Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיבדוק אולי כבר ביצעו טיפול/תיקון לגיר.

כי בק"מ כזה אני כן חושש שתוך שנה שנתיים גג אתה תקבל מתנה מהרכב - סופ"ש רומנטי במוסכי היבואן :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
יש לי גרנדה רובוטית 2007 משנת 2010.

הרכב מצויין ומאוד מומלץ, אין לי בעיות אמינות , רק גרירה אחת למוסך עקב חיישן גיר שדרש ניקוי(500 ש"ח כל הסיפו). מעבר לזה רק הטיפולים השוטפים ומשהו קטן נוסף זה ההגה החשמלי שמידי פעם מראה שגיאה בהתנעה אבל אין איתו בעיות בנסיעה- אני אבדוק זאת בהזדמנות.

שלום לכולם,

יש לי גרנדה רובוטית 2007.

הבעיה היא כבר למעלה משנתיים, מה שהשתנה עד היום זה רק התדירות .

בעת סיבוב הסוויטצ' לפני ההתנעה שכל הרכב עובר דיאגנוסטיקה, מידי פעם נורת ההגה נידלקת , היא נעלמת מיד אחרי ההתנעה ברגע שמזיזים את ההגה- כאילו המחשב מזהה אתראת שווא והכל בסדר, אין בעיות בנהיגה, ההגה עובד פיקס.

מידי פעם אחרי הודעת השגיאה ההגה יוצא מהכיול ונימצא כ30 מעלות שמאלה, הוא חוזר למרכז מעצמו אחרי כ10 מטר.

אני מרגיש שזה יותר בעיית דיאגנוסטיקה מאשר בעייה מכנית בהגה- האם יש למישהו רעיונות?

המצבר תקין וחדש של וורטא, בהתחלה חשבתי שמצבר ישן הינו מקור התקלה.

ניקיתי את כל החיבורים של ההגה.

ההשערה שלי היא ביגלל צובר לחץ ליקראת סופו- כי הוא לא מחזיק מספיק נפח שמן ולכן המשאבה ניכנסת לפעולה גם בעת פתיחת הדלת ושוב פעם בידיוק שמסובבים הסוויץ- מה שגורם לנפילת מתח ושגיאה בדיאגנוסטיקה- מה דעתכם?

האם לדעתך זה הוגן מצידך להמליץ על הרכב כאמין עם איזכור מינימליסטי של בעיה בגיר, בזמן שבאותו יום אתה מתאר בהודעה אחרת בעיה לא קטנה בגיר?

יהודה

פורסם

???

שוב פעם אתה ביז'ו?

רכב שהוא 6 שנים על הכביש מתוכם מעל 3 שנים בבעלותי כיד שניה הרכב רק דרש ביקור אחד במוסך בהוצאה של 500 ש"ח לתקלה לחיישן גיר - אז כן זהו רכב אמין מאוד בעיני! ראה מקרים בקונצרן VAG ותבין לאיזה הוצאות הייתי אמור להיכנס עם רכב משנתון דומה.

וגם הסיפור עם ההגה אם אכן יש תקלה רוב הסיכויים שזה יגמר במאות בודדות של שקלים.

ולגבי הצובר לחץ בגיר- מה לעשות שגיר רובוטי דורש תחזוקה לא פחות זולה מגיר אוטומטי? יש בו חלקים מתבלים שידרשו החלפה ביום שיסיימו את חייהם, וכמו שציינתי בתגובות הקודמות אני תמיד מזהיר רוכשים של גרנדה רובוטית שיש סיכוי שידרשו להשקיע בגיר.

אם אני ממליץ אני עומד מאחורי המילה שלי מתוך נסיון!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הקביעה שלך "מה לעשות שגיר רובוטי דורש תחזוקה לא פחות זולה מגיר אוטומטי?" קצת מוזרה. גיר אוטומטי מוצלח לא דורש תחזוקה בכלל (אפילו לא החלפת שמן) ברכב כזה (כלומר שנתון 2010 עם 80 אלף ק"מ) , ואורך חייו ברכבים מתוכננים כהלכב מגיע לק"מ הרבה יותר גבוה. האם אתה בטוח שאינך מנסה ל"יפות" את הגיר של הפונטו?

חבל שאתה מרגיש בנוח עם האיזכור המאוד מקטין של הבעיה בגיר ו\ או בהגה. היית יכול לפחות להוסיף לחוות הדעת שלך ( בשרשור זה) קישור להודעה המדאיגה על הבעיות ברכב, שנכתבה באותו היום!

יהודה

פורסם

"אין האחד מעיד על הכלל"

ובזה סיימתי- שמתי לב לתגובות שלך בזמן האחרון שרק מנסות להיתנגח בתגובות הגולשים, סע לשלום.

פורסם

יהודה שלום.

הבן אדם לא מנסה לייפות,נתן תאור מפורט של התקלות,עדיין הוא ממליץ על הרכב כמו שאני מניסיון עם 3פונטו ממליץ מאד על הרכב.

האם יכול להיות שעקב שרשור הטיימינג בסיאט לאון פתחת חזית על סמלת???

נקודה למחשבה.שבוע טוב

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
"אין האחד מעיד על הכלל"

ובזה סיימתי- שמתי לב לתגובות שלך בזמן האחרון שרק מנסות להיתנגח בתגובות הגולשים, סע לשלום.

חבל שאינך מבחין בחוסר האוביקטיביות שלך.

יהודה שלום.

הבן אדם לא מנסה לייפות,נתן תאור מפורט של התקלות,עדיין הוא ממליץ על הרכב כמו שאני מניסיון עם 3פונטו ממליץ מאד על הרכב.

האם יכול להיות שעקב שרשור הטיימינג בסיאט לאון פתחת חזית על סמלת???

נקודה למחשבה.שבוע טוב

האם באמת "נתן תיאור מפורט של התקלות" ? הרי הכתוב פה בקושי מזכיר את הבעיות וכללית די מיפה את הרכב, בעוד שבהודעה האחרת שלו שנכתבה באותו יום, יש תיאור די מדאיג, שאם פותח השרשור היה מודע אליו, יתכן שהיה משנה את עמדתו.

באשר לפונטו באופן כללי, היה לי פעם פונטו (דור ישן) והמלצתי עליו פה בפורום, אלא שהשתדלתי להיות גלוי ופירטתי כל מיני בעיות קטנות, כך שהשואל יוכל לדעת כמה שיותר על הרכב. אם מספיק חשוב לך, תוכל לחפש ולמצוא.

הפונטו בהחלט ראוי להמלצה גם אם יש בעיות. מדוע לתת חוות דעת מוטה על הרכב כאשר גם כך הרכב כדאי?

יהודה

פורסם

יהודה, לא יודע מה הבעיה שלך בהבנת הניקרא ביכלל ובהיתפסות לקטנות ולתאוריות הזויות ביפרט אבל אני כבר בההתייחסות הראשונה בדיון הזה רשמתי הכל ולא הסתרתי שום פרט- אתה מוזמן להצטייד במשקפיים וליקרוא שוב:

יש לי גרנדה רובוטית 2007 משנת 2010.

הרכב מצויין ומאוד מומלץ, אין לי בעיות אמינות , רק גרירה אחת למוסך עקב חיישן גיר שדרש ניקוי(500 ש"ח כל הסיפו). מעבר לזה רק הטיפולים השוטפים ומשהו קטן נוסף זה ההגה החשמלי שמידי פעם מראה שגיאה בהתנעה אבל אין איתו בעיות בנסיעה- אני אבדוק זאת בהזדמנות.

מבחינת הגיר- בהיתחשב בעובדה שאתה רוכש יחסית רכב חדש לא אמורה ליהיות בעייה רצינית עם הגיר בעתיד הקרוב, אבל בכל מיקרה יש מצב שאם יהיה בעיה רצינית ברובוט זה ידרוש תיקון של אלפי שקלים- כמו ברכב אוטומט אחר.

לכן, אני כן נותן להמליץ על הרכב- אבל בדגש על בדיקה מדוקדקת של מצב הרכב ביכלל ומצב הגיר ביפרט.

במידה ואתה רוכש את הרכב- אם תיהיה צמוד לפורום הזה על כל תקלה חס וחלילה- אני מבטיח לך שהטיפול בבעיה יהיה זול ומקצועי יותר :-), תמיד תעדכן כאן לפני שתקבל החלטות גדולות במוסך..

בהצלחה !

ובהמשך:

תיבדוק אולי כבר ביצעו טיפול/תיקון לגיר.

כי בק"מ כזה אני כן חושש שתוך שנה שנתיים גג אתה תקבל מתנה מהרכב - סופ"ש רומנטי במוסכי היבואן :-).

עכשיו או שתיתנצל על האשמות שווא שלך או שתמשיך לת'רד אחר....

פורסם

אכן לא הסתרת, אבל מזערת מאוד את הבעיות, וזה לא הוגן כלפי השואל.

פה למשל, מדובר על בעיות בגיר הרובוטי כמו החלפת\ שיפוץ משאבה ( 5 ש"ח או 2500 ש"ח), החלפת צובר לחץ ( 400 ש"ח בחו"ל, הרבה יותר בארץ).

הודעה שלך:

"וגם אני מפחד על הרובוט שלי, נכון להיום (טפו טפו טפ...) הייתה רק בעיה אחת בגיר והרכב ניגרר ובסוף תוקן ע"י ניקוי חיישן של הגיר בעלות מזערית והכל טוב (מוסך שמשון)"

הודעה שלך שבה אתה מרוצה מאוד מהגיר (וגם פה לא מוסיף שאתה מפחד מה יהיה איתו)

"אתה מוזמן לנסות את הרובוטי בפונטו גרנדה! רק קלאצ' אחד ועדיין מצויין, פשוט היפנים והצרפתים מוציאים שם רע לרובוטיות.

גם אצלי אין השעיה ואיבוד כוח ואני ממש לא צריך להרים את הרגל מהגז בזמן העברה"

מענין איך הניסים קורים אצלך בזמן שאצל אחרים זה לא כך.

עוד הודעה שלך, בה מתברר שאפילו לדעתך צריך ללמוד איך לתפעל את הגיר:

" ואני נהנה מכל רגע וגם את הגיר ברגע שתבין איך לתפעל אותו נכון אתה תוהב מאוד לינהוג בו."

האם זה לא סותר מה שכתבת בהודעה שמעל?

אגב, מה זה "תוהב"? :-)

מצטער, לא יכולתי להתאפק.

עד פה תוצאות של חיפוש קצר.

אם אתה מרגיש טוב עם חוות הדעת הנלהבות שלך (שעומדות בניגוד לחוות דעת אחרות שלך), אז אין לי מה להוסיף יותר.

חבל, כי הפונטו הוא רכב טוב, והוא לא זקוק ליפוי המציאות כדי שיקנו אותו.

יהודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כול התגובות שלה מאוד קצרות כמה משפטים.

אולי גם תמליץ לו על הרכבים המומלצים במקום להגיד שיש רכבים טובים בהרבה??

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הקביעה שלך "מה לעשות שגיר רובוטי דורש תחזוקה לא פחות זולה מגיר אוטומטי?" קצת מוזרה. גיר אוטומטי מוצלח לא דורש תחזוקה בכלל (אפילו לא החלפת שמן) ברכב כזה (כלומר שנתון 2010 עם 80 אלף ק"מ)

יהודה

כדאי בכל גיר אוטומטי בישראל , לבצע טיפול החלפת ( רענון ) נוזל ממסרה (שמן ) כל כ 60,000 ק"מ או 3-5 שנים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
כול התגובות שלה מאוד קצרות כמה משפטים.

אולי גם תמליץ לו על הרכבים המומלצים במקום להגיד שיש רכבים טובים בהרבה??

לא בטוח שהתכוונת אלי, בכל מקרה לדעתי הפונטו לדורותיו בהחלט מומלץ, אבל לא בגיר הרובוטי. מכיון שפותח השרשור רוצה רק רכב אוטומטי וחדש יחסית, עדיף לו רכב עם גיר אוטומטי יפני. (למשל הפונטו מהדור הקודם עם הגיר הרציף, שלידיעתי הוא גיר יפני). מהמכוניות הקטנות, מהשנתונים אותם הוא רוצה, נראה לי שהדייהטסו סיריון מומלצת, למרות שלא מוכרים אותם בארץ יותר .

כדאי בכל גיר אוטומטי בישראל , לבצע טיפול החלפת ( רענון ) נוזל ממסרה (שמן ) כל כ 60,000 ק"מ או 3-5 שנים .

גם לדעתי עדיף להיות שמרן ולהחליף נוזל כפי שכתבת, אבל היצרן טויוטה למשל, כותב שאין צורך להחליף, אלא לבדוק ולהחליט לפי הבדיקה.

יהודה

פורסם

היי ניסים,

ברשותי פיאט פונטו איבו מיילייף 11' כארבעה חודשים. שכורה מאלדן.

הרכב עבר כ21k.

הרכב נחמד, אני מבצע איתו נסיעות לירושלים על בסיס שבועי.

הרכב חלש נורא בעליות עקב הגיר,

המומנט חלש במהירויות נמוכות ובינוניות, גם שהרכב נחנק ב- 6k סלד הדחיפה והתאוצה חלשים.

יחסי ההעברה של הרובוטי צורכים התרגלות.

לרכב מצב eco אשר גורם להחלפת הילוכים מהירה - המטרה והיתרון- חסכון בדלק. החסרון- הילוך 5 במהירות 35. ( נסיעה איטית וכבדה)

תגובת המנוע איטית להפליא, הרכב מפוצץ חיישנים למיניהם אשר מכבידים על הנסיעה.

זמן ממוצע 0-100 - 14 שניות.

לגבי הגיר-

כשהרכב עבר אצלי 8k , הלך לו הגיר והוא דרש החלפה, עלות תיקון גיר כ- 8 אלף שקל, הגיר הוא גיר רובוטי מקורי ויקר.

מדי פעם כמו שקראתי לעיל, יש בעיות עם ההגה החשמלי שהוא פשוט מפסיק לפעול, משהו שמסתדר לאחר כיבוי והנעה, אך חוץ מזה, ההגה רך ונוח.

הרכב מאוד יציב על הכביש ומרגיש בטוח.

הרכב רועש מאוד במהירות של 100 ועומד על 4k סלד, למרות נפח המנוע היחסית גדול.

הרכב מלא בשיפורי מולטימדיה מעניינים כגון, שליטה מההגה על הספר טלפונים, בלוטות מובנה ברכב, חיבור האייפון לרכב וקריאת על התוכן.

בכללי, דעה שלי, אל תקנה את הרכב, תוכל למצוא רכב אמין יותר, זריז יותר, נוח יותר במחיר דומה.

בהצלחה!

פורסם

החלפת גיר אחרי כזה קמ מאוד נדירה,לא משנה איזה סוג הגיר.

לגבי הסלד,אז אם אתה נוסע 130 אז הסלד נמצא באזור ה 6??

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא, הסלד מטפס לאט יותר כשהרכב מגיע להילוך 5 .

כן אני יודע שזה מוזר ולא רגיל שגיר הולך ככה בקילומטר כזה נמוך, אבל זה קרה. ומשהו שצריך לקחת בחשבון.

• תוכן חדש...