Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, יובל .מ. כתב:

הקימו איזה ועדה  בעניין השפעה של גופים מוסדיים על הסחירות ותחרות בשוק ההון, ממה שאני מבין זה דיון של איך הם משקיעים את הכסף שלנו אבל אולי מישהו פה ינתח את זה יותר לעומק. מפה ועד לרוץ להלאמה של הפנסיות? קליקבייט טהור

אתה מבין שהלאמה לא חייבת להיות וכנראה לא תהיה משהו בסגנון "מהיום החסכונות שלך שייכים למדינה"?

זה יגיע בטפטופים. העלאה של גיל פרישה, הורדה של תקרות פטור ממס, העלאה של המס, חיוב של השקעה באגח ממשלה וכו.

• אהבתי 2
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אתה פשוט קושר שני דברים שלא קשורים.

לא חסרים אנשים גם בהיי טק שאין להם קרנות השתלמות כולל כאלה שמשלמים הרבה יותר מ 3000 לחודש לאיזה חרדי (כולל בתל אביב. אחי אחד מהם בחברה ותיקה ועם משכורת שמנה מאוד). אתה פשוט חי בבועה וחושב שהנורמה היא 20,000 נטו עם קרן השתלמות ומנוי לחדר כושר אבל רוב המשק לא שם.

אתה גם קופץ מנושא לנושא כדי לנסות להצדיק את הפטור מהמס. בהתחלה טענת שזה חיסכון פנסיוני וכשאמרתי אז תשאיר את הפטור לגיל פרישה ואם תמשוך קודם תשלם עברת לאבל החרדים.

תאמין לי שאני מרגיש טוב את נטל המס גם כעסק וגם כאדם פרטי אבל צריך להבין שיש גם צרכים של המדינה. אתה מנפנף בחרדים כאילו שאם תסגור להם את הקצבאות הכל יהיה ורוד ונשלם 2% מע"מ אבל המציאות היא שבמונחים של מדינה הם כסף קטן. את רוב הקצבאות הם מקבלים כמוך וכמוני פרט לקצבת אברך.

• משעמם 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפני 32 דקות, יובל .מ. כתב:

בעבר שיתפתי יותר, היום הרבה פחות כי נמאס לי מהסכסוך הפנימי, אני פשוט מתעלם מהעיתון ל"אנשים חושבים".

גם אם שיתפתי בעבר, מבחינתי עיתון הארץ מתנהל כמו העיתון של חמאס, ואף פעם לא רשמתי "הנה כל השמאלנים בוגדים" כמו שמנסים לצייר פה את החרדים.

אף אחד לא כתב "הנה כל החרדים בוגדים". אבל המודיע מקורב ליהדות התורה שמחזיקה את כל הממשלה  בביצים. עד כדי לגרום להחלפת שר הבטחון בטירון באמצע מלחמה. להבדיל מארץ מקורבת למפלגה שמעשית כמעט ולא קיימת.

פורסם
לפני 33 דקות, Night Driver כתב:

את רוב הקצבאות הם מקבלים כמוך וכמוני פרט לקצבת אברך

זה פשוט לא נכון. הם מקבלים סבסוד עקיף וישיר בעשרות דרכים.

וזה עוד לפני שדיברנו על מגזר שלם שחי על הון שחור והעלמות מס. וגם זה בעידוד המדינה (הנציגים שלהם בממשלה).

• אהבתי 7

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

החרדים, ולו בכסף שחור, עולים לכולנו מיליארדים בכל שנה. מיליארדים. וזה בחסות ובהכשרה של חברי הכנסת שלהם. 

מה שסמוטריץ' פרסם עם התכנית שלו, זה בסך הכל עוד חרבון לתוך הפנים של מעמד הביניים ועוד שלב בדרך להפיכה של מדינת ישראל לשמאל כלכלי סוציאליסטי בו אנשים שמרוויחים הרבה ממשיכים לקיים פרזיטים. זו האמת וזה הכיוון אליו לוקחת אותנו הממשלה המחורבנת הנוכחית. 

אתם תמשיכו להתווכח ולהצביע כל אחד ל-9 מפלגות שונות ואיךו הסמוטריצ'ים והחרדים (שגם גדלים יותר דמוגרפית) ימשיכו לשים את הקול שלהם כל אחד במפלגה אחת - שתיים (שבסוף גם מתאחדות) והמגמה הזו רק תמשיך. 

ביבי הוא מה שמגיע לנו. לא יותר ולא פחות. 

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

זה פשוט לא נכון. הם מקבלים סבסוד עקיף וישיר בעשרות דרכים.

וזה עוד לפני שדיברנו על מגזר שלם שחי על הון שחור והעלמות מס. וגם זה בעידוד המדינה (הנציגים שלהם בממשלה).

אף אחד, אבל אף אחד, לא יודע באמת מה ההוצאה על החרדים.

יש הערכות.

משלמים את רוב הקצבאות לחרדים. הרבה עותר מאשר לערבים. רשויות חרדיות מקבלות תקציבי ממשלה גדולים. המדינה מנשימה את ירושלים כבר שנים. לדעתי גם את בני ברק וזה עיריות שיש להן אזורי תעשייה והייטק.

הכל שם בשחור. כל כך בשחור כשכצריך לקחת משכנתא אתה מביא טופס לרבי שמאשר שיש לך x שקלים הכנסה בשחור, הבנק כמו מזרחי מאשרים את זה כאילו זה היה 3 תלושי תשכורת...

ההוצאה על תלמידים גבוהה בהרבה וזה עוד לפני שמשלמים למורים שם כמו במגזר החילוני ומכניסים את בתי הספר לתוכניות אופק, שזה עצוב, כי אף איד לא מצליח לבדוק שהם מעבירים את הכספים בכלל למורים דרך העמותות הוראה שלהם. דמיין שנניח רשת אורט, משאירה כספי משכורות אצלה. זה דברים שלמיטב הבנתי הינם עבירה פלילית בחלק גדול מהמקרים, ואם לא, יש להגדירם כך שיהיו ככה.

אגב, מה עם ביטוח לאומי? כל שנה מפרסמים שהכסף הולך להיגמר קודם. פעם דיברו על 2040. עכשין זה הרבה קודם. אני משלם הרבה מאוד כסף לשם. ההורים שלי עברו עינוי כשניסוי לקבל משהו משם.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אתה פשוט קושר שני דברים שלא קשורים.

לא. אני לא.

לא חסרים אנשים גם בהיי טק שאין להם קרנות השתלמות כולל כאלה שמשלמים הרבה יותר מ 3000 לחודש לאיזה חרדי (כולל בתל אביב. אחי אחד מהם בחברה ותיקה ועם משכורת שמנה מאוד). אתה פשוט חי בבועה וחושב שהנורמה היא 20,000 נטו עם קרן השתלמות ומנוי לחדר כושר אבל רוב המשק לא שם.

לול מה?

עברנו לשילוב כובש של אד הומינם וסיסימאות קומוניסטיות? 

אתה גם קופץ מנושא לנושא כדי לנסות להצדיק את הפטור מהמס. בהתחלה טענת שזה חיסכון פנסיוני וכשאמרתי אז תשאיר את הפטור לגיל פרישה ואם תמשוך קודם תשלם עברת לאבל החרדים.

אה. לא. אני לא. כתבתי שחלקנו מתייחסים לזה כחלק מהחיסכון הפנסיוני. זו ההמלצה הגנרית של כל סוכן פנסיוני שתפגוש היום. וגם בערך של כל יועץ משכנתא. לא לגעת בכסף הזה כי הוא פטור ממס. ואולי זה נושא שזר לך, אני לא יודע. אבל אתה יכול לקרוא. בטח יש שרשורים על זה בפורום. מן הסתם גם לא איכפת לי שהפטור ישאר אם זה בתנאי שלא תיגע בכסף עד הפנסיה. אבל לא זו ההצעה.

לא עברתי ל״אבל החרדים״. זה לא טעונים שונים, אתה יודע. אני לא רוצה שיקחו לי 25% נוספים מהחסכונות, *כי*, בניגוד למודל הבסיסי של מדינת רווחה, זה לא הולך למקומות שמשרתים אותי. טענה (״אני לא רוצה שיקחו לי כסף״) והסבר (״כי זה הולך למשהו שלא משרת אותי ופוגע בי״). לא מורכב.

עזוב. איבדתי עניין בדיון איתך. אם הסיסמאות החלולות שאתה מספר לעצמך עובדות לך -שיהיה לך בכיף.

לפני 18 דקות, ניקו פ. כתב:

ביבי הוא מה שמגיע לנו. לא יותר ולא פחות. 

amen

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 59 דקות, Night Driver כתב:

אתה פשוט חי בבועה וחושב שהנורמה היא 20,000 נטו עם קרן השתלמות ומנוי לחדר כושר אבל רוב המשק לא שם

כול כך מבאס לקרוא את כול ההודעה הזאת ממך. אבל אולי זה טוב וזה מראה שיש אנשים ששמחים לממן חרדים ואת חוסר היעילות של הממשלה בכול תנאי. גם לגיטימי. זה גם קצת פריבילגי, לעומת איך שניסית להציג את יבגני בחלק שציטטתי, ועוד יותר פריבילגי לבטל דעה של מישהו שבוכה על זה שהכסף שלו הולך למקומות לא יעילים, כי לך זה לא מפריע.

לפני 21 דקות, ניקו פ. כתב:

אתם תמשיכו להתווכח ולהצביע כל אחד ל-9 מפלגות שונות

???

אז עדיף להצביע למפלגה אחת בלבד? סטייל 'רוסיה ישראל מאוחדת' כזה?

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בכל מקרה, מיסוי קרנות השתלמות, זו עז שהאוצר תמיד דוחף, בשביל להתפשר על זה יותר מאוחר בתמורה למיסים אחרים.

הבעיה שהפעם המצב באמת קשה ואני לא יודע מאיפה הממשלה הזו תממן את החובות האדירים. אני רק יודע שאני אשלם על זה בכל מקרה, אם זה במיסוי קרנות השתלמות, מיסוי הפנסיה, או כל מס והיטל אחר שיתחשק להם.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

בכל מקרה, מיסוי קרנות השתלמות, זו עז שהאוצר תמיד דוחף, בשביל להתפשר על זה יותר מאוחר בתמורה למיסים אחרים.

הבעיה שהפעם המצב באמת קשה ואני לא יודע מאיפה הממשלה הזו תממן את החובות האדירים. אני רק יודע שאני אשלם על זה בכל מקרה, אם זה במיסוי קרנות השתלמות, מיסוי הפנסיה, או כל מס והיטל אחר שיתחשק להם.

אבל זה בסדר. כי מה נראה לך? שכולם מקבלים 20 נטו ומנוי לחדר כושר?!

• מצחיק 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

כול כך מבאס לקרוא את כול ההודעה הזאת ממך. אבל אולי זה טוב וזה מראה שיש אנשים ששמחים לממן חרדים ואת חוסר היעילות של הממשלה בכול תנאי. גם לגיטימי. זה גם קצת פריבילגי, לעומת איך שניסית להציג את יבגני בחלק שציטטתי, ועוד יותר פריבילגי לבטל דעה של מישהו שבוכה על זה שהכסף שלו הולך למקומות לא יעילים, כי לך זה לא מפריע.

קודם כל זה מאוד מפריע. לא רוצה לממן לא חוסר יעילות, לא חרדים אבל גם לא פטור ממס לקבוצות מסויימות.

מה ההבדל בין חרדי שאומר למה שאני לא אקח מהמדינה לבין עובד בכיר שאומר אותו הדבר?

ולפני שאתה מעלה את הטיעון הנכון אבל הלא קשור שאותו עובד בכיר תורם למשק אז לידו יש עוד 20 עובדים שתורמים לא פחות ומשלמים לא פחות מיסים שלהם אין את ההטבה הזו. 

אם אתה מדבר על אפיק פנסיוני (ולא משנה מה ההמלצות אלא השימוש המיועד) אז תילחם על פטור בגיל פרישה ותאפשר לשאר הציבור להגדיל הפרשות באופן דומה לקרנות הפנסיה אבל אם אתה מדבר על חיסכון לטווח בינוני למה שהוא יהיה פטור ממס?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

ההבדל הוא שאתה משווה תפוחים לסטייקים, רק על סמך זה ששניהם אכילים.

מסכים לגמרי שהפטור ממס על קרנות השתלמות הוא עיוות היסטורי שנולד בימי שלטון ההסתדרות והוועדים.

אבל ההסתכלות הנכונה צריכה להיות על נטל המס הכולל שמוטל על העובד. עובדים ״בכירים״ אולי נהנים מהפטור על קה״ש אבל משלמים מיסים גבוהים במדרגות מס הכנסה, כולל מס העשירים (יסף) שהמדרגה שלו יורדת כל הזמן ומזמן לא כולל רק עשירים. אם אתה רוצה לעשות רפורמה במבנה המס בישראל זה מעולה. תבטל פטור על קה״ש ותעלה במקביל את המדרגות ותבחן מחדש פטורים שונים כמו הכנסה משכר דירה וכו׳.

אבל כל הסיפור הזה נוגע לציבור האנשים העובדים.

לקשור את זה עם ציבור שלם שחי על קבלת כסף מהמדינה (מהאנשים העובדים) בלי לתרום למדינה (לא מיסים ולא שירות צבאי) זו דמגוגיה ואחיזת עיניים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

קודם כל זה מאוד מפריע. לא רוצה לממן לא חוסר יעילות, לא חרדים אבל גם לא פטור ממס לקבוצות מסויימות.

ולפני שאתה מעלה את הטיעון הנכון אבל הלא קשור שאותו עובד בכיר תורם למשק אז לידו יש עוד 20 עובדים שתורמים לא פחות ומשלמים לא פחות מיסים שלהם אין את ההטבה הזו. 

אם אתה מדבר על אפיק פנסיוני (ולא משנה מה ההמלצות אלא השימוש המיועד) אז תילחם על פטור בגיל פרישה ותאפשר לשאר הציבור להגדיל הפרשות באופן דומה לקרנות הפנסיה אבל אם אתה מדבר על חיסכון לטווח בינוני למה שהוא יהיה פטור ממס?

כי אתה אמור להגיד לבן אדם "צא לעבוד, תתפתח, תשפר את התנאים שלך ותשיג גם קרן השתלמות", את המיסים הוא ישלם בדרך אחרת - מיסים על השכר עצמו, ייצור מוצר שמשלמים עליו מיסים ועוד.

אחד הדברים המזעזעים שכחלון אמר למשה פייגלין בתקופת הבחירות היה "אולי אני לא יודע איך לגרום לעניים להיות יותר עשירים אבל אני יודע איך לגרום לעשירים להיות יותר עניים". זה עצוב.

פורסם
לפני 39 דקות, Night Driver כתב:

What?????

מה ההבדל בין מי שלוקח למי שלא משלם תוספת (כחלק מחוק)? כמו ההבדל בין גנב לבין מישהו שקונה במבצע.

בוא נסכם בזה שזה שינוי כול כך זניח לעומת הדברים האחרים שצריך לעשות...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

דווקא מיסוי קרנות השתלמות הוא דבר הגיוני כי מזמן זה לא כלי להכשרות והשתלמויות אלא חיסכון קצר מועד פטור ממס.

או שאתה מאפשר חיסכון כזה לכולם או לאף אחד.

ראשית כל זה זמין לכל אחד, מה שלא זמין לכל אחד זה החלק של המעסיק ואת זה אולי צריך להפסיק כי זו הטבה משמעותית שקיימת בעיקר לעובדי מדינה. למסות כל סוג של חיסכון זו שליטה מוגזמת של המדינה בניהול הכסף של האזרח (שרובו לא יודע לנהל אותו). המקור לזה הוא כמובן הרצון לעודד הוצאות אבל גם מגיעים למצבים בהם המדינה צריכה להכניס את היד לכיס ולשלם לאנשים משכורת כמו בקורונה, כמובן שלעצמאיים זה תמיד ז' ביד. 

מה שסמוטריץ' רוצה זה גרוע יותר מכך, הוא רוצה בעצם לנהל את ההשקעות כך שבמקום שאני אשקיע לדוגמה את כל הכסף ב- S&P500 הוא יחייב בתי השקעות להשקיע X אחוז בשוק הישראלי, גם בעת מלחמה. 

מה שסמוטריץ' עושה זה שוב לקחת ממי שעובד וחסוך באופן אחראי במקום להוריד מאלו שלא תורמים דבר או כאלו עם חלומות משיחיים שעולים לנו עשרות מיליארדים בשנה. 

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...