Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה, הטנדר מרגיש לא במיטבו. אחרי ראש מנוע חדש וגופי להט חדשים(8 חודשים), סטרטר משופץ (חודש), משאבה משופצת (כחצי שנה) תוסף STP לדיזל כל שני תדלוקים לערך ותוסף שמן כל החלפה, נראה כאילו הוא מתאמץ. במישור, ב100 קמ"ש (waze מראה בין 93-5) כאשר מד הסל"ד עומד על 2750~. באחת הפעמים שעליתי לירושליים, הילוך רביעי בסלד של 3000 לא הצליח לשמור על המומנט ודעך לאיטו. נסעתי בהילוך 3 בבסל"ד גבוהה כדי לשמור על מהירות סבירה (3000 סל"ד ~ הראו 70 קמ"ש ~).

היה ואני לא הוזה, ומכיוון שאינני יודע לבצע אנליזה למקור הבעיה, עלו בראשי כמה נקודות כשל אפשריות שהייתי רוצה לאמת אם מי שיודע/מבין.

1. כיוון שסתומים לקוי.

2. משאבה סגורה מידי (יתכן, אני אישית סגרתי טיפה כאשר הרכב פייח יחסית הרבה לטעמי).

3. מזרקים סתומים/גמורים.

4.בעיה ביניקת אוויר.

5.מערכת פליטה סתומה/פגומה שיוצרת בעייה בפינוי גזי הפליטה מהמנוע.

6. מסנני דלק סתומים

את 1 אני יכול לבצע לבד באמצעות ספר רכב

2 עניין של כיוונונים עדינים, אבל אז אני חוזר לכמויות פיח.

3 נראה קצת פרוצדורה. איך אני יודע אם זו הבעיה? מה הניתוח לכזה דבר? מעבר לעובדה שבחו"ל הכי זול שמצאתי היה 79$ אוסטרלי למזרק חדש (לא משופץ). לא בדקתי בארץ.

4. שוב, אין לי מושג כיצד לבדוק

5. נראה כהוצאה משוגעת, יש דרך לנקות/לתקן?

6. נראה כחלק הכי פשוט להחלפה.

כמו כן, חשבתי לעשות "פלאש" אבל גם איש מקצוע שאינו מכונאי אלא מכונאי וחבר וגם אבא שלי טוענים שבכזה רכב ישן יש סכנה שסדקים ונקבים שנאטמו על ידי משקעים יפתחו ויעשו בעיות (למרות שלדעתי זה מסוג הדברים שעדיף לטפל בהם).

למי הפתרונים? הפניה למוסך טוב שיעשה בדיקה לנושא גם לא תזיק. זכור לי מוסך האורגים בחולון כהמלצה למנועי דיזל?

לעוזרים אודה (מאוד).

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

תתחיל בהחלפת פילטר אוויר, אם לא הוחלף בתקופה האחרונה.

כמו כן, אני הייתי מצמצם קצת את השימוש בתוספים.

• תוכן חדש...