Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים

אני כבר מספר חודשים מתחבט בשאלה איזה אוטו לקנות בכלל - ולאחר שנסגרתי על פולו באזור שנת 2011

עלתה לי אפשרות נוספת שהיא הריו

בגדול זו שאלת עדיפות ולכן אני פונה לחכמת ההמונים - או למומחי הפורומים כאן שסביר להניח מבינים עניין

מה עדיף פולו 1.2 TSI יד שניה 2011 שככל הנראה מחירה יעמוד על 80,000

או KIA RIO 5 דלתות LX 2013 חדשה כאשר אני קונה אותה דרך לינסינג אך נרשמת שיד ראשונה הוא פרטי

ואני הופך להיות יד שניה בכ-93,000

אני מודע להיות הפולו אוטו בעל ביצועים טובים הרבה יותר

אך על הפרק עומד חדש מול ישן וכידוע קיה מקנה 7 שנות אחריות

בתודה מראש לכל העונים - אשמח לתגובות , לכל תגובה שתעזור לי להחליט

פורסם

לקחתי את הריו ביום שלישי לנסיעת מבחן (ועוד במקרה שלי ריו ידנית 1.25 חדשה)

ההתלבטות שלי היתה בין הריו לבין הסוויפט (מדובר על אותו נפח מנוע).

נכון שהאוטו מרווח, מאובזר ונראה ממש טוב, אבל (והנה מגיע האבל) האוטו הרגיש לי עגלתי, הוא ממש כבד. יש לי תחושה שהיבואן מנסה להיפטר מהמלאי שיש לו רק כדי שאנשים יקנו את הרכב.

האלטו ידנית 2010 שהיתה לי הרגישה סוסת עבודה ליד הריו. ההילוך הרביעי פשוט לא עבד, שיוט נטו.

לגבי הפולו אין לי נסיון, אך אני סבור ומאמין שמנוע TSI יתן תפוקה גדולה יותר מאשר המנוע העייף של הריו, אולי בגלל שהאוטו שוקל כל כך הרבה.

פורסם

אתה מבין שrio 1.2 ו rio 1.4 זה לא אותו דבר?

ה-RIO מאובזרת יותר, מרווחת יותר וזולה יותר לאחזקה מבחינת חלקים. ככל הנראה גם תצפה לאמינות גבוהה יותר.

הפולו נחשבת ליוקרתית למרות האבזור הנחות. מבחינת שמירת ערך כנראה היא תהיה עדיפה כיוון שאין הצפה של יוצאות ליסינג. המנוע TSI בשילוב גיר DSG הוא מצויין, זריז וחסכוני בדלק, אבל כאן מגיע האבל. וזה חתיכת אבל. בהתחשב בתלונות על הגיר הזה והעובדה שהרכב יצא מאחריות ויבואן שלא עומד מאחורי כלום. אתה בטוח שאתה רוצה פולו?

פורסם
לקחתי את הריו ביום שלישי לנסיעת מבחן (ועוד במקרה שלי ריו ידנית 1.25 חדשה)

ההתלבטות שלי היתה בין הריו לבין הסוויפט (מדובר על אותו נפח מנוע).

נכון שהאוטו מרווח, מאובזר ונראה ממש טוב, אבל (והנה מגיע האבל) האוטו הרגיש לי עגלתי, הוא ממש כבד. יש לי תחושה שהיבואן מנסה להיפטר מהמלאי שיש לו רק כדי שאנשים יקנו את הרכב.

האלטו ידנית 2010 שהיתה לי הרגישה סוסת עבודה ליד הריו. ההילוך הרביעי פשוט לא עבד, שיוט נטו.

לגבי הפולו אין לי נסיון, אך אני סבור ומאמין שמנוע TSI יתן תפוקה גדולה יותר מאשר המנוע העייף של הריו, אולי בגלל שהאוטו שוקל כל כך הרבה.

רשמתי לך כבר לא פעם אחת, בתור אחד שיש לו ״קצת״ יותר נסיון ממך על הריו, ולא נסיעת מבחן של כמה דקות, אני יכול להבטיח לך שהוא אומנם לא טיל בליסטי, אבל רחוק מהתיאורים המוגזמים של עגלה מוחלטת.

לדוגמא: אני נוהג מאוד(!) רגוע ולרוב אני בצד היותר מהיר בקצב התנועה סביבי.

אגב - אם לא נהגת על ניסאן טידה לא נהגת על עגלה מימך, מנוע 1.6 שמרגיש כמו 1.0 במקרה הטוב.

פותח השרשור - אני בחרתי בריו ואם הייתי צריך לבחור שוב הייתי עושה את אותה בחירה, נכון, יש לו חסרונות, אבל בחבילה כוללת הוא יותר כדאי.

פורסם

הייתי מעדיף את הרעו,אם אתה לו.ח רכב שחור או כחול אתה מקבל סלון בז,יותר נעים מהפולו והוא ניראה עדכני יותר.

מאחור שתיהם מרווחים,אך לריו יותר אחריות,השילוב של המנוע וגיר עדיפים בפולו,אבל באמת יש הרבה תלונות לגבי ה dsg.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע אם במצב הנוכחי רכישה של רכב מקונצרן וואג זה מעשה חכם כל כך, מנועים וגירים שמוחלפים בקצב של ישראלי מצוי שמפצח גרעינים במשחק כדורגל

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
רשמתי לך כבר לא פעם אחת, בתור אחד שיש לו ״קצת״ יותר נסיון ממך על הריו, ולא נסיעת מבחן של כמה דקות, אני יכול להבטיח לך שהוא אומנם לא טיל בליסטי, אבל רחוק מהתיאורים המוגזמים של עגלה מוחלטת.

לדוגמא: אני נוהג מאוד(!) רגוע ולרוב אני בצד היותר מהיר בקצב התנועה סביבי.

אגב - אם לא נהגת על ניסאן טידה לא נהגת על עגלה מימך, מנוע 1.6 שמרגיש כמו 1.0 במקרה הטוב.

פותח השרשור - אני בחרתי בריו ואם הייתי צריך לבחור שוב הייתי עושה את אותה בחירה, נכון, יש לו חסרונות, אבל בחבילה כוללת הוא יותר כדאי.

אני לא מבין מה אתה נעלב יותר מדי, זאת היתה התחושה שלי אחרי נסיעת מבחן ברכב. גם אבא שלי עם קצת יותר נסיון ממני אמר את אותו הדבר וגם הוא לקח את הרכב לנסיעת מבחן. המנוע של ה-1.2 מרגיש קטן מדי למימדי הרכב.

פורסם

אני לא נהגתי על הריו, לכן אדבר לזכות הפולו בלבד.

פולו TSI שנת 2011 ייהנה מאחריות "רצון טוב" במשך שנת 2013. כמובן יש לשים לב שהרכב טופל במוסך יבואן במהלך שנות אחריות ואין לו חריגת קילומטראז' (עד 30,000).

בקשר לגיר.היצרן נותן 5 שנים ( או 150,000 ק"מ) אחריות על הגיר, זאת בנוסף לתיקונים היזומים הכוללים:

א. עדכוני תכנה רלוונטיים.

ב. החלפת מצמדים למחוזקים המותאמים לאקלים הישראלי.

ג. החלפת מוח גיר לאחד משופר.

ד. הרכבת דסקית מרווח לטורבו.

ה. החלפת מותחנים הידראוליים במנוע למשופרים.

לכן, אם אתה רוכש פולו 2011 פשוט תוודא שהרכב הספציפי שאתה רוכש עבר את כל השדרוגים !

הפולו שלי נרכשה בשנת 2011 ועברה את כל השדרוגים. לדעתי זה רכב נפלא אם שומרים עליו כמו שצריך- מומלץ ביותר ! :-D

זמין 8)

פורסם

30K ב3 שנים?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני לא מבין מה אתה נעלב יותר מדי, זאת היתה התחושה שלי אחרי נסיעת מבחן ברכב. גם אבא שלי עם קצת יותר נסיון ממני אמר את אותו הדבר וגם הוא לקח את הרכב לנסיעת מבחן. המנוע של ה-1.2 מרגיש קטן מדי למימדי הרכב.

ראית אותי נעלב? סך הכול אני אומר שחבל להטעות, בהצלחה ברכישה.

ואיפה יש פה קשר לניסיון? מסביר לך בנאדם שיש לו את הרכב ונסע איתו כמה אלפי קילומטרים ולא כמה דקות במבחן שמה שאתה מתאר לא נכון, זה או שאתה סתם מגזים בפראות או שיש ברכב מבחן משהו לא תקין.

ותאמין לי שאני מציין את זה סך הכול לטובת הכלל.

אם איפשהו חשבת לרגע שנעלבתי אתה יכול להירגע, אני לא, סך הכול באתי בכוונה לעזור לך, כמו שעשיתי בשרשורים שפתחת לגבי רכישת הרכב.

פורסם

אפתח בגילוי נאות,לא נהגתי על אף אחד מהרכבים.

על הנייר הפולו אמור להיות מרשים יותר בנהיגה ופחות מרשים באבזור,אבל לאור כל השרשורים האחרונים על מוצרי החברה(vag) הייתי מעדיף ראש שקט עם אחריות 3+4 מאשר "רצון טוב" שהוא מושג ערטילאי ולך תדע אם כאשר תהיה בעיה יתקנו או יתנערו.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
30K ב3 שנים?

למה 3 ?

בשנתיים.

הרכב צריך להגיע לשנה השלישית (אחריות רצון טוב) עם מקסימום 30K על השעון. זה אומר נסועה ממוצעת של 15K שנתי- סביר ! :wink:

זמין 8)

פורסם
למה 3 ?

בשנתיים.

הרכב צריך להגיע לשנה השלישית (אחריות רצון טוב) עם מקסימום 30K על השעון. זה אומר נסועה ממוצעת של 15K שנתי- סביר ! :wink:

מזל שלא קניתי vag, אני בשנה ושלושה חודשים על 28k...:oops:

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

זה סביר אבל ללא מאט זה בעייתי,אני שנתיים ו 32K.:oops:

פורסם
זה סביר אבל ללא מאט זה בעייתי,אני שנתיים ו 32K.:oops:

אתם מדברים , רכב בן 6 חודשים ועם 46K :evil: :evil:

לעניין: גם אני ללא ניסיון של שני הרכבים בנהיגה אבל אולי על הנייר הפולו פחות מרשימה מבחינת אבזור אבל אין כמו תחושה של בנייה והנדסה גרמנית+מנוע זריז ואנרגטי מאד , ולמיטב זכרוני DSG7 עבר שדרוג גדול מהדגם הקודם שלו {DSG6} וכעת כבר פחות ופחות בעיות קלאצ'ים וכדומה

• תוכן חדש...