Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יבגניפ, אם ישראל מחר סוגרת את צה"ל, האם לדעתך תהיה ישראל בעוד שנה?

מאידך, מה לדעתך יקרה אם מחר הפלסטינים מפרקים את חמאס ושאר חבריהם ומכריזים על הפסקת המאבק המזוין?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

cassano, אם ישראל מפרקת את צהל, לא תהייה ישראל בעוד שנה.

מאידך, אם מחר הפלסטינאים יוותרו על התנגדות מזויינת לחלוטין (ובגדול אשף עשו את זה די מזמן כבר), יקרה בדיוק מה שקרה ב-10 שנים האחרונות, רק ללא מבצעים צבאיים - כלום. כלומר, לא באמת כלום - ישראל תמשיך להרחיב את מפעל ההתנחלויות בגדה, לתפוס שטחים, לשקר שחלקם משמשים כשטחי אש וליישב בהם ישראלים יהודים מתוך חזון משיחי.

ומה אתה חושב שיקרה אם החמאס יעלם מחר? זה יוביל לעצמאות פלסטינאית? או לכך שפשוט הבעיה תיפתר מבחינת הישראלי הממוצע?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
cassano, אם ישראל מפרקת את צהל, לא תהייה ישראל בעוד שנה.

מאידך, אם מחר הפלסטינאים יוותרו על התנגדות מזויינת לחלוטין (ובגדול אשף עשו את זה די מזמן כבר), יקרה בדיוק מה שקרה ב-10 שנים האחרונות, רק ללא מבצעים צבעים - כלום. כלומר, לא באמת כלום - ישראל תמשיך להרחיב את מפעל ההתנחלויות בגדה, לתפוס שטחים, לשקר שחלקם משמשים כשטחי אש וליישב בהם ישראלים יהודים מתוך חזון משיחי.

ומה אתה חושב שיקרה אם החמאס יעלם מחר? זה יוביל לעצמאות פלסטינאית? או לכך שפשוט הבעיה תיפתר מבחינת הישראלי הממוצע?

רוב הציבור הישראלי וגם הפוליטיקאים, להוציא את בנט וימינה ממנו, רוצים שלום יותר מאשר לממש אידאולוגיה משיחית.

לכן אם הפלסטינים יוותרו על התנגדות, לדעתי יהיה פתרון, כפי שהוכח עם ירדן ומצרים.

פורסם

מה שאתה אומר לא נכון עובדתית. מאחורי המשפט "רוצים שלום" לא עומד כלום. ולראיה, מרבית הישראלים ממשיכים להצביע למפלגות שמגדירות את עצמן כמרכז - ימין. רוב הישראלים רוצים שקט, לא שלום, כלומר לא הסדר, בטח לא כזה שכולל ויתורים. אלו הם שני דברים שונים לחלוטין.

הפלסטינים בגדה ויתרו על ההתנגדות כבר די מזמן. אם אתה חושב שיש עוד משהו בהקשר הזה שהם צריכים לעשות כדי ש"יהיה שלום" - אתה משקר לעצמך.

מכוון שזו עלולה להיות הפעם העשירית שאני מנהל את הויכוח הזה בפורום, אני אוותר על ההמשך מראש. אם אתה בעל ראש פתוח מספיק, אני ממליץ לך לקרוא קצת בלוגים שמאלניים עצמאים, כדי לראות מה ואיך בדיוק מדינתנו עושה ביו"ש, גם בחסות תאום בטחוני עם הרשות.

פורסם

לכן אם הפלסטינים יוותרו על התנגדות, לדעתי יהיה פתרון, כפי שהוכח עם ירדן ומצרים.

בהתייחס למאורעות האינטיפאדה הראשונה, השניה ותקופת הפיגועים, אני חושב שאפשר להגיד שהפלסטינים כבר ויתרו די מזמן על התנגדות אלימה.

אז כן, פה ושם יש פיגוע (בעיקר בתחומי השטחים) ומידי פעם מתלקח עימות עם עזה שבו יש חילופי אש משני הצדדים אבל זה בטח לא מה שעומד בדרך להסכם קבע, מה שבאמת עומד בדרך להסכם קבע הוא פשוט מאוד חוסר רצון ופחד להיות "מוקצה" לדורי דורות כמנהיג שויתר יותר מידי מצד מנהיגים משני הצדדים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בהתייחס למאורעות האינטיפאדה הראשונה, השניה ותקופת הפיגועים, אני חושב שאפשר להגיד שהפלסטינים כבר ויתרו די מזמן על התנגדות אלימה.

אז כן, פה ושם יש פיגוע (בעיקר בתחומי השטחים) ומידי פעם מתלקח עימות עם עזה שבו יש חילופי אש משני הצדדים אבל זה בטח לא מה שעומד בדרך להסכם קבע, מה שבאמת עומד בדרך להסכם קבע הוא פשוט מאוד חוסר רצון ופחד להיות "מוקצה" לדורי דורות כמנהיג שויתר יותר מידי מצד מנהיגים משני הצדדים.

זה ש "...פה ושם יש פיגוע (בעיקר בתחומי השטחים)..."זה לא כי הם ויתרו על התנגדות אלימה, אלא בגלל ששב"כ עוקב אחר כל זבוב שם וצה"ל כמעט כל יום עושה מעצרים.

פורסם

זה פשוט לא נכון!

צהל והשבכ עושים עבודה נהדרת, הם עשו עבודה נהדרת גם בתקופות האינטיפאדות והפיגועים והצליחו לעצר את חלקם, בטח לא את כולם.

הסיבה העיקרית והכמעט בלעדית שאוטובוסים לא מתפוצצים בתל אביב/ ירושלים היא בגלל שלא מנסים.

פורסם
זה פשוט לא נכון!

צהל והשבכ עושים עבודה נהדרת, הם עשו עבודה נהדרת גם בתקופות האינטיפאדות והפיגועים והצליחו לעצר את חלקם, בטח לא את כולם.

הסיבה העיקרית והכמעט בלעדית שאוטובוסים לא מתפוצצים בתל אביב/ ירושלים היא בגלל שלא מנסים.

כדי להצליח ב"לייצא" פיגוע "איכותי" (וכל מה שרב נפגעי, מבחינתם איכותי), דורש תכנון וביצוע טובים. משמע, לערב עוד גורמים בהוצאה אל הפועל. וזה כבר משאיר הרבה יותר עקבות(להבדיל מפח"ע עממי), מה שמקל על גורמי הבטחון שלנו לעלות עליהם ולמנוע עוד בשלב יחסית מוקדם. כל זה קורה רק מסיבה אחת בלבד - צה"ל ושב"כ עובדים שם יום ולילה.

נכון שגם ההנהגה שלהם לא מהדהדת כמו פעם להוציא פיגועים איכותיים, אך זה לא אומר שהם בעצמם עוצרים את המחבלים או לא מאפשרים להם להתארגן. אני מתכוון למחבלים בודדים כמובן . אבו מאזן לא רוצה לחלק את שלטונו עם מחבל מטעם ארגון מתחרה גדול כמו חמאס למשל. כל מה שהם עושים זה לא מפריעים לנו.

פורסם

אז תן לי להבין, עכשיו צהל והשבכ עובדים יומם וליילה ובזמן פיגועי אוסלו הם היו בחופשה בווארגאס?

עזוב, אתה סתם מתווכח, הנהגת הפת"ח הודיעה כבר מזמן על הפסקת ההתנגדות הלוחמנית, זכריה זביידי, מפקד גדודי אל אעקסה בג'נין ואחד הטרוריסטים הכי מגואלים בדם יהודים ... מנהל תיאטרון ילדים!!!

פורסם
זה לא נכון. יש תיאום בטחוני עם הרשות ביו"ש כבר דיהרבה שנים. סביר שהוא גם יפסק בקרוב.

זה לא סותר את מה שאמרתי.

לרוב, מדובר בתאום ביטחוני כזה - "חברה, אנחנו הולכים לעשות פעילות מבצעית הלילה, אז אל תפריעו לנו".

פורסם
אז תן לי להבין, עכשיו צהל והשבכ עובדים יומם וליילה ובזמן פיגועי אוסלו הם היו בחופשה בווארגאס?

זה קרה הרבה אחרי - מאז מבצע חומת מגן.

כי במבצע הזאת עשו שם נקיון יסודי ועכשיו רק מתחזקים אותו.

פורסם

14 שנה מתחזקים? :lol:

חיזבאללה וחמאס עזה מחזיר לו יכולות תוך 6 חודשים ורק איו"ש לא מצליחים למצוא מתאבד וחגורת נפץ כבר 14 שנים.

בחייך!!!

פורסם

מה שבגירה כתב.

ושוב, הכל חוזר לנקודת הבסיס של "אם רק הם היו יושבים בשקט היה שלום". זה, מה לעשות, לא נכון עובדתית.

פורסם

מתי כבר תבינו שאין פתרון לסכסוך הזה!

היו כבר ראשי ממשלות שהציעו לערבים יתר מ-90% מהשטח והם לא הסכימו.

הבעיה האמיתית זה לא התנחלויות אלא זכות השיבה.

עם השטחים והתנחלויות אפשר לשחק ע"י פינויים או חילופי שטחים. עם זכות השיבה אין מה לעשות.

זכות השיבה פוגעת בבטן הרכה של האזרחים. הערבים לא גורשו מיצהר ואלון מורה אלא מיפו, פתח תקוה, תל אביב וכו'.

אם תשאלו אותי, המתנחלים האמתיים אלו תושבי המרכז...

• תוכן חדש...