Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה רישיון על אופנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כבר שנתיים רישיון ואני עוד חצי שנה בן 20 ורציתי לדעת בנוגע לחוקים של לעשות עכשיו רישיון

על אופנוע כמה שיעורים צריך ולאיזה כלי אני יכול לעשות והאם זה צריך להיות רק בתוך מגרש או צריך גם עירוני

פורסם

אין לך שום הטבה חוץ מפטור מתיאוריה.

אחרי 3 שנים רשיון B רק אז אתה פטור משיעורים ורק צריך לעשות מבחן שליטה.

אתה יכול להוציא רשיון A1, משמע הגבלה ל400 סמ"ק או יותר נכון 33 כוח סוס.

אם אין לך רשיון A2 ל125 סמ"ק אתה נדרש לעשות לA1 על פי חוק 15 שיעורים וטסט.

בהצלחה!

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

בדוק שאין לי פטור משיעורים בעיר?למה אחים שלי גם עשו אחרי שנתיים והם רק עשו מבחן שליטה..

יכול להיות שמאז החוק הישתנה?

פורסם
אין לך שום הטבה חוץ מפטור מתיאוריה.

אחרי 3 שנים רשיון B רק אז אתה פטור משיעורים ורק צריך לעשות מבחן שליטה.

אתה יכול להוציא רשיון A1, משמע הגבלה ל400 סמ"ק או יותר נכון 33 כוח סוס.

אם אין לך רשיון A2 ל125 סמ"ק אתה נדרש לעשות לA1 על פי חוק 15 שיעורים וטסט.

בהצלחה!

אם יש לי 3 שנים רישיון על רכב אז אני עושה רק מבחן שליטה {זה טסט?} ויש לי רישיון על אופנוע?

פורסם

אפילו לא, זה רק חצי טסט.

הטסט בנוי ממבחן שליטה ומבחן בכביש, כאשר במבחן בשליטה אתה רק נוסע על קו לבן ועושה סללום, ובכביש בודקים אם אתה מאותת ומשתלב וכו' וכו'.

אז אם יש לך 3 שנים רשיון על B, אתה רק מחוייב בקטע של השליטה, כלומר אתה לא יוצא לכביש.

אז כן, רק טסט ויש לך רשיון.

אך אם אני לא טועה, זה רק תקף לרשיון A2 ל125, תן לי לבדוק ולחזור אליך.

עריכה: כן, צדקתי, זה רק תקף לA2 עד 125 סמ"ק.

"בעל רישיון נהיגה לרכב מדרגה B ומעלה במשך 3 שנים לפחות, ומבקש רישיון נהיגה לדרגה A2, פטור ממבחן עיוני, מחובת מינימום שעורי נהיגה, אולם חייב במבחן שליטה בלבד"

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

נשמע לי ממש מוזר שאחד שלא עלה על אופנוע בחיים שלו יעשה מבחן שליטה ובמקרה שהוא מצא חן בעני הטסטר הוא עולה על הכביש עם אופנוע.

פורסם
נשמע לי ממש מוזר שאחד שלא עלה על אופנוע בחיים שלו יעשה מבחן שליטה ובמקרה שהוא מצא חן בעני הטסטר הוא עולה על הכביש עם אופנוע.

שתי האחים שלי עשו ככה רק מבחן שליטה...לא ידעתי לגבי תקופת הזמן שצריך רישיון אבל הייתי בטוח שזה רק שליטה

פורסם

לא אמרתי שיש בזה הגיון כלשהו רק הסברתי את החוק.

אל תחפש הגיון איפה שאין, לדוגמה, לומדים ל125 על קטנוע, משמע אוטומט, ואחרי הטסט יש לך רשיון גם לאופנוע שהוא גיר רגיל.

בכל מקרה, אני גם חושב שזה מטומטם אך אין מה לעשות, אך אני מאמין שאנשים עושים שיעורים לפני, תסמוך עליי זה בלתי אפשרי למישהו שלא עלה בחיים על אופנוע להצליח בטסט, גם אחרי ה15 שיעורים זה עדיין יחסית קשה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

סמוך עלי שזה אפשרי לעבור טסט גם בלי שיעורים אני אישית מכיר סיפור שכששמעתי את זה הייתי בהלם הוא לא שילם פשוט עשה משהו שמצא חן בעני הטסטר {אגב מי שהעבירו אותו החליק איזה 4 פעמים עם האופנוע והוא הוציא רישיון לפני איזה חודש}

פורסם
סמוך עלי שזה אפשרי לעבור טסט גם בלי שיעורים אני אישית מכיר סיפור שכששמעתי את זה הייתי בהלם הוא לא שילם פשוט עשה משהו שמצא חן בעני הטסטר {אגב מי שהעבירו אותו החליק איזה 4 פעמים עם האופנוע והוא הוציא רישיון לפני איזה חודש}

זה באמת הזוי ולא הגיוני

פורסם

מה הזוי? הבנאדם (אמור) להיות אחד שנוהג כבר 3 שנים בכביש משמע שהוא מכיר את החוקים וההתנהגות בכביש. זה שמקלים על קבלת רשיון זה מבורך, זה שהמורים לא באמת מלמדים שום דבר לא בקטע של השליטה ולא בכביש עצמו זה מחדל.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

"זה שהמורים לא באמת מלמדים שום דבר לא בקטע של השליטה ולא בכביש עצמו זה מחדל."

אם לא שמת לב אחת מההקלות היא פטור משיעורים, משמע שאפילו אם המורים כן היו מלמדים משהו, לא הייתה להם גם את האופציה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

אף מורה לא יגיש אותך לטסט בלי שעשית שעורים למרות שעל הנייר זה מותר. ואם הוא עשה את זה, מדובר בקומבינה, ואם לא, אתה מסכים איתי שב"שעורים" עצמם המורה לא עושה שום דבר חוץ מ..כלום?

זאת הבעיה, אני לא מכיר מורה שבאמת מלמד לרכב על אופנוע, בכביש , מקווה שאני טועה אבל לפחות בצפון זה לא קורה.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

אן לי רישיון על אופנוע ולא ניסיתי לעשות אף פעם אבל עדיין אני מאמין שיש לך כמה שיעורים ראשונים בתוך המגרש ושם מלמדים אותך הכול עם הקונוסים והכול ורק אחרי זה אתה יוצא לכביש הראשי. זה לא שעל השיעור הראשון אתה יוצא לכביש אז כנראה שמלמדים משהו ולא סתם נותנים לך אופנוע אומרים לך סע איתו במגרש תיפול תקום תיפול תקום עד שתלמד.

• תוכן חדש...