Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים חברי העוף.

באוג' אני משתחרר מהצבא, אחרי שהייתי מ. רשת יחיד האחראי על התחום ביחידה בת 130 משתמשים.

בין היתר החזקתי שרתים, תחזקתי מחשבים, מדפסות, אימג'ים וגוסט, מסדי נתונים ועוד שלל תוכנות ועבודות.

לסיכום, אני יכול להגיד שנהנתי מהתפקיד, היתה לי אחריות רבה, הייתי עצמאי לחלוטין והייתי רוצה להמשיך עם זה גם באזרחות.

לאחר הקדמה זו, באה הדילמה, מה עכשיו?

ראיתי שהתעודה הפופולרית בתחום זה mcsa מה שנקרא בעבר mcitp.

ביררתי במקומות שונים, והייתי בראיון בג'ון ברייס. התרשמתי לטובה .

לפני שאני זורק 18k שח, הייתי שמח לשמוע חוות דעת על הלימודים שם ועל התעודה.

מכיוון שהלימודים הם פעמיים בשבוע בשעות הערב, ואני צריך להתקיים, אני רוצה לשלב עבודה.

נמאס לי מעבודות בזויות שלוקחות עובדים ללא כל סינון, עם תנאים ויחס משפיל.

מה אפשרויות התעסוקה שלי במקצוע? האם אוכל להשתלב במקום שבו אוכל להתפתח? לאיזה שכר לצפות?

אודה לכל ייעוץ ועזרה, אני לא יודע כלום.

תודה!

Honda civic EJ6

פורסם

אי שם בעברי (לפי בערך 12 שנים) עשיתי קורס טכנאי A+ באיזה מכללה

התוכנית הייתה להמשיך בשנה השנייה ל-MCSA/E ומי שרוצה שנה שלישית ל-MCT

לצערי המכללה קרסה לפני שהתחלתי ללמוד את השנה השנייה ונעלמו רק עם 500 שקל של מקדמה

אבל ממה שבדקתי אז (ואני יכול להניח שהדרישות רק עלו מאז) - אם אתה לא מתכוון להמשיך ל-MCSE אלא רק MCSA אז אתה לא תרוויח הרבה, ה-MCSA בארץ הוא יותר תחנת מעבר

אתה עושה כמה מבחנים ומקבל MCSA ועוד כמה מבחנים ומקבל MCSE.

אם לא אכפת לך שאני שואל, בתור מנהל רשת בצבא, אחד השלבים שלך אמור להיות MCSA, ואם אני לא טועה יש גם קורסון קטן שמכשיר אותך ל-CCNA

למה לא עשית את השלב?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באוג' אני משתחרר מהצבא, אחרי שהייתי מ. רשת יחיד האחראי על התחום ביחידה בת 130 משתמשים.

בין היתר החזקתי שרתים, תחזקתי מחשבים, מדפסות, אימג'ים וגוסט, מסדי נתונים ועוד שלל תוכנות ועבודות.

אם אפשר לדעת, איפה שירתת?

פורסם

את הקורסים הנ''ל לא עשיתי מכיוון שלא היו הקצאות בכל תקופת שירותי. רק לפני חצי שנה ניתנו הקצאות, והן לחיילים בעלי יתרת שירות של מעל לשנה. מה שלא רלוונטי אליי. יש לי רק את הקורס הצבאי הבסיסי ומבוא לתקשורת.

זה לא חלק מההכשרה הסטנדרתית למ.רשת צבאי. אולי למי שקורס היסוד שלו היה טמ''מ או משהו..

שכחתי לציין שג'ון ברייס כוללים בmcsa גם ccna בסיום.

מעדיף לא להגדיר יחידה מדויקת מטעמי ב''מ, אפשר לאמר יחידה רגילה, תפקידים משרדיים, רמת פעילות ג' ורוב העבודה עם קצינים ואזרחים עובדי צה''ל. לפעמים התמיכה היא מרחוק, בדרך כלל במקום.

Honda civic EJ6

פורסם

אני מציע שתבדוק את האופציה של לעשות MCSE ולא רק MCSA, אני זוכר שבזמנו היה תוספת של איזה 20%-30% ל-MCSE.

קורס כזה אומר שבשנים הקרובות אתה בונה על תפקיד IT להתפרנס

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני סיימתי בג'ון ברייס MCITP לפני כשנה

בקצרה, את הMCITP אתה יכול לעשות לבד ולחסוך את הכסף.

לי אישית היה מדריך מעולה, למישהו שעובד איתי היה מדריך חרא.

אתה יכול להרשם דרך prometric או משהו כזה ולעשות את המבחנים לפי הצורך, ככה תוציא גג 2000 ש"ח וזו כנראה גם הגזמה.

את המבחנים של microsoft צריך רק לשנן, אתה מוריד את המבחנים מאתר מסויים examcollection ותוכנה מסויימת וזהו.

אגב אאל"ט על המבחן של CCNA אתה צריך לשלם בנפרד, קרי את הקורס תקבל אבל לא את המבחן, תוודא את זה אם תבחר בג'ון ברייס.

לגבי עבודה, אל תשבור את הראש, פנה לאחת מחברות השמת הייטק (מלמ, sqlink, כלנית (בעדיפות אחרונה), טלדור וכו')

אני בטוח שתמצא עבודה תוך שבוע.

באשר אליי, שנים עבדתי כנציג שירות / דייל קרקע וזבל אחר, כיום אני עובד בhelpdesk במכבי (מטעם מלמ).

אם תרצה עוד פרטים תשאל,

בהצלחה.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

למדתי קורס משולב בטכניון mcitp administrator+ccna, קצת לינוקס, צ'קפויינט, עברתי את ההסמכה של מיקרוסופט ואני עוד צריך לעשות את שאר ההסמכות.

אני מאוד הייתי מרוצה מהקורס היה לי אחלה מדריך (יקי בן ניסן) החיסרון שהקורס עם מעט שעות (320).

מצד שני התחום הזה דינאמי ועצבני מאוד ואתה תמיד צריך להיות מעודכן. מה עם לימודים לתואר ראשון (אולי הנדסת תכנה)?

אגב, התחום החם היום הוא אבטחת מידע, לכן אני ממליץ לך לבדוק גם במכללת see security.

פורסם

מנסיון עם הקורסים של מ' רשת בצבא - גם הטובים שבטובים לא באמת יוצאים עם ידע רק על בסיס הקורס.

מניח שיצא לך לעבוד עם כל מיני סביבות ושרתים וכו', אבל יש הרבה ידע פרטני שיש סיכוי טוב שלא נחשפת אליו כלל, או רק על בסיס נהלים בסיסיים מבלי להבין את הרקע ואת אופן העבודה.

כמו שאחרים המליצו כאן - לך על MCSE מלא. לא MCSA. חבל על הזמן שלך.

כמו כן - הייתי מוסיף מודול של EXCHANGE - שלא מופיע בקורס משום מה (אמור לתרום לך לא מעט).

ולאור ההתפתחות הרבה בתחום - גם עבודה עם powerShell זה תחום ששווה השקעה.

בתחום הזה - לפעמים עדיף דווקא להתחיל בעבודות "בזויות" בחברות קטנות ושכר נמוך, כדי להשתפשף בכל היבטי הIT (בדרך כלל בארגון קטן - צוות המחשוב יהיה ממש קטן ולא תהיה לך ברירה אלא לעשות הכל לבד).

אחרי זה - הדרך לחברות גדולות תהיה קלה הרבה יותר.

שילוב של תואר ראשון - אמור לעזור לך להתקדם בהמשך לכיוון של ניהול.

כמו כן - תחומים חמים נוספים, הם כל נושא ה"ענן", ואבטחת המידע (סייבר).

קח בחשבון שההסמכות חשובות מאוד, אבל הן לא יעזרו - אם לא יהיה לך נסיון אמיתי.

בברכה!

יונתן.

פורסם

בוא נשאל אחרת

מה אתה יודע ? תפרט מערכות (\לינוקס SRV2003\R2\2012 \ EXCHANGE\ SQL )

תעודות זה שטויות להוציא

אם יש לך כבר ידע מיותר הקורס לך רק למבחנים

חודש עבודה ואתה מוסמך ( וכיוון שאתה בצבא , זמן יש לך )

אני עשיתי קורס ביטק וזה לא היה להיט (ואני עידנתי את זה )

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

החזקתי את היחידה מבחינת מחשוב.

תפקידי כלל בין היתר-

פתרון תקלות בxp, 7, citrix, sap, office, exchange, ad, server 2003 ומערכות צבאיות.

תיקון ואחזקת מדפסות, פקסים, פלוטרים, החלפה ושדרוג מxp ל7, יצירת אימג'ים בגוסט, דרייברים למיניהם, פוטושופ ברמה גבוהה, החלפת לאנקאסטים והאבים לפי הצורך, חיבור מע' הגברה מלאה, גבויים על קלטות בשרת, והתנהלות מול טכנאים וגורמי חוץ.

אני מבין שזה לא הרבה, ויש מ.רשת שיוצאים אחרי שירות בממר''ם או חוות שרתים עם ידע הרבה יותר גדול, אך לדעתי זה יחסי כי לעומתם יש גם פי שלוש בנות שלא יודעות כלום ורק עונות לטלפון כדי להפנות אותי מגורם אחד לשני...

אני לא חושב שללמוד לבד תהיה אופציה נכונהאני מאמין ששמה של המכללה יכול לתרום, ולמידה שהיא לא שינון רק כדי לעבור את המבחן תעשיר את הידע שלי ותהיה מעניינת יותר.

אבדוק לגבי הmcse

Honda civic EJ6

פורסם

חברים אני נאלץ להקפיץ

דיברתי עם אנשי ג'ון ברייס בירושלים ותל אביב, שניהם התנגדו בתוקף שארשם ל-mcse, אמרו שזו קפיצה, לא עושים דברים כאלה ולא ניתן להתחיל mcse ללא mcsa.

הסברתי להם שmcse מכיל בתוכו את כל mcsa אך הם התעקשו שאבחר דווקא בmcsa.

מה דעתכם?

לחפש mcse במכללה אחרת? או להרשם לmcsa בג'ון ברייס?

Honda civic EJ6

פורסם

MCSA מוכל בתוך MCSE

הסיבה שהם מעודדים אותך להירשם רק ל-MCSA זה ש-MCSA ואח"כ MCSE עולה יותר מאשר ישירות MCSE, אתה תשלם יותר, הרבה יותר.

אני מציע לבדוק במכללות אחרות MCSE ואז להגיע לג'ון ברייס ולהגיד שיש לך הצעה ממקום אחר ל-MCSE מלא בעלות X.

ממה שאני מכיר אותם הם ישוו את התנאים במהירות הבזק (אחרי בדיקה עם בעל תפקיד כזה או אחר).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...