Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לאחר שהחזרתי את הרמקול ל 80HZ יש לומר כי הרעשים נעלמו אמנם מתאר לעצמי שפגעתי בממברנה.

עברתי על הממברנה קרוב ומצאתי חור בגודל אולי 1 מ"מ או פחות (כמו של סיכה) על הגומי - האם הדבר הזה מתאר רמקול הרוס?

העלתי לכאן תמונה.

נ.ב - שאלה כללית. איך אני מכוון כמו שצריך את המערכת כדי שהרמקולים יקבלו את הכוח הדרוש להם?

המגבר הוא של לייטנינג אודיו הכתום 300.4 ומחובר סה"כ לסאב של קנווד + הקומפוננט הנ"ל וHU של 5850 פיוניר.

1.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם

אני לא מאמין שהחיתוך הוא זה שגרם לחור הזה בסראונד.

בכל מקרה זה לא נראה קריטי.

אם הוא מנגן טוב אל תחפש צרות בכח.

לא הבנתי את פשר השאלה שלך מצטער.

פורסם

אוהדי אני מצטט: ״נ.ב - שאלה כללית. איך אני מכוון כמו שצריך את המערכת כדי שהרמקולים יקבלו את הכוח הדרוש להם?״.

הכוח הדרוש להם יכול להיות גם שייצטרך להחליף מגבר כדי לספק להם מה שהם דורשים.

אה כן ולא רשום פה כמה שאפשר:wink: בגלל זה רשמתי שהשאלה כללית.

פורסם

^^ השאלה שלי היא אכן כללית (ותודה על התשובות חברים :) )

בעקרון, ממה שהבנתי המגבר הנ"ל לא נותן הכי RMS לרמקולים שלא ממש מנוצלים - כמה זה, 50 RMS לערוץ? וכדי להרגיש אותם אני צריך להגביר המון לכיוון ה 25-30 בווליום המערכת.

נ.ב מה זה סקופ או DD1?

שמתי את ה GAIN על קצת מעל הרבע כיוון שמי שהתקין לי את המערכת ברכב עשה סבטוחה.

אם זה משהו ארוך להסביר כאן, אז אולי עדיף שאני אפתח שרשור חדש וזהו :p

שוב פעם תודה רבה לכם על התשובות חברים...! ועצמאות שמח כמובן

Opel Adam S 2017

פורסם

השיטה הנ"ל לא מדוייקת כמו סקופ או DD1 אך עדיין טובה יותר מכיוון על ידי האוזן:

קח מולטימטר תכוון אותו על AC VOLTS 200.

תבטל כל אקולייזר ותוריד את הגיין עד הסוף (את החיתוך של 80Hz תשאיר!)

תגביר את הרדיו דיסק לווליום 75% מהמקסימום.

ותנגן דרך הרדיו טון של 1kHz (זה טון מעצבן בשמיעה רצופה, אז מומלץ לנתק את ה+ וה- של הרמקולים לפני).

תיגע עם ה+ וה- של המולטימטר ב+ וה- של אחד הערוצים שמחובר אליו הקומפוננט ותתחיל להגביר את הגיין עד שהמולטימר יראה לך 14.1 (אם תגיע למספר כל שהוא פחות מ14.1 זה לא נורא, אבל תשתדל לא לעבור את זה).

סקופ (או בשמו המלא: אוסילוסקופ) מודד מתח באופן ויזואלי על מסך, ככה אתה יכול לראות מתי מתחיל עיוות במגבר ולכוון בעצם למקסימום שהוא יכול, ללא עיוות.

הDD1 אמנם אינו מציג את המתח על מסך אבל הוא מדליק נורה מתי שהוא מגיע לנקודת עיוות וגם דרך מכשיר זה אפשר לכוון את המגבר למקסימום.

JL Audio

פורסם

אין סיבה לפתוח שרשור חדש, בעקרון המכשירים הנ״ל עוזרים לך לכוון את הגיים המקסימלי שהמגבר ייתן ללא עיוות, (ישנה נקודה שברגע שאתה עובר אותה הוא מתחיל לעוות ודי קשה להבחין בזה ללא מכשור מתאים).

אם זה פתוח רק עד הרבע, פתח עד החצי ותמיד תהיה קשוב לרמקולים, אם הגיין גבוה מידי, או שהחיתוך אגרסיבי מידי אתה תשמע את זה בקולות של דפיקות ועוד כל מיני דברים שלא נשמעים נורמליים אז שים לב.

יש בFAQ בראש הפורום מדריך מפורט אתה תוכל להיעזר בו.

פורסם

:(

הלך הרמקול אפשר להגיד, בשירים עם באס נמוך גם ב 80HZ שומעים מעט קרקושים בווליום גבוה, במיוחד כשנגעתי בעדינות בממברנה בזמן ניגון שיר. נדיר אבל עדין לפעמים, במיוחד בהאוסים או אלקטרונית, לבנתיים שמתי על 125HZ (האם זה תקין?)

במחיר שהם עלו לי ,מעל אלפיה אבל אתם כבר מכירים את המחיר שלהם, איפה אפשר למצוא מעבדה טובה באיזור ראשל"צ לתיקון?

יש לומר שאני לא מוצא שום קרע בממברנה או בגומי הסובב אותה...שום דבר חוץ מהנקודה הקטנה שהעליתי בתמונה אבל ממה שהבנתי אין לה קשר בדבר.

מבאס.

Opel Adam S 2017

פורסם

מקסימום אתה יכול לנסות באומגה בחולון

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

• תוכן חדש...