Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לרכב של אחי נגמר המצבר ויש לי מצבר (משומש)שאיני צריך, בדקו לו טעינה והוא במצב סביר לא חדש אבל תקין.

ראיתי באתר של שנפ שצריך מצבר 65 אמפר והמצבר שלי 62 אמפר, השאלה היא עד כמה יש לכך השפעה? נזק? יכולת לעמוד בעומס של הרכב? וכו..? האם מתאים?

אביב8)

פורסם

איך שיש יותר אמפר שעה זה אומר שהמצבר יספיק ליותר זמן

לדוגמא נורה שצורכת 10A תעבוד שעה עם מצבר עשר אמפר שעה (אש) באותו מתח

בשורה התחתונה זה בסדר גמור עם הסטרטר צורך 100 אמפר בתנאי שאתה לא הולך להניע שעה

פורסם
איך שיש יותר אמפר שעה זה אומר שהמצבר יספיק ליותר זמן

לא מדוייק כי במהלך הנסיעה המצבר ניטען. מצבר ברכב זה מצבר התנעה והוא לא מיועד לפעולה ממושכת כי כאשר המתח ירד בו, זה יגרום לנזק בלתי הפיך.

מה שמשפיע על אורך חיי מצבר ברכב זו איכות שלו ואופן שימוש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא מדוייק כי במהלך הנסיעה המצבר ניטען. מצבר ברכב זה מצבר התנעה והוא לא מיועד לפעולה ממושכת כי כאשר המתח ירד בו, זה יגרום לנזק בלתי הפיך.

מה שמשפיע על אורך חיי מצבר ברכב זו איכות שלו ואופן שימוש.

כשהרכב מונע אז הכוח בא מהאלטרנטור ולמצבר כבר אין חשיבות.

אם תיקח מצבר שהוא עשר אמפר שעה ותניע אז אתה ישר תגמור אותו והוא לא יטען ל100% שלו ויגמר מאוד מהר

פורסם

כל עוד מצבר מספיק להתנעה - אין בעיה. פה לא מדובר על מצבר 10AH ו100AH, אלא 60AH ו65AH. אין הבדל באורך חיים בגלל הבדל ב5A. ההבדל באורך חיים נובע מאיכות בלבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כשהרכב מונע אז הכוח בא מהאלטרנטור ולמצבר כבר אין חשיבות.

אם תיקח מצבר שהוא עשר אמפר שעה ותניע אז אתה ישר תגמור אותו והוא לא יטען ל100% שלו ויגמר מאוד מהר

למה אתה מתכוון למצבר אין חשיבות ?

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב, בגדול מה שאמרו בשירשור ההוא לגבי המצברים זה שאם מתח ההתנעה הוא מספיק אז אפשר גם מצבר יותר קטן.

במילים אחרות, מצבר 45 אמפר עם כושר התנעה של 400 עדיף על מצבר 60 אמפר עם כושר התנעה .290

שאלתי לגבי זה במוסך ונאמר לי שבדרך כלל יש התאמה מסויימת. כלומר, נדיר או בלתי אפשרי שמצבר 45 אמפר למשל יהיה עם כושר התנעה 600 ואילו מצבר 60 אמפר יהיה עם כושר של 300 (אני סתם מביא מספרים כאן כדוגמה). בדרך כלל מצברים עתירי אמפר הם גם עם כושר התנעה גדול.

מה דעתכם?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...