Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורסים בחיל התקשוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנהלים יקרים באמת שאני מצטער שאני פותח נושא זה כאן, נותרתי ללא ברירה במידה וזה מפריע תמחקו. במידה ואפשר תעבירו לאוףטופיק.

שלום אני נועם בן 20+ סיימתי את לימודי הי"ד לפני כחודש, במסגרת המסלול חתמתי חוזה עם חיל התקשוב.

מכל הכיתה אני היחד "שנבחר" לעבור קורס "טכנאי מערכות שידור" הקורס מתקיים במרכז חשון. (נבחר ב"" כי אף אחד לא ניסה להתקבל משום מה הם רוצים אותי).

בעוד שרוב הכיתה מתגייסת ביוני אני מתגייס באוגוסט, ניסיונות להקדים את הגיוס נשללו עד עכשיו, כי מרכז חושן רוצה אותי והקרוס הנ"ל נפתח רק באוגוסט.

יש לי כמה שאלות לבוגרי הקורס או לכל מי שמכיר ויש לו מידע (מלבד שאתה מתעסק במידע מסווג. את זה אני יודע).

כמה נחשב הקורס הנ"ל (טכנאי מערכות שידור) וכמה קורס זה ביחד עם השירות שימושי לאזרחות?

בנוסף מי שמכיר את הקורסים הבאים טכנאי מתג בהתמחות ורד הרים/נתונים וצופן.

אשמח לקבל גם על שני אלו פרטים. בכלל כל מי שעשה מסלול דומה לשלי ויכול לשפוך אור בנושא ולהמליץ לי על קורס איכותי אני אשמח.

תודה רבה נועם.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

לא מכיר ספציפית חיל תקשוב אבל המילים שהוזכרו חיוביות מאוד לחיים האזרחיים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לא מכיר את הקורס שאתה הולך לעבור בחושן, אבל טכנאי מתג בהתמחות ורד הרים/נתונים וצופן אלו 2 קורסים מאוד נחשבים ומאוד יעזרו לך כשתסיים את שרותך הצבאי.

יש לי חברים ששירתו שם והשתחררו ולא היה להם בעיה למצוא עבודה לאחר מכן, מה גם שבמסגרות התפקידים הנ"ל אתה עובד הרבה עם חברות אזרחיות שישמחו לקבל מישהו עם ניסיון בתחום ולא צריכים להשקיע עליו הכשרה.

בהצלחה.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם
לא מכיר את הקורס שאתה הולך לעבור בחושן, אבל טכנאי מתג בהתמחות ורד הרים/נתונים וצופן אלו 2 קורסים מאוד נחשבים ומאוד יעזרו לך כשתסיים את שרותך הצבאי.

יש לי חברים ששירתו שם והשתחררו ולא היה להם בעיה למצוא עבודה לאחר מכן, מה גם שבמסגרות התפקידים הנ"ל אתה עובד הרבה עם חברות אזרחיות שישמחו לקבל מישהו עם ניסיון בתחום ולא צריכים להשקיע עליו הכשרה.

בהצלחה.

+1

חבר טוב שלי הסתדר יפה גם במהלך השירות וגם ישר עם סיומו.

פורסם

למדת תואר הנדסאי במה? תוכנה, אלקטרוניקה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה רבה!

כמו שחשבתי הקורסים של ורד הרים ונתונים וצופן זה הטופ.

ניתן לראות את זה גם לפי התגובות שלכם וגם בעקבות משך הקורס שהוא 17 שבועות.

הקורס שאני מיועד לו נמשך 15 שבועות שזה גם נחשב איכותי. ( גולף, טמ"מ זה אחלה במידה ואתה תלמיד י"ב).

פה בדיוק הבעיה שלי, מינוי אותי לקורס שכל מי ששאלתי לא מכיר.

אני שואל את עצמי למה? למה עוד לפני הגיוס אני יודע איזה קורס אני בעוד שרוב רובו של ההנדסאים ידעו/יבחרו רק אחרי הטירונות.

אני כבר שלושה שבועות מנסה להקדים את הגיוס ואני נתקבל במערכת שולחת רק פקסים ומסרבת לתת לי את מספר הטלפון של מישהו בדרגה קצת יותר גבוהה מהם כדי לזרז את התהליך. (המועד שאני רוצה הוא עוד פחות מחודש)

באיזה עוד דרך אפשר להקדים את הגיוס?

עריכה- למדתי תואר הנדסאי באלקטרוניקה.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

אתה לא ממש תעשה את הקורס בחושן, אלא בגדוד אמירים (100 מטר מחושן, תנאים זוועה יחסית לחושן)...

תהנה כמה שתוכל זה קורס טוב ויש לו עתיד באזרחות, בהצלחה.

פורסם

תודה רבה לך חיכיתי:-D

אתה יכול לתת לי עוד מידע כמו למה הקורס מיועד לבנים בלבד?

מה זה בדיוק "תעודה חשמלאי מסויג למערכות עוצמה גבוהה" שאותה מקבלים בסיום הקורס?

מבחנית תש אחרי הקורס ידוע לך?

פורסם
לימודי הי"ד לפני כחודש

ואני בהתחלה חשבתה שחיל התקשוב קורס, אולי מערכות האלקטרוניקה שלהם קרסו או שאולי החיילים לא עומדים בנטל המשימות הרבות... :-P

גם לגבי המשפט המצוטט יש לי מה להעיר אבל אוותר

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

חשבתי שאני היחיד שקרא את זה ככה :lol:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
תודה רבה לך חיכיתי:-D

אתה יכול לתת לי עוד מידע כמו למה הקורס מיועד לבנים בלבד?

מה זה בדיוק "תעודה חשמלאי מסויג למערכות עוצמה גבוהה" שאותה מקבלים בסיום הקורס?

מבחנית תש אחרי הקורס ידוע לך?

הייתי טבח בחושן, אז ממני תשובות טובות מדי לא תקבל, יודע רק שיש עתיד וזהו :roll:

הדבר היחיד שידעתי זה שאתם באים לעשות אצלי תורנות מטבח או באפסנאות.

אבל בגדול הם תמיד היו שמחים כל הקורסיסטים ומרוצים ומדברים שבאזרחות יעשו מלא כסף אז האמנתי להם.

פורסם

בתור אחד שעשה הנדסאי גם ומשרת קרוב, אני לא יודע מה הציפיות שלך בחיים אבל אני לא הייתי רוצה להיות טכנאי..

והקורס הזה כמו שאתה רואה מכשיר טכנאים.

פורסם

אברג'יל הבנתי תודה.

טום לכן אני בדיוק שואל לא ראיתי בכלל שיש קורס שמיועד רק להנדסאים. זאת אומרת לא ראיתי "הנדסאי ... ..."

יש לך אולי מידע על קורס אחר שאתה יכול להמליץ, או שכל הקורסים אותו הדבר מינוס פלוס.

שוב תודה רבה על העזרה!

פורסם
מנהלים יקרים באמת שאני מצטער שאני פותח נושא זה כאן, נותרתי ללא ברירה במידה וזה מפריע תמחקו. במידה ואפשר תעבירו לאוףטופיק.

שלום אני נועם בן 20+ סיימתי את לימודי הי"ד לפני כחודש, במסגרת המסלול חתמתי חוזה עם חיל התקשוב.

מכל הכיתה אני היחד "שנבחר" לעבור קורס "טכנאי מערכות שידור" הקורס מתקיים במרכז חשון. (נבחר ב"" כי אף אחד לא ניסה להתקבל משום מה הם רוצים אותי).

בעוד שרוב הכיתה מתגייסת ביוני אני מתגייס באוגוסט, ניסיונות להקדים את הגיוס נשללו עד עכשיו, כי מרכז חושן רוצה אותי והקרוס הנ"ל נפתח רק באוגוסט.

יש לי כמה שאלות לבוגרי הקורס או לכל מי שמכיר ויש לו מידע (מלבד שאתה מתעסק במידע מסווג. את זה אני יודע).

כמה נחשב הקורס הנ"ל (טכנאי מערכות שידור) וכמה קורס זה ביחד עם השירות שימושי לאזרחות?

בנוסף מי שמכיר את הקורסים הבאים טכנאי מתג בהתמחות ורד הרים/נתונים וצופן.

אשמח לקבל גם על שני אלו פרטים. בכלל כל מי שעשה מסלול דומה לשלי ויכול לשפוך אור בנושא ולהמליץ לי על קורס איכותי אני אשמח.

תודה רבה נועם.

בהצלחה.

+1

לגבי הקורס: במסגרת העבודה שלך אתה תעבוד הרבה מאוד עם בזק בינ"ל, מוטורולה, אריקסון, ביפר ועוד. לגבי ממש התפקיד, לא אוכל לפרט יותר מדי. אבל מה שכן, תנסה להשתחל לגדוד איתנים. אתה תבין במהלך השירות מה זה. להיות טכנאי ו"ה באיתנים זה הטופ.

באזרחות, ישמכו אותך מהר מאוד לאלביט/רפא"ל/בזק/בזק בינ"ל, מוטורולה, חברות סלולר ועוד כטכנאי ובחלק מהמקרים כטכנאי בכיר. הידע שתצבור בתקשוב לא יסולא בפז, הוא יעזור לך כמעט בכל מקום.

טכנאי מערכות שידור זה שם יפה למי שמחליף מודול שידור או מודול ייצוב במכשיר קשר (זה שנותן את הייצוב של ה-50Hz או את המשתיק שנותן תדר אחר).

שירתו איתי כמה חברים שעברו את הקורס, וזה ממש ממש מעניין. אם תרצה עוד פרטים צור איתי קשר בה"פ.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...