Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על משומש.

מה בעצם ההבדלים הכספיים לחודש נניח.

לצורך העניין אתן דוגמאות של רכבי "מנהלים" לא יקרים במיוחד כגון:

מאזדה 6

b4

מונדאו

c5/407

ומאליבו

לגבי רכבים משפחתיים סטנדרטים ונפוצים כגון:

מאזדה 3 ושאר העדר היפני הנורמטיבי

רנו מגאן

סיטרואן c4

האם ההבדלים באחזקה מבחינה כספית משמעותיים? על כמה הם עומדים מספרית בתכלס פחות או יותר

נניח והבנאדם נוסע בממוצע 30 ק"מ ליום והוא נהג יחסית וותיק(מעל 30 ו8 שנות רישיון)

פורסם

ההבדלים המיידיים יהיו ברישוי השנתי ובביטוח

מחירי טסט לרכב שני ליטר מהסגמנט שאתה ציינת בד"כ נעים בין ה2200 שקלים ל1500 שקלים - תלוי בקבוצה בה הרכב מדורג וגם תלוי בשנתון שלו.

לגבי מחירי ביטוח זה גם תלוי שנתון - ככל שהרכב מתבגר מחירי הביטוח שאתה תמצא יהיו זולים יותר וזה הולך ונהיה יותר ויותר ברור בהבדלי המחיר האלו ככל שהרכב יקר יותר - תנסה לבדוק כמה עולה ביטוח לבימר סדרה 3 עד 4-5 שנים על הכביש ותנסה לבדוק כמה עולה ביטוח לבימר סדרה 3 שנמצאת כבר שש שנים ומעלה על הכביש.

יש דברים בהם באופן אוטומטי עליית ליגה הופכת את התחזוקה ליקרה יותר - למשל מידות הצמיגים גדולות יותר, זה באופן מיידי מייקר את הצמיגים שאתה תקנה לרכב.

בB4 יש לך מערכת AWD - ארבע על ארבע - ההמלצה היא להחליף רביעייה שלמה למרות שאתה יכול להחליף בזוגות.

צריכת דלק - סגמנט ה2 ליטר בד"כ יראו ממוצע של 1:10 לפחות אצל היפניות (למעט הB4 הדור הקודם שהוא טיפה יותר זללן)

ולגבי טיפולים - ביפניות אני יכול לאמר שאין הבדל מהותי בטיפולים ובאחזקה, שנים שהחזקתי משפחטיות קומפקטיות וסופר מיני ועכשיו כשגם אני וגם אבי עברנו לסגמנט מנהלים עאלק (רכב משפחתי 2 ליטר) ואני בכוונה משתמש בסלנג - אנחנו לא רואים הבדל כלשהוא מבחינת עלות תחזוקה של הרכבים כשזה מגיע למוסכים.

הטיפים הם -

תברר מראש כמה עולה הטסט לרכב שאתה הולך לקנות.

תעשה סקר חברות ביטוח ותראה איפה ההצעה הזולה ביותר - יש לך היום אתרים כמו WOBI

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איפה הכסף, זה מה שאתה שואל בעצם.

אז ככה:

1. רישוי שנתי.

2. צריכת דלק גבוהה יותר (בין 10-20%).

3. עלות חלפים יקרה יותר (בפרופורציה למחירים של הרכב כחדש אל מול משפחתית של אותו יצרן).

4. ירידת ערך חריפה יותר כפונקציה של סעיפים 1-3.

5. ביקוש מופחת כפונקציה של סעיפים 1-4. זה יציק לך ביום שתרצה למכור.

וזהו. עכשיו אתה צריך לחשוב האם זה שווה את הכסף, או לא. 8)

פורסם

לטווח הארוך-שווה את הכסף.

משדרג את האיכות חיים בהרבה-בעיקר אם אתה נוסע הרבה.

עברתי מהונדה סיוויק למכונית יוקרה(אמנם יפנית) אבל ההבדל מורגש.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לאדם שנוסע כ1000 ק"מ בחודש, ההבדל יהיה לא משמעותי.

הרב יהיה קצת יותר יקר (דלק, תחזוקה, רישוי). לא יעבור את האלפים בודדים בשנה, ככל שהנסועה גדולה יותר כך יגדל ההפרש.

כמבון שאנחנו מדברים פה באופן גורף, זה לא תמיד נכון, תלוי בדגמים הספציפיים שעומדים על הפרק, למשל מי שמחפש רכב כמה שיותר נוח, עדיף לו לקנות מגאן 2007 מB4 2007, מי שצריכת דלק חשובה לו ומתלבט בין מאזדה3 להונדה אקורד, לא בטוח שעדיף לו לקנות את המאזדה וכו'

פורסם

גם לטווח הארוך וגם לטווח הקצר בעיניי זה שווה את זה.

עברתי מקורולות לאוונסיס ואני לא מרגיש שכלכלית החיים שלי הושפעו מזה גם לא מצריכת הדלק - זה עדיין בגבולות מאוד זניחים.

אז תוותר על לילה אחד או שניים של חופשת צימרים - זה בפועל ההבדל, לסירוגין תיתן עוד שתיים שלוש משמרות של שעות נוספות ושיחדת את השד הכלכלי. באמת, זה ההבדל עבורי.

לעומת זאת - איכות הנסיעה היא שונה לחלוטין.

הן מבחינת הרכות

הן מבחינת השקט

הן מבחינת הכוח של הרכב

ואני רוצה שתבין שלא מדובר כאן ברכבי ספורט, אתה לא הולך לקנות רכב שאתה הולך לתקוף איתו סיבובים ופניות - מדובר ברכבי שיוט, קרוזרים - הם מעולים למטרה הזו.

דבר אחד שהוא כן יותר קשה וכן יותר מעצבן זה הגודל של הרכב - להכנס לחניון צר זה מפחיד בליאד!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לטווח הארוך-שווה את הכסף.

משדרג את האיכות חיים בהרבה-בעיקר אם אתה נוסע הרבה.

עברתי מהונדה סיוויק למכונית יוקרה(אמנם יפנית) אבל ההבדל מורגש.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תוכן חדש...