Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לא יציב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמלך נסיעה אתמול בערב הרגשתי לפעמים שהרכב פתאום יוצא מאיזון (סוג של הרגשת איבוד אחיזה קל) במהירות לשבריר שנייה (ללא רעשי החלקה או רעשים אחרים) ואז חוזר לאיזון כאשר כיוון הנסיעה משתנה בכמה מעלות. התופעה חזרה על עצמה לאורך הנסיעה, לעתים לימין ולעתים לשמאל. היה קשה לשים לב אם זה קורה גם בפניות, אבל זה קרה בבירור במהלך קטעי נסיעה ישרים. זה קרה במהירויות שיוט בין עירוניות (90-110 בערך).

זה לא פעם ראשונה שזה קורה, אולם זה לא קורה בכל נסיעה. בפעמים הקודמות יחסתי את זה למים או קרח על הכביש / לחץ אויר לא תקין, אולם התופעה חוזרת, אז כנראה שיש סיבה אחרת.

מה יכולה להיות הסיבה? ואיך ניתן לבדוק ולטפל בזה?

תודה

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

כניראה היה שמן על הכביש ורכב שלך החליק.

כמו כן בדוק מצב הצמיגים שלך ולחץ אויר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איזה מכונית?

אכן סביר שרוחות צד - אך הקדימו אותי...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
כניראה היה שמן על הכביש ורכב שלך החליק.

כמו כן בדוק מצב הצמיגים שלך ולחץ אויר.

לא יכול להיות שמן כי זה קרה הרבה פעמים לאורך הנסיעה, ולא רק בנסיעה הזאת.

מצב צמיגים טוב (זוג יחסית חדש וזוג במצב טוב). אבדוק מחר בערב לחץ אויר שוב.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם
רוחות צד?

קורה לי הרבה בדרך לעבודה, כביש פתוח בין שדות חקלאות. גם אם נראה שאין רוחות חזקות באותו יום, באיזורים אלה המצב קצת שונה.

באמת היה מדובר בכבישים פתוחים. רוחות צד משפיעות עד כדי כך?

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

רוח צד.

גם אני נסעתי בשבוע האחרון כמה פעמים בכבישים בינעירוניים, במהירויות של 90-110 קמש, והרוחות היו מורגשות.

חוסר יציבות, לדעתי ומניסיון, מורגש יותר בעיר בנהיגה אגרסיבית, כך גם ישנם פחות משתנים, וכך אפשר לדעת בוודאות שהצמיגים שחוקים.

בגלל שזה רכב חדש אני לא אומר קפיצים.

(יש לי רכב בן 18, הקפיצים\בולמים יותר נכון, הלכו בו, בנהיגה אגרסיבית, זה מורגש, ההתנגדות של המתלים, שלא אמורה ליהיות).

• ספונסר פורום
פורסם
אל תשאיר את זה ככה, הכנס למוסך לבדוק חופשים במתלה קיד . ובהגה.

בדוק כיוון גלגלים, אם הכל בסדר זה באמת יכול להיות רוח צד, אבל עכשו אתה יכול לסוע בבטחון.

+1

אורן

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בסוף זה היה עניין של כיוון פרונט + כיוון סרם אחורי + פנצ'ר קטן במיוחד + כנראה גם רוחות צד.

חופשים בהגה ובמתלה היו תקינים, גם איזון גלגלים, תודה לעוזרים.

כרגע יש בעייה אחרת, אין סטייה של הרכב כשעוזבים את ההגה, אך ההגה עצמו נוטה מעט לשמאל במצבו הבסיסי (מה שלא היה קודם). אם אחזיק את ההגה ישר הרכב נוטה לימין. האם זו בעייה עקב כיוון פרונט לא תקין?

הלכתי למכון שבו עשיתי את הכיוון והם טוענים שהכל תקין וקיימת סטייה טבעית ימינה עקב השיפוע של הכביש שנועד לנקז את המים לימין. הבעייה היא שהנטייה די בולטת ולא היתה קודם, ככה שההסבר לא נראה לי מתאים.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

קודם כל, תודה שחזרת לעדכן.

לגבי הסטייה של ההגה - אכן לפעמים יש כביש משופע שגורם למשיכה.

חפש מגרש חניה שטוח וסע ישר - אם יש סטיה סע בכיוון ההפוך באותו נתיב, האם המצב השתנה?

אם זה לא המצב - והמכונית נוסעת ישר, רק ההגה לא ממורכז, אין סיבה שלא יתקנו לך את זה. פשוט למדי. אבל רק בעל מקצוע.

אל תוותר לאחר שהשקעת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
קודם כל, תודה שחזרת לעדכן.

לגבי הסטייה של ההגה - אכן לפעמים יש כביש משופע שגורם למשיכה.

חפש מגרש חניה שטוח וסע ישר - אם יש סטיה סע בכיוון ההפוך באותו נתיב, האם המצב השתנה?

אם זה לא המצב - והמכונית נוסעת ישר, רק ההגה לא ממורכז, אין סיבה שלא יתקנו לך את זה. פשוט למדי. אבל רק בעל מקצוע.

אל תוותר לאחר שהשקעת.

זה כנראה הסיפור עכשיו, רק ההגה לא ממורכז.

אחזור למכון שיתקנו.

תודה

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם
בסוף זה היה עניין של כיוון פרונט + כיוון סרם אחורי + פנצ'ר קטן במיוחד + כנראה גם רוחות צד.

חופשים בהגה ובמתלה היו תקינים, גם איזון גלגלים, תודה לעוזרים.

כרגע יש בעייה אחרת, אין סטייה של הרכב כשעוזבים את ההגה, אך ההגה עצמו נוטה מעט לשמאל במצבו הבסיסי (מה שלא היה קודם). אם אחזיק את ההגה ישר הרכב נוטה לימין. האם זו בעייה עקב כיוון פרונט לא תקין?

הלכתי למכון שבו עשיתי את הכיוון והם טוענים שהכל תקין וקיימת סטייה טבעית ימינה עקב השיפוע של הכביש שנועד לנקז את המים לימין. הבעייה היא שהנטייה די בולטת ולא היתה קודם, ככה שההסבר לא נראה לי מתאים.

שמח שסתדרת, הרוח מחריפה את האיבוד-אחיזה" כאשר הרכב לא מכוון טוב.

תגיד להם שההגה לא ישר, יכול ליהיות מה שהם אומרים, אבל לדעתי אפשר לכוון לך את זה בשתי דקות.

• תוכן חדש...