Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניתוח לייזר לתיקון ראיה-בעד\נגד, איפה...דעתכם וניסיונכם.

shayy
שימו לב! השרשור הזה בן 4237 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מישהו עשה את זה?

מישהו שקל לעשות?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עשיתי בשנת 2006. באמריקן לייזר בראשון לציון. טפו טפו מחזיק. עשיתי בשיטה שנקראת ליטוש. זה אומר סבל נוראי שבועיים ,כאבים, אין לך פוקוס בכלל. עד שזה מתייצב אחרי כמה שבועות.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה מספר\צלינדר היה לך?

בן כמה היית?

היום ללא משקפיים?

תגדיר כאבים...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה מספר\צלינדר היה לך?

בן כמה היית?

היום ללא משקפיים?

תגדיר כאבים...

הייתי בן 23. היה לי מספר 4 בערך . לא זוכר צילינדר או לא. בוודאי שבלי משקפיים היום אחרת מה שווה הניתוח. כאבים מציקים לא יודע להשוות את זה נגיד לכאבי אוזניים או כאבי שיניים. לא משהו שהוא בלתי נסבל כמובן אבל לא כיף גדול.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשיתי בדצמבר 2010 אצל ד"ר לווינגר במרפאת עיניים בירושלים. היה לי -4.75 בעין אחת ו -5.00 בעין השניה.

אני מרוצה מאוד מהתוצאות.

הניתוח בוצע בשיטת Intralasik.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשיתי בדצמבר 2010 אצל ד"ר לווינגר במרפאת עיניים בירושלים. היה לי -4.75 בעין אחת ו -5.00 בעין השניה.

אני מרוצה מאוד מהתוצאות.

הניתוח בוצע בשיטת Intralasik.

בן כמה היית?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עשיתי בשנת 2006.

עשיתי בדצמבר 2010

יובש בעיניים?

אדמומיות?

קושי לפתוח אותן בהשכמה בבוקר?

ראיית לילה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יובש בעיניים?

אדמומיות?

קושי לפתוח אותן בהשכמה בבוקר?

ראיית לילה?

חבר טוב עשה בגיל 45~ לפני כ 5 שנים.

מאז לא מפסיק לדמוע.

אני ג"כ אבו 4 עם מס' נמוך ואני חושש לעשות את הניתוח.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה אתה חושש? בגלל החבר או שעשית בדיקות נוספות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יובש בעיניים? היה בהתחלה, עבר אחרי מספר שבועות

אדמומיות? הייתה במשך מספר ימים לאחר הניתוח, עברה לאחר פחות משבוע

קושי לפתוח אותן בהשכמה בבוקר? לא היה

ראיית לילה? הייתה ירידה בשבועות שלאחר הניתוח ולאחר מכן חל שיפור הדרגתי במשך מספר חודשים עד לחזרה מלאה לראיית לילה מושלמת

תשובותי באדום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביצעתי intralasik אצל קרמר בעיניים בעזריאלי (אחרי מספר המלצות כולל של ד"ר לוינגר בעצמו, מכיוון שלא היתה לי כוונה לעשות זאת בירושלים).

זה היה בגיל 31 עם מספר של כמינוס 6 וצילינדר של כ-1.

ראייה סבירה ברמה שמותרת לנהיגה: אחרי יום.

ראייה 6/6: אחרי בערך שבוע.

סינוורים בלילה: חודש ראשון מפריע, חצי שנה לאחר מכן ברמה שמרגישים שינוי כלשהו לעומת העבר, אבל לא מפריע. כיום אין בכלל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכולם.

kramerica מה לגבי יובש בעיניים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבר עשה לפני כ 10 שנים. התוצאה איבוד ראייה של 80% בעין אחת.

מעדיף להישאר עם משקפים ולא לשחק בעיניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכולם.

kramerica מה לגבי יובש בעיניים?

בזמן הרגיל של החודשיים הראשונים, בהחלט יובש מורגש ולכן קונים דמעות מלאכותיות כפי שמומלץ (רק רצוי להקפיד לקנות את הסוג ללא חומר משמר שמגיע בקפסולות).

לאחר החודשיים האלו היו לי פה ושם רגעים נדירים שבהם הרגשתי קצת יובש, אבל לא משהו שדרש טיפות או תשומת לב מיוחדת. לא זוכר מתי זה הפסיק לחלוטין, אני מנחש שכחצי שנה אחרי, אבל כאמור אלו היו רגעים נדירים גם כך.

אגב, לגבי השיטות השונות, ודעתי:

LASEK (שיוף) - רק אם אתה לחוץ בכסף או חייב לעשות (לא כולם יכולים לעשות LASIK). אחרת, אין סיבה לסבול מתהליך החלמה ארוך יחסית.

השיטה המומלצת היא ללא ספק LASIK.

INTRALASIK זה בדיוק כמו LASIK רק שהחיתוך הראשוני מתבצע עם לייזר ולא עם סכין. זה מה שאני עשיתי, כי במרפאה שבחרתי בה לא מבצעים את ניתוחי ה-LASIK הישנים עם הסכין. בדיעבד - לא חושב שזה מהותי ולא זה צריך להשפיע על ההחלטה שלך.

ויש מה שנקרא WAVEFRONT שזו תוספת ל-INTRALASIK ולהבנתי קיימת כאופציה בכל LASIK. מה שזה נותן הוא שבמקום שהרופא יזין את הנתונים ידנית למחשב, זו סריקה ממוחשבת של העין שלך שלפיה הלייזר עובד. יש טענה כלשהי שזה עוזר להפחית סינוורי לילה. אני שילמתי על האופציה הזו בעיקר בשביל השקט הנפשי שאני מצידי לפחות עושה את המקסימום לניתוח מוצלח (ולא פחות חשוב, שומר על האופציה שמבנה העין שלי ושיטת הניתוח מאפשרות והיא ניתוח חוזר חינם אם וכאשר המספר יעלה בעתיד). בדיעבד - זה כנראה לא נותן שום דבר מעבר לשקט הנפשי הזה ומגדיל את הרווח של המנתח. כנראה שאפשר לוותר על זה, אבל כנראה שאם הייתי חוזר אחורה, הייתי עושה את אותו ניתוח בדיוק, ומשלם על כל התוספות האפשריות.

סה"כ זה נחשב לניתוח די פשוט. מה שהיה לפני 10 שנים, זה לא מה שיש היום, לא מבחינת המכשור ובטח ובטח שלא מבחינת ניסיון המנתחים.

אני מודה כל רגע מחדש שעשיתי את הניתוח הזה, שיפר לי את איכות החיים באופן דרסטי.

למרות זאת, קבל כמה שיותר המלצות, תיפגש עם הרופא לבדיקת התאמה (לרוב, במקומות רציניים, בדיקת התאמה תיעשה אך ורק ע"י הרופא שינתח אותך, ולא רופא אחר), אם משהו לא נראה לך, תעבור הלאה. זה חשוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...