Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

הפרדוקס הצרפתי הוא מושג מוכר וותיק - צרכנים כבדים של מזון עתיר שומנים ובמיוחד כולסטרול, ומעט בעיות לב וחסימת עורקים.

לפני ימים אחדים הופיעה ידיעה על מחקר שהוכיח שיש לצרוך את היין האדום, המוכר כסוד מאחורי הפרדוקס, סמוך לצריכת הבשר האדום ונגזרותיו, תוך כדי הארוחה או סמוך אליה.

ואני מבקש לברר מהו היין העשיר ביותר בנוגדי חימצון ואם יש בכלל הבדלים משמעותיים בין יין מזני ענבים שונים או ין יינות שיוצרו עם/ללא איחסון בחביות עץ אלון.

מבקש להדגיש שיין פירותי עם נגיעות וניל המיועד לצלי קדרה לא עושה לי את זה, מעוניין בהגדרה כמו: יין אדום יבש מענבי מרלו נטו. לא חשוב אם אוחסן או לא בחביות עץ לאחר תהליך התסיסה. חשוב לצרוך יין בן לא יותר משנתיים ועדיף תוך שנה מתהליך ייצורו.

מומלץ לצרוך 100 סמ"ק על כל 45 ק"ג של משקל גוף. בעדיפות שנייה יין כנ"ל אבל מענבי קברנה-סוביניון. בעדיפות שלישית יין מענבי פינוטג'. ההבדלים בין שלושת הסוגים לא יותר מ-7%, אבל לעומת יינות אדומים מזנים אחרים ההבדלים מעל 20% בתכולת נוגדי חימצון.

גם אם זו רק הפנטזיה שלי ולא אזכה לכזה הסבר, כל הארה תתקבל בברכה.

תודה מראש, יוסי

פורסם

הפתרון לפרדוקס הצרפתי הוא על כך פשוט, שאף אחד לא מוכן להפנים את התשובה:

הם פשוט אוכלים פחות! פחות אוכל נכנס להם לפה,

נטו, מדידה אבסולוטית. זה הכול. סה טו. כל השאר זה שטויות של אמריקנים בהכחשה עצמית.

נוגדי חמצון יש בריכוז הכי גבוה ביין צעיר המיועד לצריכה מיידית,

למשל גרסאות הבסיס של היקבים המקומיים המוכרים. פשוט וקל.

בתשעים אחוז מהמקרים מדובר ביינות שבכלל לא שהו בחביות עץ.

יינות ששוהים בחביות הם בד"כ יינות שמשוחררים מאוחר יותר, אחרי מנוחה בבקבוק במחסן של היצרן,

כי אם תבקבק ותפתח אותם מיד יהיה להם טעם קשה מדי. שם יהיו פחות נוגדי חמצון,

ולו רק בגלל הזמן הנוסף שעבר (לא קשור לעץ).

אגב, זאת ידיעה חדשותית מרעישה בת 20 שנה לפחות...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רוב היינות מתוספים בגופרית דו-חמצנית לשימור, בגוף היא הופכת לאחר מספר ריאקציות ל- H2SO4 יענו חומצה גופריתנית,

שממיסה עצמות בין השאר.

אמנם החומצה שנוצרת בגוף היא בריכוז חלש מאוד אבל לך תדע אם זה מספיק בצריכה קבועה להשפיע על כל מה שמכיל סידן בגוף.

פורסם

מעבר להבדלי התזונה הכ"כ תהומיים בין צרפת לארה"ב, הפרדוקס הצרפתי בעיקרו הוא מניפולציה של נתונים סטטיסטים.

כל ההבדל הוא בהגדרות משרדי הבריאות השונים למה זה "מוות כתוצאה מבעיות לב".

בצרפת מוות מבעיות לב מוגדר אך ורק ע"י אדם שמת כתוצאה מעצירת פעימות ליבו, בזמן שבארה"ב, כל מי שיש לו היסטוריה של בעיות לב, והוא מת מסיבוכים שונים, נחשב למוות כתוצאה מבעיות לב, זה כמובן השפעה של חברות התרופות האמריקאיות שרוצות לנפח את נתוני תחלואת הלב.

כל זה כמובן לא שולל את היתרונות הבריאותיים (והחברתיים) שבשתיית יין.

אין יין מומלץ יותר ומומלץ פחות ברמה הבריאותית, בחר מה שטעים לך וסע לשלום.

פרוקסימה, לא יודע מאיפה הנתון הזה אבל גם בחברות ששותות המון יין אין שום תופעה של התפוררות עצמות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תמצאו זמן לקום מהכורסא, ותאכלו כמה בשר שבא לכם :) חג שמח.

סבא שלי שלא יכול ללכת, וסובל מבעיות כולסטרול, פשוט אוכל פחות. ככה שאני עם האנס.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הצרפתים לא רק אוכלים במידה, הם גם אוכלים לאט, מגוון ובזמנים קבועים. הם לא בולסים כמויות בשיא הרעב.

אלו שעוד אוכלים בסגנון צרפתי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פרוקסימה, לא יודע מאיפה הנתון הזה אבל גם בחברות ששותות המון יין אין שום תופעה של התפוררות עצמות.

הנה לך כמה שמות של חברות:

פז'ו, סיטרואן, רנו, טלבו, סימקה...

מספיק לך?

פורסם

אבל שם זה התפוררות של פלסטיקה, לא של עצמות.

פורסם

כשהייתה לי 205 GTI, במפר אחד מהר מידי והדלת של המשולש של העודף עפה לאמא שלי בראש! :shock:

באותו יום קיבלתי טלפון מאבא "אם אני צריך הלוואה לסדר את האוטו":lol:

פורסם

פעם פגשתי מישהו עם BX שבדשבורד שלה היה חור גדול,

כששאלתי אותו איך נפער חור כזה בדשבורד, אמנם ה BX מעולם לא הייתה מופת של פלסטיקה, אבל לא עד כדי שיפער בה בולען כזה.

הוא ענה לי שהחור נוצר אחרי הביקור המי יודע כמה במוסך, כשהמוסכניק פירט לו את עלות התיקונים הדרושים.

בתסכולו הוא חבט קלות באגרופו בדשבורד והיד המשיכה וחדרה עמוק הרבה יותר ממה שתיאר לעצמו.

פורסם

בחזרה לנושא השרשור:

1. כפי שכבר צויין - הפרדוקס הצרפתי הוא עניין של הגדרות סטטיסטיות, וצורות מוות מסויימות שמוגדרות במרבית המדינות כנובעות ממחלת לב מוגדרות בצרפת בקטגוריות נפרדות.

2. הוכח באופן חד משמעי שנוגדי חמצון, לפחות כאשר הם ניתנים כתוספים, אינם מועילים לבריאות, יתכן שאפילו מזיקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וואלה מסובך מידי לחשב 100 מיליליטר ל45 קג משקל גוף

הבנאדם רוצה לשתות כבר!

אצלי החישוב יותר פשוט: בקבוק לכל הגוף.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

2. הוכח באופן חד משמעי שנוגדי חמצון, לפחות כאשר הם ניתנים כתוספים, אינם מועילים לבריאות, יתכן שאפילו מזיקים.

באופן כללי, ניתן לקבוע מין הנחת בסיס שכזו שלא כל מה שעובר בצלחת פטרי, עובד באותה צורה בתוך גוף האדם.

• תוכן חדש...