Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כנראה שהוא היה מפקד המרפאה. כי כל הרופאים שהייתי אצלם (הייתי בצריפין, ב"ש, פילון, י-ם ומקרפ"ר ב'. האחרונים היו הכי טובים). זה קרה בגלל שכל פעם הועברתי ממרפאה אחת לשניה. עצוב. מה שראיתי שם זה שהרופאים הזוטרים, עד דרגת סרן עובדים כמו חמורים. המפקדים (רס"ן-סא"ל) היו יושבים ומגרב"צים, ומטפלים בשניים שלושה חיילים וכל השאר קצינים בכירים/נגדים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
מה שראיתי שם זה שהרופאים הזוטרים, עד דרגת סרן עובדים כמו חמורים. המפקדים (רס"ן-סא"ל) היו יושבים ומגרב"צים, ומטפלים בשניים שלושה חיילים וכל השאר קצינים בכירים/נגדים.

אבל ככה כל מערכת צבאית עובדת, לא :lol:

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שום דבר, רופא היודע שאין לך שום דרך לדעת מה ההבחנה שלו ומה בדיוק הוא הולך לבצע, חייב ליידע אותך לפני כל פעולה, על ההבחנה, דרכי הפעולה המוצעות על ידו והמחיר שזה הולך לעלות לך ולקבל את הסכמתך מראש.חובת ההוכחה לכך היא על הרופא. אתה לא צריך לשבור את הראש. גש לרופא, הודע לו בנחישות שאתה מוחא על כל התנהלותו מולך (נסה להקליט את השיחה), דרוש ממנו להחזיר את המצב לקדמותו ולא תגיש תלונה להסתדרות הרפואית, לדעתי אם הרופא לא אידיוט מושלם, זה יספיק. אם לא, שלח לו מכתב רשום, הודע לו שאתה תחזיר את המצב לקדמותו על חשבונך ותבע אותו בתביעות קטנות.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

קראתי פה את התגובות, לדעתי לפני שמתלהמים ומתלהטים על תלונות ותביעות, אולי אפשר ללכת יותר פשוט.

למה לא לפנות ישירות לרופא הפרטי, ולעמת אותו עם החוו"ד הנוספת?

בעבר, היה רופא אחד לאזור, והוא נחשב האותוריטה והסמכות המקצועית הלא מעורערת.

בעידן של היום - לגיטימי לחלוטין לדעתי לפנות לחוו"ד נוספת על כל בדיקה מספיק חשובה.

לפותח השרשור - לדעתי לגיטימי לגמרי, שתגיע לרופא בצורה מנומסת, תסביר לו שלאור זה שלא הרגשת שום כאב, החלטת לפנות לחוו"ד נוספת, ושם נאמר לך במפורש שלא רק שאין חור שדורש טיפול מיידי, אלא השיניים תקינות לחלוטין ואין אפילו התחלה של חור.

והכי חשוב - אל תבוא ישר בקטע של "חתיכת נבלה תאבת בצע, ניסית לעבוד עלי! :evil: "

אלא באמת תנסה לבוא ממקום של הדיוטה, ותשאל שאלה תמימה - איך ייתכן כזה פער בחוו"ד.

אני בטוח שתקבל הסבר מקיף לשיקולים שלו, ואם עדיין לא תשתכנע, תוכל לבחור בין:

1. לפנות לרופא שלישי - ולהיעזר בהסבר של הרופא שלך כדי להבין יותר טוב את השיקולים של הרופא השלישי. (עדיף אפילו שתסביר לו מראש שהוא הרופא השלישי שאתה מבקר).

2. להסתמך על החווד של הרופא השני - ולראות מה יקרה עוד חצי שנה-10 שנים ללא הטיפול שהוצע לך.

הרופאים לא מפגרים, והם מבינים שאם עומד מולם לקוח שמבין, ומסוגל לעשות "סקר שוק", הם לא יצליחו "לעבר" אותו, וגם אל תשכח שבכל זאת רופא זה לא ממש מוסכניק פשוט, הוא בכל זאת למד המון שנים והרוויח את השם שלו בהמון עבודה, ולא נראה לי ש-500 שקל שלך שווים את השם שלו.

(ולכל מי שיקפוץ עכשיו על זה שמוסכניקים למדו המון והם גם אנשי מקצוע: אני מסכים לחלוטין שיש הרבה בעלי מקצוע אמיתיים, אבל עדיין יש הבדל עצום בהכשרה של רופא מול מכונאי, וגם במקרה של מכונאי - לא מדובר בבריאות באופן ישיר כמו אצל רופא, אפילו שרכב לא תקין עלול לסכן אנשים).

בברכה!

יונתן.

פורסם

Roeibf כתב:

אם הוא גרם לך אי נוחות, אתה יכול לדרוש ממנו לחזור למצב הקודם, והוא מחוייב לעשות זאת ללא תשלום. זאת מכיוון שהוא עשה את המעשה ללא הסכמתך המפורשת (אלא אם חתמת על משהו).

במידה ובוצעה "הסכמה שבהתנהגות", כלומר לא מנעת ממנו לבצע את המעשה, הסכמה זו כמוה כחתימה על הסכם.

במידה והוא עשה משהו בלי להסביר, ולא דרשת הסבר, מעשה זה כמוהו כהסכמה! אתה אחראי הרי על גופך, ואתה מחליט מי יטפל בך. בעצם זה שלא דרשת הסברים לפני המעשה, הרי הסכמת לו לבצע את המעשה. מבחינה משפטית אתה הסכמת.
צר לי על העוקצניות שתבוא עוד שניה, אבל זו דוגמא קלאסית לסיבה שבגללה עצה משפטית באינטרנט לא שווה את הביטים המייצגים אותה.

ידידי - עיין קצת בגוגל, וחפש את המונח "הסכמה מדעת" - אין מצב עולם שבו רופא מבצע בך הליך רפואי בלי להסביר לך מראש מהו ההליך, מהן ההשלכות, מהן החלופות (וכן, מהו המחיר). רופא שאינו פועל כאמור, מבצע עבירה וניתן להאשימו בתקיפה רפואית.

אני מניח שכרגע, אתה סטודנט למשפטים. פעם הבאה, עדיף להיות בטוח במה שאומרים, כי עוד מספר שנים, אם תיתן עצה כזו ללקוח, עוד תמצא את עצמך מואשם ברשלנות...

ובקיצור - מה ש-Vik אמר.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

כידוע, מדע המשפטים הוא ממש לא מדע מדוייק ולכל דעה יש עשר סותרות. הסכמה שבהתנהגות יכולה להתבטא גם באי דרישה של הסבר, קרי הרופא מבין שאתה "סומך עליו בעיניים עצומות" וחוסך את ההסבר. זוהי עבירה על החוק, שכן הוא מחוייב על פי חוק להסביר את מכלול פעולותיו ולו הקטנה ביותר.

אני לוקח את דבריי חזרה בנושא החוקיות - אתה צודק, וכי הפעולה שהרופא ביצע היא איננה חוקית, מכיוון שהחסיר את ההסבר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

שיטת הרפואה משתנה, ואם עד לפני 30-40 שנה הרופא היה בעל סמכות ללא עוררין הרי שכיון הרופא מחוייב בהסבר למטופל. וכמובן בתיעוד של מתן ההסבר. כמובן שלעתים לא רחוקות המטופל לא רוצה לשמוע את ההסבר, או אינו מסוגל להבין אותו.

הצד השני של העניין הוא שלרופא כמעט אין אפשרות להתגונן בבית המשפט - השופט רוא אותו כ"בעל הכיס העמוק" ופוסק פיצויים גבוהים גם במקרים שבהם ניתן הסבר מפורט ולא התרחשה שום רשלנות. אחת התוצאות היא יצירת מחסור ברופאים במקצועות "מסוכנים" ובראשם יילוד, שכן ניתן להגיש תביעה נגד הרופא (ועזבונו) עד 25 שנה לאחר הלידה (7 שנים לאחר השילד מגיע לבגרות), כאשר הרופא, אם הוא בכלל חי, בודאי לא יכול לזכור את הארוע, הפרקטיקות הרפואיות השתנו מקצה לקצה ואין מומחה שיכול להעיד מה היה מצופה מ"רופא סביר" באותו זמן והשופט רואה לפניו ילד עם פגיעה זו או אחרת ומפצה אותו גם אם לא היתה עילה לכך.

כמובן שלא הייתי נוכח באותו ארוע, אבל יתכן שהרופא נתן הסבר קצר ומשלא התנגדת הוא ביצע את הפעולה. יש בפורום מספר רופאי שיניים שאולי יוכלו להסביר מהי אותה פעולה המתבצעת עם אור סגול, נדמה לי שמדובר בפעולת איטום שנועדה להגן על השן מפני עששת עתידית (ראיתי את רופא השיניים מבצע פעולות דומולת לילדי בביקורים השנתיים כל אימת שצמחה שן חדשה) - אבל את ההסבר צריך לתת בעל מקצוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשמע יותר כמו סתימה לבנה שהרופא עשה באיזור של נסיגת חניכיים ולא ליטש כמו שצריך. קשה לי להאמין שהוא לא הסביר מה הוא עושה, אבל לך תדע. לא צריך להכנס לסרטים, זה דבר שהרופא יכול לסדר ברגע.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אם יש לך תיעוד כתוב של שתי הבדיקות, המלצתי ללכת לרופא שלישי שיכריע. במידה ואין חור, תוכל להגיש תלונה נגד הרופא הפרטי שלך, ואף לתבוע אותו על רשלנות רפואית.

כמובן שלא התכוונתי לרשלנות אלא יותר לדחיפת טיפול שאינו נחוץ. לא היטבתי לנסח את רעיוני. מתנצל :-D

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
נשמע יותר כמו סתימה לבנה שהרופא עשה באיזור של נסיגת חניכיים ולא ליטש כמו שצריך. קשה לי להאמין שהוא לא הסביר מה הוא עושה, אבל לך תדע. לא צריך להכנס לסרטים, זה דבר שהרופא יכול לסדר ברגע.

זה בדיוק מה שהוא עשה, הוא לא הסביר מה עשה בכלל אלה מלמל זאת עם האסיסטנטית שלו, אמר זאת כמו סתימה, כמו שאמרתי הוא עבר עם הקומפרסור הזה לגילוי חורים, ניתקל בשן הזאת שיש לה רגישות, ישר לקח את המכשיר וטיפל, לא דיבר שום דבר, לא אמר מחיר לא אמר מה צריך לעשות וגם לא נתן לי בכלל לדבר, ניראה אותכם מדברים כשיש להם כל מיני מכשירים בתוך הפה.

כמו שאמרתי, אני הגעתי לביקורת בחינם ולא הגעתי לשום טיפול, ואז לאחר הצילומים שעשה אמר שיש חור גדול שהתברר לי שבכלל אין שום חור, קבעתי תור לטיפול להיום בבוקר (עדיין לא ביטלתי את התור:?).

כל מה שאמרתי ורשמתי אמת, לא החסרתי שום פרט.

• תוכן חדש...