Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

צילינדר אתה חי בישראל. אתה יודע מה דעתם של אנשים פה על החוק...

אתה צודק, רק שאלו שמכבדים את החוק - אומרים להם לא תוכל להחזיק בבית נשק - יקבלו את זה. אלו שלא מכבדים את החוק, ידאגו שיהיה להם בכל מקרה.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7475

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5077

פורסם

אני רוצה להתייחס לגבול הצפון שמאוד מדאיג ומעצבן אותי כל ה"הטרדות" האלה שמתייחסים אליהם בתקשורת (לא יודע מה חושבים בצה"ל) שכנראה אבידות בנפש אצלם הם מה בכך, במצב מלחמה כזה ובכלל מלכתחילה צריכים להכריז על אזור נייטרלי בגבול לאורך כמה קילומטרים בשני צידי הגבול, כלומר הייתי מצפה מצה"ל להודיע לצבא לבנון וליוניפי"ל (שלא עושים כלום כדי למנוע את הזליגות שפגעו לנו בחיילים ואזרחים) על אזור נייטרלי מעבר לגבול שרק כוחות שלום מורשים יוכלו לנטר ולהסתובב בשטחם, כל גורם אחר מסכן את חייו וינוטרל מיידית, עצם הסיטואציה של גדר שמעברה כבר נמצא האויב היא לא גבול לגיטימי לאזור מלחמה ולמדינות עוינות, כל הסיטואציות של הנ"ט פצמר"ים ומחבלים שיורים במצלמות ניטור שלנו על הגדר יכולים להימנע במצב הזה, גם מלט"ים לא יוכלו לעבור או להתקרב בלי שהם יזוהו במיוחד כשהאזור יהיה עם שיבוש גלי רדיו. 

אני מקווה שיעשו משהו בנידון במקום רק לגרום לנו להחסיר פעימה בכל ארוע כזה שחלילה ישנם נפגעים או הרוגים ואז מחכים לאיזו תגובה של ארטילריה על דיונה, צה"ל לא מוכיח את עצמו בשטח ואני לא בטוח אם זה בגלל צה"ל, בגלל ההנהגה או בגלל שניהם. 

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, farkash7 כתב:

אור עם כל הכבוד לתושבי עזה המסכנים וכן יש שם לא מעט אנשים מסכנים אנחנו לא יכולים לחיות עם הדבר הזה לידנו. ניסינו, לא עבד. 

מה הקשר?

אם אתה מעוניין בדעתי, תטריח עצמך לקרוא את ההודעה הארוכה בה פירטתי אותה בהרחבה, אולי תשים לב ש״לחיות עם הדבר הזה לידנו״ לא בדיוק שם.

בין זה ובין לאחל לסתם עזתים להשרף/למות, יש פער גדול.

שוב, בדיוק אותה הודעה שלי, הפריימינג דפוק ואתה משחק לידי מתנגדי ישראל.

אם אני קורא אותך נכון: אתה כן מסוגל לחיות ליד לבנון, סוריה, מצרים, ירדן - ואפילו איו״ש. אבל לא מסוגל ליד עזה.

מה מבדל את עזה והשאר? דאעש ג׳וניור? מגניב, מסכים איתך לגמרי.

אז תן פריימינג: אתה לא יכול לחיות ליד חמאס. כי חמאס הוא דאעש. המאבק שלך עם חמאס. חמאס, שרצח תינוקות אנס נשים חטף אזרחים ובכלליות הוא רוע טהור מוחלט.

לא פלסטינים.

ושוב, ההבדלה הזו חשובה, לא כי אור שוכב עם מחבלים או אפילו מרגיש אמפתיה יתרה - אסטרטגית. לשכנע ש2.2 מליון אנשים רצחו ו/או תמכו ברצח תינוקות יהיה קשה עד בלתי אפשרי, לשכנע שחמאס עשה את זה - טריוויאלי.

ברגע שאתה מבין שהפריימינג שלך הוא נגד חמאס, שלב ב׳ הוא להבין שבגלל שהם פאקינג פסיכופתים שמסתתרים בבתי חולים - אז צריך לטהר את עזה. 

וכך, אתה לא אומר ״אני ממש רוצה רצח עם״ או ״טרנספר״, אלא טקטית מסביר בשפה שגם אמריקאי מאמריקה (או אירופאי מאירופה או ...) יכול להבין. כי הוא זוכר מה זה דאעש, הוא זוכר מה זה טאליבן.

כל פעם שאנחנו מתבכיינים ״כל העולם אנטישמי הוא לא מקשיב לנווו״ אנחנו נותנים לעצמנו הנחות: לפלסטינים יש סיפור מדהים, הם עם קטן וחלש שנלחם מול מעצמה אזורית, underdog קלאסי. היי תזכיר לי מי מחבב אנדרדוג, הא ליטרלי כל בנאדם אי פעם? די איזה קטע! 

בוא נמשיך בדיוק באותה הטקטיקה כי כמו שאיינשטיין אמר (אני מצטט מהזכרון אל תתפוס אותי במילה) ״חכמה זה לעשות את אותו הדבר כל פעם ובסוף זה פתאום יעבוד חחחחח רק ביבי חברימוס״

תבין,

בני הבליעל האלו נתנו לנו, בטעות, את הנשק להשמיד אותם. 

אבל במקום להשתמש בו אנחנו עסוקים בבלבולי מח ו more of the same.

כוס.

אעומו.

יאללה נפגש כאן עוד חצי שנה, כשחמאס ״יורתע״ וביבי ״ינצח״ והביביסטים שלו יוכיחו שהוא ״מושיע ישראל״ שאם לא היה בשלטון אז ״היו הורגים לא 2500 אלא 25000!!!״ וכל הסיפור הזה ימשיך להיות בול אותו דבר כי #הכלמטומטם.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 23 דקות, farkash7 כתב:

יש פה שאלה, ברור שיש פה שאלה, שאלה של יכולת, עזוב נכון לא נכון.
ביום שבת פלשו לך לכאן כמה אנשים כולל מחבלים? 5000? 10000? לא הצלחת לירות בכולם וגם במי שירית זה דרש מאמץ לא קטן.
עכשיו דמיין ש-100K מתחילים לרוץ מכל מני כיוונים לעבר הגדר, דמיין 200K, איך תירה בכולם? גם אם תחליט שכן ויש לך לגיטימציה.

ביום שבת תפסו אותך לא מוכן והמאמץ נבע מהפיזור וההתערבות שלהם באוכלוסיה שלנו.

100,000 על הגדר זה סיפור אחר לגמרי ואני מקווה בשבילם שהם לא מספיק טיפשים בשביל לבדוק את זה. חיים הם לא יכנסו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@oryo
יש מצב שלא הבנתי אותך נכון. חוץ מהיום אני די נעדר מהשרשור לאחרונה ולא ממש עוקב אחרי הדברים של כולם.
לאחל לכל הפלסטינים/הערבים למות ללא ספק לא יקדם אותנו לשום מקום, על משקל "לשרוף את חווארה".

לגבי הסברה אני די סקפטי tם לאמר את האמת. יש יותר מדי כסף ערבי בעולם. יש להם יותר מדי נפט. יש יותר מדי יפי נפש בעולם. יהיה קשה מאוד לקבל לגיטימציה לטיהור עזה גם אם נגיד שחמאס זה דעאש וגם אם היטלר יחזור מן המתים וילך עם דגל חמאס. 
הלגיטימציה שלנו תלויה פחות או יותר בווטו אמריקאי זה עד כדי כך פשוט, וככל שהלחימה תימשך ויעבור זמן בלי שתיקרה פה מלחמת עולם העולם פחות ופחות התעניין במה שאנחנו עושים בעזה זו דעתי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בנוגע לגבול הצפון- כרגע זו "מלחמת יריקות". הם יורים, אנחנו תוקפים מהאוויר, הם יורים טיל נ"ט, אנחנו מחזירים קצת פגזים, הם עם אש נק"ל, אנחנו מחזירים קצת מקלעים.

כשמדברים על "יתקוף ראשון" מדובר על מתקפה משמעותית, פעולה צבאית שהיא לא משהו בהיקף הפעלה של 3-4 אנשים. כמו למשל- חיזבאללה יורה 1000 רקטות במטחים רצופים, או מזרים 500 איש לתוך שטח ישראל, או שישראל כותשת 15 מוצבי חיזבאללה בבוקר אחד ותופסת אותם.

אני חושב שחיזבאללה מנסה לגרום לנו להיות אלו שביצעו פעולה משמעותית ראשונים כדי שיוכלו להיכנס למשחק.

מי שחשב שביידן ישנוני- מקבל עכשיו לפנים את העובדה שהשועל הזקן הזה הוא עדיין שועל.

קורא את השטח מעולה, יודע לשלוף נאומים חוצבי להבות, מציב קוים, פועל לפי תכנית סדורה.

הלוואי עלינו עם מר "עזבו ישראל איך -אני- שורד את זה?"

עצוב לי.

• אהבתי 6
פורסם (נערך)

אני עונה פה כי זה מאוד חשוב לסגור את הפינות ולא לתת לרעיונות שלא ממש עוברים את ההיגיון לפרוח בשממת הבדיות שנסובות במלחמת חרבות ברזל ומאורעת 7 באוקטובר.

אני חוזר למתן גודוריש והרעיון שהם הגיעו ליישובי עוטף עזה במטרה לכבוש אותם על ידי כך שהם היו בפזורה הבדואית. שזה מאוד אבל מאוד מופרח ולא הגיוני אבל איך הוא אומר ניתן ל"היסק לוגי ופיזיקה" לדבר בפני עצמם.

המטרה די ברורה אבל נחזור עליה השתלטות על יישובים והריגה של כמה שיותר ישראלים.

האמצעים - נשק קל ועוד מיני תופינים שהמחבלים הי"ד הביאו מרצועת עזה או התחמשו בעזרת צד ג'.

הערה - השעה מבחינתי לא רלוונטית לעניין תשובה למתן גודוריש וההגיון הלוקה בחסר.

המפה של גודוריש

screenshot-www.facebook.com-2023_10.16-21_01_35.thumb.png.3a6c5e2d4cbfef50684ce5079948cb18.png

מטעמי עצלנות אני לא ציירתי את המסלול אלא מראה רק מכמה דברים שניתן להבין.screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_11_13.thumb.png.419f985ec4b9004cdd1cd3c46a044da9.png

למי שלא יודע איפה ממוקמת הפזורה הבדואית (ביישובים שכן מוכרים על ידי המדינה) - מסומן בירוק.

נכסים אסטרטגיים ברמה שיכלו לעשות יותר נזק מאשר לתקוף יישובים באזור עוטף עזה.

מאחר ואני יותר סמולן מאשר כולם פה אני אפילו אראה בעזרת osint שאפשר היה לפרוץ בקלות יחסית את כל המיקומים שסימנתי באדום.

שדה תימן 

שדה תימן יותר מוכר בתור מקום לצניחה חופשית אבל בשנים האחרונות ממש, התחילו גם להשתמש בו בתור בסיס מד"א.

לדוגמה - מסוק מד"א

screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_22_06.thumb.png.40ca259b963077f382956bef048e6cc7.png

בסרטון הזה ניתן לראות גם את סוג הגדר שיש מסביב למנחת שדה תימן

https://maps.app.goo.gl/LCXt7gDzZFhacMn79

בסרטון הזה ניתן לראות בבירור שסוג הגדר תואם לסרטון הקודם שהבאתי פה

https://maps.app.goo.gl/JDmLEmKYur5kh4rg9

והנה תמונה שמוכיחה שמדובר בגדר טיפשה

screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_27_11.thumb.png.31afb2e0db6d6fa3fd74fb35eca217bd.png

במקום אם אני לא טועה, לא קיימת שמירה.

נאות חובב

בשביל להבין את סדר הגודל שהאיום שהם היו עושים במידה והצעה שגודוריש היתה מתקיימת במציאות והם היו הולכים על אחת ההצעות שלי.

אני מצ"ב מפה של נאות חובב

screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_28_28.thumb.png.03a9c87ecfd8a099c1488958c1e3b332.png

מספיק שאני אתן לכם - 2 מפעלים בשביל שתבינו את גודל הסיכון שיש במועצה הזו.

1. ICL-IP Bromine Compounds מפעל כימי  או בשם היותר מוכר - תרכובות ברום - לינק - פיצוץ של המפעל היתה יכולה לעשות נזק יותר משמעותי מאשר נסיעה מהפזורה הבדואית עד לעוטף עזה. הנזק היה מתפשט על יותר מרחב - יעני אפקטיבי יותר.

2. ADAMA Makhteshim מפעל כימי - אדמה מכתשים - אין מה להכביר במילים יותר מדי - אותו סיכון מפיצוץ של המפעל הזה. לינק.

לפריצה - זה נגיד השער של כיל

screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_39_58.thumb.png.34853a60846e9e198d151f6df5955348.png

וזה מנקודת מבט ציפור על המועצה התעשייתית. גדר? הצחקתם אותי

screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_42_21.thumb.png.afb3dbe63a367151eedd3252f74a52fb.png

ותודה למימי שנתנה לנו צילום תצ"א

screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_44_09.thumb.png.c921a821fb5003fe0958dfd388ddc217.png

ואדאורד הביא לנו הוכחה שהגדר של המועצה, איך אומרים פה בשכונה "יהיה בסדר".

screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_45_43.thumb.png.42872aff4b78251d3014678a9e728b6f.png

הנה תמונה יותר ברורה איך הגדר נראת מכיוון תחנת הרכבת כלפי חוץ

screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_47_30.thumb.png.6a368f2e1b0a6c63f5b7d18cb4eccc97.png

צומת גילת 

אם אתם לא דרומיים שמסתובבים באזור מניח שחלקכם אולי עברו בשירות הצבאי ושמו לב צומת הזו, אבל לא בטוח שייחסו משמעות אליה.

הנה מפה - 

screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_49_44.thumb.png.e41967bd6394f025da15642b4be48f54.png

אז למה צומת גילת - 

1. מיקום הצומת מהווה יתרון ויכולת לצלוף על רכבים שמגיעים ברגע שמתמקם שם צלף על גג התחנה.

2. מועצה אזורית מרחבים - אם אני לא טועה המשל"ט שלהם נמצא שמה.

3. וועדת התכנון האזורית - מפות שיכולות להוות יתרון בהמשך - אומנם אין סודות ממה שאני מכיר אבל לכו תדעו אם הכישלון הזה יותר גדול ודווקא שמה יש את כל המפות של הבסיסים בדרום. 

4. תחנת דלק - דלק לצורך שינוע רכבים

5. מרכז שיטור קהילתי - נשקים נוספים וציוד לחימה.

איכות הגדר שמה היא על גבול הפושעת.

screenshot-www.google.com-2023_10.16-21_58_21.thumb.png.dbfcd72e24dd0e90b2b6c69039782f27.png

עוד יותר הזוי לחשוב שנסעו עד לעוטף בשביל לפספס נקודת כניסה קלה יחסית מבלי להתאמץ.

screenshot-www.google.com-2023_10.16-22_01_23.thumb.png.3a25503ad4000c0870009561b06a08e2.png

מכל נקודה שנתתי פה היו יכולים לבצע פשעים יותר גדולים מאשר לרצוח יותר 1500 איש. העלות תועלת שלהם היתה משמעותית יותר משתלמת אם הם היו באמת מגיעים מתוך ישראל, שכמובן זה ממש לא נכון לחלוטין. המידע הזה נועד נטו בשביל להראות שזה מנותק מכל היגיון והדרך היחידה שהם נכנסו דרכה היא דרך גדר הגבול בינינו לבין הפלסטינים.

וכמובן שאתם יכולים להעתיק ולשתף איפה שבא לכם.

בברכה וניפגש בסיבוב הבא,

DD

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

לצערי כנראה שלא תיהיה כניסה קרקעית. 

בליקן מתערב בקבינט הבטחון. בידן אומר לא לחבוש את עזה.

בידין אמור כנראה להגיע ביום רביעי.

וכבר אומרים להכניס סיוע הומניטרי.

מדינות ערב אמורים להתכנס בשבת. עוד לא ידוע אם בידין ישתתף.

בקשר לצפון כבר מפנים ישובים שני קילומטר מהגבול. ומבקש מהתושבים לקחת רכוש יקר ערך.

האמריקאים ביקשו שלא נפתח במלחמה. והם נותנים לנו גיבוי. אם חיזבאללה יתקוף.

עוד דבר. המחבלים רצו לחבוש את בסיס נבטים. ולפגוע במטוסים.

מצאו מפות אצלם.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Pika007 כתב:

בנוגע לגבול הצפון- כרגע זו "מלחמת יריקות". הם יורים, אנחנו תוקפים מהאוויר, הם יורים טיל נ"ט, אנחנו מחזירים קצת פגזים, הם עם אש נק"ל, אנחנו מחזירים קצת מקלעים.

כשמדברים על "יתקוף ראשון" מדובר על מתקפה משמעותית, פעולה צבאית שהיא לא משהו בהיקף הפעלה של 3-4 אנשים. כמו למשל- חיזבאללה יורה 1000 רקטות במטחים רצופים, או מזרים 500 איש לתוך שטח ישראל, או שישראל כותשת 15 מוצבי חיזבאללה בבוקר אחד ותופסת אותם.

אני חושב שחיזבאללה מנסה לגרום לנו להיות אלו שביצעו פעולה משמעותית ראשונים כדי שיוכלו להיכנס למשחק.

מי שחשב שביידן ישנוני- מקבל עכשיו לפנים את העובדה שהשועל הזקן הזה הוא עדיין שועל.

קורא את השטח מעולה, יודע לשלוף נאומים חוצבי להבות, מציב קוים, פועל לפי תכנית סדורה.

הלוואי עלינו עם מר "עזבו ישראל איך -אני- שורד את זה?"

עצוב לי.

הנה ניתוח של משתמש זוטר בפורום רכב של המצב בצפון.
חיזבאללה לא יכול להראות כמי שלא עושה כלום. הוא חייב להראות שהוא עושה משהו. הוא יעשה המון פעולות קטנות שיגרמו לאבדות אבל לא יביאו למלחמה. הוא יפרסם סרטונים ויתסיס. מעבר ללהראות שהוא עושה משהו הוא שומר את צה"ל עם עין וחצי פקוחות אליו וזה מספיק כדי להפריע.

הייתה לו הזדמנות להפתיע ביום שבת שעבר, זו יכלה להיות חתיכת מכה. הוא לא עשה את זה.
אולי הייתה לו אסטרטגיה אחרת, לתת להם להכות, לחכות שניכנס ונקיא דם שם ואז לתקוף, אבל ההיערכות של האמריקאים טרפה את הקלפים.
אני לא חושב שהוא יזרוק את הכל למערכה. אני מתרשם שהאמריקאים מאוד רציניים, אני נוטה להאמין שגם הוא מתרשם מזה.

מאיף שאני רואה את זה מכת פתיחה של חיזבאללה לא תהיה סתם ירי של טילים. לחיזבאללה יש מאות אם לא אלפים של טילים מדוייקים (תודה ביבי). אם כדי לפגוע במטרה בגודל 20 מטר אתה צריך לירות מאות טילים טיפשים וכדי גם להתגבר על מערכות ההגנה שלנו זה אולי מספר 4 ספרתי אז טיל מדוייק צריך רק אחד כדי לפגוע, כלומר כמה עשרות במקרה הגרוע כדי להתגבר על המערכת ולפגוע.

עכשיו דמיינו שהוא מכוון את הטילים האלה לתחנות כוח ולמטרות איכות אחרות. דמיינו שהוא מכוון את זה לבסיסים צבאיים. עזבו אזרחים רגע בצד, זו המשמעות של מכת פתיחה שלו. דמיינו את הטילים המדוייקים עם עוד אלפי לא מדוייקים, אין למערכת ההגנה יכולת להבחין ביניהם. יהיו המון פגיעות מדוייקות, זה תסריט מכת הפתיחה.

האם זה יקרה? מהניתוח שלי שלא מתבסס על שום ידע פרט לקריאה של המצב נראה לי פחות סביר.

פורסם
לפני 4 דקות, yor2 כתב:

לצערי כנראה שלא תיהיה כניסה קרקעית. 

אתה הוזה אם אתה חושב שאחרי שאספו מעל 300,000 איש על הגדר עומדים להגיד להם "לכו הביתה" בלי שישראל תבצע שום פעולה כדי לסרס את חמאס לפחות לעשור. (שלא לדבר על הטענה שעומדים "לפרק את חמאס"...)

זה מבצע כירורגי עמוק, לא משהו שאפשר לבצע מהאוויר.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

מקווה שאתה צודק. אבל אנחנו תלועים באמריקאים.

אני בעד לתת להם בראש אחת ולתמיד.(לחמאס).

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

תגידו, מישהו אולי ניסה לבקש מהם יפה פשוט להפסיק? להגיד להם שמה שהם עושים זה בכלל לא יפה ופויה?

• מצחיק 3
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

@פינדר בוא גם אתה.

ננסה לעשות סדר למה אני חושב שההגדרה של פינדר היא טעות ולמה אני לא קונה את הבולשיט של בן גביר:

1. עופר כסיף כבר האשים את ישראל במלחמה הזאת:

https://www.google.co.il/amp/s/www.israelhayom.co.il/news/politics/article/14693861%3famp=1

מבחינתי זה האמ אמא של תמיכה בחמאס, ובגידה בזמן מלחמה.

נשאיר לך לחשוב על העונש. אהה והוא לא ערבי.

2. מסכים שזה פופוליזם להעלות את זה עכשיו כי יכל להעלות את זה לפני חצי שנה, אבל זה לא פאשיזם. זה הגיון בריא. פופוליזם כן - פשיזם לא.

3. אתה קורא לזה פאשיזם, אבל במדינות אירופה הנאורות מי שמניף דגל פלסטין מקבל מכות משוטרים היום, בזמן שפה יש תמיכה להניף את דגל הטרור באוניברסיטת תל אביב.

ואנחנו ספגנו 1300 נרצחים, להם יש כמה בודדים.

4. הבעיה שלי עם בן גביר זה שהוא מתעסק בתפל. המהלכים שעשה עכשיו עם הרשיונות נשק היו צריכים לקרות לפני חצי שנה, כנ"ל חימוש כיתות הכוננות, אבל התעסק ברפורמה המסריחה.

5. בעבר העלתי פה את הדברים של יצחק בריק, וואלה קרה אחד לאחד. 

אחת הדרכים שלו לפתרון היה חימוש כלל האזרחים, הבעיה שכל יפי הנפש (כולל כמה פה) טענו שאסור לחלק נשק לאזרחים שומרי חוק,

כאילו חמאס וארגוני הפשיעה באו עם רובאי 07.

6. אחת הבעיות שלי היא שבישראל מתכוננים לאירוע של שנה שעברה.

אם בכל בית בקיבוץ בארי המחבלים היו נתקלים באדם עם M4 ו-ווסט שכפץ קסדה עם 6 מחסניות התוצאה הייתה אחרת. אולי היו נרצחים 20 בני אדם, אבל לא 102.

7. שכל אדם עם גליון פלילי נקי יקבל את הזכות לשאת נשק להגנה עצמית במדינה. אפילו שיגדירו שאזורי מרכז עם אקדחים ואיזורי עימות עם נשק ארוך. נשק חוקי אצל אזרחים שומרי חוק זה מכפיל כוח. אם לאמריקאים יש את התיקון כדי למנוע עריצות של הממשלה, פה יש את הזכות להגן על המשפחה שלך ממחבלים ארורים.

8. בן גביר לא דאג לכל הדברים האלה, לכן נכשל. זהו.

עכשיו ברשותכם, דיברתי היום יותר פוליטיקה מאשר כל השבוע וחצי האחרון.. אני אפרוש פה.

- מבחינתי האישית עופר כסיף לא אמור לעבור את הסף של לתת לו אישור להתמודד לכנסת, כמו בלד דרך אגב, כמו בן גביר.   אנחנו דמוקרטיה בהתגוננות  יש קיצוניות שלא תיתן למדינה הזאת להצליח לשרוד, בדיוק כמו מה שקורה קורה בשנה האחרונה.

-לפסול כל חכ להתמודד רק כי הוא ערבי , אפילו אם לא עשה משהו מובהק נגד המדינה זה לא עובד.  מי שהביע תמיכה וגילוי האהדה המעשה שכזה צריך לשלם ביוקר ומהיר.  זה לא עניין של יפי נפש זה לשמור עלינו.

-אישור נשק- ממש לא לתת כל אחד חופשי כמו בטקסס,  זה בדיוק הקיצון השני,   צריך לחלק יותר מהותית הבעיה שהמדינה שלנו לא טובה בלהקפיד על מי שאסור שיהיה לו נשק לשלול או לא לאשר (המון יהודים חייבים להיות בקטגוריה הזאת שאסור לתת להם)

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, yor2 כתב:

מקווה שאתה צודק. אבל אנחנו תלועים באמריקאים.

חבר למילה "לכבוש" יש המון פירושים.
אולי הוא התכוון שאנחנו לא צריכים לחזור לשלוט בעזה בלי אופק אחר.
זה לא אומר שהוא מתנגד להשתלטות על עזה לצורך חיסול חמאס+מציאת פתרון אחר.
הוא גם אומר חד משמעית שצריך לחסל את חמאס.
אני לא ביידן, לא יודע למה הוא התכוון, אבל אני לא ראיתי שום ווטו שלו לכניסה קרקעית.

לגבי כניסה קרקעית באופן כללי זה ידרש כנראה, אבל יש עוד דברים שאפשר לעשות לפני כדי להקל אותה. שום בניין בצפון עזה מבחינתי לא צריך להישאר עומד, ואז לחסל את המטרו, ואז להרעיב אותם קצת, ואז להכנס, לא חייבים להכנס כמו ברווזים, אפשר כניסות מהירות ויציאות. לא יודע אני לא גנרל. שיחשבו על משהו לא מטומטם לגמרי.

מעבר לזה ברמה האזרחית יש כל כך הרבה מה לעשות...
בעוטף יש מלא חקלאים. אתם לא מבינים כמה אוכל שאנחנו צורכים מגיע משם. ירקות, תפוחי אדמה, אוכל בסיסי חיוני, זה אסטרטגי ככה אני רואה את זה. אף אחד לא דואג שהעסק שם ימשיך לדפוק. כל הגידולים ילכו לפח. כל התפחוי אדמה כנ"ל, לא ישתלו/יזרעו. קטסטרופה.
יש זמן לזה עכשיו. ממשלה של חדלי אישים. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1

פורסם
לפני 17 דקות, farkash7 כתב:

הנה ניתוח של משתמש זוטר בפורום רכב של המצב בצפון.
חיזבאללה לא יכול להראות כמי שלא עושה כלום. הוא חייב להראות שהוא עושה משהו. הוא יעשה המון פעולות קטנות שיגרמו לאבדות אבל לא יביאו למלחמה. הוא יפרסם סרטונים ויתסיס. מעבר ללהראות שהוא עושה משהו הוא שומר את צה"ל עם עין וחצי פקוחות אליו וזה מספיק כדי להפריע.

הייתה לו הזדמנות להפתיע ביום שבת שעבר, זו יכלה להיות חתיכת מכה. הוא לא עשה את זה.
אולי הייתה לו אסטרטגיה אחרת, לתת להם להכות, לחכות שניכנס ונקיא דם שם ואז לתקוף, אבל ההיערכות של האמריקאים טרפה את הקלפים.
אני לא חושב שהוא יזרוק את הכל למערכה. אני מתרשם שהאמריקאים מאוד רציניים, אני נוטה להאמין שגם הוא מתרשם מזה.

מאיף שאני רואה את זה מכת פתיחה של חיזבאללה לא תהיה סתם ירי של טילים. לחיזבאללה יש מאות אם לא אלפים של טילים מדוייקים (תודה ביבי). אם כדי לפגוע במטרה בגודל 20 מטר אתה צריך לירות מאות טילים טיפשים וכדי גם להתגבר על מערכות ההגנה שלנו זה אולי מספר 4 ספרתי אז טיל מדוייק צריך רק אחד כדי לפגוע, כלומר כמה עשרות במקרה הגרוע כדי להתגבר על המערכת ולפגוע.

עכשיו דמיינו שהוא מכוון את הטילים האלה לתחנות כוח ולמטרות איכות אחרות. דמיינו שהוא מכוון את זה לבסיסים צבאיים. עזבו אזרחים רגע בצד, זו המשמעות של מכת פתיחה שלו. דמיינו את הטילים המדוייקים עם עוד אלפי לא מדוייקים, אין למערכת ההגנה יכולת להבחין ביניהם. יהיו המון פגיעות מדוייקות, זה תסריט מכת הפתיחה.

האם זה יקרה? מהניתוח שלי שלא מתבסס על שום ידע פרט לקריאה של המצב נראה לי פחות סביר.

אתה מתאר פה מצב בלתי אפשרי, אנחנו יודעים שיש להם נשק מדויק ומתקדם (טילין בליסטיים, כטב"מים שהוכיחו את עצמם באירן וכו'), האם לאור ההצלחה של חמאס, שנופל מחיזבאללה מכל הבחינות, האם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להשאיר  אויב כזה על הגדר הצפונית שלנו?

האם תושבי הצפון יוכלו להמשיך לגור שם אחרי המאורעות של ה-7 לאוקטובר?

• תוכן חדש...