Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תבחר קטע קליל, תבחר קטע מורכב זה כל העניין.

הקטעים שנבחרו, יש סיבה למה הם נבחרו, ולמרות זאת הוא נחשב לקליל,

לפי דעתי אם אכן יש בינינו אודיופילים אמיתיים, הם ידעו להגיד איפה ההבדלים גם בלי שנצייר להם תמונה

אם אינם, אז אולי ההבדלים לא כל כך משמעותיים לאוזן שלנו.

בכל אופן אני עדיין רוצה שהמבחן הנל יצא לאור, יש לו השלכה מאוד גדולה להמשך המבחן הזה,

(זה רק התחלה של המבחן, ולכן כל כך חשוב שזה יהיה על אתר, ולא ישירות ממחשב של מישהו, בשל נוחות ההורדה של חברי הפורום..)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אי אפשר להרגיש בהבדלים בקטע המדובר...אם כי מאוד מינוריים....ואולי ביכלל לא קיימים,זה קטע מאוד קל יחסית.

אני חושב שרוב חברי הפרום ביכלל לא ירגישו.

פורסם

אודיופילים אמיתיים, שרק עצם העובדה שזה מקודד בMPEG מפריע להם, ירגישו וגם ירגישו

וגם ידעו להגיד איפה השינוי התבטא, אם אינם יכולים לענות על הדרישות

כניראה שהשינוי לא דראסטי

בכל אופן כמו שאמרתי, זאת התחלה של מבחן שחייבים ליישם בשביל לעבור לשלב הבא.

(לא לוקחים רכב משפחתי וישר מעלים אותו OFFROAD, צריך לעשות לו כמה ADJUSTS.. אותו הדבר לאוזניים שלנו..)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
אודיופילים אמיתיים, שרק עצם העובדה שזה מקודד בMPEG מפריע להם, ירגישו וגם ירגישו

וגם ידעו להגיד איפה השינוי התבטא, אם אינם יכולים לענות על הדרישות

כניראה שהשינוי לא דראסטי

בכל אופן כמו שאמרתי, זאת התחלה של מבחן שחייבים ליישם בשביל לעבור לשלב הבא.

(לא לוקחים רכב משפחתי וישר מעלים אותו OFFROAD, צריך לעשות לו כמה ADJUSTS.. אותו הדבר לאוזניים שלנו..)

אף פעם לא הגדרתי את עצמי כאודיופיל מזוייף או אמיתי...אני רק מבין דבר אחד או שניים :-P או כלום.

פורסם

סבבה, אז אתה ואני לא, אבל אני מאמין שיש בינינו כאלה שכן שומעים הבדלים

בוא נראה אם אכן ההבדלים ריאלים , ותואמים אחד לשני

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

טוב יש לי את הקובץ פה על השרת, אני לא מפרסם את הלינק כי זה מבחן טיפשי. ידוע לנבחן בדיוק מה הוא שומע. לקבל חזרה תשובות שמסתמכות על "יושר" זה אידיוטי. יכול להיות שהבן אדם יחשוב שהוא שומע פחות טוב רק כי רשום 128KBPS. המבחן הזה הוא לא מבחן מדעי והוא לא תורם לכלום.

פורסם

שתיים,לעביר ל MP3 ל WAVE אין טעם...זה כמו להעביר DIVX ל DVD...

יש טעם - כי ככה יש לך קובץ WAVE יותר איכותי ופחות איכותי.

אם יש לך שני DVDRIPS אחד ברזולוציה של 800x600 (לדוגמא) ואחד ברזולוציה של 640x480, ותהפוך אותם לדיוידי (פורמט דיוידי על דיסק דיוידי - כדיי שמכשיר דיוידי יוכל לקרוא אותם) - תראה את ההבדל באיכות.

וזה כל הרעיון במבחני שמיעה - להפוך לפורמט נייטרלי שגם אי אפשר יהיה לראות את הBITRATE וגם שהוא לא מכווץ (ולכן לא מאבדים מידע כמו בקידוד לMP3).

במבחן אודיופילי אמיתי - יהיו לך 4 קבצים שכולם שוקלים אותו דבר (אפשר לעשות זאת בקלות) והם בפורמט WAVE, שהמקור כמובן מדיסק.

פורסם

אני חושב שיש טעות בידך, הוא התכוון שעצם העובדה שהפכת אותו בחזרה ל WAV , פגמת בו,

כמו שקורא בסרטים, שעצם העובדה שלקחת DIVX, ושמת אותו בפורמט אחר, כבר הרסה את הכל

אז זה לא משנה איך הוא הופיעה כשהוא היה DIVX, כי התוצאה שתקבל, לא תבטא את התמורה שDIVX אכן נותן.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

בכלל לא

התמורה שתקבל מDIVX שעבר ל XVID, תהייה דומה ל MPEG1, אז אי אפשר להגיד שזה בכלל דומה או זהה

כבר עדיף לא לעשות מבחן.

מבחן עיוור צריך להיות מבחן עם ה RESULTS המקוריים, ולא כאלה שעברו שינוי שאינו מעיד על טיבם.

ובגלל שמדובר באינטרנט, אי אפשר לקיים את המבחן האמיתי, אבל אפשר לתת לכל אחד להגיב את חוות דעתו בנושא, ולתת לנו המחשה לגבי השוני.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

טוב, לאחר כל השעות שחיכיתי לניימסרבר, ההוסט הפך להיות איטי בצורה מטורפת, בכל אופן בבוקר הוא עבד מאוד מהר, עכשיו הרבה פחות מהר, (כרגע הוריד לי על פחות מ1 קיי)

http://mik-mik.web1000.com/track.zip

זה הלינק, תורידו בזמנכם החופשי, כרגע הוא מאוד עמוס כניראה...

אני מזכיר לכם, לא לשלוח תגובות בפומבי, אלה בהודעה פרטית , התוצאות של המבחן יפורסמו כשמספיק אנשים יענו לדרישה, עד כה מבלי לפרסמו בפורום, נענו לבחינה בערך 5-6 אנשים ,

אז הכללים הם פשוטים :

תשמעו את השירים עם אותם האוזניות\רמקולים, תשמעו אותם מבלי טלויזיה ברקע, וכדומה.

ותשמעו אותם עם עוצמה קבועה, ואל תחליפו בין טראק לטראק.

אם יש באפשרותכם לעשות לעצמכם מבחן עיור, לדוגמא לסגור מסך, ולהשים אותם בוינאמפ

ולנסות להחליט מה הכי איכותי, ואז לסמן אותו

ולהוציא אותו מהלופ, לכך לדרג אותם, ואת השוני ששמעת ביניהם.. זה יהיה מצויין......

בהצלחה לכולם, ותודה על שיתוף הפעולה !

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

טוב, איל בנתיים היה בקשר איתי בפרטי, בנוגע למבחן העיוור שהוא ניסה ליצור,

הוא מספר שהקושי העיקרי שלו בכל העסק, זה לגרום למבחן להיות עיוור, ולא לתת לתת מודע, לעבוד על האוזניים.

אז אני אנסה לתת לכם טיפים, כיצד לעשות מבחן אמיתי.

1. תפתחו WINAMP.

2. תנקו את הPLAYLIST שלו. ותוסיפו רק את הקבצים של המבחן.

3. תלחצו על S בצורה כזאתי שהוא לא יפעל. כמו כן על R, (בצורה כזאתי שהנורות, לא יפעלו)

(לבטל את ה REPEAT ואת ה SHUFFLE)

4. תוודו שהפליי ליסט, אכן "צמודה" לתוכנה עצמה (עם הכפתורים)

5. תתפסו את החלון של הוינאמפ עם העכבר, בחלק התחתון של התוכנה.(בצד השמאלי של הכפתור "PREVIOUS TRACK") ,השטח ה"מת" שנותן לכם את האופציה להזיז את החלון, רק שבמיקום הזה, תוכלו לעלות את הוינאמפ למעלה, מחוץ למסך. תעלו את התוכנה מחוץ למסך, בצורה כזאתי שלא תיראו את הBITRATE, ולא תיראו את השמות של הטראקים, ותהיו נגישים לכפתורים של וינאמפ, ולכפתורים של הפלייליסט!.

6. תלכו לכפתורים של הפלייליסט, ותלחצו על הכפתור של ה MISC, לאחר מכן, SORT, לאחר מכן, RADOMIZE LIST.

7. מה שנשאר לכם. ללחוץ על "PREVIOUS TRACK", עד שתגיעו לטראק הכי עליון. ואז תעברו אחד אחד

ותדרגו אותם.(לדוגמא אם הטראק השני הכי איכותי מבחינתכם. תזכרו ש2 הכי איכותי, אם 4 אחריו, אז תזכרו ש2 איכותי ו4 אחריו.

8. כשתסיימו את המבחן העיוור. תורידו את התוכנה ואת הרשימה למטה

ותתאימו את הדירוג שלכם, לקבצים שישנם. ותשלחו לי בהודעה פרטית את הדירוג, ומה השוני ששמעתם.

אני יודע שזה קצת מסורבל, אבל אם בא לכם לתרום לנושא כל כך עיוור שקיים אצלנו, אז תעשו גאסטה , זה בשביל כולנו, וככול שיהיו יותר אוזניים, זה רק יעיד על טיב המבדק, בנתיים כימעט 10 אנשים נבחנו.

תודה מראש !

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

הרגע ביצעתי...

אני חייב לציין שזו אחת ההשוואות המסובכות שעשיתי, קשה מאוד לשמוע הבדלים בין הקבצים, ולדעתי צריך טראק הרבה מורכב מכך כדי "לאתגר" את המודל הפסיכואקוסטי עליו מתבססים MP3ים.

השוואה מוצלחת ואמיתית צריכה...

א. לכלול גם קובץ מקור (WAV) ישירות מהדיסק

ב. כל ה-MP3ים צריכים להיות מומרים ל-WAV כדי שיהיו כולם בגודל זהה, ולא ניתנים לזיהוי

ג. שמות קבצים שאינם קשורים (Orange.wav, Apple.wav וכו')

ד. קובץ מקור מורכב ביותר ועמוס, ולא טראק פשוט המכיל גיטרה אקוסטית, סטרינגים שנוצרו ע"י סינטיסייזר פשוט, גיטרה באס, וקצת קצב.

בכל אופן, יוזמה יפה, אני מצפה לראות את התוצאות (ומקווה שאנשים לא רימו)...

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

תודה על רעיונות שיפור, אך כמו שהסברתי שוב ושוב

אי אפשר ליצור סביבה מקסימלית למחן העיוור, משום שזה וירטואלי ואתם יכולים לרמות.(ישראלים)

המבחן הזה פונה לכל אלה שיש להם רצון טוב לתרום מספר דקות בשביל מבחן של הפורום, בשביל שנחקור קצת את הנושא לעומק... אם בא לכם לרמות.. תרמו, בא לכם לתת תשובה אמיתית כמו אנשים בוגרים שתורמים אחד לשני, תתרמו.

כמובן שאם אתם טועים, זה לא אומר שיעיפו אותכם מהפורום, ואם האוזניים שלכם לא מדוייקות, זה לא אומר שאתם מוזרים.... אז קחו את זה בחשבון, שכולנו אנושיים וכולנו ייחודיים! :)

(אני ממש נשמע כמו המורה שלי..)

בכל אופן, האתר שבו הקובץ נמצא, הוא:

HTTP://MIK-MIK.WEB1000.COM/TRACK.ZIP

האתר דיי איטי, ולכן פתחתי גם FTP על המחשב שלי,בשביל שיהיה יותר נוח, אז אני מבקש עד מחר בערב לשלוח את התוצאות, בשביל שאוכל לפרסם תוצאה דיי קולעת..

הכתובת הנוספת היא:

ftp://mikmik.kicks-ass.org/track.zip

המשתמש עזב את הפורום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...