Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנא האר את עיני, איך אני עושה נזק לרכב ?

ברור שזה לא המצב האידיאלי, בבקשה אל תעשה ממני מפגר, אבל מטופש או לא, זה עדיף על להתכופף !

נסיעה ברכב אוטומטי עם מנוע כבוי גורמת לבלאי מיותר לגיר (בלאי קטן אנשים יגידו, אבל בכל זאת זה מוטיבציה בשבילך להפסיק לעשות את זה). זה מעבר לכך שיש בזה סכנה בטיחותית חמורה כי אם תצטרך מספר בלימות לא יספיק לך הלחץ במערכת (אי אפשר לבנות על זה שאתה נוסע לאט ולא תצטרך לזה). ולא, זה לא עדיף על להתכופף - שני הדברים האלו באותה מידה לא נכונים. אם הוא יכבה את המנוע וינעל לו ההגה אז לא יהיה לו תמרון אפילו (ולא צריך להגיד שברכב אחד זה ככה וברכב אחר זה אחרת, רק עם הוצאת מפתח וכד').

בקישור שנתתי רשומות דרכי פעולה נכונות למצבים כאלה, כך שלא צריך להמציא את הגלגל מחדש ולהציע דרכי פעולה מסוכנות. עדיף ליקרוא את זה ולא להזדקק, מאשר לא להכיר את זה ולעשות פעולות מסוכנות שרק יקטינו את הסיכויים.

לדומם את המנוע רק אחרי שהיגעת לעצירה מלאה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נסיעה ברכב אוטומטי עם מנוע כבוי גורמת לבלאי מיותר לגיר (בלאי קטן אנשים יגידו, אבל בכל זאת זה מוטיבציה בשבילך להפסיק לעשות את זה). זה מעבר לכך שיש בזה סכנה בטיחותית חמורה כי אם תצטרך מספר בלימות לא יספיק לך הלחץ במערכת (אי אפשר לבנות על זה שאתה נוסע לאט ולא תצטרך לזה). ולא, זה לא עדיף על להתכופף - שני הדברים האלו באותה מידה לא נכונים. אם הוא יכבה את המנוע וינעל לו ההגה אז לא יהיה לו תמרון אפילו (ולא צריך להגיד שברכב אחד זה ככה וברכב אחר זה אחרת, רק עם הוצאת מפתח וכד').

בקישור שנתתי רשומות דרכי פעולה נכונות למצבים כאלה, כך שלא צריך להמציא את הגלגל מחדש ולהציע דרכי פעולה מסוכנות. עדיף ליקרוא את זה ולא להזדקק, מאשר לא להכיר את זה ולעשות פעולות מסוכנות שרק יקטינו את הסיכויים.

לדומם את המנוע רק אחרי שהיגעת לעצירה מלאה.

מי אמר שאני נוסע ברכב אוטומט ? אני על ידני.

כשאני עושה את זה אני במהירות 2 קמש נכנס לחניה (לא לשטח את החניה, לחניה הספציפית שלי) עם רגל על הברקס, ומקסימום במקרה הכי "מסוכן" הגלגל יתקע במדרכה, עדיין לא קרה לי שאני צריך כמה בלימות וכמובן שאני לא אעשה את זה כשאני יודע שאני צריך כמה בלימות. מיותר להגיד שאני עושה את זה פעם במליון שנה אבל אני אוהב להכיר את הרכב שלי ולדעת מה הוא יודע ולא יודע לעשות.

אני לא הצעתי את הדרך פעולה הזאת, מישהו אחר הציע, אני רק אומר שלדעתי זה עדיף על התכופפות. על טעם ועל ריח אי אפשר להתווכח, כל הדרכים למעט ניוטרל הם לא נכונות, אבל יש גם מה מסוכן יותר ומה מסוכן פחות.

אני מעדיף עין על הכביש והפעלת כוח להגה וברקס מאשר אולי יצליח לשחרר את הפדל ואולי לא.

פורסם

אגב מישהו יודע מה קורה במהירות של 80 קמ"ש אם מרימים בלם יד בעדינות... ואני לא שואל לגבי נזק לרכב.

מפני שבמצב כזה .. מבחנתי שייהרס הרכב .. העיקר החיים

רובנו לא באנו מכוונה לרדת עליך או משו כזה.

הכי חשוב שכולם בסדר, כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי רוב הטיפים שכתבת הם נכונים אבל לא מדוייקים.

אם אתה מרים בלם היד בעדינות במהירות של 80 קמ"ש הרכב יתחיל להאט,תנסה להחזיק את ההגה יציב וחזק על מנת לא להסתחרר.

דרך אגב לי יצא להרים את הבלם ים במהירות כזאת ואם אתה מרים אותו בעדינות זה ממש לא כמו שרואים בסרטים, אם הרמת אותו במהירות בתנועה חדה זה באמת יראה כמו בסרטים 8)

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

בעת הרמת בלם יד, הדבר גורם לנעילת גלגלים אחוריים.

במצב כזה, הכלל הקובע הוא : גלגל נעול - הוא גלגל מוביל (כלומר, הרכב מסתובב ב-180 מעלות, ואתה עובר לנסיעת "רברס").

ממש לא שיטה הכי יעילה לבלימת חירום.

הדבר עשוי להיות יעיל רק במהירויות ממש נמוכות (שאז לרכב אין מספיק אינרציה להסתובב).

פורסם

אני לא מבין מה יצאתם על הבחור, הוא לא היה תוך כדי נסיעה נונשלנטית על כביש מהיר, הוא היה בדך עירונית (משמע אין זמן למשחקים, דוושת גז תפוסה יכולה להוביל בנקל להרוגים).

כיבוי המנוע כמוצא אחרון הינו פתרון שמאד מתקבל על הדעת, הלחץ שנותר במערכת הבלמים יכול לעצור רכב ב 100 קמ"ש בקלות, זה תקן, וכל משאבת ברקס עובדת גם ללא לחץ עזר מהמנוע, אמנם הבלמים יריגשו קשים יותר אבל הם יעבדו.

אך כמובן שעדיף ניוטרל, לעמוד על הבלמים (במצב חירום), ורק אז לדומם מנוע.

במצבי חירום אני לא יתפלא אם אדם לא מיומן ימשוך את בלם היד בכל הכוח, לכן למי שאיננו מיומן במצבים כאלה לא הייתי ממליץ לגעת בבלם היד.

אני מקווה שבעת שירדתם על הבחור, זכרת את המשפחה השלמה שנהרגה בטבריה לא מזמן בגלל גז תפוס, מה היה לו היו מדוממים את המנוע?

SCANSPEAK

פורסם
תודה למגיב האחרון . וואלה אני לא מבין פה אנשים!! נראה אתכם במצב הזה איך הייתם מרגישים...

הייתי במצב הזה לפני הרבה זמן בשירותי בצבא. נסיעה ביונדאי גטס, כביש נמיר, דוושת גז נתקעה בגלל השטיח. העברתי לניוטרל בנונשלנט, משכתי חזק את השטיח עם הרגליים אחורה וכשהשתחרר החזרתי ל D. הכול בטבעיות, כי חשבתי על מקרים כאלה.

לפעם הבאה - Don't "הייתי ממהר".

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
בעת הרמת בלם יד, הדבר גורם לנעילת גלגלים אחוריים.

במצב כזה, הכלל הקובע הוא : גלגל נעול - הוא גלגל מוביל (כלומר, הרכב מסתובב ב-180 מעלות, ואתה עובר לנסיעת "רברס").

ממש לא שיטה הכי יעילה לבלימת חירום.

הדבר עשוי להיות יעיל רק במהירויות ממש נמוכות (שאז לרכב אין מספיק אינרציה להסתובב).

שים לב שהוא שאל מה קורה כשמרימים את הבלם יד לאט ולא בתנועה חדה ומהירה.

התוצאה שתיראת אופיינית למצב שמרימים את הבלם בתנועה חדה ומהירה.

לפעמים מה שרואים בסרטים לא תמיד מיושם במציאות :2gunfire:

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

זה לא קשור באיזו מהירות אתה מרים את בלם היד, אלא כמה כוח נעילה אתה מפעיל על הבלמים.

אם אתה מרים את בלם היד יותר מדי - אתה גורם לנעילת בלמים אחוריים - וההמשך מוצג בקולנוע הקרוב למקום מגוריך.

במצבי לחץ, נוטים לבצע דברים בהגזמה (וזה טבעי - אני לא מעביר על כך ביקורת) - לכן רצוי לעקור את הרעיון הנ"ל מראש ולא לחשוב עליו כלל וכלל.

הערה : מודה באשמה. נאלצתי לבלום ע"י משיכת בלם יד עקב אובדן כוח בלימה.

• תוכן חדש...