Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, mikyl כתב:

וגם בלבנון השנייה.

בלבנון השנייה לא הייתה שום תוכנית מסודרת של ממש למבצע למעט להכות בחיזבאללה. אמנם מדברים רבות על דוקטרינת הדאחייה של אייזנקוט, שכנראה הייתה המהלך היחיד במלחמה הזו שהיה באמת מוצלח ומשמעותי, אך בשורה התחתונה כל המלחמה הזו הייתה כישלון אחד גדול של אנשים הפועלים מהבטן ולא מהראש ולכן המבצע נעצר וכפי שכתבו, זה יותר אנחנו עצרנו מאשר מישהו שעצר אותנו. 

הפעם לפחות למדו מהטעויות של אז ולא הריצו את הצבא לתוך עזה אלא נתנו לו להשלים חוסרים אם יש, להתאמן כמו שצריך, במיוחד למילואים, ורק אז נכנסו לפעולה קרקעית עם מטרה ברורה יחסית. זה גם מענה ברור לכל אנשי הימין שמתלוננים כל הזמן על זה שהדרג הצבאי "המליץ" את זה או את זה, כאשר בתכלס לביבי היה מאוד נוח להסתתר תחת זה כי אין לו יכולת לקחת החלטות קשות והיה צריך אסון בסדר גודל מחריד כדי שהאיש יפעל. 

הצבא יעשה את שלו, השאר כמובן מאוד תלוי בדרג המדיני, הראש של סינוואר חסר משמעות אם הדרג המדיני לא יביא למצב שעזה כבר לא מהווה כל איום. לא רק להיום אלא לעוד עשורים קדימה אבל לצערי, אין לנו ממשלה שמסוגלת לקחת החלטות קשות, הדבר היחידי שהצליחו להפיק משם שגנץ יביא להקמת מדינה פלסטינית, גם ביבי לא אמר עד היום מה כן אלא רק מה לא. זה לא מנהיג, זה אחד כמוני שכותב בקארספורום. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 24 דקות, farkash7 כתב:

האמריקאים לא יפסיקו אותנו, כי הם לא יכולים, זה לירות לעצמם בראש.

ברור שאנחנו יכולים להיכנס לעימות עם האמריקאים ולהתעלם מהנשיא שלהם. רק שאני לא מבין מה התועלת בזה.

וחוץ מהאמריקאים יש עוד מדינות בעולם. עם ידידים טובים כמו גרמניה, אנגליה, צרפת. למה לאבד את התמיכה שלהם?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לכולם ברור, אני חושב, שיש שני חלקים למבצע, החלק הנוכחי עם המון אש ושלב שני שיהיה ארוך ומדמם לא פחות של טיהור מסודר ושליטה על השטח בצורה מסוימת, שלב הגנה כזה הוא תמיד השלב הגרוע ביותר. האורך שלו יהיה תלוי ביכולת להשיג פתרון מדיני לעזה. 

פורסם
לפני 13 דקות, Supertigre כתב:

זה לא מנהיג, זה אחד כמוני שכותב בקארספורום. 

בניגוד אליך, לביבי אין אפילו את הסיסמאות ושמות המשתמש לאתרים שבהם הוא מפרסם.

• מצחיק 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

ברור שאנחנו יכולים להיכנס לעימות עם האמריקאים ולהתעלם מהנשיא שלהם. רק שאני לא מבין מה התועלת בזה.

וחוץ מהאמריקאים יש עוד מדינות בעולם. עם ידידים טובים כמו גרמניה, אנגליה, צרפת. למה לאבד את התמיכה שלהם?

מה זאת אומרת מה התועלת בזה? מה נסגר איתך? 
הרצונות של האמריקאים לא מתכתבים עם המטרות שלנו. הרצונות של האמריקאים לא מתכתבים עם המציאות וכשזה קורה מדינה צריכה לעמוד על העקרונות שלה ועל הדברים שקריטיים לה גם אם זה להכנס לעימות.
אנחנו רוצים להחזיר את החטופים ולהכריע את חמאס.
לתת להם דלק לא מקדם אותנו בלהכריע את חמאס, זה מעכב אותנו.
לתת להם דלק לא מקדם אותנו בלהחזיר את החטופים זה מעכב אותנו.

אם אתם חושבים שבגלל עניין כזה הם יפסיקו אותנו אז תנו לי לגלות לכם סוד, אם אתם צודקים הם יפסיקו אותנו בכל מקרה בעוד שבוע שבועיים בגלל סיבה אחרת, אז אם ככה אין שום מוטיבציה להעביר לשם דלק. 
אני אומר שאין שום סיכוי שזה יקרה - לא יפסיקו אותנו בגלל שאנחנו כורכים הכנסת דלק במידע ופגישה של החטופים עם הצלב האדום - לא יקרה! לא יפסיקו אותנו בכלל וגם אם יגידו לנו "די" זה לא באמת יהיה "די". האמריקאים יודעים שאם הם לא יתנו לנו גב כאן הסעודים מחר בבוקר יהיו בפגישת פסגה בסין.
יש לנו מנהיג חלש אפס מאופס שהוא גוויה מהלכת, זה כל הסיפור.
כל הדיבורים האלה על "יפסיקו אותנו" הן קונספציה שהוא מאכיל אותנו והתקשורת מאכילה אותנו.

לגבי צרפת ואנגליה, עם ידידים כאלה מי צריך אוייבים. על כל הצהרה פרו ישראלית של מקרון תקבל 3 קריאות להפסקת אש.
גרמניה תתמוך בך בכל מקרה. חוב היסטורי.
מה שחשוב זה ווטו אמריקאי, והאמריקאים לא יזרקו אותך מתחת לאוטובוס, ושוב אם הם יעשו את זה כמה מכליות דלק לא ישנו את התמונה, במקרה הטוב יתנו לך עוד שובע שבועיים ובמקרה שלנו זה לא משנה, דרושים חודשים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

ב-73? ב73 גולדה לא נתנה לאמריקאים את מה שהם רצו ואז היה מדובר במשבר שבקלות יכול לגלוש למלחמת עולם או ללחימה ישירה מול מעצמה

כבר נלחמנו ישירות בעבר מול אותה המעצמה ב1970, מבצע קווקז. גם ח"א שלנו היה קצת יותר מגוון מהיום ולא קיבלנו תחמושת אמריקאית מהיום הראשון של המלחמה. 

היא עמדה בסיטואציה הרבה יותר בעייתית, אבל הנושא היה דומה, הם רצו להעביר אספקה לארמיה גולדה רצתה שיבקרו את השבויים והסוגיה של שחרור שלהם תיפתר.
קרא ולמד.

לא דיברתי על הארמיה השלישית אלא על ק"מ 101. גם סיטואציה שונה לחלוטין, יש הבדל בין להעביר אספקה לצבא ולאוכלוסייה אזרחית. זה כמו לדרוש היום להעביר הספקה ישירות לחמאס. ביידן מהרגע הראשון היה עקבי בתמיכתו אבל גם בתנאים ודרש הספקה הומניטרית.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

ממליץ לקרוא את ד הפייסבוק של ארכיון המדינה. הגוף הזה, וכמה דומים לו, דואגים להיות אקטואליים, והיום ראיתי כמה כתבות שלהם (מרופררות למסמכים) על מה שקרה החל ב-25 באוקטובר, על החוכמה והיצירתיות שהיו באותם ימים בממשלת ישראל בסיוע הצבא, הדיפלומטים ושאר הגופים המעורבים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, mikyl כתב:

גם ח"א שלנו היה קצת יותר מגוון מהיום

חיל האוויר שלנו היה יותר מגוון כי לא הייתה לנו ברירה.
קנו נשק ממי שרק אפשר.
אתה מתאר את זה כאילו זה משהו חיובי, זה ממש לא.

לפני 39 דקות, mikyl כתב:

זה כמו לדרוש היום להעביר הספקה ישירות לחמאס

זה מה שהם דורשים בפועל. הרי האספקה והדלק מגיעים קודם כל לחמאס, אם נשאר משהו יתנו לאזרחים.

לפני 39 דקות, mikyl כתב:

ביידן מהרגע הראשון היה עקבי בתמיכתו אבל גם בתנאים ודרש הספקה הומניטרית

הכל טוב וכל הכבוד לביידן. לפעמים אפשר להגיד גם לחבר טוב לא. להעביר אורז ומים זה דבר אחד, להעביר דלק זה דבר אחר.

פורסם

אז... מישהו יודע איך מיישבים את הסתירה בין הטענה של הימין ביביסטי דתי על כך שה7.10 זו תוצאה של מזימה של מערכת הבטחון בוגרת קרן וקסנר להפיל את הראש הממשלה החזק מהימין שלהם, לבין זה שהם מפנים לדובר צהל, כשאומרים להם שצהל לא היה מוכן מלחמה, כי היה עסוק בלהיות הבייביסיטר של צבי סוכות וחבריו?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

זו כת. אין מה לדון על הגיון במקרה הזה.
בדרך כלל כשרוצים לפרק כת נפתרים מראש הכת.
כל השאר התנדף לבד אחר כך.

ובינתיים אולי לא אבדה תקוותנו.

• אהבתי 3

פורסם

הלכתי לקנות שווארמה, ראיתי טירון עומד בתור ורציתי לשלם, המוכר אמר לו ללכת ושהוא לא לוקח ממנו כסף.

הייתה עוד אחת בתור, התעקשה לשלם, אמר לה שאו שהיא הולכת או שהוא שאומר לכולם למחוא לה כפיים.

ואז נזכרתי שהממשלה שלנו דואגת לשוחד פוליטי לש"ס, יהדות התורה והציונות הדתית. עסקים קטנים נותנים מהקצת שיש להם לפני שמס הכנסה נופל עליהם והמושחתים חוגגים ומחייכים.

שישרפו כל אחד ואחד מהממשלה הזאת, חבורה של אפסים חסרי עמוד שדרה. במקום להיעלם מההצבעה שניר ברקת יעמוד ויקלל את ביבי בשידור חי אולי ככה יקרה משהו.

• אהבתי 8
פורסם
בתאריך 5.12.2023 בשעה 15:55, פינדר כתב:

עדכון לגבי הנתיחה של גופתו של יובל ז״ל.

אני מקווה שזה נכון (יוסי אלי עיתונאי אמין ככל שידוע לי) ושאכן השיקולים היו מקצועיים.

אני שמח שהחשש שלי שמדובר בטיוח, הוא לא נכון.

image.thumb.png.aeffe6b337d921ce594627be9cc1ccc7.png

האם שמחתי מוקדם מדי?

האם המשטרה ניסתה לשבש חקירה?

רק שואל שאלות.

IMG_8538.jpeg

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 43 דקות, פינדר כתב:

האם שמחתי מוקדם מדי?

רק שואל שאלות.

לא נראה לי שעשו משהו בכלל. לא חקרו, לא שיבשו,

רצו בטח לנקות את השולחן כי... "אלה החיים" "קורה"

ובכלל נראה לי שהם פוחדים להתעסק עם ה'גבעותים' כשהראש שלהם הוא השר הממונה.

עוד לבנה בערימת המחדלים בסגנון החאפ-לאפ וה"יהיה בסדר".

טוב שלא כתבו 'מחוסר עניין לציבור'.

והגישה הזו כל כך מפושטת בכל המערכות, שאני בכלל לא בטוח שיצליחו לתקן ביום שאחרי.

פורסם
לפני 17 שעות, פינדר כתב:

הבעיה היא דווקא הציפיות המוגזמות שיצרו כל אלו עם הפה הגדול שהבטיחו שלא תיכנס טיפה של דלק.

fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me
הבעיה שמישהו עדיין מאמין להם ומפתח ציפיות...

פורסם

חיל האוויר שלנו היה יותר מגוון כי לא הייתה לנו ברירה.
קנו נשק ממי שרק אפשר.
אתה מתאר את זה כאילו זה משהו חיובי, זה ממש לא.

לא תיארתי את זה כאילו משהו חיובי אלא רק להדגיש שהינו פחות תלויים בארה"ב. כנ"ל בקשר לתחמושת.

זה מה שהם דורשים בפועל. הרי האספקה והדלק מגיעים קודם כל לחמאס, אם נשאר משהו יתנו לאזרחים.

לא בדיוק. לא חושב שארה"ב מעוניין לספק דלק לחמאס. מבחינתם זה רע במיעוטו כדי שדלק יגיע גם לתושבים.

לפני כשעה, פינדר כתב:

האם שמחתי מוקדם מדי?

רק שואל שאלות.

IMG_8538.jpeg

משטרה טענה שהיו רק רסיסים ושאי אפשר לגלות מאיזה נשק הם נורו.

• תוכן חדש...