Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר חודש וחצי מחפש פיז'ו 206 XS בשנתונים 01-00. מלאי הרכבים קטן יחסית בשנתונים האלה, ואפילו אלה שכן קיימים, נפסלים עוד בשלב של השיחות טלפון בגלל עבר והווה לא ברורים.

ואני לא חושב שהדרישות שלי פדנטיות מדי על מנת שזה יעבור לשלב של הפגישה- סה"כ עדות מוכחת לטיפולים מאז שהרכב אצל הבעלים הנוכחי, וידיעה איזה צבע המים ברדיאטור ומאיזו חברה.

האם אני פוסל רכבים מוקדם מדי?

האם כדאי אולי להתפשר ולראות גם את דגמי ה-1.4 הידניים? לא נהגתי בדגם הזה, עד כמה הוא מרגיש חלש לעומת ה1.6(110 כ"ס)?

פורסם

משמעותית יותר חלש. גם הגימור שונה: לוח שעונים ספורטיבי, כל מיני תפירות על ההגה וכו'.

לטעמי ההבדל גדול מדי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הדרישות שלך כלל לא מוגזמות.

אתה מחפש רכב בעל דימוי ספורטיבי שקורץ לנהגים צעירים בגלל ביצועים ומחיר זול. כתוצאה מכך מרבית הרכבים אינם במצב מזהיר בלשון המעטה, וזה תקף לכל רכב ספורטיבי או רכב פוזה ישן.

הטיפ היחידי שאפשר לתת הוא סבלנות. בסוף אתה תמצא אחת שעונה לדרישות המחמירות שלך, רק צריך להתמיד בחיפוש ולא להתייאש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם ה-1.6 ליטר 110 כ״ס לא מהיר מאוד, על אחת כמה וכמה ה-1.4 ליטר. מודל 2000 הגיע עם מנוע 8 שסתומים 90 כ״ס, גם פחות מומלץ.

תתאזר בסבלנות עד שתופיע המציאה או שתעלה קצת בשנתונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קח בחשבון שאתה מחפש מכונית די ישנה, ומטבע הדברים מכוניות כאלו לרוב לא זוכות לתחזוקה קפדנית אלא לתחזוקת שבר.

צריך הרבה סבלנות, או לעלות את התקציב, לחילופין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לברר מצב כללי, היבטוריית תאונות, טיפולים - אכן רצוי. רק קח בחשבון שכאשר אתה תטפל ברכב משנתון כזה יהיו לך שיקולים בקשר לאיזה מוסך לבחור וכמה לשלם - ואתה בטח קורא בפורום על מוסיכם מומלצים שאינן מורשי יבואן - והם טובים יותר באיכות הטיפול וגם במחיר.

אבל מאיפה השריטה של מצב מים ואיזו חברה? נראה לי מוגזם לגמרי. אני בספק אם יותר מ-10% מהאנשים יודעים את הנתון הזה לגבי הרכב שלהם. אולי אני לא דוגמה, כי אני סומך על מה שניצן מ'שאפט' שם ברכב שלי, אין לי מושג איזה צבע ואיזה חברה - ואף פעם לא היתה בעיה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

היה לי בעבר 2 סיטרואנים, ואני מודע טוב מאוד לעד כמה הם רגישות למים .אז בקשר לזה אני לא לוקח שום סיכון. לא חייב לדעת בדיוק חברה אבל שייתן לי אינדיקציה כלשהי שזה משהו סביר ולא מים רגילים או זבל של אוטודיפו ב-20 שקל לגלון.

פורסם

לגבי נוזל קירור - גם אני לא חושב שחוסר תשובה חד משמעית זו סיבה מספקת לפסול את הרכב. הרבה אנשים פשוט מכניסים את הרכב לטיפול ולא מעניין אותם סוג מיים או שמן. זה לא אומר בהכרח שהרכב לא מטופל טוב.

או לחליופין יגדו לך שיש נוזל קיריר מקורי בצבע ירוק בהיר. הרכב יד חמישית ונמצא שנה אצל הבעלים הנוכחי. מי יודע באיזה נוזל השתמשו לפניו?

פורסם
אני כבר חודש וחצי מחפש פיז'ו 206 XS בשנתונים 01-00. מלאי הרכבים קטן יחסית בשנתונים האלה, ואפילו אלה שכן קיימים, נפסלים עוד בשלב של השיחות טלפון בגלל עבר והווה לא ברורים.

ואני לא חושב שהדרישות שלי פדנטיות מדי על מנת שזה יעבור לשלב של הפגישה- סה"כ עדות מוכחת לטיפולים מאז שהרכב אצל הבעלים הנוכחי, וידיעה איזה צבע המים ברדיאטור ומאיזו חברה.

האם אני פוסל רכבים מוקדם מדי?

האם כדאי אולי להתפשר ולראות גם את דגמי ה-1.4 הידניים? לא נהגתי בדגם הזה, עד כמה הוא מרגיש חלש לעומת ה1.6(110 כ"ס)?

מצבך עוד טוב . אני מחפש הרבה יותר זמן ממך. כל הרכבים שראיתי שנמצאים אצל חבר׳ה צעירים ואז התחזוקה בהתאם. מתוך 4 xs שהלכתי לראות - ארבעתם היו במצב שונה לחלוטין ממה שתיאר הבעלים. הרכב היחיד שהיה במצב מעולה - הבעלים החליט יום למחרת שהוא לא מעוניין למכור. בשנתונים שאתה מחפש הרכב כבר יד רביעית במקרה הטוב ודי בטוח שהיד האחרונה מתחזק בתחזוקת שבר.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

הכל עניין של גישה.

אתה בא נעול על דגם אחד ואומר שאין הרבה מבחר. אם תפתח קצת את הראש, תראה שלמעשה השוק היום במצב טוב מאד מבחינת הקונים ויש הרבה אופציות בכל תקציב נתון. רוב הקונים היום מחפשים למשל מכוניות קטנות וחסכוניות, מה שפותח אפשרויות מעניינות בין מכוניות זללניות ומפוארות יותר הנסחרות במחירים מגוחכים.

אני חיפשתי לפני מספר חודשים רכב קטן שיאפשר לי להתנייד לעבודה ובחזרה (כ-40 ק"מ ביום) עם גיחה מזדמנת לצפון או לדרום. לא מצאתי יונדאי גטס ידנית (דגם שנדיר למצוא במצב טוב) שנכנסה בתקציב, אז התחלתי לפזול בכיוונים אחרים. בסוף קניתי סיאט טולדו נהדרת, בנויה לתלפיות, עם אבזור ואמצעי בטיחות שעולים בהרבה על היונדאי ושימושיות הרבה יותר גבוהה עקב הבגאז' הענק. את המחיר אני אמנם משלם בצריכת הדלק ומחירי הטיפולים/חלפים, אבל בחישוב של שנתיים-שלוש קדימה זה מתקזז היטב עם מחיר הרכישה ההתחלתי.

השוק בישראל כרגע הוא לטובת הקונה, רק שהקונה צריך להיות חכם וליבלרלי בגישתו. מי שמתעקש ללכת עם הראש בקיר - שיחיה עם האכזבה.

פורסם

זה ממש לא ללכת עם הראש בקיר. הוא מחפש רכב ספציפי בעל מאפיינים ספצפיים. הוא לא מחפש רכב ב 25,000 שקל שיקח אותו מא' לב'.

מנסיוני - סבלנות היא מילת המפתח, בכל סוג ודגם רכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא מדובר באיזה רכב קצה אקזוטי שיש ארבעה ממנו בארץ, סה"כ פז'ו 206 בדגם קצת לא סטנדרטי. יש עוד הרבה מכוניות שיכולות לתת לו תמורה דומה באותו תקציב, רק שלשם כך הוא יצטרך להתפשר על שנתון, יצרן או קריטריון אחר.

אפשר גם לנהל דיון על כדאיות הקניה של רכב צרפתי בן 12-13, אבל זה כבר משהו לפורום הייעוץ...

פורסם

אילו דגמים בדיוק נותנים את אותה תמורה באותו תקציב?

1.סופר מיני 3 דלתות עם עיצוב מוצלח שנראה עדכני ומודרני יחסית גם היום.

2. 110 כ"ס, גיר ידני ו 10 שניות מ 0 ל 100.

3. גג שמש.

4. ABS וכריות אוויר.

5. מחירי תחזוקה לא בשמיים.

פונטו ספייס? גטס? זה בכלל לא אותו דבר.

פורסם

דווקא לגבי הדגם הזה אני מדבר מנסיון, ה-xs הייתה גם אצלי ברשימה לזמן קצר אבל ירדה מהפרק לאחר מחקר יסודי בפורום. התמונה שהצטיירה היא של מכונית שאחרי גיל 9-10 מראה הדרדרות אקספוננציאלית באמינות, כאשר מדי כמה חודשים מודול אחר עלול לשבוק או להישבר מעייפות החומר. אלו לא בהכרח יהיו תיקונים יקרים אך הם יגזלו זמן. במקרים קיצוניים מחיר הקניה האטרקטיבי הוא רק ההתחלה למה שעלול להיות סאגה ארוכה של ביקורים במוסך, ולא בהכרח מהסוג שאפשר לעשות כתחזוקה מונעת. בשורה התחתונה, הבנתי שאם אני צריך מכונית שתתניע כל בוקר ותיסע, זו לא הכתובת. xs בגיל הזה יכולה להיות אחלה רכב לסופ"שים או לנסיעות עירוניות שאפשר לגבות עם תח״צ בעת תקלה, אך לא מומלצת כרכב יחיד ועיקרי.

אינני זוכר כרגע מי בדיוק היו המתמודדות האחרות במסגרת התקציב, זה היה לפני חצי שנה בערך, אני זוכר אבל שהיא לא הייתה היחידה. לטובת חברי הפורום שלא מכירים את ההיסטוריה שלי אוסיף ואומר שהיו בבעלותי רנו, יונדאי, דייהטסו, סובארו ועכשיו גם הסיאט, כאשר במשפחה היה גם גולף 5 תקופה מסויימת עד שנגנב. אני מכיר את היתרונות והחסרונות הטיפוסיים של כולם, לא מפחד ממכוניות אירופאיות ולא טוען שכולם צריכים לנסוע רק על טויוטה. עם זאת, רוב התכונות של ה-xs שצויינו כאן הן בעיקר ״על הנייר״ - בפועל מכונית בגיל הזה כבר לא תעבוד כ״כ חלק, כבר לא תהיה כ״כ זריזה, תשמיע רעשים וקרקושים שיפגעו בחוויית הנהיגה, ותגלה אמינות שעלולה לשבור את האמון בינה לבין הנהג עד לרמה שכל האבזור והנתונים לא יוכלו לשקם.

פונטו ספייס וגטס אינן חביבות עליי במיוחד, אבל לפחות הן נותנות הבטחה כנה לניידות בסיסית בעלויות נמוכות. הפז׳ו עם כל כוונותיה הטובות מבטיחה יותר משתוכל לקיים בגילה המתקדם, וכדאי לקחת את זה בחשבון כשמחפשים אחת מיד שניה.

• תוכן חדש...