Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

אחרי שנים עם מאזדה 3 שאני מאוד אוהבת מכל בחינה, אני עוברת חברה ולכן גם צריכה לבחור רכב חדש מהליסינג שילך איתי ל-3 השנים הבאות.

האפשרויות הן כאלה:

ב-3000 ש"ח לחודש - מאזדה 2, מאזדה2 סדאן, יונדאי i25

ב-3500 ש"ח לחודש - פורד פוקוס\סטיישן\האצ'באק, יונדאי i35 .

יש גם רכבי מנהלים ב-4500 אבל יקר לי מדי.

אני נוהגת די הרבה, בתוך ומחוץ לעיר.

גרים במרכז ופעם בחודש לפחות אנחנו עולים לגולן לבקר משפחה, ובכלל אני אחת שמסתובבת ולא נוהגת רק לעבודה ובחזרה. בגלל זה חשוב לי שהרכב יהיה נוח לנסיעות ארוכות, מושב כיפי.

אין לנו ילדים וגם בדרך כלל אני נוהגת לבד או עם הבן זוג, אבל יש לנו כלב מאוד גדול שמתאפסן במושב האחורי, אז גם הגודל משחק כאן תפקיד.

גם את תא המטען אנחנו נוהגים לא מעט פעמים לפוצץ עד אפס מקום.

ודבר אחרון - הדלק חופשי, אז לא מעניין אותי חסכון בדלק - אבל כן יעצבן אותי צורך בתדלוקים חוזרים ונשנים בגלל מיכל קטן מדי.

פחות חשוב לי שיהיה "פאנסי" או עם מליון אופציות. ואנחנו גם בתקופה של חסכון לדירה, אז אשמח לשלם כמה שפחות, במיוחד על רכב שהוא לא שלי.

שאלתי היא: האם הפורד פוקוס שווה את תוספת ה-500 ש"ח לחודש או שחבל על הכסף?

אם לוקחים מהקבוצה הראשונה - על איזה דגם מהנ"ל הייתם ממליצים? מה אומרים על המאזדה2 סדאן?

בכלל, אני מחפשת משהו שיהיה הכי קרוב למאזדה3 שאני מכירה ואוהבת.

תודה רבה לכולם! אשמח לכל היתרונות\חסרונות\דעות שתוכלו לתת לי :)

פורסם

אולי זאת השעה, אבל משהו פה לא כ"כ מסתדר לי.

3000x36=108,000 שזה יותר מ20 אלף מערכה של המזדה.

את בטוחה שלא התבלבלת במספרים, או שאני מפספס פה משהו?

פורסם

אני כבר לא זןכרת איך זה בעולם הליסינג, הייתי על שכירות בשנים האחרונות..

2960 ליתר דיוק :-)

זה מה שרשום שחור על גבי לבן.

מה שכן אין הגבלה של דלקן, רק של 30 אלף קילומטר בשנה שאין מצב שאעבור.

אם אני קונה רכב בעצמי אני לא מקבלת החזרי נסיעות.

פורסם

אני אישית ממליץ לך על הפוקוס מכמה סיבות:

1. 500ש"ח זה לדעתי לא סכום משמעותי כל כך כדי לשדרג מרכב שנחשב רכב עירוני לרכב משפחתי.

2. לדעתי האישית הרכה יותר נעים ונוח לנהוג מחוץ לעיר ברכב גדול מאשר ברכב עירוני.

3. בטיחות - לנהוג בעיר עם רכב עירוני קטן זה בסדר גמור, אך מחוץ לעיר - במקרה תאונה (לא עלינו) את בבעיה.

מניסיון אישי - נכנסה בי משאית מאחור במהירות של כ-80 קמ"ש - הוא פשוט לא שם לב שאנחנו עומדים בפקק.

הייתי עם בני הקטן מאחור. במקרה שלי הייתי עם רכב מסחרי.

במקרה דומה עם רכב עירוני קטן ופגיעת משאית אפילו במהירות של 40 קמ"ש - וכל מי שיושב מאחור כבר לא יהיה איתנו.

פורסם

יש הבדלים מאוד מהותיים בין המשפחתיות ״האמיתיות״ כמו הפוקוס וה-i35 לבין המשפחתיות ה״זולות״ כמו המאזדה 2 סדאן וה-i35. השאלה היא האם ההבדל הזה רלוונטי עבורך?

למשפחתיות הגדולות יותר יש מושב אחורי מרווח ובעיקר רחב יותר, יש מנוע חזק יותר וביצועים טובים יותר. האם זה שווה 500₪ יותר בחודש? ההחלטה כולה שלך.

בכל מקרה, הגיע הזמן לנפץ את מיתוס הפורד פוקוס. היא משפחתית ממש לא מוצלחת במיוחד והנהג הממוצע יהנה הרבה יותר מהיתרונות של ה-i35 או הג׳טה על פני הפוקוס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
יש הבדלים מאוד מהותיים בין המשפחתיות ״האמיתיות״ כמו הפוקוס וה-i35 לבין המשפחתיות ה״זולות״ כמו המאזדה 2 סדאן וה-i35. השאלה היא האם ההבדל הזה רלוונטי עבורך?

למשפחתיות הגדולות יותר יש מושב אחורי מרווח ובעיקר רחב יותר, יש מנוע חזק יותר וביצועים טובים יותר. האם זה שווה 500₪ יותר בחודש? ההחלטה כולה שלך.

בכל מקרה, הגיע הזמן לנפץ את מיתוס הפורד פוקוס. היא משפחתית ממש לא מוצלחת במיוחד והנהג הממוצע יהנה הרבה יותר מהיתרונות של ה-i35 או הג׳טה על פני הפוקוס.

למה הפוקוס לא מוצלחת? הפתעת אותי האמת עכשיו

פורסם

מררוח פנים מצומצם שמזכיר סופר-מיני ולא משפחתית של שנת 2013, גיר רובוטי לא מוצלח, ביצועים עצלים בגרסת ה-1.6 ליטר הנפוצה, הרבה ״פאקים בהנדסת האנוש (למה אין בבקרת האקלים מצב dual?) ועוד.

אבל מה - יש לה התנהגות כביש טובה. נו, כאילו כל אחד שם את הילדים שלו בסל-קל ויוצא להתגרזן בנס הרים או לנסוע 140 קמ״ש בכביש החוף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

aino - זה ליסינג תפעולי. היא לא רוכשת את הרכב.

ב-3000 ש"ח שיורדים מהברוטו היא מקבלת גם אחזקה, דלק, ביטוח וטסט.

הרכב המוצלח ביותר בין כל מה שהצעת כאן הוא ה-I35.

את לא באמת צריכה אותו וכמובן שיכולה להסתפק באחת הקטנות יותר, אבל אם את יכולה להרשות לעצמך להוסיף עוד 500 ש"ח - אז לכי על זה.

פורסם

^

+1

לא מחשבים ליסינג תפעולי לפי חישוב נקי של עלות כפול 3 שנים, הרי רוב הערך האמיתי של רכב מהעבודה זה דלק ושקט נפשי ולא הערך של הרכב....

ולשאלתך - בינינו, אנחנו לא גרים בצרפת ולא בגרמניה, ובכבישי ארצנו הקטנטונת אין כזה הבדל בביצועים בין כל הרכבים שרשמת.

לכן הדבר היחידי זה הנוחות. מבחינת מרחב פנימי כל הרכבים צריכים להספיק לזוג+ כלב. המרחב הפנימי של מאזדה 2 סדאן מן הסתם יותר קטן מהמאזדה 3 אבל במושבם הקדמיים בהחלט יש הרגשה של משפחתית.

לי באופן אישי היונדאי ממש לא נוחה (כסאות מאבן). אם אין תכנון להרחבת התא המשפתי ב3 שנים הקרובות, ממליץ על הפוקוס.

פורסם
מררוח פנים מצומצם שמזכיר סופר-מיני ולא משפחתית של שנת 2013, גיר רובוטי לא מוצלח, ביצועים עצלים בגרסת ה-1.6 ליטר הנפוצה, הרבה ״פאקים בהנדסת האנוש (למה אין בבקרת האקלים מצב dual?) ועוד.

אבל מה - יש לה התנהגות כביש טובה. נו, כאילו כל אחד שם את הילדים שלו בסל-קל ויוצא להתגרזן בנס הרים או לנסוע 140 קמ״ש בכביש החוף.

אחרי כחצי שנה עם הפוקוס, אתן את דבריי בקצרה. ברשותך :wink:

לחיוב:

- רמת איבזור גבוה מהמתחרות, גם בגרסת הבסיס ("טרנד") - יש דיבורית BT מקורית, יש קרוז קונטרול, יש מערכת שמע של SONY (במאובזרות) שהיא בהחלט לא רע באיכות השמע שלה - ואיתה מגיעים גם קומפוננט בדלתות האחוריות ורמקול סנטר.

- מושבים תומכים ונוחים למדי (לפחות ב"ספורט" וב"טיטניום").

- נוחות נסיעה טובה עד מאוד. הפוקוס אינה מתרשמת במיוחד מכבישי ארצנו השבורים / סדוקים ומצולקים (ובמפתיע, גם ה-ST [על חישוקי 18'] מצליחה לשמור על נוחות נסיעה מאוד מרשימה - בהתחשב בעובדה שהיא קשיחה יותר ונועלת צמיגים צנועי חתך).

- בידוד רעשים טוב להפליא. הפוקוס היא מקום שקט ונעים לשהות בו בנסיעה מנהלתית (גם במהירויות מעט גבוהות מהממוצע).

- בכל הקשור לדינמיות היא מעל כולן - היגוי חד, מהיר וקצר. בלמים עם נשיכה ראויה כבר בתחילת מהלך הדוושה (שומרים על נשיכה מרשימה ולא נתקלתי במצב בו הורגשה דעיכה מהותית). נדמה כי מי שתיכנן את הפוקוס, טרח לנהוג בה - עד שיעלה חיוך על פניו (למרות שה-MK2 מעט טובה יותר). גם נהג "סטנדרטי" מן המניין - ירגיש שיש בה משהו מעבר לאותן תחושות שמעבירות VAGיות / יפניות / קוריאניות.

- הפוקוס מכונית נאה להפליא בוורסיות ה-5 דלת' והטורר (סטיישן).

לשלילה:

- הנדסת האנוש שלה לא ברורה. אם בפן הנהיגתי היה נדמה כי באמת טרחו, נהגו והשקיעו - נראה כי בכל הקשור לתכנון הפנים / הנדסת האנוש, הם פשוט נרדמו. הפוקוס (בעיקר בגרסאות המאובזרות - "ספורט", "טיטניום" וה-ST) עמוסת כפתורים. הר"ד המשודרג (SONY) מצריך התרגלות אליו, הוא לא הכי נוח לשימוש (לכוון ולשמור תחנות רדיו - עניין מציק ומטריד עד כאב ראש) וגם הוא עמוס כפתורים - שלאו דווקא מסודרים בצורה הכי הגיונית (למה לעזאזל כפתור ה-MUTE נמצא בצידו הימני, הרחק מהנהג?!). כנ"ל בקרת האקלים - לא ברור לי מדוע היה קשה לעשות כפתור ל-DUAL (כמו ב-VAGיות). למה לעזאזל צריך לתת לחיצה ארוכה (מ א ו ד) על כפתור כדי שזה יקרה? למה לעזאזל בכל פעם שאני נכנס לרכב היא אוטומטית על מצב MONO?! למה לעזאזל יש AC ו-AC MAX? תשאירו את השטויות האלה אצל האמריקאים, הם מתים על זה. אתם גרמנים, גאד דאמ איט! :shock:

- מרחב הפנים שלה הוא לא משהו לרוץ ולספר עליו לחבר'ה. היא נופלת מה-VAGיות באופן מהותי בכל הקשור למרחב רגליים וראש מקדימה ומאחורה. יש הטוענים שמאחורה - ניתן להושיב שלושה וזה יהיה סביל (בניגוד לשאר המתחרות) - בזכות הרוחב הכללי העדיף שלה. לא ניסיתי, לא אנסה וגם לא אדע, כך שלא אוכל לספר לכם עד כמה סביל ולא נוראי זה. פשוט לא מטריד אותי.

- שנת 2013 ואין אפשרות לבטל כריות אוויר נוסע קידמי. למה?! אין חיישן TPM (שיש בכל פאביה 1.4 ב-70K!) - למה?! אין משענת יד אחורית - למה?! אין פתחי מיזוג למושב האחורי - למה?! פורד - תתעוררו. אלה דברים בסיסיים והגיונים שיש ב-VAGיות מתחרות.

- תא המטעו לא עצום בגודלו. לפחות הוא יחסית עמוק ושתי מזוודות גדולות (באמת גדולות...) נכנסות בקלות יחסית. חצי נחמה.

- 1.6VVT. בשידוך לתיבה הידנית (המעט ארוכה...) הוא מניב ביצועים עדיפים על אלו של ה-1.2TSI, אבל כדי שזה באמת יקרה - צריך לגרום לו לצרוח (החבוב אוהב להגיע למגביל ב-7100 סל"ד), אז הוא פשוט רועש (למרות שהצליל חביב) ועובר לשאיבת דלק. יש להם בהיצע את ה-1.0EB שמקבל תשבוחות מכל כיוון, מדוע אנחנו לא זוכים לקבל אותו?! חזק, שקט וחסכוני מהותית - ובידני מקבלים גם הילוך נוסף (6) - תודה לאל!

- משהו שסביר להניח שלא כולם ישימו לב אליו (אלא אם הגעת מג'יפונים למיניהן) - לא נוח לצאת ולהכנס לרכב. המשקוף נמוך ולרב הראש פוגש בו - וזה רחוק מלהיות נעים :-o

אלירן, מנהיגה ברובוטית אני מוכרח לציין שאיני מסכים איתך. הפאוורשיפט נעימה יותר לשימוש מה-DSG. רק הפיקוד הידני (עם הפתורים) - מפגר לחלוטין.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

היתרון של הפוקוס הוא שיש לה גרסת סטיישן, וזה ייתן לכם תא מטען עצום. אם במאזדה 3 הייתם מפוצצים, אז בסטיישן לא תהיה לכם בעיה כזו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
היתרון של הפוקוס הוא שיש לה גרסת סטיישן, וזה ייתן לכם תא מטען עצום. אם במאזדה 3 הייתם מפוצצים, אז בסטיישן לא תהיה לכם בעיה כזו.

צר לי לאכזב אותך (למרות ההיגיון הבריא) - תא המטען של הפוקוס טורר לא גדול מהותית מזה של האצ'בק / סדאן. הוא פשוט נוח יותר להטענה. הפוקוס (על שלל גרסאות המרכב) אינה מצטיינת בתאי מטען גדולים במיוחד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...