Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב שמיועד לנסיעות של כ50 ק"מ ביום לעבודה ובחזרה. רכב ראשון.

לגבי תקציב, נצא מנק' הנחה שיש תקציב גם לרכב מיני חדש (~75K), העיניין הוא שאני כלל לא בטוח שזו אופציה משתלמת כלכלית, שכן הרכב סופג ירידת ערך משמעותית בשנתיים הראשונות.

סדר עדיפויות:

1.אמינה

2.חסכונית

3.אוטומטית

4.בטיחותית

נוחות ואבזור לא חשובים לי, אך מהווים בונוס נחמד.

אשמח לשמוע מהן האפשרויות המומלצות, והאם למרות ירידת הערך הכבדה בשנים הראשונות כדאי לקנות רכב מיני חדש?

תודה!

פורסם

נכון יש ירידת ערך,מצד שני יש גם אחריות למקרה ותהיה בעיה.

נקודה שניה שאתה קונה רכב ללא שום תקלות שמישהו מסתיר או עשה קומבינה.

בכזה תקציב יש לך את הסקודה סיטיגו,שהיא חסכונית תודות לגיר הרובוטי,הרכב אמנם חדש כך שאין מדד לאמינות,אבל בכזה רכב פשוט סיכוי נמוך שיהיו בעיות.

פחות חיסכונית היא הפיקנטו,מאובזרת,ודי זריזה בקטגוריה.

וכמו כן יש לך את ב107/C1,מאוד חסכונית,אם כי פחות בטוחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב חדש, מן הסתם יאבד יותר מהערך שלו במהלך הזמן. רכב יד שנייה יאבד פחות. כמובן שהכל גם תלוי בסחירות

של כל דגם ודגם. אני אישית אוהב את הריח של החדש ומוכן לאבד איזה אלפייה או שניים רק בשביל התענוג. יהיו כאלה

שלא יסכימו איתי וזה בסדר. אמינה, חסכונית, בטיחותית, אוטומטית. ברור לי ואני אנסה לסדר את זה ככה:

רכבי יד שנייה מומלצים:

1) הונדה סיוויק הא'צבק "החללית"

2) סוזוקי סוויפט

3) פ'גו 207 2008+

רכבים חדשים מומלצים:

1) סקודה סיטיגו

2) קיה פיקנטו

פורסם

תודה!

השאלה היא האם כדאי לחסוך לפחות 20K ש"ח (שזה לא בדיוק אלפיה או שניים), ולקנות (למשל) קיה פיקנטו יד שניה שנת 2011, מכיוון שלפיקנטו יש 7 שנות אחריות (למנוע ולגיר), אז אני עדיין אשאר עם 5 שנות אחריות.

מה דעתכם?

פורסם
תודה!

השאלה היא האם כדאי לחסוך לפחות 20K ש"ח, ולקנות (למשל) קיה פיקנטו יד שניה שנת 2011, מכיוון שלפיקנטו יש 7 שנות אחריות (למנוע ולגיר), אז אני עדיין אשאר עם 5 שנות אחריות.

מה דעתכם?

ממממ אולי תשקול את הפיקנטו האוטמטית בגירסה הפשוטה LX היא עולה רק 76600 ? תשקיע עוד טיפה ותקבל ממש אחד חדש ועם 7 שנות אחריות .

פורסם

אם אין לך את התקציב של תוספת ה20K אז לא כדאי,במקום לחסוך,אתה תחזיר הלוואה.

השאלה כשאתה רוצה חסכוני,איזה נתון קמ/ליטר אתה רוצה להשיג?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה הולך להשקיע 75 אלף ונוחות לא חשובה לך אז חבל על הכסף ותיסע באוטובוס. רכב צריך קודם כל להיות נוח. חמישים קילומטר זה לא להקיף את העולם אמנם אבל עדין למה שלא תבוא לרכב לפני נסיעה בכיף אלא תדע שיש לך עכשיו 50 ק"מ על קרש?

פורסם
נכון יש ירידת ערך,מצד שני יש גם אחריות למקרה ותהיה בעיה.

נקודה שניה שאתה קונה רכב ללא שום תקלות שמישהו מסתיר או עשה קומבינה.

בכזה תקציב יש לך את הסקודה סיטיגו,שהיא חסכונית תודות לגיר הרובוטי,הרכב אמנם חדש כך שאין מדד לאמינות,אבל בכזה רכב פשוט סיכוי נמוך שיהיו בעיות.

פחות חיסכונית היא הפיקנטו,מאובזרת,ודי זריזה בקטגוריה.

וכמו כן יש לך את ב107/C1,מאוד חסכונית,אם כי פחות בטוחות.

ולא לשכוח שבשנים הראשונות הטיפולים השוטפות והבלאי פחותים וזה חוסך כסף

פורסם
תודה!

השאלה היא האם כדאי לחסוך לפחות 20K ש"ח (שזה לא בדיוק אלפיה או שניים), ולקנות (למשל) קיה פיקנטו יד שניה שנת 2011, מכיוון שלפיקנטו יש 7 שנות אחריות (למנוע ולגיר), אז אני עדיין אשאר עם 5 שנות אחריות.

מה דעתכם?

אם החסכון בין 2013 ל 2011 בפיקנטו זה 20K הייתי באמת במקומך שוקל לקנות 2011

• תוכן חדש...