פורסם

בנוסף לכו תידעו כמה עוד נשאר למנוע ליחיות? ועוד לשים על צארג'ר בלחיצה הראשונה ינעל המנוע :banghead:

פורסם

לא הבנתי מה זה ה״קארדן״ שאתה מדבר עליו ?

אם אתה הולך על קיט BOLT ON של חברה מוכרת (למשל ESS) אתה לא צריך לשנות כלום ברכב, הקיט מגיע כקיט מלא עם כל החלקים והוא מתאים גם לגיר האוטומט (פשוט יש לו הספק מעט נמוך יותר מההספק של הגרסה הידנית).

כמובן שמומלץ ורצוי לשדרג בלמים לכאלה שגם יוכלו לעצור היטב את הרכב שצפוי להגיע לאיזור ה-285-300 כ״ס ממנוע 2.5 ליטר.

קיט כזה הוא האופציה הכי נכונה וכנראה גם אמינה.

אבל, לפני שאתה רץ לקנות קיטים לגישה וכו׳- שים שלט למכירה על הרכב שלך, תביא במקום אחת עם 6 טורי (עדיפות ל-3 ליטר כי יש לו פוטנציאל גבוה יותר), תיישר קו ותהנה מהרכב.

לא יהיה חזק מספיק?

תצ׳רג׳ר...

אגב, כשאתה מדבר על ״לכו תדעו עוד כמה נותר למנוע לחיות״ זה רלוונטי גם למנוע של M3 שאתה רוצה לשתול וכו׳, זו הסיבה שכשמקבלים רכב חדש דבר ראשון עושים יישור קו.

כשקניתי את הרכב שלי מאוד דגדג לי לצאת ולהנות ממנו, במקום זה מהסוכנות יד שניה נסעתי איתו בדיוק 10 דקות למוסך שלי ושם אישפזתי אותו ל-3 ימים ליישור קו.

אני לא רגוע עד שאני לא יודע מה בדיוק יש לי ברכב- איזה נוזל קירור, איזה שמן, מצב פילטרים וכו׳.

אחרי שסיימתי יישור קו אני יודע שהמנוע עכשיו ״בריא״ ועכשיו אפשר להנות ממנו.

ככה זה עובד ידידי, בטח כאשר מדובר ברכב שאנחנו מותחים לקצה.

פורסם

זהו חלק בתיבה שצריך להחליף כאשר עושים הסבה לידני.

תודה רבה על התגובה

אבל אני מעוניין רק בידני אז אחרי קניית 6 צילינדר אני יצתרך להביא קיט לצ'ירג'ור וקיט הסבה לידני, יש לך ניסיון בהסבות של במוו ?

כמה מנוע מג'ורגר 2.5ליטר אוכל בנסיעה רגועה ?

פורסם
זהו חלק בתיבה שצריך להחליף כאשר עושים הסבה לידני.

תודה רבה על התגובה

אבל אני מעוניין רק בידני אז אחרי קניית 6 צילינדר אני יצתרך להביא קיט לצ'ירג'ור וקיט הסבה לידני, יש לך ניסיון בהסבות של במוו ?

כמה מנוע מג'ורגר 2.5ליטר אוכל בנסיעה רגועה ?

הסבה לידני למיטב הבנתי מאוד מסובכת בE46 שלא כמו בE36 שזה בולט און,כאן ההסבה מאוד מסובכת ועולה בהתאם.

אבל אם תמצא דרך אשמח לדעת,הרכב שלי ידני צריך להיות משהו משהו :).

Porsche 944 turbo

פורסם

לפותח השרשור,

נראה לי שאתה מחפש התעסקות שהולכת לסבך אותך מאוד, היא תעלה לך ה-מ-ו-ן כסף (עשרות אלפי שקלים ומי שיעשה לך בפחות- חאפר אמיתי), וגם אז התוצאה לא תיהיה כמו במקור.

כדי לקצר לך את התהליכים ולחסוך לך הרבה כאב ראש ותסכול מפרויקט יקר ולא מוצלח, זה מה שאתה צריך לעשות לדעתי:

תמכור את הרכב שלך ותקנה אחת אחרת, רצוי מהדגמים מתוחי הפנים (2002 ומעלה) עם 6 צילינדרים, אם מצאת ידני- אחלה.

לא מצאת ידני?

זה עדיין רכב הרבה הרבה יותר מהנה ממה שיש לך כעת.

כל השאלות של כמה הרכב ישתה עם צ׳ארג׳ר וכו׳ מעידות שזה לא בשבילך ידידי (מי שהולך לגדוש גרמניה שמראש לא ממש חסכונית אמור להתעניין יותר בהספק אליו תגיע המכונית, לא צריכת הדלק כי זה ברור שזו לא הולכת להיות טובה..).

בהצלחה.

פורסם
הבנתי תודה רבה וכך יהיה

כמה קשה להשיג קיט צ'ארג' בארצינו?

מחזק קצת את התגובות הקודמות שתרד מהרעיון כי בסופו של דבר אתה רק תבזבז זמן וכסף!

נראה לי שזה אהיה לך מאוד קשה ליבא צ'רג'ר ולפי מה שאני יודע זה עולה בין 20-25 אלף רק לקיט (לא בארץ) ויעלה לך עוד המון כסף להתקין אותו... אחרי זה יכול להיות גם בעיות אמינות שיכולות להגיע להמון כסף.

לא חושב שזה ממש רלבנתי כמה דלק הרכב אצרוך.

רוב הרכבים שעשו הסבה לM3 זה אנשים שקנו רכב שלם ופשוט העבירו את כל החלקים לשילדה של E46 משפחתית, לא חושב שזה ממש כלכלי... לדוגמא:

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=578901

אני ממש אוהב את הרעיון אבל לדעתי הוא אשקיע המון כסף זמן ומחשבה. קצת שירשור ארוך אבל תמונות יפות מעמוד 60 ומעלה

אם אתה ממש אוהב את הרכב שלך ורוצה גיר ידני אז פשוט תעשה דיאטה לרכב, אולי ככה תרגיש קצת יותר הנאה :roll:

או שתקנה M3 או את 330 של נימנים, נראה לי שהוא חושב למכור :oops:

בהצלחה

• תוכן חדש...