Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

שאלה טכניית לגבי סוג הדלק שאפשר להשתמש בBRZ,לפי הנתונים יש צורך לתדלק ב98 ,ממה שאני מכיר סוג הדלק הנ"ל משמש לניצול המנוע של הרכב.

אני יודע שאין ממש הבדל בין 95 ל 98 חוץ מהמחיר כמובן,ראיתי פוסטים ישנים יותר שאין ממש הבדל.

שאלתי

אני בתהליך רכישה של הרכב ,ברצוני לדעת האם אפשרי לתדלק 95 במקום 98 ברכב ,אני לא מחפש מקסימום ביצועים ברכב ולא הולך לעשות "פתיחות וכו'".

• ספונסר פורום
פורסם

ההבדל בין דלק 95 אוקטן לדלק 98 אוקטן הוא בנפיצות של הדלק. דלק 95 אוקטן נדלק יותר בקלות מאשר דלק 98 אוקטן, מה שאומר שעם דלק 98 אוקטן אפשר לדחוס יותר את האוויר והדלק וכך לקבל נצילות גבוהה יותר מהמנוע.

ממה שאני זוכר מהדרכה שעברתי, ב-BRZ וב-GT86 יותר ממומלץ לתדלק דלק 98 אוקטן. אפשר לתדלק 95 אוקטן לזמן קצר מבלי לגרום לנזק אבל זה לא המצב המומלץ על ידי היצרן. אם אתה רוכש את הרכב הזה תצטרך לקחת את זה בחשבון ולמצוא תחנה שמוכרת דלק 98 אוקטן במחיר מוזל או לעשות כרטיס מנוי אצל אחת החברות.

פורסם

איפה קראת שאין הבדל בין הדלקים?

אם היצרן ממליץ על אוקטן מסוים יש סיבה, ואם תתדלק דלק באיכות ירודה יותר תגרום נזק למנוע (תקרא קצת מידע על דטונציה אבל לא במקום שקראת על הדלק)

אתה הולך לרכוש רכב חדש ב200 אלף, דלק זה לא המקום לחסוך , בסוף יצא לך הרבה יותר יקר!

פורסם

עדיף לך לתדלק 98 מאשר 95, מנסיון ברכבים כאלו גם הכוח מורגש.

לגבי בלאי לא ידוע לי כ"כ אבל כן ידוע לי שאם יצרן מבקש 98 בלבד אז עדיף להשמע לעצותיו...

:)

Opel Adam S 2017

פורסם
שלום חברים

שאלה טכניית לגבי סוג הדלק שאפשר להשתמש בBRZ,לפי הנתונים יש צורך לתדלק ב98 ,ממה שאני מכיר סוג הדלק הנ"ל משמש לניצול המנוע של הרכב.

אני יודע שאין ממש הבדל בין 95 ל 98 חוץ מהמחיר כמובן,ראיתי פוסטים ישנים יותר שאין ממש הבדל.

שאלתי

אני בתהליך רכישה של הרכב ,ברצוני לדעת האם אפשרי לתדלק 95 במקום 98 ברכב ,אני לא מחפש מקסימום ביצועים ברכב ולא הולך לעשות "פתיחות וכו'".

שלום תמיר

שים לב, על פי הוראות היצרן חובה להשתמש בדלק 98 אוקטן

אשמח לסייע בשאלות נוספות

אייל מסובארו

פורסם

יש תחנות דלק שההפרש בין ה98 ל 95 ממש לא רציני ככה שאם יש לך אחת כזאת בסביבה הייתי ממליץ 98. אצלי ב brz אני מתדלק תמיד 98.

• תוכן חדש...