Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי חיפושים רבים אחרי אוטו חדש שיחליף את הפיגו הישנה שלי. במילה אחת פשוט התאהבתי ביונדאי i30.

האוטו עונה על כל דרישותיי חוץ מהמחיר!

ועכשיו לשאלה:

ראיתי ביד 2 יונדאי i30 יד 2 שנת 2008 עם 68k. האוטו נראה מצויין והוא מבקש עליו רק 51k שהמחירון שלו הוא הוא 62k בלוי יצחק. המחיר נובע מכיוון שיש ירידת ערך של 15% מכיוון שהאוטו היה בבעלות השכרה אך המחיר שלו טיפה עולה בגלל הקילומטרז הנמוך.

שאלתי היא האם זאת אלטרנטיבה טובה וכדאית? לקנות אוטו טוב במחיר יחסית נמוך אך לדעת שזה אוטו כמעט חדש עם קצת קלימוטרז אפילו שאני יודע שגם שאני ירצה למכור את האוטו תהיה את הירידת ערך הזאת בנוסף לירידת ערך הטבעית של האוטו?

בקיצור האם זה שווה לבנאדם שאין לו מספיק כסף לקנות אוטו שהיה בהשכרה ולשלם פחות?

פורסם

אתה לא רוצה לקנות רכב שהיה בחברת השכרה.

אתה גם לא רוצה לקנות יונדאי.

בטח שלא יונדאי שכורה.

האמן לי.

.Your average Notepad

פורסם

חברת השכרה מורידה 27% מהמחירון, לא 15%. זה לידיעתך.

ההפחתות הן בד"כ ככה:

עד שנה - 10% הנחה (גם תלוי בכמות הק"מ. כמות גבוהה יכולה לזכות אותך בעוד 5%).

עד שנתיים - 15-20%.

עד שלוש שנים - 20-30%.

זה כמובן בקנייה ישירה מהחברה.

מרגע שהרכב עבר בעלות, אין משמעות יותר לזה שהוא היה רק שנה בהשכרה, ההורדה היא 27% וכל כסף נוסף שמנסים להוויח עליך זה שיטת מצליח.

פורסם

אני לא רוצה להכביר במילים,

אבל אם היית יודע איך התנהגו ליונדאי i30 שכורה שהייתה לנו בצבא, לא היית בחיים קונה רכב מחברת השכרה. :roll:

מעבר לעובדה שהרכב הזה עבר בין הרבה מאוד נהגים, צורת הנהיגה - לאף אחד לא אכפת, תוסיף נהיגת שטח ברכב שלא מיועד לכך וכו' וקיבלת אחלה מתכון להתקע עם רכב דפוק.

חפש לעצמך i30 פרטית. תעלה יותר אבל תהיה יותר נורמלית ועם ק"מ סביר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

התשובה של ד"ר סובארו לא מדויקת על גבול הלא נכונה לחלוטין.

כמו שאני תמיד מסביר, רכב זה לא קוטג'.

כשאתה נכנס למכולת והולך למקרר לקנות קוטג', אתה יכול להבין מהר מאוד איזה גביע קוטג' שווה יותר ואיזה שווה פחות. גביע קוטג' שהתאריך האחרון לשיווק שלו הוא בעוד יומיים שווה פחות מגביע קוטג' שהתאריך האחרון לשיווק שלו הוא בעוד שבועיים.

אבל רכב, מה לעשות, זה לא קוטג'.

בקוטג' כל הגביעים אותו הדבר. יוצאים מאותה המכונה, נוסעים באותה המשאית, יושבים באותו המקרר. תפתח קוטג' בחדרה ותפתח קוטג' באשדוד - אותו קוטג'.

ורכב?

יש רכב השכרה שהיה בהשכרה מרובת נהגים ויש רכב השכרה שהיה צמוד לשניים-שלושה נהגים.

יש רכב השכרה שהיה במשרד הביטחון ויש רכב השכרה שהיה אצל מנהלת מכירות אזורית של שוקולד עלית.

יש רכב השכרה שעבר רק תיקוני קוסמטיקה קלים ויש רכב השכרה עם דו"חות שמאי של 15-20 אלף ש"ח.

יש רכב השכרה עם קילומטראז' סביר ויש רכב השכרה עם קילומטראז' גבוה.

יש רכב השכרה מדגם מבוקש ויש רכב השכרה מדגם שאף אחד לא רוצה לקנות.

יש רכב השכרה שמסריח מסיגריות ויש רכב השכרה נקי.

באסה, לא כמו קוטג'.

לבוא ולהגיד שלכל רכבי ההשכרה יש הפחתה קבועה - זה פשוט לא נכון!

כמו כל דבר, מי שקובע בסוף זה השוק. אם אין ביקוש לרנו פלואנס מהשכרה, כי השוק מוצף ברכבי ליסינג שהלקוחות כמובן מעדיפים, תקבל עליה הנחה גדולה יותר. ואם יש רק יונדאי ולוסטר אחת מהשכרה בכל הארץ, תקבל עליה הנחה מזערית כי זה מה שיש וגם אותה יקנו בסוף.

אחוזי הפחתה קבועים זה טוב ונחמד אם אתה סוחר רכב, שקונה רכבים על המשקל וחברת הליסינג עושה לך איזה ממוצע משוקלל שלפי חוק המספרים הגדולים יהיה גם בדרך כלל די טוב. אבל כשאתה לקוח פרטי שמתמקח ישירות מול חברת ההשכרה? אין מצב.

ולפותח השרשור -

השאלה שלך היא הדילמה הקלאסית של "ראש לשועלים או זנב לאריות".

ב-50 אלף ש"ח אתה יכול למצוא יופי של מיצובישי לנסר מודל 2009 או סיטרואן C4 מודל 2009 ותיהיה היד הראשונה מליסינג ולא מהשכרה. לעומת זאת די ברור שב-50 אלף ש"ח אתה מגרד מלמטה את ההיצע של ה-i30 הנורמליות. אני מציע שתלך לראות איזה i30 אחת או שניים שמוצעות במחיר הזה ומהר מאוד תבין למה אני באופן אישי מעדיף להיות ראש לשועלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התשובה שלי מדוייקת לחלוטין.

אין בחברות ההשכרה רכבים שעברו דו"ח שמאי של 20 אלף שקל, אין בחברות ההשכרה כמעט רכבים שנטחנו באקסטרים.

אלה עוברים לסוחרים שקונים אותם בסיטונות.

ההפחתות שציינתי הן המינימום שצריך להפחית על רכב - וכאן נכנס כל השקלול של "שוק", מצב ספציפי של הרכב וכו'.

אם מישהו מוכן לשלם מעל המחירון, זה בסדר. יש רכבים ששווים את זה. רק מה - כדאי לפחות לדעת ששילמת מעל המחירון.

פורסם

צביקה, אתה אכן צודק. אבל, הבעיה היא שקשה מאוד לדעת איפה ולמי היה הרכב מושכר.

אם קונים יד 1 ישירות דרך חברת ההשכרה אתה עוד יכול איכשהוא לנסות להוציא את זה מהמוכר ולהפנים שרכב במצב ממש גרוע היה נמכר לסוחר פרטי, אבל אם קונים רכרב יד 2 שיד 1 הייתה בהשכרה, לך תדע איפה הוא היה ומה עבר עליו בשנותיו הראשונות.

לכן נכון להוריד את מלוא האחוזים על רכב שהיה בהשכרה.

פורסם

כשקונים מהיד השנייה זה בדרך כלל שנתיים-שלוש אחרי שהרכב סיים בחברת ההשכרה, מה שאומר שהרכב כבר בן שלוש-ארבע לפחות. בשלב הזה זה פחות קריטי איפה היה הרכב ומה שיותר קריטי זה מצבו המכאני הנוכחי של הרכב.

להוריד כמה שיותר זה תמיד נכון, גם לרכב שהוא יד ראשונה מפרטי. אבל גם צריך להיות ריאליים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...