Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ראיתי את הרכב בסוכנות מעלות, וכמו שציפיתי - ובדרך כלל אין ציפיות מי יודע מה מיפנאוטו, מצאתי רכב ערום יחסית שמרגיש כאילו אין בו.. רכב.

העיצוב החיצוני נקי וסולידי, כזה שנועד לאפשר מרחב פנימי גדול ושדה ראיה טוב. רכב ההדגמה היה הדגם המפואר אבל בלי החישוקים.. איפה הם?? יגיעו עוד יום יומיים.. בכל מקרה צמיגים בקוטר 15" מאוד קטנים על המרכב. הדגם "המפואר" מגיע עם צמיגים בקוטר 16". חבל שהביאו ארצה את הדגם עם הגריל בעל המסגרת השחורה - פשוט גורם לה להיות עוד יותר זולה.

עיצוב הדשבורד והשעונים זהה לזה של ה XV והפורסטר. פשוט ונוח. אין ידיות, ואין כפתורים.. אפילו הריו שלי מרגישה יותר מהודרת!! מצאתי שם מע' מולטימידיה מכוערת רצח - לדעתי הרדיו המקורי יוסיף קצת "אווירה" לחגיגה.

מה שעצבן אותי וצד את עיניי לרעה זה חיפוי/מכסה כפתורי השליטה במערכת השמע - הצבע שלו לא דומה לצבע הצד השני המקורי שמגיע מהמפעל, וישר קלטתי שההתקנה של כפתורי השליטה נעשית בארץ, והמכסה לקוח מהגרסה המפוארת בעלת גוון פנימי אחר!!

אבל לא הכל גרוע- החומרים טובים יחסית, רכים ונראים טוב. והמרווח הפנימי פשוט מצויין, ואני ממש לא גמדי בממדים.

נראה איך יהיו המכירות היות ובשלב כמות הרכבים מצומצמת ולא נראה לי שימכרו הרבה ללסינג.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אל תנהג בפרארי בחיים שלך.

אם זה מה שאתה חווה ממשפחתומטית אלפששמאות, בפרארי תקבל שבץ והתקף לב משולבים, במקום.

להנות מנהיגה אפשר גם בדייהו לנוס 1500 אוטומטית. הכל עניין של גישה.

למה זה טוב?

בוא נראה את ה1.6 הזה:

114 כוחות סוס ב 5.6K

15.3 קג"מ ב4K

לצערי אני לא מצליח למצוא את העקומת מומנט שלו , אבל לא נראה לי שזה 13 קג"מ ב2K סל"ד והעקומה פשוט משתטחת עד 4K.

לעומת מנוע קטן עם טורבו , שנותן אחלה תפוקה מהתחלה.

איך זה מזיז בדיוק לקהל היעד של המכונית? מי שקונה את הרכבים האלה, זה אנשים שקודם כל מעניינת אותם אמינות, אחר כך שוק, אחר כך צריכת דלק, ובמקום האחרון שהמושבים לא ישברו את הגב בנסיעה למשפחה במושב נווה חרציצים או פקק בכביש החוף.

עקומת מומנט זה לא משהו שנמצא בסדר העדיפויות שלהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מעט די ומאוחר מדי.

פשוט עיתוי אומלל, אילו הייתה מגיעה לארץ לפני כשנתיים עוד הייתה יכולה להימכר בכמויות סבירות, כעת אין לה שמץ של סיכוי מול המתחרות החדשות שיגיעו בחודשים הקרובים לארץ.

הסיכוי היחיד הוא מכירות ערות לליסינג, אם היבואן יוכל להעניק הנחה גדולה יותר מיבואנים אחרים.

ללקוח הפרטי אני כבר צופה את ההנחות והמבצעים של סובארו מגיעים, אבל גם לא יעזור, רק יחזיק את הראש של יבואן סובארו החדש מעל המים לעוד קצת זמן.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מיישרת קו ל- 127K (עיניים גדולות של היבואן).

סלון משעמם, עיצוב משעמם וחבל.

אני מסכים עם הסקר וזוכר לאימפרזה שלי חסד נעורים !

מנוע שני ליטר ומחיר שפוי היו יותר אטרקטיביים.

בנוגע למזדה 3 מנוע 2 ליטר, חבל שקיבלה תמחור הזוי, במחיר הנכון הייתה נמכרת יפה.

מחיר נכון = 132K, בדיוק 5K מעל ה- 1.6.

בשנות התשעים זה היה ההבדל בין הגרסאות.

איזה נוסטלגיה :-P

פורסם

too little, too late.

איפה שהמתחרות מחדשות אין-סוף ומפנקות עם שלל כפתורים ואותיות בלועזית - האימפרזה הזאת לוקחת אותך אחורה.

הרבה אחורה.

היא נראית ומרגישה כמו מה שהיה צריך לצאת במקום הB3 1.5 המקורית.

מספיק שיוניון יציעו מפרט קצת יותר טוב בקורולה החדשה ובאותו מחיר - הם פשוט יקברו את האימפרזה הזאת מתחת לאדמה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני חושב שרבים פה לא מעריכים מספיק את הסוברו.

מלבד האימנות של הרכב הזה, מבחינת אחיזה והתנהגות כביש זה אחד הרכבים הכי טובים בקטגוריה.

אם הוא אותה רמה או יותר מהאיפרזות הישנות יותר אני יכול להעיד בתור בעלים של אימפרזה כי נחלצתי ממצבים מסוכנים

בזכות התנהגות הרכב ומצבים שבהם רכב אחר כבר היה מתהפך כמה פעמים.

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

גם אני הייתי נוכח במסיבת העתונאים בה הושקה המכונית, ביחד עם ידידינו 'צביקה פיק', 'קרמבו', מאור ברכה ואיש הסובארו הידוע בכינויו 'סימפלי נאטס', שהזמין אותי להצטרף אליו.

זו היתה השקה די עגומה, ניצוצות לא עפו באויר. בשלב די מוקדם, לאחר 4 שאלות, החליט היחצ"ן(רני רהב) שהספיק לו, נשאלו מספיק שאלות ומי שרוצה מוזמן לגשת לאורן חסון(מנכ"ל יפנאוטו) ולברר את שברצונו לדעת.

אז ראשית, בעניין אימפרזות חמות, ל-WRX הבאה, שתוצג בתערוכת LA בנובמבר, לא תהיה תקינה אירופית, מה שמקטין עד מאוד את סיכוייה להגיע לארץ. מקטין, אך לא מבטל.

שנית, כפי שנכתב מעלי, המבחר המוצע בארץ צנוע, שלא לומר עלוב. אנשי יפנאוטו דיברו על רצונם למכור לשוק הפרטי, המוסדי וכל מי שרק ירצה, אך לשוק הפרטי האימפרזה כעסקה, ללא מגוון גרסאות ובמחיר פרו-ליסינגי-תואם מתחרות, אינה אטרקטיבית באופן מיוחד. הם התגאו בכך שהמכונית נמצאת בקבוצת זיהום 3. מדוע זה לא מתבטא במחיר?

5 אימפרזות, כולן מדגם הסדאן, קיבלו את פנינו באתר ההשקה. מכוניות סולידיות, לא מציקות לעין אך גם לא מענינות במיוחד. יותר מעוצבות מהקורולה הנוכחית או מהאימפרזה(B3) סדאן, אך נעדרות טאץ' אלגנטי מיוחד, דוגמת זה של לגאסי(B4) הקודמת, לדוגמה. כששאלתי את אורן חסון בתחילת האירוע היכן ההצ'באק, ענה כי היה עליו לבחור ולהתמקד בגרסת מרכב אחת מבין השתיים והוא העדיף את הסדאן, הפופולרית יותר.

מאידך, חסון דיבר על השאיפה למכור עד סוף השנה לא פחות מ-1500 מכוניות(ו-3000 מכוניות בשנה הבאה, המלאה). כלום לא היה מקום לייבא כמה מאות יחידות של הצ'באק בתוך הכמות הזו? ככה פונים לשוק הפרטי?

אישית, אני מעריך מאוד את מוצרי סובארו ואת האינטגריטי ההנדסי שלהם. יש לי אפילו פינה חמה בלב לאימפרזה, לאחר 5 שנים ו-134,000 ק"מ אמינים ומהנים עם אחת. האימפרזה החדשה, לפחות בגרסה המקומית, היא מכונית פשוטה וסולידית, אך יש גם מספיק לקוחות למכוניות כאלו. יפנאוטו יכלו לצאת גדולים אם היו מרימים את הכפפה ומציעים את המשפחתית החדשה שלהם במחיר אנטי-קרטליסטי של 110 או 115 אלף שקלים, במספר גרסאות. מכוונים לשוק הפרטי ומסייעים לשמירה על שוק יד שנייה איכותי. כמו ב'אימפרזה של פעם', להגדרתם.

ההימור שלהם על אפיק הליסינג הוא בעייתי. ימים - ומתחרות חדשות - יעידו אם צדקו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לפי דעתי בקשר לעיצוב מדובר בעיצוב די נאה. אמנם סולידי ולא מפתיע, אפילו קצת מיושן... אבל די נאה. אין כאן יותר מדי מאמץ וזה בסדר, יש אנשים שאוהבים ומעדיפים ככה. פשוט. (עיצוב כמו של הI35 יכול להיראות בפני רבים כמתאמץ מדי).

מבפנים קצת מאכזב לגלות רכב עירום עם עיצוב כ"כ מיושן שאפילו ליד המאזדה 3 הנוכחית והקרוז שהוצגו אי שם בתחילת 2009 היא נראית לא עדכנית. דווקא מהתמונות ואם נסתכל בXV (המבוססת על האימפרזה) נגלה שתא הנוסעים די איכותי מבחינת חומרים וגימור, אבל עדיין משהו שם מרגיש מפוספס.

דווקא המנוע נשמע לי סביר. אמנם לא מתהדר בביצועים וגמישות, אבל דרגת הזיהום נמוכה מאוד ונתוני צריכת הדלק מבטיחים הרבה. אני מאמין שבעקבות זאת שמדובר בסובארו, מותג יפני, בעל מוניטין אמינות טוב, והעובדה שהיא מצוידת במנוע 1.6 כמו שאוהבים אצלנו, יהיה לה מספר נחמד של רוכשים בארצנו הקטנה. השאלה שלי באמת - איך היא, כמכונית, תתחרה בקורולה וב-3 החדשות שצפויות להגיע בקרוב? לפי מה שנראה הן יאכלו אותה בלי מלח. בקאמבק היפני בתחום המשפחתיות, לא נראה לי שסובארו תהיה שחקנית מרכזית. לפחות לא במחיר הזה.

כפי שנאמר כאן כבר, היא הייתה צריכה לנחות בארץ מזמן כדי להימכר בכמויות יפות, עכשיו זה קצת {הרבה} מאוחר.

פורסם

סובארו עם שתי בעיות

אחת; שלפני שנים החליטו למצב עצמם מרכבים עממיים לרכבים ברף גבוה

חלק מהתהליך הפסקת יבוא רכבים פשוטים כדוגמת הגסטי והטנדר

דבר שני שהיום לטויוטה יש יד בסובארו ולא בטוח שתאפשר לסובארו

ישראל להביא לארץ רכבים שיכולים להתחרות בדגמי טויוטה הקטנים בעיקר

פורסם

יותר מעוצבות מהקורולה הנוכחית או מהאימפרזה(B3) סדאן, אך נעדרות טאץ' אלגנטי מיוחד, דוגמת זה של לגאסי(B4) הקודמת, לדוגמה.

הלגאסי הקודמת היתה תאונה של מחלקת העיצוב שלהם.

בטעות יצא להם עיצוב ממש מוצלח.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

תמיד רואים אותם תגובות מהנערים: "עיצוב משעמם", "אוטו משעמם". תקנו איביזה 2003 ותעזבו אותנו בשקט.

האוטו הזה יבחן ב: האם פתרו את בעיית הביצועים וצריכת הדלק ? הגדילו את המרחב הפנימי ותא מטען ? שמרו על נוחות הנסיעה המצויינת ? איך היא כחבילה לנהג המשפחתי מול המתחרות המצויינות מקוריאה והמוכחות מיפן ?

פורסם
אה כן, ונחש מה? הסוניק נמכרת במחיר נמוך מהמחיר המתוכנן של האימפרזה החדשה, לדעתי האישית נראת יותר טוב ובכלליות נראת לי תמורה יותר טובה למחיר.

אל תשווה ביניהן. הסוניק היא בעצם תת-משפחתית (כמו אקסנט, פיג'ו 301, קיה ריו וכו'), כלומר, סופר-מיני סדאן עם תא מטען גדול.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

צריך לזכור את המגבלות.

מדובר באוטו בן שנתיים וחצי, שלא היה חדשני מבחינה עיצובית כבר ביום שהוצג.

מדובר ביצרן, שהיבואן המקומי הישראלי זה הדבר האחרון בסדר העדיפויות שמעניין אוטו. להבדיל מדלק מוטורס שנהנת מתמיכה מלאה של היצרן (ולפעיתים אפילו תיעדוף ע"פ מדינות אחרות, ע"ע השקת המאזדה 3), יפנאוטו סובלת מאי-תמיכה פומבית.

סובארו היא מכונית יקרה מאוד ליבואן. כדי לשמור על מתח רווחים סביר הוא צריך לבחור אחת משתי טקטיקות:

מחיר גבוה (ע"ע פורסטר, XV) או אבזור דל. באימפרזה לא הייתה בחירה, והמחיר הגבוה מצטרף לרשימת אבזור דלה. מה שאפשר לחסוך ביבוא ולהתקין בארץ (מע' שמע, חישוקים וכו') יותקן בהתקנה מקומית.

האימפרזה לה זכינו זו לא האימפרזה אליה התכוון היצרן. עיון זריז באתר של סובארו יפן או סובארו אוסטרליה, מלמד שהאימפרזה נולדה להיות מכונית כפולת ליטרים וכפולת הנעה, עם אבזור ממוצע ואבזור בטיחותי מעל הממוצע (עם מע' ה eyesight).

בהקשר המקומי, קשה לי לראות את המכונית הזו מצליחה. ייתכן ויפנאוטו יהנו מבור זמני במלאים של הקורולות או ה3.

זה ממש לא קשור לכן או לא מגדש טורבו. לזה אין באמת משמעות.

זה קשור לשילוב של השקה עצובה, עם מכונית שכבר אינה חדשה, ללא בשורה עיצובית, טכנולוגית או שימושית, והכל מתומחר במחיר גבוה.

פורסם
להנות מנהיגה אפשר גם בדייהו לנוס 1500 אוטומטית. הכל עניין של גישה.

.

אם נעזוב בצד התפלפלויות פסיכולוגיות, זה לא עניין של גישה, זה עניין של נסיון.

להגיד שאימפרזה 1600 סמ״ק מהנה בטירוף ויש לה סאונד טוב זה משהו שאני אצפה רק ממישהו שאו לא נהג ברכב מעולם או שהרכב היחיד שנהג בו זו אותה אימפרזה ולכן אין לו אינדיקציה אחרת.

ולעניין הסובארו, מעבר לחסד נעורים שיש למותג אין לו היום מה להציע ללקוח הפרטי למעט הנעה כפולה שנחשבת למצויינת.

סובארו היא סוג של מקבילה של מוטורולה, כל עוד לא היתה לה תחרות רצינית היא היתה בטופ, ואז הגיעו המתחרות והראו שהן יודעות לא פחות טוב וברוב המקרים אפילו טוב יותר.

עצם החזרה לשם אימפרזה מעידה על כשלון ה-B3 יותר מכל, השאלה היא כמה הספין התדמיתי הזה יעבוד על הלקוחות וכמה מאותם בני 25 ומעלה מהסקר באמת ילכו וירכשו סובארו.

אני מהמר שלא הרבה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא חושב שתהיה לחברה בעיה מיוחדת למכור את 3000 המכוניות שהוקצבו לשוק הישראלי בשנה הקרובה.

הסובארו הראשונה בה נסעתי כנוסע היתה ff1 סטיישן משנת 1971 או 1972 שנקנתה כחדשה אז. (היה זה הרכב הראשון בו נסעתי כשהניילונים עדיין היו על המושבים הייתי אז דרדק בכתה א')

את החבר הזה פגשתי לאחרונה לפי מס' חודשים אחרי שלא ראיתי אותו מאז היינו בכתה ב'.

מאחר שיחסינו אז התמקדו בשותפות בהסעה לבית ספר, השיחה גלשה מהר מאד לפן המוטורי והזכרתי לאב שאני זוכר את מכוניתו הראשונה כעולה חדש בישראל (הסובארו המדוברת) הוא אמר לי שהמכונית ההיא זכורה לו מאד לטובה, ולכן בגיל קרוב ל-80 כשהחליט לקנות מכונית חדשה בפעם האחרונה (כנראה) החליט "לחזור לשורשים" וקנה סובארו. אני חושב שיש לא מעט אנשים כמותו שיחזרו לקנות סובארו ולו רק בשל הזכרונות הטובות שיש להם מהרכב.

(למרות שכשהם קנו את הרכב לפני שנות דור כשלא היה קרטל בשוק הרכב הוא עלה קרוב לחצי(!) מהמתחרות האירופיות המקבילות, ולכן לא פלא שבשיא הפופולאריות סובארו הגיעה לנתח שוק של 37.3% (!))

כן - אני חושב שיפנאוטו מפספסים הזדמנות לחזור להיות שחקן משמעותי בשוק הישראלי. עם תמחור נמוך ב-10%-15% הרכב היה יכול להיות להיט.

מצד שני - ממילא יש להם כמות מאד מצומצמת לשיווק - אז אין סיבה להתאמץ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...