Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה כבוד יש ליפנים, כמה חשובה להם ההתנצלות הכנה. מלבד הקידה, רואים על הפנים שלהם כמה שהם מתחרטים ומבקשים סליחה.

לפי הסרטון, הטעות המקורית- מקורה בתכנון לקוי של תא הטייס, אין לי מושג מה קרה אחרי.

פורסם

אז מה... כולם שמעו שאני טס והחליטו לפתוח בקמפיין הלחצה?

סתם, האמת- אני היחיד שראה את הסרטון והדבר הראשון שעלה לו לראש היה ״ואוו, מעניין כמה אדרנלין זרם להם בגוף! ״?

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

לפי הסרטון, הטעות המקורית- מקורה בתכנון לקוי של תא הטייס, אין לי מושג מה קרה אחרי.

אלפי 737 טסים כל יום, בממוצע יש יותר מאלף באויר בכל נקודת זמן. זה קרה בטיסה אחת מתוך מליוני טיסות=טעות אנוש, לא תכנון לקוי.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

הבעיה היא שכשהטייס הראשי חזר מהשירותים לתא הטייס - העוזר טייס לחץ על הכפתור כדי לפתוח לו את הדלת, בטעות עם זאת לחץ גם על משהו שהפך את הרדר מה שגרם למטוס לחשוב שהוא טס הפוך ולכן הוא הסתובב כלפי מעלה.

אם הכפתורים האלו צמודים אחד לשני אז זה כן תכנון לקוי :p

Opel Adam S 2017

פורסם

התלונה היחידה שיש לי על אלעל זה מחירי הטיסה המאוד גבוהים ביחס למתחרים. חוץ מזה מעולם לא הייתה לי טענה כלפם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
הבעיה היא שכשהטייס הראשי חזר מהשירותים לתא הטייס - העוזר טייס לחץ על הכפתור כדי לפתוח לו את הדלת, בטעות עם זאת לחץ גם על משהו שהפך את הרדר מה שגרם למטוס לחשוב שהוא טס הפוך ולכן הוא הסתובב כלפי מעלה.

אם הכפתורים האלו צמודים אחד לשני אז זה כן תכנון לקוי :p

המטוס לא חשב שהוא טס הפוך.

ה rudder הוא ההגה כוון.

פורסם
אלפי 737 טסים כל יום, בממוצע יש יותר מאלף באויר בכל נקודת זמן. זה קרה בטיסה אחת מתוך מליוני טיסות=טעות אנוש, לא תכנון לקוי.

שי

כמו ברוב התאונות/מקרים, ישנה שרשרת מסויימת שמובילה אליהם. שבירת השרשרת לרוב תמנע אסון.

נכון אומנם להגיד שבכ-70% מהמקרים, טעות אנוש היא האשם, אבל גם אליה הובילו משתנים אחרים.

במחקר של הRAF, ארגונומיה אחראית על כ-22% מהמקרים שתרמו לטעות אנוש.

בנוגע לסרטון, זה נראה כאילו החברה שם חוזרים בערב הביתה ומבצעים חרקירי! :shock:

פורסם

ללא ספק טעות אנוש, אבל לא בהכרח טעות בתכנון.

בסרט ניתן לראות בבירור (0:50) את המיקום של הפנלים על ה-pedestal.

הפנל של פתיחת דלת הבטיחות הוא בטור השמאלי והפנל של Rudder trim בטור המרכזי.

יש הפרדה פיזית של כ-20 סנטימטר בין הכפתורים. המפסקים הם בגודל שונה ויש להם צורה שונה המאפשרת אבחנה "עוורת".

יש מטוסים מדגם זה בהם הקרבה בין הפנלים היא קטנה, ושניהם נמצאים בטור המרכזי.

דלתות הבטיחות הפכו פריט חובה במטוסי נוסעים רק אחרי 11 בספטמבר.

כדי לגרום לפתיחת הדלת יש להחזיק את המפסק מסובב כנגד קפיץ (המפסק חוזר לאמצע).

טייס המשנה הושיט יד לאחור כדי לפתוח את הדלת ובטעות סובב והחזיק את מפסק Rudder trim במשך כ- 12 שניות לצד שמאל עד שגרם לניתוק של הטייס האוטומטי. הניתוק גרם לגלגול החריף של המטוס (מעל 130 מעלות) ולהורדת האף (עד -45 מעלות). הטייס השתלט על המטוס בזמן קצר והמטוס איבד "רק" 6300 רגל. מכיוון שהמטוס היה בגובה שיוט (41Kft), האירוע לא הסתיים בצורה חמורה יותר והוא מוגדר Incident ולא Accident.

בסרטון ב- Utube כתוב שהמטוס צלל 19,000 מ' ב-30 שניות. זה כמובן BS כי הגובה המירבי בו המטוס יכול לטוס הוא רק 12,000 מ' / 41,000 רגל, והוא לא יכול לצלול בקצב כזה בשום אופן, גם הנמכה של 12,000 רגל/דקה היא פי שתיים מן הקצב המירבי המותר.

מתחקיר התאונה עולה כי מרבית הנוסעים לא הרגישו בגלגול אלא רק חשו "אי נוחות" בגלל כוחות ה-G, רק שתי דיילות שעמדו נפצעו פצעים קלים.

פורסם

19,000 רגל ולא מטר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הג'י האדיר (2.5) הדביק אותם לכסאות, הם לא היו נופלים גם אם הם לא היו חגורים.

מצד שני, אם כזה ארוע קורה באמצע חלוקת אוכל/שתיה/דיוטיפרי והטרולי האלה מתחילות להתרוצץ בתא הנוסעים, זה רע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...