Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כחודשיים וחצי עברתי תאונה (נכנס בי ג'יפ מאחורה), הנזק של התיקון + שמאי + ירידת ערך הגיעה ל 27600.

לאחר חודשיים קיבלתי העברה מהחברה של המבטוחת שנכנסה בי (מנורה מבטחים) סכום שהוא נמוך ב כ350 שח ממה שמגיעה לי, הטענה של מנורה היא שהם לא משלמים את מלוא הסכום של שכ"ט שמאי בגלל תיקרה מקסימאלית...

האם זה חוקי ?

אמנם מדובר ב"רק" 350 שקל אבל זה ממש מעצבן :evil: (גם ככה שרפתי שלושה ימים עם המוסך, ועכשיו אני גם אמור לשלם את ההפרש)

מה אפשר לעשות בנידון ?

תודה

פורסם

אני חושב שהמקרה שלי דומה/זהה למקרה שלך-

'דפקו' אותי מאחור ברמזור..

גם אצלי חב' מנורה קיזזה משכר-טירחת שמאות.

כתבתי מכתב [דואר-רשום], לחב' מנורה ולמבטחת שלי [חב' כלל], "בתאריך....מאחר ופעלתי על-פי הנחיותכם, קרי מוסך-הסדר

ושמאי המצוי ברשימתכם, אני דוחה על הסף את הקיזוז..ומצפה שתסדירו את המחלוקות ביניכם שלא על חשבוני..היה ולא יזוכה חשבוני בסך האמור בתוך 30 ימי-עסקים, ..אעביר מחלוקת זו לתביעות-קטנות..בכבוד רב.." .

הסך היה 140שח.

חשבוני זוכה [עי מנורה] כעבור כשבועיים.

מבירורים שערכתי טרם הפנייה לחב' הביטוח, לא קיים תעריף מקסימלי לשמאות רכב, יש שכר-טירחה סביר.

בהצלחה

פורסם

אז יש תקווה :)

רק דבר אחד, לא פניתי בכלל למנורה על מנת להסדיר איתם שמאי / מוסך.

פניתי למוסך הסדר (שהוא גם מוסך מורשה) של פניקס (שם אני מבוטח) והשמאי היה מטעם המוסך. (מן הסתם שהוא גם מטעם פניקס)

האם הייתי צריך ליצור קשר עם חברת ביטוח של צד ג' ?

פורסם

היה לי מקרה דומה.

חברת הביטוח של הנהג הפוגע קיזזה 200 ש"ח משכר הטרחה של השמאי.

דיברתי אם הסוכנת ביטוח שלי, היא אמרה שיש חברות כאלו ומייד השמאי ירד בסכום שהוא דרש לסכום שהחברה נתנה.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
אז יש תקווה :)

רק דבר אחד, לא פניתי בכלל למנורה על מנת להסדיר איתם שמאי / מוסך.

פניתי למוסך הסדר (שהוא גם מוסך מורשה) של פניקס (שם אני מבוטח) והשמאי היה מטעם המוסך. (מן הסתם שהוא גם מטעם פניקס)

האם הייתי צריך ליצור קשר עם חברת ביטוח של צד ג' ?

מדוע אתה אמור לעשות את העבודה של סוכן הביטוח שלך?

מציע לך- 'לאתר' ולשמור העתק רשימת משמאים/מוסכים המורשים/מוכרים עי הפניקס, מן הסתם יש באתרם, או שתבקש בנימוס שישלחו לך, על-מנת לשלול, היה ותגיע לתביעות קטנות, סיטואציה של "..לא-מוכר/לא ברשימתינו..".

שלח בדואר-רשום, מכתב מנומס, להבנתי לא 'יתעסקו עימך', 'לא-שווה-להם', הם חיים על אלו שלא שמים לב לחשבון ו/או שאין להם כוח להתעסק בזאת.

פורסם
מדוע אתה אמור לעשות את העבודה של סוכן הביטוח שלך?

מציע לך- 'לאתר' ולשמור העתק רשימת משמאים/מוסכים המורשים/מוכרים עי הפניקס, מן הסתם יש באתרם, או שתבקש בנימוס שישלחו לך, על-מנת לשלול, היה ותגיע לתביעות קטנות, סיטואציה של "..לא-מוכר/לא ברשימתינו..".

שלח בדואר-רשום, מכתב מנומס, להבנתי לא 'יתעסקו עימך', 'לא-שווה-להם', הם חיים על אלו שלא שמים לב לחשבון ו/או שאין להם כוח להתעסק בזאת.

הסוכנת שלי אמרה שהדבר היחידי שאני יכול לעשות זה תביעות קטנות, היות ומנורה לא מוכנים לשלם את ההפרש שהם החסירו

אני אנסה את המכתב, למרות שלפי איך שהנציגה של מנורה נשמעה בטלפון, זה היה נראה שאין מצב שהם יסכימו לשלם

פורסם

מניח שאחד מהשניים- לסוכנת שלך אין די מחזור כספי במנורה על-מנת לבטל את הקיזוז או 'שלא בראש שלה'..

לאמירתה ש- "ככה זה ואין מה לעשות", אין אחיזה בתקנות-הביטוח, אם המוסך מוסך-מורשה [יתרה מכך הופנת אליו עי

המבטחת שלך], השמאי שמאי-מורשה, ושכר-הטירחה שנקבע לך בגבולות הסבירים [כמדומני אחוז מסויים מסך הנזק

[7% ?], אך לא פחות מכ- 400-450שח [?].., מציע לך להיוועץ עם אחד מהשמאים שבפורום, יש 2, אחד מהם..אלי עמרן/עמרני?], ולכל זאת יש בידך ראיות בכתב, 'אין מצב' שלא תקבל החזר ואף הוצאות..

איני לא הראשון ולא האחרון שעבר בדרך זו.

מכתבך צריך להיות ממוען ל- 2 חב' הביטוח בציון מספר 'פנימי' של כל חברה.

שולח לך בהפ העתק ממכתבי דאז [ללא פרטים מזהים כמובן].

בהצלחה.

פורסם
מניח שאחד מהשניים- לסוכנת שלך אין די מחזור כספי במנורה על-מנת לבטל את הקיזוז או 'שלא בראש שלה'..

לאמירתה ש- "ככה זה ואין מה לעשות", אין אחיזה בתקנות-הביטוח, אם המוסך מוסך-מורשה [יתרה מכך הופנת אליו עי

המבטחת שלך], השמאי שמאי-מורשה, ושכר-הטירחה שנקבע לך בגבולות הסבירים [כמדומני אחוז מסויים מסך הנזק

[7% ?], אך לא פחות מכ- 400-450שח [?].., מציע לך להיוועץ עם אחד מהשמאים שבפורום, יש 2, אחד מהם..אלי עמרן/עמרני?], ולכל זאת יש בידך ראיות בכתב, 'אין מצב' שלא תקבל החזר ואף הוצאות..

איני לא הראשון ולא האחרון שעבר בדרך זו.

מכתבך צריך להיות ממוען ל- 2 חב' הביטוח בציון מספר 'פנימי' של כל חברה.

שולח לך בהפ העתק ממכתבי דאז [ללא פרטים מזהים כמובן].

בהצלחה.

תודה על העזרה :)

אולי לא הייתי ברור, הסוכנת שלי היא של פניקס, לא מנורה.

פורסם

זאת שיטת מצליח במיטבה.

שים לב - האם בעת קבלת הכסף, נדרשת לחתום על משהו שאומר שאין לך תביעות/ דרישות נוספות כנגד חברת הביטוח (בד"כ נמצא בחלקו האחורי של הצ'ק שהביטוח שולח).

אם חתמת - יהיה לך קשה לתבוע אותם.

אם לא חתמת על דבר כזה - יש לך עילה להגשת תביעה.

פורסם
זאת שיטת מצליח במיטבה.

שים לב - האם בעת קבלת הכסף, נדרשת לחתום על משהו שאומר שאין לך תביעות/ דרישות נוספות כנגד חברת הביטוח (בד"כ נמצא בחלקו האחורי של הצ'ק שהביטוח שולח).

אם חתמת - יהיה לך קשה לתבוע אותם.

אם לא חתמת על דבר כזה - יש לך עילה להגשת תביעה.

לא קיבלתי צ'ק, עשו לי העברה בנקאית - ולא, לא חתמתי על שום דבר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
לא קיבלתי צ'ק, עשו לי העברה בנקאית - ולא, לא חתמתי על שום דבר

יגאל,

זכותך לקחת שמאי מטעמך שלו דווקא יהיה מרשימת השמאים של חברת הביטוח של הפוגע או שלך.

לשמאים יש תעריף קבוע פלוס מינוס שזה בערך 10% מערך הנזק.

קרא לי אותו מקרה ופניתי לחברת הביטוח במכתב רשמי בדואר רשום וקיבלתי את ההפרש חזרה תוך שבוע.

ריי.

פורסם
יגאל,

זכותך לקחת שמאי מטעמך שלו דווקא יהיה מרשימת השמאים של חברת הביטוח של הפוגע או שלך.

לשמאים יש תעריף קבוע פלוס מינוס שזה בערך 10% מערך הנזק.

קרא לי אותו מקרה ופניתי לחברת הביטוח במכתב רשמי בדואר רשום וקיבלתי את ההפרש חזרה תוך שבוע.

ריי.

היי,

תודה על התגובה.

מחיר קבוע מערך התיקון ? (שלי היה כ22000, והשמאי ביקש כ1400) או מירידת הערך ? (שזה גם סוג של נזק :))

פורסם
היי,

תודה על התגובה.

מחיר קבוע מערך התיקון ? (שלי היה כ22000, והשמאי ביקש כ1400) או מירידת הערך ? (שזה גם סוג של נזק :))

לא הייתה לי ירידת ערך, אז אני לא יכול לומר לך ב100% אבל לדעתי זה מהסכום של הנזק בלבד בדוח השמאי.

פורסם

התעריף של השמאי איננו בא כאחוז מעלות הנזק. התעריף הוא בהתאם לעבודה שעליו להשקיע.

האם נראה לך הגיוני שעבור פגיעת טוטאל לוס במכונית יוקרה הוא ידרוש 50 או 100 אלף ש"ח ??

• ספונסר פורום
פורסם
שלום,

לפני כחודשיים וחצי עברתי תאונה (נכנס בי ג'יפ מאחורה), הנזק של התיקון + שמאי + ירידת ערך הגיעה ל 27600.

לאחר חודשיים קיבלתי העברה מהחברה של המבטוחת שנכנסה בי (מנורה מבטחים) סכום שהוא נמוך ב כ350 שח ממה שמגיעה לי, הטענה של מנורה היא שהם לא משלמים את מלוא הסכום של שכ"ט שמאי בגלל תיקרה מקסימאלית...

האם זה חוקי ?

אמנם מדובר ב"רק" 350 שקל אבל זה ממש מעצבן :evil: (גם ככה שרפתי שלושה ימים עם המוסך, ועכשיו אני גם אמור לשלם את ההפרש)

מה אפשר לעשות בנידון ?

תודה[/quoteהבעיה ידועה ממזערים נזקים על חשבון השמאי הפרטי.

העינין הוא לא הכסף,אלה העיקרון שחברות הביטוח מחזיקות בכסף של אחר ומחליטה לעשות בו ובשלה.

לא תקין,לא לותר לשלוח מכתב דרישה לתשלום, ובמקרה שלא תענה בחיוב פנה לתביעות קטנות, אסור לוותר, אחרת לא יפסק עינין הגזל. של מקבלי ההחלטות בחברות הביטוח. על פי חוק יש לשלם שכט השמאי על ידי חברת הביטוח. 55

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...